QUOTE(Desiree @ 2008 02 28, 11:06)
Imkit gerą jb. Tada imkit kokį nejudantį daiktą. Išfotografuokit visą juostelę tų pačių kadrų. Tada po mažą gabalėlį atsikirpdamos galit ryškint. Išbandant įvairius būdus. Kadangi kadras bus vis tas pats, tai galėsit sulyginti rezultatus, geriau matysis ir galėsit išsirinkti tinkamiausią. Na tik pamąstymai.
galima ir taip, bet (vis tas bet) yra tam tikrų faktorių. populiariuose mūsuose ryškaluose (d-76 pvz.) pirma juostelė, ryškinama šviežiam ryškale nuo antros skirsis. trečia ir t.t. jau nelabai nuo antros skirsis, tik laiką reiks ilginti. čia tas pats, kaip į "padirbusį" ir pastovėjusį popierinį ryškalą įmesti pirmą nuotrauką chemijos sužadinimui. bet iš esmės patarimas geras. pabandyk laiką pakeisti, ryškalą atskėsti 1:1, pabandyk tarp ryškinimo ir fiksavimo stop vonę padaryti (į 2 proc acto tirpalą įmerkti).... aš, ko gero, pats juo pasinaudosiu ir padarysiu. daug klausimų teorinių susikaupė, kuriuos praktikoje reikia pabandyti.
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 28, 11:21)
Jei kam įdomu čia sudėjau palyginimą - Procentro š***malybos ir mano skenuota versijos:
http://fotokudra.lt/...ai.php?aut=1882
o žinai, procentro skane ir sienos faktūra matosi, ir pastatai gatvėje už lango ir atspindžiai ant artimiausio puodelio visi matosi..... man kažkaip atrodo, kad jų skanas techniškesnis. aureole kaip tik todėl ir matosi, kad ji yra juostoje, ant kontrasto perėjimo (tamsūs plaukai - siena). kaip sukai spiralę ryškindama ir kelinta juosta tai buvo tame ryškale? ar tai nebus tas atvejis, apie kurį rašiau: kai nepakankama agitacija (sukimas ir tirpalo maišymas) prie kontrasto ribos išsekę ryškalai slenka vertikalia kryptimi ir blogai pradidba gretimą šviesią zoną, dėl ko ir atsiranda aureolė.
žodžiu vienintelis būdas patikrinti - atspausti optiškai su mažu kontrastingumu.
viskas tik mano nuomonė. pats su tokiom aurom susidūriau vieną kartą. namuose surasi - įdėsiu.
parašiau, dar kartą pažiūrėjau ir supratau, kad nevisai į temą parašiau.... kadras tai vertikalus, tokiu atveju aureole būtų į kairę arba į dešinę
bet vis vien manau, kad tavo skane jos nesimato tik todėl, kad pas tave bendrai šviesiau viskas. spausk optiškai - tik tada bus atsakymas kur bėda: negatyve ar skane.