Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Laba 4u.gif
Tvarkau ziemines nuotraukas. Mąstau, kurias palikti, kurias trinti.. Iš keletos išėjo vaikų žaidimo serija. Meno čia neieškokit, aukštos kokybės irgi blush2.gif Tiesiog fototreningas ir tiek. Galit kibti dėl spalvų, nes bitutės lomo naudojau. Dažnai kursuose gaunam tokią užduotį - sukurti istoriją iš keletos nuotraukų.
Na va - pažaiskim mirksiukas.gif Čia režisūros nėra.

Man ten kai ko reikia.. gal pasieksiu?

user posted image

Pasvajokim...kas būtų...jeigu...

user posted image

..ateitų brolis ir mudu paimtumėme...

user posted image

..savo žaliąsias striukes ir apsirėdytume jomis žaliai žaliai...

user posted image

..pasėdėtume prieš ilgą kelionę ir ...

user posted image

..išeitume žaliai smile.gif

user posted image

Ar patiko mano žalioji istorija? biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 kovo 2008 - 16:54
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 01, 17:52)

Ar patiko mano žalioji istorija? biggrin.gif

smile.gif Man labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Puriena, smagi tavo serija, spalvinga. Ir aplamai, patinka man serijos.
Mano pastebėjimas, kad pirma ir antra nuotrauka labai panašios. Gal norisi pirmos be meškio winy, nepasiekia, atsineša meškį, brolis atbėga į pagalbą. Patina ta kur brolis sesę rengia,taip pat paskui sekantis apkabinimas, tik čia man nelabai žiūrisi žalsvi veidukai, bet jei su lomo action, tai nesikabinėsiu, to juk ir siekei. Ta kur išeina taip pat gerai serijai tęsti, o paskutinė nežinau tikriausiai kažkaip kitaip norisi užbaigti.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 02 29, 23:01)
del ko taip nusprendei? g.gif man atrodo, kad net patyre fotografai skaitmenoj retai ji naudoja (ar bent jau labai specifiniais tikslais), nes nera reikalo. nebent siaip geriau ISO-islaikymo-diafragmos rysi perprasti nori. bet lyg jau turetum but perpratus unsure.gif

kodėl blogai ant M? aš fotografuoju ant M ax.gif . kažkada čia buvo šnekėta ta tema. tai išbandžiau ant A. reguliavau diafragmą, bet man nuotraukos vis tiek išėjo arba susiliejusios arba išdegusios g.gif bandžiau ir tą skalę reguliuot... kažkodėl vis tiek nieko neišėjo. tai likau ant M ax.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 03 01, 11:05)
tiesa, kažkas klausė apie tai, kur kūdroje skelbiama nauja 4dienio tema, tai forume čia
teko man paskelbti temą  doh.gif

Sansara, sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Elinut, nesupyk ka dabar pasakysiu....Atrodo su to pirkimo manija tu nori uzpildyti kazkokia tai tustuma- unsure.gif "va dar to daikto truksta iki pilnos laimes....", "va si nusipirksiu ir puikiai fotografuosiu" t.t. ir pan. Su tuo ka tu jau turi, ir turi tikrai daugiau nei dauguma is musu, tu puikiai gali mokintis ir daryti netgi sedevrus...jau nebe technikoj esme siuo atveju smile.gif Truputi panasu(gink dieve nenustatineju ligu) i "compulsive obsessive" elgesi...Gink dieve nesakau, kad turi ta "obsession", bet zmones taip elgiasi stengdamiesi uzpildyti kazkokia tustuma, bet niekas nesikeicia- po paskutinio pirkinio, norisi kito ir taip be galo...(reikia ieskoti tustumos priezasties ir pradeti nuo ten... , o nesistengti ja uzpildyti, nes neuzsipildys, o tik tiesus kelias i depresija) As taves nepazystu, todel tik is salies ka matau(ir tai tik virtualiai) galiu sneketi ir buti visai neteisi... 4u.gif Nesuprask neteisingai tiktai...tikrai nepavydziu tau tu pirkiniu biggrin.gif 4u.gif Nepyk 4u.gif Tik, siaip, pamastymui....

Gal ziauriai ir ne i tema cia nuskambejau... Nepykit, atsiprasau is anksto jei kam nepatiko 4u.gif
Turbut per daug Oprah ir Dr. Phil prisiziurejau cool.gif biggrin.gif

Puriena6, smagi serija thumbup.gif Sutinku su Desiree, kad pirmos 2 nuotraukos per daug panasios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 01 kovo 2008 - 19:06
QUOTE(Elina @ 2008 03 01, 18:20)
smile.gif  Man labai patiko 4u.gif

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 03 01, 18:42)
Puriena, smagi tavo serija, spalvinga. Ir aplamai, patinka man serijos.
Mano pastebėjimas, kad pirma ir antra nuotrauka labai panašios. Gal norisi pirmos be meškio winy, nepasiekia, atsineša meškį, brolis atbėga į pagalbą. Patina ta kur brolis sesę rengia,taip pat paskui sekantis apkabinimas, tik čia man nelabai žiūrisi žalsvi veidukai, bet jei su lomo action, tai nesikabinėsiu, to juk ir siekei. Ta kur išeina taip pat gerai serijai tęsti, o paskutinė nežinau tikriausiai kažkaip kitaip norisi užbaigti.

Ačiū 4u.gif taip sutinku, kad pirmos dvi panašios. Bet taip jau buvo ir kaip minėjau - nerežisuota. Nesu prieš special pasiruošimą fotkinimui, bet šita serija nebuvo planuota. Todėl ir su dideliais trūkumais. Tiesa sakant, maniau, kad liks nepastebėta. Klydau. Ačiū 4u.gif
QUOTE(bite maja @ 2008 03 01, 18:51)
kodėl blogai ant M? aš fotografuoju ant M  ax.gif . kažkada čia buvo šnekėta ta tema. tai išbandžiau ant A. reguliavau diafragmą, bet man nuotraukos vis tiek išėjo arba susiliejusios arba išdegusios  g.gif bandžiau ir tą skalę reguliuot... kažkodėl vis tiek nieko neišėjo. tai likau ant M  ax.gif 

nesuprantu, bite, kaip tu fotkini M režimu ir nereguliuoji eksponometro skalės? Na, aš irgi myliu M, bet ratuką ekspozicijai susireguliuoti reikia sukinėti.
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2008 03 01, 18:55)

Puriena6, smagi serija thumbup.gif Sutinku su Desiree, kad pirmos 2 nuotraukos per daug panasios smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 01, 18:16)
Tiesa sakant, maniau, kad liks nepastebėta. Klydau. Ačiū 4u.gif

tavo nuotraukos jau nebeliks nepastebėtos 4u.gif
Atsakyti
aš tai dabar ant stadijos A/M... lotuliukas.gif vis dažniau pastebiu, kad A peršviečia kadrą, ne tai kad peršvietimai atsiranda, bet nublukina... spalvos ir šešėliai praranda sodrumus. todėl vis dažniau lipu ant M. manau užaugau ir augant toliau tik ant M liksiu. o man skalė ta mažiausiai rūpi ax.gif yra peršvietimu, EV- darau... nėra - priimu kaip yra g.gif o jei užlipu ant M, tai pagal rezultatą sprendžiu ar geras išlaikymas. nes dėl to eksponometro grybavimo ir nulipau nuo A. esant spec poreikiu ir S prireikia
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 03 01, 20:22)
aš tai dabar ant stadijos A/M...  lotuliukas.gif vis dažniau pastebiu, kad A peršviečia kadrą, ne tai kad peršvietimai atsiranda, bet nublukina... spalvos ir šešėliai praranda sodrumus. todėl vis dažniau lipu ant M. manau užaugau ir augant toliau tik ant M liksiu. o man skalė ta mažiausiai rūpi  ax.gif yra peršvietimu, EV-  darau... nėra - priimu kaip yra  g.gif o jei užlipu ant M, tai pagal rezultatą sprendžiu ar geras išlaikymas. nes dėl to eksponometro grybavimo ir nulipau nuo A. esant spec poreikiu ir S prireikia

po Purienos posto jau pagalvojau, kad aš kažkaip ne taip fotografuoju lotuliukas.gif aš ir nelendu prie jokių ekspozicijų. pasireguliuoju išlaikymą ir man gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 01, 20:07)
tavo nuotraukos jau nebeliks nepastebėtos  4u.gif

Dar kartą ačiū 4u.gif Tai priverčia pasitempti smile.gif
QUOTE(bite maja @ 2008 03 01, 20:33)
po Purienos posto jau pagalvojau, kad aš kažkaip ne taip fotografuoju  lotuliukas.gif  aš ir nelendu prie jokių ekspozicijų. pasireguliuoju išlaikymą ir man gerai  rolleyes.gif

Mes tuos pačius daiktus vadiname skirtingais vardais. Eksponometro skalė rodo išlaikymą, kaip aš paprastai suvokiu g.gif Man dabar įdomu pasidarė, kaip Sansara fotografuoja M režimu g.gif Aš EV reguliuoju, jei jungiu A režimą, bet tai buvo seniai, kol dar nebuvau išmokus fotkint su M. O iš tiesų būtų įdomu gyvai pasidalinti šia patirtimi.
Mano algoritmas fotkinant su M :
1. Nusistatau reikiamą diafragmą.
2. Žiūriu pro vaizdo ieškiklį.
3.Matau, kad eksponometro skalė nugrybavusi, todėl sukioju išlaikymo ratuką, kol pasiekiu pusiausvirą, arba, jei, pvz. stipri saulė, -viena, dvi padalos į minusą.
4. Fotografuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 kovo 2008 - 20:58
QUOTE(andriuska @ 2008 03 01, 13:04)
gėlės kadro nematau, o ant portretukų nesimato subraižymų. tik prikibusios dulkės ir šiukšlės. man kartą minilabe sugadino juosta. nepraplauta mašina buvo tai prikibo visokio š ant juostos ir toj vietoj liko balta (panašiai, kaip ryškinant b/w rankom, jei burbuliukai prikimba ar nefiltruotas ryškalas). jei įbrėžimai išilgai juostos - patikrink aparate kreipiančiasias. pažiūrėk gerai negatyvą, kuri pusė subraižyta: emulsijos ar pagrindo. jei pagrindo gerai apžiūrėk prispaudimo plokštelę, jei emulsijos - tai visą kelią, kuriuo juosta eina per aparato vidų. nors galėjo elementari smiltelė ant juostos kasėtės barchato (nežinau, kaip ta medžiaga lietuviškai vadinasi) pakliūti ir subraižė. žodžiu kartok. visai neblogai. o koks tele ir kokios būklės? tik spalvos negražios ar ir ryškumo, kontrasto nėra? gal pelėsis ant linzių užaugo? gerai apžiūrėk prieš šviesą ir visokiais kampais. ar jokių svetimkūnių ant stiklo nėra (taškeliai, žviagždutės ir pan.)

ačiū Andriuska.. viską apžiūrėsiu.. o fotografavau su Sigma 30mm f1,4 ir 70-200 2,8 ir su Nikor 50 1,8... ką turi omenyje būklė.. pirkau naujus juos.. unsure.gif nusivalau.. o spalvos g.gif gal nuo juostos?
QUOTE(Elina @ 2008 03 01, 15:35)

user posted image

ši patiko .. tik mano akimis šarpo gal kiek daugoka... o dėl tavo pirkimo nieko neturiu ką pridurt prie kolegių žodžių.. bet daryk kaip nori .. tu sau šeimininkė smile.gif

Puriena
.. tavo spalvos atgaiva akims... labai smagi serija mirksiukas.gif
Atsakyti
1. stoviu ant A režimo, nusistatau diafragmą ir matau, kad peršviečia kadrą.
2. pasižiūriu išlaikymą
3. einu ant M režimo ir tiesiog reguliuoju į reikiamą ekspozicija, ISO jei reik ir t.t. kol gaunu norimą rezultatą...
lotuliukas.gif

puriena, bet tu gauni lygiai tą patį ką ir ant A pareguliavus EV g.gif kam tada vargintis ir lipti ant M? g.gif
anksčiau žiūrėjau tą skalę. ja naudojuos kai fotografuoju prietemoje, tamsoje, kai orientaciniai jausti koks turi būt daugmaž išlaikymas (man dar sunku jaust tas sekundes ir jų dalis, kai ilgas labai išlaikymas)..
Atsakyti