o per kiek laiko pamerkti lapeliai išleidžia šakneles? ir kada tuos lapelius reik sodinti? kai vandenyje ir bulvytė išauga ar kaip? šito aš nesuprantu
QUOTE(Laola @ 2013 05 06, 18:00)
o per kiek laiko pamerkti lapeliai išleidžia šakneles? ir kada tuos lapelius reik sodinti? kai vandenyje ir bulvytė išauga ar kaip? šito aš nesuprantu
kartais šaknis išleidžia greitai, o kartais ir mėnuo praeina
kartais pirmiau formuoja bulvytę, o paskui tik šaknys išauga
lapelį sodinu, kai išleidžia šaknis
kartais lapus merkiu, bet labiau patinka sodinti tiesiai į žemę
QUOTE(vera.vera @ 2013 05 07, 15:41)
kartais šaknis išleidžia greitai, o kartais ir mėnuo praeina
Va kaip.. O sakykite gal blogai nepadariau, jei išėmiau iš vandens ir pasodinau tuos lapelius į žemę, gal jie nesupus man. Nes kai buvo vandenyje, tai biškį išsigandau pamačius,kad visi lapelių koteliai pradėjo skerdėti,tarsi šluotelės pasidarė apačioje..
O čia va pasirodau savo gražuolę, dabar ji žydi, turi net viso 32 žiedus ( su neišsiskleidusiais čia tas skaičius)
kur ir laikai kai taip šauniai nuaugusi
gal dažnai treši?nes jau tokia
gal dažnai treši?nes jau tokia
QUOTE(evers @ 2013 05 10, 15:28)
Laikau ant palangės pietinėje pusėje. Tiesą sakant, ją man padovanojo mano vyro močiutė, kai ją gavau,jau buvo sukrovusi nemažai žiedelių, o pas mane ta gėlytė puikiai jautėsi ir va įrodymas,kad patinka jai. Labai bijojau,kad nenumarinčiau. Daug info teko paskaitinėt apie ją ir tai atrodo dar nežinau visko.. Aš patręšiu ją, bet ne kaskart laistant.
QUOTE(Laola @ 2013 05 10, 14:15)
O čia va pasirodau savo gražuolę, dabar ji žydi, turi net viso 32 žiedus ( su neišsiskleidusiais čia tas skaičius)
Tikrai kad gražuolė
Žiedų daugėja
Man nepavyksta išauginti taip kaip pas Laolą - man jos išstypsta, tenka rišti, kad nenulūžtų nuo savo svorio, ypač kai pražysta. Ir stiebai būna keli (gal reiktų nukinti pradėjusius augti, bet kad gaila )
Man nepavyksta išauginti taip kaip pas Laolą - man jos išstypsta, tenka rišti, kad nenulūžtų nuo savo svorio, ypač kai pražysta. Ir stiebai būna keli (gal reiktų nukinti pradėjusius augti, bet kad gaila )
QUOTE(Rimmuse @ 2013 05 16, 13:57)
Žiedų daugėja
gražu o jau žiedų gražumas
Laola kiek pamenu ne pati augino tų nusipirktųjų visiškai kitaip auga stiebai nei naminio auginimo
tam manau didelę reikšmę turi šviesa, drėgmė ir ypač trąšos
mano paprastosios auga pakenčiamai, tačiau veislinės išstybsta tarsi po lova būtų auginamos
Rimmuse kokie žiedeliai
o čia keltas mano...
o čia keltas mano...
QUOTE(vera.vera @ 2013 05 16, 15:19)
gražu o jau žiedų gražumas
Laola kiek pamenu ne pati augino tų nusipirktųjų visiškai kitaip auga stiebai nei naminio auginimo
mano paprastosios auga pakenčiamai, tačiau veislinės išstybsta tarsi po lova būtų auginamos
Na man irgi įdomu,kaip kitąmet manoji Gloksinija peržiemos ir kaip pas mane augs, kažin ar taip pat vešliai ir gražiai. Be to manoji Gloksinija yra senutė
Rimmuse, Evers, nuostabios Jūsų gėlytės
klausimas - o ką darote su nužydėjusiais žiedais? nukerpat tuos kotelius?
QUOTE(Laola @ 2013 05 21, 16:25)
ką darote su nužydėjusiais žiedais? nukerpat tuos kotelius?
Aš juos išlaužau iki pat išaugimo vietos, kad neliktų jokių galiukų (iš sanpaulijų išmokau )
Nesugebėjau parduotuvėje praeiti pro šalį Lyg dar mažai gėlių namie būtų