o jei yra tiesi linija tai kaip ja siuvineti?
QUOTE(Jolita10 @ 2009 11 13, 23:22)
Aha, ir man kaip Jolitai10 iškilo tas pats klausimas ir plius dar vienas: kaip siuvinėti ne tik tiesią liniją, bet ir šiek tiek lenktą. Ar abi jos vienodai siuvinėjasi?
Na, mergaitės, ar ruošiatės sveikinti ir dziuginti savo darbeliais artimuosius? Aš jau prisigamainau keletą atvirukų. Rodau ir Jums
QUOTE(Anita35 @ 2009 11 18, 22:31)
saunios atvirutes,man sita pati paciausia
Anita35, labai gražu.
Tik nesuprantu, kaip gaunasi tokios gržios skylutės ? Su kuo tu jas pasidarai? Aš bandau daryti savo pirmąjį darbelį, tai skylutes dariau su kuo turėjau, t.y. su žiogeliu badžiau. Sakau, gal per storą adatą pasiėmiau (nors ieškojau ploniausios iš visų namuose turimų), nes ji (adata), tas mano skylutes praplešia. Tokios apsipešioję gaunasi.
Kaip turėtų būti?
Pasidalinkit šios technikos subtilybėmis .
Tik nesuprantu, kaip gaunasi tokios gržios skylutės ? Su kuo tu jas pasidarai? Aš bandau daryti savo pirmąjį darbelį, tai skylutes dariau su kuo turėjau, t.y. su žiogeliu badžiau. Sakau, gal per storą adatą pasiėmiau (nors ieškojau ploniausios iš visų namuose turimų), nes ji (adata), tas mano skylutes praplešia. Tokios apsipešioję gaunasi.
Kaip turėtų būti?
Pasidalinkit šios technikos subtilybėmis .
Sveikos mergaitės. Ačiū už pagyrimus Kritiką irgi toleruoju, bet labai viduje pergyvenu.Nes kai kitoje temoje parodžiau savo atvirukus, tai daugiausia kritikos gavau už atviruką, kuris patiko taniai811214 (kritikuota buvo už lipnius lipdukus). Man kažkodėl šis atvirukas buvo prie širdies, aišku, kiek žmonių tiek nuomonių ir tai dar kartą įsitikinau Todėl mes visi ir visos tokios skirtingos, todėl ir gamta sukūrė tiek atspalvių
Dabar dėl skylučių. Visokių išbandžiau - ir ploną ylą, ir žiogelį, ir dar visokių dalykėlių, kol sustojau ties vienu- kadangi rašau iš darbinio kompo, tai neturiu kaip nufotografuoti, bet pabandysiu paaiškinti. Siuvėjos savo darbe naudoja tokias adatėles audinio prismaigstymui, kurios yra su apvaliomis galvutėmis, dažniausiai spalvotomis. Tai jei nori vieną popieriaus lapelį pradurti, tai jos visiškai pakanka- ji ir plona, ir patvarai. Jei nori iš karto keletą lapelių pradurti, tada jau yra tokios pat paskirties adatėlės, tik truputį storesnės.Esmė ta, kad net ir tą storesnę nebūtina pradurti iki galo.Pradūrei popierių ir užtenka.Dar manyčiau kartais labai svarbus ir pagrindas, ant ko praduri ir nuo popieriaus priklauso ( minkštesnis jis ar kietesnis). Pagrindų išbandžiau visokių, bet labiausiai patiko elementarus dalykas- vyras, pamatęs kaip aš vargstu pasiūlė idėją- šiltino namo sieną, o ją šiltino iš tokios patvaraus putplasčio ( toks tiesiog supresuotas) panašios medžiagos, kur "maximoje" iš kulinarinio skyriaus perkant supakuoja maisto produktus (na pvz. kokius paruoštus blynelius, pyragaičius- į tokias spec. lėkštutes). Tai pradžioje badžiau ir ant šių, bet jos greitai susidėvi, o dabar badau ant tokio pat, tik ženkliai storesnio ir patvaresnio. Gal statybos prekių parduotuvėje jų parduoda kokių likučių? arba kokių mažesnių išmatavimo gabaliukų?
Papildyta:
Dabar dėl skylučių. Visokių išbandžiau - ir ploną ylą, ir žiogelį, ir dar visokių dalykėlių, kol sustojau ties vienu- kadangi rašau iš darbinio kompo, tai neturiu kaip nufotografuoti, bet pabandysiu paaiškinti. Siuvėjos savo darbe naudoja tokias adatėles audinio prismaigstymui, kurios yra su apvaliomis galvutėmis, dažniausiai spalvotomis. Tai jei nori vieną popieriaus lapelį pradurti, tai jos visiškai pakanka- ji ir plona, ir patvarai. Jei nori iš karto keletą lapelių pradurti, tada jau yra tokios pat paskirties adatėlės, tik truputį storesnės.Esmė ta, kad net ir tą storesnę nebūtina pradurti iki galo.Pradūrei popierių ir užtenka.Dar manyčiau kartais labai svarbus ir pagrindas, ant ko praduri ir nuo popieriaus priklauso ( minkštesnis jis ar kietesnis). Pagrindų išbandžiau visokių, bet labiausiai patiko elementarus dalykas- vyras, pamatęs kaip aš vargstu pasiūlė idėją- šiltino namo sieną, o ją šiltino iš tokios patvaraus putplasčio ( toks tiesiog supresuotas) panašios medžiagos, kur "maximoje" iš kulinarinio skyriaus perkant supakuoja maisto produktus (na pvz. kokius paruoštus blynelius, pyragaičius- į tokias spec. lėkštutes). Tai pradžioje badžiau ir ant šių, bet jos greitai susidėvi, o dabar badau ant tokio pat, tik ženkliai storesnio ir patvaresnio. Gal statybos prekių parduotuvėje jų parduoda kokių likučių? arba kokių mažesnių išmatavimo gabaliukų?
Papildyta:
Kokie faini darbeliai ryt begsiu siulu ir popieriaus pirkt
QUOTE(Anita35 @ 2009 11 20, 09:01)
Pati paciausia
O del pagrindo- asmeniskai man tinkamiausias variantas: stalas, ant jo medvilniniai marskineliai (vienu sluoksniu, pvz. nugarine puse i virsu), atvirukas, adata skirta karoliukams (biseriui) sunerti ant siulo (pirkau pries pora metu siuvimo reikmenu parduotuveje- jos ilgesnes is zymiai plonesnes uz iprastas) ir antpirstis. Butiniausia salyga- labai geras darbo vietos apsvietimas
Ačiū ,Verena.
Dar vienas variantas. Vakar darbe turėjau keletą minučių laiko, tai radau kompiuterio pelės kilimėlį ( dar iš senų laikų), tai jis buvo toks storesnis, minštesnis nei anksčiau būdavo tokie kieti, ploni. Ant kilimėlio antrosios pusės labai gerai badėsi skylutės
Dar vienas variantas. Vakar darbe turėjau keletą minučių laiko, tai radau kompiuterio pelės kilimėlį ( dar iš senų laikų), tai jis buvo toks storesnis, minštesnis nei anksčiau būdavo tokie kieti, ploni. Ant kilimėlio antrosios pusės labai gerai badėsi skylutės
Ačiū už patarimus (labai vertingus) ir gražius darbelius.
Šaunuolės.
Kai tik turėsiu ką padoresnio ir aš būtinai jums parodysiu.
Šaunuolės.
Kai tik turėsiu ką padoresnio ir aš būtinai jums parodysiu.
Stai paskutiniai atvirukai, iskeliave dovanu artimiesiems:
Ir brangiausiam zmogui pasaulyje:
P.S. Tik nuotraukose jos atrodo kazkokios kreivos sleivos, fotoaparatas iskraipe vaizda
Ir brangiausiam zmogui pasaulyje:
P.S. Tik nuotraukose jos atrodo kazkokios kreivos sleivos, fotoaparatas iskraipe vaizda
QUOTE(Jolita10 @ 2009 11 13, 23:22)
Aš siuvinėju taip: iš blogosios pusės veriam siūlą į gerąją, tada vieną praleidžiam skylutę, į kitą veriam - pereinam į blogą pusę, vieną atgal ir veriam į gerąją, tada vieną praleidžiam ir į blogą.... taip gaunasi štai toks vaizdas... Jis bus aiškesnis nei mano pasakojimas