Man irgi buvo neramu, kad mes su mažiuku daugiausia laiko būnam tam kambaryje, kur kompas, bet gi nesėdėsi miegamajam kol vaikui sueis 18
Aš laikau dažnai ten, kur kompas, tik į ekraną neleidžiu žiūrėt . Juk tikrai, už kelių metelių ir pati prie kompo prisės
Skaičiau straipsnį, kad šiuolaikiniai kompiuteriai kenkia minimaliai, o taip pat, kad kaktusai, kaštonai padeda - mitas. Tik grožio gal pridės - ir tai gerai .
Ar tai tiesa - spręskite pačios
Skaičiau straipsnį, kad šiuolaikiniai kompiuteriai kenkia minimaliai, o taip pat, kad kaktusai, kaštonai padeda - mitas. Tik grožio gal pridės - ir tai gerai .
Ar tai tiesa - spręskite pačios
Dar neirodyta kaip kenkia kompiuteris,mobilieji telefonai.Manau kad daug turi radiacijos ir tai jau yra nesveika mums,o juo labiau musu leliukams.
Kazkokiam laikrasty rase apie telef.mobiliuosius.Mokslininkai atliko bandyma su vistos kaiusiniais ,30 kiausiniu gulejo vienam inkubatoriui ir 30 kitam.Prie vieno inkubatoriaus pridejo mobilaka .Po kiek laiko is to inkubatoriaus issirito tik puse visciuku,o kur mobiliako nebuvo issirito visi.
Kazkokiam laikrasty rase apie telef.mobiliuosius.Mokslininkai atliko bandyma su vistos kaiusiniais ,30 kiausiniu gulejo vienam inkubatoriui ir 30 kitam.Prie vieno inkubatoriaus pridejo mobilaka .Po kiek laiko is to inkubatoriaus issirito tik puse visciuku,o kur mobiliako nebuvo issirito visi.
Pritariu nuomonei, jog šiame technikos amžiuje, mažulius sunku auginti ekologiškai Įjungę kompiuterį, mikrobangę, televizorių neuždarome mažiaus kitame kambaryje. Jei jau gimė šiame amžiuje, tai su viskuo turi po truputį susipažinti. Tik, žinoma, viskam reikia saiko.
QUOTE(vilmic @ 2005 04 12, 23:40)
gerai pasakyta
Pas mane atejus sesute visada mane bardavo, del kompo Tipo labai kenkia, poto ji visai nusikliedejo, tipo negalima miegoti prie rozeciu, kad srove teka ir kenkia zmogui... kozkokie marazmai visiskai
As ir esu tokios nuomones, kad vaiko nuo viso pasaulio neatribosi, nebent reikia vaziuot gyvent i misko gludumas, kur tyla, ramybe ir jokiu kenksmingu vaikui salygu nera
Juk ne akemns amziuje gyvenam
Na isvada tokia: kaip gyvenam pacios ir pratinames prie visko, taip ir vaikus riek pratint prie visko
As ir esu tokios nuomones, kad vaiko nuo viso pasaulio neatribosi, nebent reikia vaziuot gyvent i misko gludumas, kur tyla, ramybe ir jokiu kenksmingu vaikui salygu nera
Na isvada tokia: kaip gyvenam pacios ir pratinames prie visko, taip ir vaikus riek pratint prie visko
as gyvenu vieno kambario bute ir yra kompiuteris tai ka vaika laikyt virtuvej?
Moksliškai nėra įrodyta, kad kompiuteris kenkia kūdikiui.
QUOTE(vilmic @ 2005 04 12, 22:40)
tai jau tikrai
QUOTE(crristinka @ 2005 04 16, 22:47)
as irgi esu tos nuomones, kad nuo visko juk vaikiuko neapsaugosi.
pritariu
Nors pas mus du kambariai mes irgi neisvengiame maziuko ziurejimo i kompiuteri ar televizoriu, ir jam tai tikrai patinka , aisku stengiames dengti ranka akytes, bet kartais jis pasiruoses kakla persukti, kad tik matytu judancius vaizdus
Manau, kad kompiureriai labiau kenkia musu, suaugusiuju akims, nuo besaikio ziurejimo i ekrana, o mobilus telefonai tikrai spinduliuoja, vyras vis skundziasi, jog po darbo dienos jis jaucia, kaip jam smegenys uzkaista, nuo kalbejimo telefonu ir galva pradeda skaudeti
saugokim savo mazylius bent jau padedami mob telefonus i tolesni kampeli
Manau, kad kompiureriai labiau kenkia musu, suaugusiuju akims, nuo besaikio ziurejimo i ekrana, o mobilus telefonai tikrai spinduliuoja, vyras vis skundziasi, jog po darbo dienos jis jaucia, kaip jam smegenys uzkaista, nuo kalbejimo telefonu ir galva pradeda skaudeti
saugokim savo mazylius bent jau padedami mob telefonus i tolesni kampeli
QUOTE(vaivora @ 2006 02 01, 01:26)
Pas mane atejus sesute visada mane bardavo, del kompo Tipo labai kenkia, poto ji visai nusikliedejo, tipo negalima miegoti prie rozeciu, kad srove teka ir kenkia zmogui... kozkokie marazmai visiskai
Del kompo baranti sesute tikrai man sukeltu itarimu del savo kompetencijos. Nereikia buti technofobais. Kompiuteris vaikui kenkia tik tiek kiek atima is vaiko fantazijos. Moksliskai irodyta, kad anksti su kompiuteriu dirbti pradeje vaikai, na dirbti ne tas zodis, jie zaidzia, praranda fantazija ir buna sausi nekurybiski veikinatys tik pagal instrukcija zmones. Japonijoje buvo idiegti kompai net lopseliuose, kai pastebejo sita problema uzdraude kompus mobiliakus ir kitus panasius dalykus iki 11 metu. Netgi tevai turi uztikrinti kad vaikas nesinaudos iki 11 metu jokia sudetinga skaiciavimo aparatura. VAT! O rozetes ir kompai tai visiskas juokas. Taip laiduose indukuojasi EVJ (elektrovaros jega) bet siuose laiduose tokia maza ir indukuojasi tik statmenai tekejimo krypties. (t.y. sekrsai laido) TACIAU, juk laidas yra toks - vienas laidas pliusas kitas laidas minusas, taigi EVJ mazdaug kompensuojasi ir lieka tik magnetinis laukas. Bet jis silpnesnis nei zemes savitas magnetinis laukas.. Kitas reikalas jei monitorius CRT (nu senovinis su elektronu patranka) jis spinduliuoja ir gana nemazai, pas mane LCD monitorius ir tai yra tik paprasciausia lempa. Aplamai kompiuterio poveikis zmogui neistirtas ilgailaikiu poziuriu, nes kompas ir zmogus dar tiek ilgai nebendrauja.
Moblus telefonas neleistinas vienareiksmiskai. Istirta kad vaikui iki 10 metu pasnekejus mobiliaku apie 1 minute, smegenu temperatyra pakyla 2 laipsniais (suaugusiam 1 laipsniu pakyla per 10 minuciu). Taigi mastykit ka norit, bet mobiliako neduokit vaikui zaisti, tai labai stiprus siustuvas, ir skelidzia ziauriai daug radiacijos.
QUOTE(Natali @ 2006 02 05, 02:32)
Moksliškai nėra įrodyta, kad kompiuteris kenkia kūdikiui.
ir neirodyta kad nekenkia mes gyvenam vieno kambario bute, po vaikelio gimimo kompiuteris 2men buvo kambaryje, bet mes ji ismesem i kolidoriuka, ten pakankamai vietos, ir po to pastebejom kad geriau miega diena
bet juk neizoliuosi vaiko nuo blogybiu neimanoma