Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Sunku pasakyti nuo ko ta pilvuka pucia g.gif .Turiu du vaikucius ir jie labai skirtingi .Mergaites verksmo negirdejau nuo gimimo .Valgiau ka norejau ir niekada jai pilvo nepusdavo, maitinau 11men. ir atpratinau be asaru.O va su ''vyriskiu'' problemos prasidejo nuo pirmos nakties , dar ligonineje 2.gif . Kol nesulaukeme 3men . tol nepraejo kolikos.Sako berniukams dazniau pucia pilvuka nei mergaitems g.gif .Labai padeda masazas - pilvuka svelniai masazuoti pagal laikrodzio rodykle (tik ne atvirksciai!!!) biggrin.gif .Svarbiausia islikti ramioms ir apsisarvuoti kantrybe ir viskas bus ok thumbup.gif .
Atsakyti
Žindymas pati efektyviausia dieta. Priaugus buvau 20 kg. Dabar vaikinui greitai 8 men., o aš netekau jau 25kg. Pirmą mėnesį turėjau stresiuko dėl vaiko sveikatos, o ir vaikiukas gimė stambus, tai namo po trijų savaičių maratono po ligonines grįžau be 13 kg. Dar 3 kg nukrito per pirmą savaitę namuose.kol apsipratau prie naujo gyvenimo. Kiti 9 kg tirpo lėtai 7 mėnesius. Pavalgyti mėgstu skaniai ir riebiai-pyragėliai,grietinytė,rūkyti lašinukai... essen.gif
Taip kad mamytės , žindykit savo kūdikėlius ilgai ir liekniekit lengvai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 06 20, 21:49)
Pienas gaminasi ish moters riebalu? g.gif Idomu butu suzhinoti ish kur tokia informacija blink.gif .

Is pasaulines sveikatos organizacijos vadovo, skirto mokyti akuseres kaip konsultuoti mamas maitinimo krutimi klausimais smile.gif

Tas pats rasoma ir Royal College of Midwives (UK) knygeleje "Sekmingas zindymas".
Atsakyti
QUOTE (Raideles @ 2004 06 27, 12:31)
Is pasaulines sveikatos organizacijos vadovo, skirto mokyti akuseres kaip konsultuoti mamas maitinimo krutimi klausimais smile.gif

Tas pats rasoma ir Royal College of Midwives (UK) knygeleje "Sekmingas zindymas".

Stai kaip, o ash ir galvoju - kur tie riebalai dingo?! laugh.gif
Atsakyti
Aha as irgi tikejau kad visas mano svoris tirpte istirps... laugh.gif maitinant.
Ir ka gi, vien tik krutimi maitinau iki beveik 7 men. Valgiau tik tiek kad pienas gamintusi, t.y. nekruopelytes daugiau, tik kartais sau leisdavau sokolado ar zele su plakta grietinele, ir sportavau ir pan. O rezultatas... g.gif kaip buvo tie +10 po gimdymo taip ir liko laugh.gif
O kaip as piktinaus kai man bunant nesciai sakydavo kad netikek tom nesamonem, nekris tas svoris, kaip lemta taip ir bus, o as netikejau, o pasirodo tikrai kaip lemta taip ir bus rolleyes.gif lemta turetgera medziagu apykaita - kusit lengviau, nelemta reiskia nelemta, paveldimumas irgi turi savo.
Cia as rasau ne tam kad man irodinetumete atvirkstini varianta, ne, tiesiog tam kad moterims kurioms stebuklingu budu nekris svoris, negriauztu saves kad rija kaip karves (kaip as save), kad nesugeba atsisppirti sokoladuko pagundai, kad sportas ir tas nepadeda... ( o vaiksciojau pas oho kokia trenere, po trenoruociu kartais vos namo pareidavau kaip kojos drebedavo laugh.gif thumbup.gif ) zodziu sioje vietoje as tikiu "lemtim" wink.gif
Atsakyti
Kazko itariu, kad ir man panasiai bus, kaip Auges sad.gif
Atsakyti
Na mano mazgės maitinimo istorija būtų visų dietų paneigimas. Kol buvo visai mažytė (iki 1 mėn.) nepūtė jai pilvelio ir nebėrė. O aš valgiau viską, išskyrus saldumynus, riešutus, obuolius be odos valgiau, dar česnakų-svogūnų nevalgiau.O visą kitą - valgiau.Mėnesio amžiaus mano mazgė susirgo ir gavo nemažą dozę antibiotikų.Tada ir prasidėjo: ir pilvo pūtimas, ir bėrimai tokie keliaujantys mad.gif O aš naujai iškepta mama aklai tikėjau daktarais, kurie visi kaip susitarę zaunijo: čia nuo mamytės negeros dietos, nuo antibiotikų taip ilgai negali būti sad.gif Tai ir siūlė man atmetimo principu aiškintis, nuo ko pučia pilvą ir beria.Tiesa, pilvelio pūtimas baigėsi, kai mažajai suėjo trys mėn. savaime.O bėrimai nesiliovė. Nevalgiau kasdien vis daugiau produktų, kad išsiaiškinti, nuo ko beria: po poros mėn. racionas liko toks skurdus, kad jau nebežinojau, ką iš viso valgyti: nebeliko nieko iš kviečių (nei blynų, nei bandelių, nei makaronų, nei džiūvėsių, nei sausainių), neliko paukštienos, veršienos, žuvies, kiaušinių, jokių raudonų vaisių-daržovių, tik bulvės, jokių ankštinių, jokių pieno produktų (nors juos labai mėgstu). Tiesa, jų atsisakiau paskiausiai, nes nebeliko jau nieko kito.Beje, daktarai kaip susimokę garsiausiai šaukė, kad ,,greičiausiai beria nuo pieno produktų doh.gif ". Valgiau tik ryžių ir grikių košes, virtą mėsą su bulvėm (be prieskonių), gėriau tik silpną arbatėlę ir negazuotą min. vandenį. O pagerėjimo nebuvo jokio. Vaiką bėrė toliau. Tada aš spjoviau į visas dietas, nes nuo to badavimo jau pati alpt pradėjau, akyse žalia darėsi ir svorio beliko 45kg (prieš nėštumą buvo 51). Pablogėjimo nepastebėjau jokio, bėrimai savaime praėjo, kai dukrytei suėjo 6 mėn. Taip ir nežinau nuo ko.Greičiausiai organizmas tiesiog turėjo savaime išsivalyti nuo tų antibiotikų ir tiek.
Beje dėl karvės pieno, kurį visi kaip susitarę kaltina dėl visų alergijų. Kai dukrytei suėjo metukai ir nebemaitinau, daviau jai karvės pienuko (nors pediatrė primygtinai siūlė maitinti mišinėliu, o ne karvės pienu) . Ir kaip jai patiko thumbup.gif thumbup.gif Geria dabar visa patenkinta po 0.5l per dieną, ir jokių alergijų nė su žiburiu nesimato thumbup.gif thumbup.gif
Taip kad pasikliaukit, mamos, geriau savim. Maža tikimybė, kad vaikas bus alergiškas kažkam, kam nealergiški tėvai. Na pvz., mes su vyru irgi baisūs pienininkai, mėgstam visus pieno produktus, tai ir dukrytė, kaip paaiškėjo, -tokia pat. Kerta varškes, jogurtus, pieną - tik duok. O tie daktarų spėliojimai - kas , nuo ko - šarlatanizmas visiškas, kuo jau ne vieną kartą teko įsitikinti mad.gif
Atsakyti
Germante, jeigu taip neramu, tai pridesiu cia ir PSO rekomendacijas del iskrovos dietu - gal pades kiek svori pareguliuoti jau dabar, kad nebutu taip baisu veliau wink.gif

Taigi, iskrovos dietos rekomenduojamos nescioms moterims su didele kuno mase, sergant velyvomis gestozemis, esant patinimams, greitam svorio augimui nestumo metu. Iskrovos dienos rekomenduojamos ir sveikoms nesciosioms minetu susirgimu profilaktikai. Jas tektu atlikti 1 karta per 10 dienu. Produktu kiekis, priklausantis dienai, dalijamas i 5 - 6 valgymus. Tarp valgymu reiktu daryti 3 - 4 val. pertrauka. Tuo metu nerekomenduojama mankstintis, geriau prisilaikyti pusaiu gulimo rezimo.

Zema produktu, naudojamu iskrovai, energetine verte leidzia zymiai sumazinti dienos mitybos raciono kaloringuma. Kitas teigiamas efektas kuri gali tureti vaisiu ir darzoviu dietos - virskinamojo trakto funkcijos atstatymas, nes paprastai nestumo metu virskinamu sulciu sekrecija ir zarnyno aktyvumas sumazeja.

Iskrovos dietos:

Ryziu arba grikiu. 3g/1kg kuno mases, pamerkti 12 valandu. Virti 4 min. be druskos (270 g - 780 kkal)
Avizu. 40 g kruopu 1 valgymui, 4 valgymai per diena. Kruopas pamerkti 12 valandu karstame vandenyje, virti 4 min.
Pieno. 1600 ml pieno arba kefyro dienai. Ryte 400 ml, likusi kieki padalinti i 6 valgymus po 200 ml.
Varskes - pieno. 300 g varskes, 800 ml kefyro (1150 kkal) arba 500 g varskes, 300 g grietines.
Arbatos. 1400 ml arbatos, 70 g. cukraus (250 kkal)
Obuoliu. 1.5 kg. dienai (690 kkal)
Apelsinu. 1.5 kg. dienai (690 kkal)
Arbuzu. 3 kg dienai (1140 kkal)
Agurku. 1.5 kg. agurku, 150 g duonos, 2 kietai virti kiausiniai (660 kkal)
Pomidoru. 1.5 kg pomidoru, 750 g duonos (1700kkal)
Darzoviu. 400 g morku, 400 g obuoliu, 600 g. kopustu salotu, 150 g uogienes (1070 kkal)
Sausu vaisiu kompotas. 250 g sausu vaisiu, 1 l vandens be cukraus (655 kal)
Razinos ar slyvos. 500 g dienai (1380 kkal)

Atsiprasau uz klaidas smile.gif As sameniskai turbut rinkciausi obuoliu dieta. Ir niekada - ryziu dietos, nes labai didele rizika, kad viduriai uzkietes smile.gif
Atsakyti
Aciu Raideles. Reikes pabandyt. Dabar tai kol kas dar ne taip baisu, bet kas bus nestumo gale? Pagalvot baisu!!! blink.gif
Atsakyti
Kaip ziuriu, mazai palaikanciu siame skyrelyje sad.gif O noretusi rasti daugiau likimo draugiu, kaip Auges. Visa nestuma pasididziuodama tikejau genais - visos moterys giminej pagimdziusios tapdavo dar didesnemis dziusnomis. Kur tau sad.gif Svoris nukrito netgi juokingai - tik vaiko svoris, o kur pasidejo vandenu, placentos ir t.t. - neisivaizduoju g.gif Uzsiciklino ir viskas. Tiesa, dar kilogramas nukrito savaite po gimdymo, kai praejo koju tinimas. Numesti maitinant man - be sansu. Daugelis cia rasot, kad su meile vaikui (juk nesioji, begioji) svoris krenta, bet nereikia taip grieztai sad.gif Myliu as ta vaika, uzsiimam nemazai, einam pasivaikscioti daugiau nei kada gyvenime, bet lasinukai nuo meiles netirpsta. Gal yra daugiau mylinciu ir norinciu numest? blush-anim-cl.gif Ka darot, gal turite kokios literaturos? Pasidalinkite rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 07 14, 01:34)
Kaip ziuriu, mazai palaikanciu siame skyrelyje sad.gif O noretusi rasti daugiau likimo draugiu, kaip Auges. Visa nestuma pasididziuodama tikejau genais - visos moterys giminej pagimdziusios tapdavo dar didesnemis dziusnomis. Kur tau sad.gif Svoris nukrito netgi juokingai - tik vaiko svoris, o kur pasidejo vandenu, placentos ir t.t. - neisivaizduoju g.gif Uzsiciklino ir viskas. Tiesa, dar kilogramas nukrito savaite po gimdymo, kai praejo koju tinimas. Numesti maitinant man - be sansu. Daugelis cia rasot, kad su meile vaikui (juk nesioji, begioji) svoris krenta, bet nereikia taip grieztai sad.gif Myliu as ta vaika, uzsiimam nemazai, einam pasivaikscioti daugiau nei kada gyvenime, bet lasinukai nuo meiles netirpsta. Gal yra daugiau mylinciu ir norinciu numest? blush-anim-cl.gif Ka darot, gal turite kokios literaturos? Pasidalinkite rolleyes.gif

as va jau ir ropineju kartu su saviske, visvien lasiakai nekrenta unsure.gif o kur dar vaiko tasymas, vezimo nesimas i 3 auksta ir atgal kasdien po kelis sykius. produktus irgi pati parsivelku kartu su vaiku ir vezimu. zodziu veiklos iki kaklo, o lasiniu dar daugiau sad.gif
Atsakyti
Na va, as irgi nesuprantu sad.gif Kazkokia atvirkstine reakcija: net kai stresuoju daug, tai pieno DAR DAUGIAU GAMINASI blink.gif Ar jum taip buvo? Gal organizmas taip ginasi, nesuprantu. Bet is ko gaminasi pienukas, jei ne is lasiniu? Pasisveriau siandien - vienu kilu net daugiau, o valgau ta pati sad.gif
Atsakyti