Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

thumbup.gif
QUOTE(Elina @ 2008 02 28, 11:52)
avyttes w/b 4u.gif
unsure.gif  kur galėčiau paskaityti apie šitą santykį? unsure.gif  Nieko negirdėjau blush2.gif

Elina yra taip :

3x4
6x9
9x12
10x15
13x18
20x30
24x36

Va , cia centimetrais. Atrodo nesumaisiau. Didesniu gal tau ir nereik.
O portretas thumbup.gif . Kaip tu sakei apie mane : "nepanasu i tave" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 28 vasario 2008 - 12:19
Laukiau laukiau, kol kas pasiūlys kokia temą, bet nesulaukiau.. ax.gif
Po ilgų mąstymų pasitariau su savim ir nusprendžiau, kad kitų namų darbų tema bus "DVIESE" 4u.gif 4u.gif ax.gif ax.gif biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(avytess @ 2008 02 28, 11:33)
Po ilgų mąstymų pasitariau su savim ir nusprendžiau, kad kitų namų darbų tema bus "DVIESE"  4u.gif  4u.gif  ax.gif  ax.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  tongue.gif  tongue.gif

liuks tema smile.gif
Atsakyti
Super tema!!! 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(A&S @ 2008 02 28, 09:11)
Laba diena merginos 4u.gif nusipirkau Canon Power Shot S3 IS, noriu išmokti su juo fotografuoti, kad nuotraukos būtų tikrai vertos dėmesio mirksiukas.gif tačiau kol kas sunkiai sekasi, kartais nepavyksta...tikiuosi priimsite į savo ratą...bandysiu semtis žinių iš jūsų forumo...pradėsiu skaityti nuo pirmos temos (labai šaunu kad nuorodėlės sudėtos  thumbup.gif )
Tikiuosi priimsite blush2.gif
4u.gif Sveika

Abi temos saunios 4u.gif mirksiukas.gif Bet medis sunkesnis, nes neturiu kol kas jokiu ideju unsure.gif
Atsakyti

QUOTE(avytess @ 2008 02 28, 12:33)
Po ilgų mąstymų pasitariau su savim ir nusprendžiau, kad kitų namų darbų tema bus "DVIESE"  4u.gif  4u.gif  ax.gif  ax.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  tongue.gif  tongue.gif

puiki tema .. plati, daug vietos interpretacijoms.. bus įdomus jas pamatyt bigsmile.gif bigsmile.gif .. šaunu, avytess 4u.gif

Anasko, tikrai ką nors sumąstysi.. net neabejoju smile.gif

norėjau dėl skanerių juosetelėm paklaust.. ar yra kažkokie specialiai joms skanuot? kaip tik planuojam pirkt namams. su juo ir paprastus dokumentus galima skanuot? ar jis tik juostelėms skirtas? pas mus viena foto perskanuot atelje kainuo 1 lt unsure.gif ... tas pats kas foto daryt unsure.gif
Atsakyti
pamačius naują temą prieš akis stojo mano kadras
"dviese šilčiau"
atsiprašau, kad su matytu kadru rodausi antrą kartą blush2.gif kad nebūtų visiškai taip pat, praleidau per cross'ą lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 28, 13:17)
pamačius naują temą prieš akis stojo mano kadras
"dviese šilčiau"
atsiprašau, kad su matytu kadru rodausi antrą kartą  blush2.gif kad nebūtų visiškai taip pat, praleidau per cross'ą  lotuliukas.gif
user posted image

čia du kartus dviese..biggrin.gif super..biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 28, 13:17)
thumbup.gif
Elina yra taip :

3x4
6x9
9x12
10x15
13x18
20x30
24x36

Va , cia centimetrais. Atrodo nesumaisiau. Didesniu gal tau ir nereik.

čia suapvalinus ir sudėjus viską kartu į krūvą. galiausiai ne tiek svarbu cm ir mm, kiek santykio išlaikymas. pagrindiniai yra du 2:3 ir 4:3. o blogiausia, kad daugumos aparatų matricos neatitinka priimtinų popierių standartų, dėl to labuose kadruojama (gerai nors, kad duoda pasirinkti palikti rėmelį ar nupjauti šonus). gali labe tikslaii susižinoti milimetrus ir kadruodama suvesk juos į cropo parametrus. tik rinkis ne 10x15 o didesnį formatą. iš didesnio labe visada suspaus, o iš mažo ištemps su kokybės praradimu.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 28, 11:06)
Imkit gerą jb. Tada imkit kokį nejudantį daiktą. Išfotografuokit visą juostelę tų pačių kadrų. Tada po mažą gabalėlį atsikirpdamos galit ryškint. Išbandant įvairius būdus. Kadangi kadras bus vis tas pats, tai galėsit sulyginti rezultatus, geriau matysis ir galėsit išsirinkti tinkamiausią. Na tik pamąstymai.

galima ir taip, bet (vis tas bet) yra tam tikrų faktorių. populiariuose mūsuose ryškaluose (d-76 pvz.) pirma juostelė, ryškinama šviežiam ryškale nuo antros skirsis. trečia ir t.t. jau nelabai nuo antros skirsis, tik laiką reiks ilginti. čia tas pats, kaip į "padirbusį" ir pastovėjusį popierinį ryškalą įmesti pirmą nuotrauką chemijos sužadinimui. bet iš esmės patarimas geras. pabandyk laiką pakeisti, ryškalą atskėsti 1:1, pabandyk tarp ryškinimo ir fiksavimo stop vonę padaryti (į 2 proc acto tirpalą įmerkti).... aš, ko gero, pats juo pasinaudosiu ir padarysiu. daug klausimų teorinių susikaupė, kuriuos praktikoje reikia pabandyti.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 28, 11:21)
Jei kam įdomu čia sudėjau palyginimą - Procentro š***malybos ir mano skenuota versijos: http://fotokudra.lt/...ai.php?aut=1882

o žinai, procentro skane ir sienos faktūra matosi, ir pastatai gatvėje už lango ir atspindžiai ant artimiausio puodelio visi matosi..... man kažkaip atrodo, kad jų skanas techniškesnis. aureole kaip tik todėl ir matosi, kad ji yra juostoje, ant kontrasto perėjimo (tamsūs plaukai - siena). kaip sukai spiralę ryškindama ir kelinta juosta tai buvo tame ryškale? ar tai nebus tas atvejis, apie kurį rašiau: kai nepakankama agitacija (sukimas ir tirpalo maišymas) prie kontrasto ribos išsekę ryškalai slenka vertikalia kryptimi ir blogai pradidba gretimą šviesią zoną, dėl ko ir atsiranda aureolė.

žodžiu vienintelis būdas patikrinti - atspausti optiškai su mažu kontrastingumu.

viskas tik mano nuomonė. pats su tokiom aurom susidūriau vieną kartą. namuose surasi - įdėsiu.

parašiau, dar kartą pažiūrėjau ir supratau, kad nevisai į temą parašiau.... kadras tai vertikalus, tokiu atveju aureole būtų į kairę arba į dešinę g.gif bet vis vien manau, kad tavo skane jos nesimato tik todėl, kad pas tave bendrai šviesiau viskas. spausk optiškai - tik tada bus atsakymas kur bėda: negatyve ar skane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 28 vasario 2008 - 13:52
QUOTE(westa @ 2008 02 28, 14:11)
puiki tema .. plati, daug vietos interpretacijoms.. bus įdomus jas pamatyt  bigsmile.gif  bigsmile.gif .. šaunu, avytess  4u.gif

Man irgi tema labai patiko. Tikiuosi dalyvių bus daug kaip ir retro temoj. Avytess, dažniau laimėk biggrin.gif

westa, tik pamatyti unsure.gif Gal ir parodyti? rolleyes.gif

Sansara, puiki nuotrauka ir mano nuomone labai į temą.
Atsakyti
Kaip jums sis portretas? ir vertimas i j/b?

user posted image

user posted image
Atsakyti