tiesa, kažkas klausė apie tai, kur kūdroje skelbiama nauja 4dienio tema, tai forume čia
teko man paskelbti temą
teko man paskelbti temą
QUOTE(westa @ 2008 02 29, 20:28)
o aš nusiskanavau savo juostą .. ir ji beveik visa sugadinta visa lyg subraižyta, lyg kas prikibę .. tikrai saugojau, nečiupinėjau .. nieko gero..
gėlės kadro nematau, o ant portretukų nesimato subraižymų. tik prikibusios dulkės ir šiukšlės. man kartą minilabe sugadino juosta. nepraplauta mašina buvo tai prikibo visokio š ant juostos ir toj vietoj liko balta (panašiai, kaip ryškinant b/w rankom, jei burbuliukai prikimba ar nefiltruotas ryškalas). jei įbrėžimai išilgai juostos - patikrink aparate kreipiančiasias. pažiūrėk gerai negatyvą, kuri pusė subraižyta: emulsijos ar pagrindo. jei pagrindo gerai apžiūrėk prispaudimo plokštelę, jei emulsijos - tai visą kelią, kuriuo juosta eina per aparato vidų. nors galėjo elementari smiltelė ant juostos kasėtės barchato (nežinau, kaip ta medžiaga lietuviškai vadinasi) pakliūti ir subraižė. žodžiu kartok. visai neblogai. o koks tele ir kokios būklės? tik spalvos negražios ar ir ryškumo, kontrasto nėra? gal pelėsis ant linzių užaugo? gerai apžiūrėk prieš šviesą ir visokiais kampais. ar jokių svetimkūnių ant stiklo nėra (taškeliai, žviagždutės ir pan.)
QUOTE(Elina @ 2008 02 29, 22:19)
Jetau, pamačiau kokį gražų fotiką kūdroj parduoda , vien dėl grožio pirkčiau . Negaliu atsižiūrėti. Juostukas, ania?
aha. mamka (mamiya dviakė). irgi galvojau apie tokią. pagrindinis pliusas - tai vienintelė TLR sistema su keičiamais objektyvais. visose kitose standartinis 80-ukas (tik rolley berods dar išeina tele modifikacijos). bet įvertinęs svorį ir kaina paėmiau yashica mat.
TLR-twin lens reflex - sistema, kai vienas objektyvas yra tik "žiūrėjimui", nes vaizdas per kietai įstatytą veidrodį perduodamas ant matinio stiklo, o kitas - tik fotografavimui, nes vaizdas per jį keliauja tiesiai ant juostos. šiame objektyve yra centrinis užraktas. dėl to, kad nepliaukši veidrodis ir užuolaidėlės aparatas praktiškai begarsis ir nešokinėja rankose. dėl to iš rankų galima ir 1/15 ir dar ilgiau fotografuoti (jei rankos nedreba labai).
ir dar - tai 120 arba vidutrinio formato (6 cm pločio) juostų aparatas.
aš kaifuoju paėmęs į rankas šį aparatą . meilė iš pirmo žvilgsnio, taip sakant.
Tai gal nusprendžiam kad pvz. temai "Dviese" duodama 3 sav.? Taip prasislinktų savaitės. Kas už?
Dėl M režimo - aš visada tik juo fotografuoju . Kažkaip norisi pačiai kontroliuoti situaciją, nes su Av yra buvę kad fotografuojant juodam fone ekspoziciją parinko pagal foną, o dar mėgstu ir blykstę kur iš šono ar iš galo pasistatyti, sunku būna mano sumanymus suprasti automatui . Dar baisiai nepatinka kad nuotraukų serija daryta su Av buna labai skirtinga. Vienos tamsios, kitos padegusios. Ai, užsistatau M, pasireguliuoju pagal situaciją ir turiu ką turiu. Jei turiu š tenka kaltinti tik save
Dėl M režimo - aš visada tik juo fotografuoju . Kažkaip norisi pačiai kontroliuoti situaciją, nes su Av yra buvę kad fotografuojant juodam fone ekspoziciją parinko pagal foną, o dar mėgstu ir blykstę kur iš šono ar iš galo pasistatyti, sunku būna mano sumanymus suprasti automatui . Dar baisiai nepatinka kad nuotraukų serija daryta su Av buna labai skirtinga. Vienos tamsios, kitos padegusios. Ai, užsistatau M, pasireguliuoju pagal situaciją ir turiu ką turiu. Jei turiu š tenka kaltinti tik save
QUOTE(andriuska @ 2008 03 01, 14:04)
aha. mamka (mamiya dviakė). irgi galvojau apie tokią. pagrindinis pliusas - tai vienintelė TLR sistema su keičiamais objektyvais. visose kitose standartinis 80-ukas (tik rolley berods dar išeina tele modifikacijos). bet įvertinęs svorį ir kaina paėmiau yashica mat.
TLR-twin lens reflex - sistema, kai vienas objektyvas yra tik "žiūrėjimui", nes vaizdas per kietai įstatytą veidrodį perduodamas ant matinio stiklo, o kitas - tik fotografavimui, nes vaizdas per jį keliauja tiesiai ant juostos. šiame objektyve yra centrinis užraktas. dėl to, kad nepliaukši veidrodis ir užuolaidėlės aparatas praktiškai begarsis ir nešokinėja rankose. dėl to iš rankų galima ir 1/15 ir dar ilgiau fotografuoti (jei rankos nedreba labai).
ir dar - tai 120 arba vidutrinio formato (6 cm pločio) juostų aparatas.
aš kaifuoju paėmęs į rankas šį aparatą . meilė iš pirmo žvilgsnio, taip sakant.
Aš visą naktį sapnavau tą mamka . Andriuška, tik neįvaryk man komplekso, kaip manai, ar sugebėčiau juo išmokti fotkinti? Kaip aš jo noriu. O kiek taviškis kainavo ir kur pirkai. Nu nerealūs man jie. Visai nusisvaigau . Sakau, ir vaikams liks kaip palikimas: juk tokie gražūs tie fotikai, o jei dar paliksiu jiems veikiančius . Pamatytumėt kaip mano Andrėja jau fotkina. Jos vienintelis noras gimtadieniui- fotikas. Galvoju gal nedovanot muilinukės? Iškart normalesnį fotiką imt? Su mano cANON JI PUIKIAI SUSITVARKO. o FANTAZIJOS KIEK TURI.
Andriuska, ar labai sudėtinga su tavo Yacsica fotkinti? Viskas manual, aišku. O kaip nuotraukų kokybė? Žinai, keista, niekad nemačiau kad kas su tokiais fotkintų, tikrai būčiau pastebėjusi vien dėl fotiko gražumo
QUOTE(Elina @ 2008 03 01, 12:19)
Aš visą naktį sapnavau tą mamka . Andriuška, tik neįvaryk man komplekso, kaip manai, ar sugebėčiau juo išmokti fotkinti? Kaip aš jo noriu. O kiek taviškis kainavo ir kur pirkai. Nu nerealūs man jie. Visai nusisvaigau . Sakau, ir vaikams liks kaip palikimas: juk tokie gražūs tie fotikai, o jei dar paliksiu jiems veikiančius . Pamatytumėt kaip mano Andrėja jau fotkina. Jos vienintelis noras gimtadieniui- fotikas. Galvoju gal nedovanot muilinukės? Iškart normalesnį fotiką imt? Su mano cANON JI PUIKIAI SUSITVARKO. o FANTAZIJOS KIEK TURI.
Andriuska, ar labai sudėtinga su tavo Yacsica fotkinti? Viskas manual, aišku. O kaip nuotraukų kokybė? Žinai, keista, niekad nemačiau kad kas su tokiais fotkintų, tikrai būčiau pastebėjusi vien dėl fotiko gražumo
ne Andriuska aš bet pabandysiu atsakyti. Fotografuoju tik vidutiniu formatu, su Hasselbladu, bet iki jo turejau Yashica. Aš tai nepatariu jo pirkti. Nepyk, Elina. Bet su skaitmena lengviau fotografuoti, gal vien dėl to, kad jei nepatinka, trini viską lauk ir nieko neprarandi. Iš tavo rodytų nuotraukų, aš jau minėjau ir dar pakartosiu, kad reikia tau mokintis fotografuoti. Ir tikiuosi tavo pažįstamas fotografas tau padės. Kiek nustebau, kai rašei, jog užklausė ar nenorėtum pereiti prie juostos. Tas pats, kas ketvirtokui pasakyti, nenorėtum laikyti abitūros egzaminų? Žavi aišku juosta, bet ar esi pasiruošusi jai? Kaip tau sekasi su eksponavimu tvarkytis fotografuojant skaitmena? Ar visada pataikai tvarkingai? Kaip tau sekasi su kompozicija, su šviesa tvarkytis? Juostelė, jei pati nežadi spausdinti, nedaug klaidų teatleidžia. O fotografuoti į juostą, kad paskui apdirbinėti įvairiom programo, ar verta? Kai kas gali sau leisti, jei yra toli pažengęs, bet reikia jausti tuomet ribas, kur jau perdaug efektų. Tiesiog manau reikia mokėti fotografuoti skaitmena, o tada mąstyti apie juostą. O jei yra didelis noras bandyti, imk Smena, imk Zenitą, Kijevą. Jei su Smena ar Zenitu gausi gerus rezultatus, tada pati pirmoji sakysiu pirk tą Mamyia. Bet neužsikrėsk ta pirkimo manija. Juk neseniai įsigijai plačiakampį. Ar jau viską su juo išbandei?
Aišku, galima sakyti jei tik leidžia galimybės ir kišenė pirk. Bet tik tam, kad paskui rinktų dulkes... ar verta?
Bjauri aš, na bet nuoširdžiai parašiau.
QUOTE(Desiree @ 2008 03 01, 14:40)
ne Andriuska aš bet pabandysiu atsakyti.
Labai susigėdau . V. Straukas net nematė dar mano foto, jis tik pasiūlė pasidomėti juosta, nes gal jam lengviau būtų tuomet mane mokyti, galbūt, jam skaimena- nepriimtina.
O dėl juostos ....turėjau aš juostinukų ir nuotraukų turiu daug iš paauglystės, jaunystės laikų. Vakar dar žiūrėjau. Na, nieko tokios nebaisios . O gal mano pašaukimas- juosta ( juokauju). Toliau mokausi į skaitmeną. O dviakio ieškosiu, tegu padulka, jei aš nefotkinsiu, gal vaikai susižavės šiuo menu. Mama mia , na mamka dviakis, man rodos 1970 metų gamybos ( tėvelio gimimo metai) ( o gal dar ankstesnis), kol vaikai užaugs bus jau tikras antikvaras. Mėgstu senus daiktus
QUOTE(Sansara @ 2008 03 01, 11:05)
tiesa, kažkas klausė apie tai, kur kūdroje skelbiama nauja 4dienio tema, tai forume čia
teko man paskelbti temą
Aciu, o tema bus kita ketvirtadieni taip suprantu?teko man paskelbti temą
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 01, 13:07)
Tai gal nusprendžiam kad pvz. temai "Dviese" duodama 3 sav.? Taip prasislinktų savaitės. Kas už?
Del temos as galiu ir uz prabalsuoti, tik ar nebus po to painiavos Dėl M režimo - aš visada tik juo fotografuoju . Kažkaip norisi pačiai kontroliuoti situaciją, nes su Av yra buvę kad fotografuojant juodam fone ekspoziciją parinko pagal foną, o dar mėgstu ir blykstę kur iš šono ar iš galo pasistatyti, sunku būna mano sumanymus suprasti automatui . Dar baisiai nepatinka kad nuotraukų serija daryta su Av buna labai skirtinga. Vienos tamsios, kitos padegusios. Ai, užsistatau M, pasireguliuoju pagal situaciją ir turiu ką turiu. Jei turiu š tenka kaltinti tik save
Del M rezimo, vadinasi teisingai supratau jo paskirti. Norisi ekspozicija kartais paciai parinkti, ypac lauke pastebejau.
QUOTE(Elina @ 2008 03 01, 13:01)
Labai susigėdau . V. Straukas net nematė dar mano foto, jis tik pasiūlė pasidomėti juosta, nes gal jam lengviau būtų tuomet mane mokyti, galbūt, jam skaimena- nepriimtina.
O dėl juostos ....turėjau aš juostinukų ir nuotraukų turiu daug iš paauglystės, jaunystės laikų. Vakar dar žiūrėjau. Na, nieko tokios nebaisios . O gal mano pašaukimas- juosta ( juokauju). Toliau mokausi į skaitmeną. O dviakio ieškosiu, tegu padulka, jei aš nefotkinsiu, gal vaikai susižavės šiuo menu. Mama mia , na mamka dviakis, man rodos 1970 metų gamybos ( tėvelio gimimo metai) ( o gal dar ankstesnis), kol vaikai užaugs bus jau tikras antikvaras. Mėgstu senus daiktus
kartais gerai susigėsti.
O V.Straukai patariu nunešti savo darbų. Juk jei sutiks mokinti, jam reikia suprasti kiek tu jau moki ir nuo ko jam reik pradėti ir kurlink tave vesti.
Dar dėl fotoaparato dukrelei dovanų. Aš rimto nedovanočiau. Dar ir dėl mergaitės saugumo. Jei jau taip susižavėjusi fotografija norės ir į mokyklą neštis, drauges fotografuoti, į kiemą. O geri daiktai labai blizga, gali kam nors pirštukai niežtėti jį pasisavinti. Perkant muilinukę apsaugotum dar ir mergaitę, kad neliktų nuskriausta, tiek praradusi fotoaparatą, tiek fiziškai. Ką gali žinoti.
QUOTE(Anasko @ 2008 03 01, 15:08)
Aciu, o tema bus kita ketvirtadieni taip suprantu?
Aš irgi taip suprantu Sansara, liuks tema, jau turiu idėjų kaip sudalyvausiu
QUOTE(Anasko @ 2008 03 01, 15:08)
Del temos as galiu ir uz prabalsuoti, tik ar nebus po to painiavos
Net nežinau, man neatrodo labai painu - kitą antradienį ND jokie nesibaigia, dar kitą baigiasi "Medis", paskelbiami jauni techniniai ND, dar kitą baigiasi "Dviese", paskelbiama nauja interpretacinė tema, po savaitės vėl techniniai, poto vėl interpretaciniai ir t.t. Jei kam atrodo painu, sakykit