Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Elina - kodėl tu kadruoji nesilaikydama popieriaus kraštinių santykio? po to albume bus įvairių geometrinių figūrų rinkinys arba nuotraukos su įvairaus storio baltomis kraštinėmis. pratinkis kadruoti fotografuodama arba šope išlaikydama kraštinių proporcijas.

Pupeliuk - sveikinu su pirkiniu. pasiskaityk daugiau informacijos apie skanavimo gudrybes (pvz. www.mfoto.com yra vienoje skiltyje daug prirašyta). pati eksperimentuok. ir dar. greitam skanavimui pabandyk gauti silverfast programą, nes kai pamenu su tuo arc po 7-9 min. vieną kadrą skanuoja.

sayonara - juostelė kodak tri-x? ta spalva išnyksta ryškinant kodako chemikaluose arba laikant paprastame fiksaže. tas atspalvis nieko neįtakoja (net iš c-41 proceso, kur pagrindas visiškai rudas galima neblogai spausti, tik kad eksponavimas pailgėja kokius 4 kartus). vaizdas juostose yra? yra. grūdas ir kt. yra subjektyvus dalykas, kažin ar ką įrodysi. be to jie ir ryškina ne patys.... pradėk ryškinti pati - galėsi pati sau pusmetį nemokamai ryškinti, jei ką sugadinsi biggrin.gif juok turi jie dabar labai nebrangių juostų (pan 100 ir 400). o jos visai neblogos, gaila, kad 120 formato neatsivežė....
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 28, 08:50)
pradėk ryškinti pati - galėsi pati sau pusmetį nemokamai ryškinti, jei ką sugadinsi biggrin.gif 
na ir aš Sayonarai galėčiau patarti pačiai ryškinti. Va, Pupeliukas jau išbandė, gal pirmas juostas kartu, o paskui ir pačiai pavyks. Jei norit išmokti gerai išryškinti, tai nepatarčiau pirkti jau pasibaigusio galiojimų juostų. Imkit gerą jb. Tada imkit kokį nejudantį daiktą. Išfotografuokit visą juostelę tų pačių kadrų. Tada po mažą gabalėlį atsikirpdamos galit ryškint. Išbandant įvairius būdus. Kadangi kadras bus vis tas pats, tai galėsit sulyginti rezultatus, geriau matysis ir galėsit išsirinkti tinkamiausią. Na tik pamąstymai.
Atsakyti
andriuska, Desiree, man niežti nagai pačiai bandyt, tik vyras nelabai linkęs tam pritarti, nes vis tik bute gyvename, atskiros patalpos tam nėra, šalia vaikas, o ten kad ir nekarštas, bet šiltas ir garuojantis tas ryškalas, chemikalai..
ai, vis tiek aš gi moteris, savo pasieksiu xixixi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 28, 11:06)
na ir aš Sayonarai galėčiau patarti pačiai ryškinti. Va, Pupeliukas jau išbandė, gal pirmas juostas kartu, o paskui ir pačiai pavyks. Jei norit išmokti gerai išryškinti, tai nepatarčiau pirkti jau pasibaigusio galiojimų juostų. Imkit gerą jb. Tada imkit kokį nejudantį daiktą. Išfotografuokit visą juostelę tų pačių kadrų. Tada po mažą gabalėlį atsikirpdamos galit ryškint. Išbandant įvairius būdus. Kadangi kadras bus vis tas pats, tai galėsit sulyginti rezultatus, geriau matysis ir galėsit išsirinkti tinkamiausią. Na tik pamąstymai.

Ačiū Desiree už patarimą thumbup.gif reiks taip pabandyti, tuo labiau, kad skenerį jau turiu, tai nereiks vargintis nešant kur skenuoti, o ir kaip žinia visko pridirba.. Jei kam įdomu čia sudėjau palyginimą - Procentro š***malybos ir mano skenuota versijos: http://fotokudra.lt/...ai.php?aut=1882

Andriushka, ačiū! Šį kartą skenavau tiesiai į PS, bandysiu ir kitus variantus.

Dar pamiršau Avytess pasveikint su laimėjimu 4u.gif 4u.gif Šį kart man kažkokius nemalonius jausmus sukėlė ta nuotrauka, bet čia mano bėda 4u.gif

Ir Getter, šaunuolė thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 vasario 2008 - 10:23
QUOTE(sayonara @ 2008 02 28, 09:14)
andriuska, Desiree, man niežti nagai pačiai bandyt, tik vyras nelabai linkęs tam pritarti, nes vis tik bute gyvename, atskiros patalpos tam nėra, šalia vaikas, o ten kad ir nekarštas, bet šiltas ir garuojantis tas ryškalas, chemikalai..
ai, vis tiek aš gi moteris, savo pasieksiu xixixi smile.gif

aš taip pat ryškinu vonioje. užsidarau nuo vaikio. Kol kas jis nepasiekia, ant spintelės kur ryškalai, neužsilipa. Bet nedaug trūksta. Dabar ieškom kokios spintelės su užraktu, spynele. Tada saugiai bus suslėpti chemikalai. Gal ir jūs kokią išeitį rasit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 28, 10:21)
Ačiū Desiree už patarimą thumbup.gif reiks taip pabandyti, tuo labiau, kad skenerį jau turiu, tai nereiks vargintis nešant kur skenuoti, o ir kaip žinia visko pridirba.. Jei kam įdomu čia sudėjau palyginimą - Procentro š***malybos ir mano skenuota versijos: http://fotokudra.lt/...ai.php?aut=1882

o man toks klausimas kilo dabar... o kaip su ryškumu? vaizdas ir yra toks pasiliejęs, ar čia dėl skanavimo taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 28, 11:37)
o man toks klausimas kilo dabar... o kaip su ryškumu? vaizdas ir yra toks pasiliejęs, ar čia dėl skanavimo taip?  g.gif

Tiesiog nedėjau sharp. Kiek įmanoma stengiausi parodyti neapdirbtas nuotraukas, uždėjus sharp ryškumas pakankamas. Žiūrėk Vinciaus nuotraukos, mano akims ryškumo pakanka (išskyrus iš čia dėtų trečią, ten jaučiu nugrybauta fotografuojant)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 vasario 2008 - 10:42
Ismokau pati paversti i j/b biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 28, 10:40)
Tiesiog nedėjau sharp. Kiek įmanoma stengiausi parodyti neapdirbtas nuotraukas, uždėjus sharp ryškumas pakankamas. Žiūrėk Vinciaus nuotraukos, mano akims ryškumo pakanka (išskyrus iš čią dėtų trečią, ten jaučiu nugrybauta fotografuojant)

o tai realiai kaip atrodo? ir tokios be sharp? lotuliukas.gif sorry, kad taip kvailai klausinėju.
su Vincium tai ir man taip normaliai, o su manim tokia kaip ir ranka kad būtų sudrebėjus fotografuojant g.gif vat Desiree žadėjo duot man pabandyt su juostiniu fotografuot... tai ir dabar galvoju, kad ir pas mane tokios bus? g.gif unsure.gif gal man jau nebereikia juostinio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 28, 11:44)
o tai realiai kaip atrodo? ir tokios be sharp?  lotuliukas.gif sorry, kad taip kvailai klausinėju.
su Vincium tai ir man taip normaliai, o su manim tokia kaip ir ranka kad būtų sudrebėjus fotografuojant  g.gif vat Desiree žadėjo duot man pabandyt su juostiniu fotografuot... tai ir dabar galvoju, kad ir pas mane tokios bus?  g.gif  unsure.gif gal man jau nebereikia juostinio   unsure.gif

Taip realiai ir atrodo, dėl to sakoma, kad juostinėms nuotraukoms dėti į internetą reikia daugiau sharp, nei skaitmeninėms. nes matai dažo (emulsijos) pluoštas, tai tau ne pikselių pluoštas wink.gif Spausdinant be jokio sharp ryškumo tikrai pakanka. Zuikio nuotraukoms sharp dėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 vasario 2008 - 10:49
QUOTE(Sea_ @ 2008 02 28, 10:44)
Pasakyk ka naudoji nuotraukos konvertavimui i j/b?

avyttes w/b 4u.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 02 28, 10:50)
Elina - kodėl tu kadruoji nesilaikydama popieriaus kraštinių santykio?

unsure.gif kur galėčiau paskaityti apie šitą santykį? unsure.gif Nieko negirdėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 28, 10:24)
aš taip pat ryškinu vonioje. užsidarau nuo vaikio. Kol kas jis nepasiekia, ant spintelės kur ryškalai, neužsilipa. Bet nedaug trūksta. Dabar ieškom kokios spintelės su užraktu, spynele. Tada saugiai bus suslėpti chemikalai. Gal ir jūs kokią išeitį rasit  smile.gif

man dabar tik vyro užsispyrimą teks nugalėti, visa kita pasiekiama..

Pupeliuk, kai nusipirksiu skanerį, prašysiu Tavęs ir andriuškos konsultacijų, jei Jūs nieko prieš..smile.gif doh.gif
pažiūrėjau dienoraštį, nu žinai, nėra žodžių..smile.gif
beje, aš ką tik iš procentro, buvau šalia, kelias juostas pasiėmiau, tai pasiskundžiau juostomis iš fototechnikos, sakė - violetinės? daug kas skundžiasi. doh.gif
tai va, ir tie, ir anie mala.. etks pačiai ryškint, bent jau neišmanymą galėsiu kaltint, jeigu kas..smile.gif
Atsakyti