Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2008 02 28, 16:09)
aš kirpčiau viršų, vos vos apačios ir truputuką iš dešinės. Akcentas stipresnis ant vaikino kristų. Toks laukimo jausmas. Pasimatymas? Gal jis laukia būtent fotografės, o ji neskuba, dar stabteli pasigrožėti, nufotografuoja prisiminimui. Apie pirmą, gal nePaskutinį pasimatymą.
va, kaip norisi žiūrėti į šitą darbą. jau ir tavo darbų pradedu laukti. nes žinau, kad kaskart maloniai nustebinsi.

ačiū už greitą reakciją.. bėgu apkarpyti ir vėl parodysiu, ar taip supratau.. man su ta kompozicija.. doh.gif iš pradžių atrodo, kad normaliai. tada įdedu nuotrauką, tada ilgai žiūriu , tada ima kliūti pačiai, ir tik paskui pamatau, kas blogai..

Ačiū, Desiree..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 28, 16:52)
Įdedu nuotrauką, labai norėčiau komentarų apie kompoziciją ir visa kita.
Man lyg ir trukdo lempos kadro viršuje, lyg ir netrukdo.. Help. 4u.gif

user posted image

man trukdo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 28, 15:04)
andriuska, o paprastu skaneriu internetui skanuot yra kokių subtilybių.. ar tiesiog dedi juostelę ir skanuoji?

preziumuodamas, kad paprastu skaneriu vadini planšetinį skanerį arba multifunkcinį įrenginį panbandysiu atsakyti:
1. į multifunkcinį (faksas/ spausdintuvas/ skaneris) geriau juostos iš viso nekišti. tik juostą sugadinsi.
2. planšetiniai (tokie plokšti, kurių dangtis atsiverčia kaip kopijavimo aparato ir po dangčiu yra stiklas) irgi yra dviejų rušių: su galimybe skanuoti juostas ir be jos. tie kur su galimybe paprastai turi storą dangtį, kuirame paslepta lempa, kuri šviesdama savo spindulius skleidžia pro ant stiklo gulinčią juostą į skanavimo objektyvą. tie, kur be galimybės turi plokščią dangtį ir lempa juose važinėja apačioje, jos šviesa atsimuša nuo ant stiklo padėto objekto ir patenka į skanuojantį objektyvą. iš esmės dėl to, kad negatyvas nėra balto popieriaus lapas su dideliais kontrastingais objektais ir negali atspindėti tiek daug kokybiškos šviesos, bei todėl, kad skanuojantis mechanizmas tokiuose skaneriuose eina didesniu žingsniu, jų negalima naudoti juostų skanavimui (t.y. galima, bet rezultatas bus prastas, geriau jau bandyt perfotografuoti su skaitmenine muiline makrorežime.

pabandžiusi skanuoti suprasi, kad dideliu subtilybių, ypač dedant į internetą. svarbu tik tinkamo šviesumo nuskanuoti, o kitką (kontrastą, šarpą, šviesų/šešlių santykį ir pan.) galima šope pataisyti, kur ir rezultatas iš karto matosi, ir greitai viską atšaukti galėsi ir per naują padaryti.
Atsakyti
Sayoaraaaaaaaaa, nusigrybavau. ax.gif ne dešinės o kairės kirpčiau.
Atsakyti
ar panašiai? ar tik negriūna dabar? g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 28 vasario 2008 - 16:24
QUOTE(andriuska @ 2008 02 28, 16:14)
preziumuodamas, kad paprastu skaneriu vadini planšetinį skanerį arba multifunkcinį įrenginį panbandysiu atsakyti:
1. į multifunkcinį (faksas/ spausdintuvas/ skaneris) geriau juostos iš viso nekišti. tik juostą sugadinsi.
2. planšetiniai (tokie plokšti, kurių dangtis atsiverčia kaip kopijavimo aparato ir po dangčiu yra stiklas) irgi yra dviejų rušių: su galimybe skanuoti juostas ir be jos. tie kur su galimybe paprastai turi storą dangtį, kuirame paslepta lempa, kuri šviesdama savo spindulius skleidžia pro ant stiklo gulinčią juostą į skanavimo objektyvą. tie, kur be galimybės turi plokščią dangtį ir lempa juose važinėja apačioje, jos šviesa atsimuša nuo ant stiklo padėto objekto ir patenka į skanuojantį objektyvą. iš esmės dėl to, kad negatyvas nėra balto popieriaus lapas su dideliais kontrastingais objektais ir negali atspindėti tiek daug kokybiškos šviesos, bei todėl, kad skanuojantis mechanizmas tokiuose skaneriuose eina didesniu žingsniu, jų negalima naudoti juostų skanavimui (t.y. galima, bet rezultatas bus prastas, geriau jau bandyt perfotografuoti su skaitmenine muiline makrorežime.

pabandžiusi skanuoti suprasi, kad dideliu subtilybių, ypač dedant į internetą. svarbu tik tinkamo šviesumo nuskanuoti, o kitką (kontrastą, šarpą, šviesų/šešlių santykį ir pan.) galima šope pataisyti, kur ir rezultatas iš karto matosi, ir greitai viską atšaukti galėsi ir per naują padaryti.

ačiū Andriuska.. kiek supratau su manuoju dabar turimu skaneriu nepavyks.. gal gali trumpai apie perfotografimą su muiline? kokiu principu tai padaryt? tiesiog laikant juostelę ir į ją fokusuojant ?

sayonara man primam kadre kai kairės pusės daugiau buvo, labiau patiko.. dabar dingo tas lyg vaikinuko pasislėpimas kampe. pirmoje meti žvilgsnį - matai jaukią kavinukę,, o tada va gi - randi kamputyje vieną žmogeliuką smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 28 vasario 2008 - 16:27
QUOTE(sayonara @ 2008 02 28, 17:22)
ar panašiai? ar tik negriūna dabar?  g.gif

user posted image

hm. pakaba negriūna, bet va tas stulpas per vidurį g.gif
Atsakyti
aš kirpčiau dar kiek apačios, o kairėje palikčiau daugiau, maždaug iki juodo lango ar durų rėmo. daryčiau daugmaž taisyklingą horizontalios nuotraukos formatą.
jb priduoda savo šarmo šiam darbui, tonavimo mano nuomone nelabai ir reikia.
o nuotrauka bent jau man negriūna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 vasario 2008 - 16:29
QUOTE(westa @ 2008 02 28, 16:25)
sayonara man primam kadre kai kairės pusės daugiau buvo, labiau patiko.. dabar dingo tas lyg vaikinuko pasislėpimas kampe. pirmoje meti žvilgsnį  - matai jaukią kavinukę,, o tada va gi - randi kamputyje vieną žmogeliuką  smile.gif

man tai ir šitas visai nieko. be to, visai nieko buvo ir tas variantas, kurį bandžiausi, kai tik viršų kirpau. kvadrato nebeliko, bet liko erdvės pojūtis.. ačiū, padirbėsiu toliau su šiuo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 28, 16:29)
man tai ir šitas visai nieko. be to, visai nieko buvo ir tas variantas, kurį bandžiausi, kai tik viršų kirpau. kvadrato nebeliko, bet liko erdvės pojūtis.. ačiū, padirbėsiu toliau su šiuo smile.gif

hmm pagalvojau ar ne per daug tau nuomonių ir dar kai visos skirtingos doh.gif doh.gif ..
o aš šiandien baigiau tavo įduotą Portrą .. unsure.gif unsure.gif ech unsure.gif beje čia gal ta pačia juostele fotografavai kur aš turiu? man labai šita...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 28 vasario 2008 - 16:32
QUOTE(Desiree @ 2008 02 28, 16:28)
aš kirpčiau dar kiek apačios, o kairėje palikčiau daugiau, maždaug iki juodo lango ar durų rėmo. daryčiau daugmaž taisyklingą horizontalios nuotraukos formatą.
jb priduoda savo šarmo šiam darbui, tonavimo mano nuomone nelabai ir reikia.
o nuotrauka bent jau man negriūna

ok, teks dar bandytis biggrin.gif ačiū.
aš netonavau. kadangi juostelė iš tų, kurios sugadintos, tai į dienos pabaigą sugalvojau pabandyti tą atspalvį nuimti su avytess plugin'u biggrin.gif pirmai per klaidą buvau įdėjus tą violetinę..smile.gif

westa, taigi gerai, kai daug nuomonių. man, pvz., visai patinka ir šis, ir stačiakampis variantas. pasiliksiu abu..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 28 vasario 2008 - 16:33
QUOTE(westa @ 2008 02 28, 17:25)
ačiū Andriuska.. kiek supratau su manuoju dabar turimu skaneriu nepavyks.. gal gali trumpai apie perfotografimą su muiline? kokiu principu tai padaryt? tiesiog laikant juostelę ir į ją fokusuojant ?

taip. tik reikia makro režime, objektyvą nustatyti į vidutinį fokusinį atstumą (kad nebūtų"bačkos" ar "pagalvės" efekto) o negatyvą laikyti pireš vienalyčio, pageidautina baltos šviesos, šaltinio.

gaunasi maždaug taip (tik aš neturiu macro ir ne tuo tikslu fotografavau, bet suprasti galima):

user posted image
Atsakyti