Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir kompiuteris

Man irgi buvo neramu, kad mes su mažiuku daugiausia laiko būnam tam kambaryje, kur kompas, bet gi nesėdėsi miegamajam kol vaikui sueis 18 g.gif
Atsakyti
Aš laikau dažnai ten, kur kompas, tik į ekraną neleidžiu žiūrėt smile.gif. Juk tikrai, už kelių metelių ir pati prie kompo prisės doh.gif
Skaičiau straipsnį, kad šiuolaikiniai kompiuteriai kenkia minimaliai, o taip pat, kad kaktusai, kaštonai padeda - mitas. Tik grožio gal pridės - ir tai gerai biggrin.gif .

Ar tai tiesa - spręskite pačios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnika: 18 balandžio 2005 - 15:37
Dar neirodyta kaip kenkia kompiuteris,mobilieji telefonai.Manau kad daug turi radiacijos ir tai jau yra nesveika mums,o juo labiau musu leliukams.

Kazkokiam laikrasty rase apie telef.mobiliuosius.Mokslininkai atliko bandyma su vistos kaiusiniais ,30 kiausiniu gulejo vienam inkubatoriui ir 30 kitam.Prie vieno inkubatoriaus pridejo mobilaka .Po kiek laiko is to inkubatoriaus issirito tik puse visciuku,o kur mobiliako nebuvo issirito visi.
Atsakyti
Pritariu nuomonei, jog šiame technikos amžiuje, mažulius sunku auginti ekologiškai rolleyes.gif Įjungę kompiuterį, mikrobangę, televizorių neuždarome mažiaus kitame kambaryje. Jei jau gimė šiame amžiuje, tai su viskuo turi po truputį susipažinti. Tik, žinoma, viskam reikia saiko.
Atsakyti
QUOTE(vilmic @ 2005 04 12, 23:40)
Paklauskit kas močiutėms nekenkia smile.gif
Manau, nieko baisaus tas kompas...

gerai pasakyta thumbup.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
Pas mane atejus sesute visada mane bardavo, del kompo 4u.gif Tipo labai kenkia, poto ji visai nusikliedejo, tipo negalima miegoti prie rozeciu, kad srove teka ir kenkia zmogui... blink.gif kozkokie marazmai visiskai blink.gif

As ir esu tokios nuomones, kad vaiko nuo viso pasaulio neatribosi, nebent reikia vaziuot gyvent i misko gludumas, kur tyla, ramybe ir jokiu kenksmingu vaikui salygu nera tongue.gif
Juk ne akemns amziuje gyvenam bigsmile.gif

Na isvada tokia: kaip gyvenam pacios ir pratinames prie visko, taip ir vaikus riek pratint prie visko ax.gif

Atsakyti
as gyvenu vieno kambario bute ir yra kompiuteris tai ka vaika laikyt virtuvej? g.gif
Atsakyti
Moksliškai nėra įrodyta, kad kompiuteris kenkia kūdikiui. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmic @ 2005 04 12, 22:40)
Paklauskit kas močiutėms nekenkia smile.gif

tai jau tikrai rolleyes.gif

QUOTE(crristinka @ 2005 04 16, 22:47)
as irgi esu tos nuomones, kad nuo visko juk vaikiuko neapsaugosi.  schmoll.gif

pritariu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors pas mus du kambariai mes irgi neisvengiame maziuko ziurejimo i kompiuteri ar televizoriu, ir jam tai tikrai patinka doh.gif , aisku stengiames dengti ranka akytes, bet kartais jis pasiruoses kakla persukti, kad tik matytu judancius vaizdus blink.gif
Manau, kad kompiureriai labiau kenkia musu, suaugusiuju akims, nuo besaikio ziurejimo i ekrana, o mobilus telefonai tikrai spinduliuoja, vyras vis skundziasi, jog po darbo dienos jis jaucia, kaip jam smegenys uzkaista, nuo kalbejimo telefonu ir galva pradeda skaudeti verysad.gif
saugokim savo mazylius bent jau padedami mob telefonus i tolesni kampeli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivora @ 2006 02 01, 01:26)
Pas mane atejus sesute visada mane bardavo, del kompo  4u.gif  Tipo labai kenkia, poto ji visai nusikliedejo, tipo negalima miegoti prie rozeciu, kad srove teka ir kenkia zmogui...  blink.gif  kozkokie marazmai visiskai  blink.gif

As ir esu tokios nuomones, kad vaiko nuo viso pasaulio neatribosi, nebent reikia vaziuot gyvent i misko gludumas, kur tyla, ramybe ir jokiu kenksmingu vaikui salygu nera  tongue.gif
Juk ne akemns amziuje gyvenam  bigsmile.gif

Na isvada tokia: kaip gyvenam pacios ir pratinames prie visko, taip ir vaikus riek pratint prie visko  ax.gif

Del kompo baranti sesute tikrai man sukeltu itarimu del savo kompetencijos. Nereikia buti technofobais. Kompiuteris vaikui kenkia tik tiek kiek atima is vaiko fantazijos. Moksliskai irodyta, kad anksti su kompiuteriu dirbti pradeje vaikai, na dirbti ne tas zodis, jie zaidzia, praranda fantazija ir buna sausi nekurybiski veikinatys tik pagal instrukcija zmones. Japonijoje buvo idiegti kompai net lopseliuose, kai pastebejo sita problema uzdraude kompus mobiliakus ir kitus panasius dalykus iki 11 metu. Netgi tevai turi uztikrinti kad vaikas nesinaudos iki 11 metu jokia sudetinga skaiciavimo aparatura. VAT! O rozetes ir kompai tai visiskas juokas. Taip laiduose indukuojasi EVJ (elektrovaros jega) bet siuose laiduose tokia maza ir indukuojasi tik statmenai tekejimo krypties. (t.y. sekrsai laido) TACIAU, juk laidas yra toks - vienas laidas pliusas kitas laidas minusas, taigi EVJ mazdaug kompensuojasi ir lieka tik magnetinis laukas. Bet jis silpnesnis nei zemes savitas magnetinis laukas.. Kitas reikalas jei monitorius CRT (nu senovinis su elektronu patranka) jis spinduliuoja ir gana nemazai, pas mane LCD monitorius ir tai yra tik paprasciausia lempa. Aplamai kompiuterio poveikis zmogui neistirtas ilgailaikiu poziuriu, nes kompas ir zmogus dar tiek ilgai nebendrauja.
Moblus telefonas neleistinas vienareiksmiskai. Istirta kad vaikui iki 10 metu pasnekejus mobiliaku apie 1 minute, smegenu temperatyra pakyla 2 laipsniais (suaugusiam 1 laipsniu pakyla per 10 minuciu). Taigi mastykit ka norit, bet mobiliako neduokit vaikui zaisti, tai labai stiprus siustuvas, ir skelidzia ziauriai daug radiacijos.
Atsakyti
QUOTE(Natali @ 2006 02 05, 02:32)
Moksliškai nėra įrodyta, kad kompiuteris kenkia kūdikiui.  smile.gif

ir neirodyta kad nekenkia g.gif mes gyvenam vieno kambario bute, po vaikelio gimimo kompiuteris 2men buvo kambaryje, bet mes ji ismesem i kolidoriuka, ten pakankamai vietos, ir po to pastebejom kad geriau miega diena thumbup.gif
bet juk neizoliuosi vaiko nuo blogybiu 4u.gif neimanoma
Atsakyti