man po gimdymu svori numesti padejo manau zhindymas ir aktyvus gyvenimas - rupinimasis vaikais, namais etc. kai benui buvo 6 men ejau sportuoti, kad priaugchiau svorio (svoris buvo nukrites iki 48 kg)!
maisto niekada neribojau - ir neshtumo metu ir po gimdymo valgiau tiek ir tokio maisto, kokio norejosi. maitinant ish viso labiau norejosi valgyti, todel net nakti, kai keldavausi pamaitinti vaiko, valgydavau razinu ir rieshutu, nes kitaip darydavosi bloga ish alkio.
tiesa, baigusi maitinti svorio bena svorio vel shiek tiek priaugau.
mano antrajam dabar 10.5 men - o man jau darosi per laisvi mano patys mazhiausi dzhinsai, nors jokiu dietu tikrai nesilaikau ir kaloriju neskaichiuoju. o ir laiko tam nelabai turechiau
Papildyta @ [mergetime]1086290318[/mergetime]
tiesa, pagalvojau, kad valgiau viska - neteisybe. bena smarkiai berdavo, todel vengiau galinchiu alergizuoti produktu - baltos duonos ir bandeliu, miltiniu patiekalu (ish kvietiniu miltu), shokolado, egzotiniu vaisiu ir darzhoviu, prieskoniu ir pan.
na, ish esmes, tai mano saldumynai ir budavo minetosios razinos
Germante, manau is tiesu tai nereikia jaudintis anksciau laiko. As bijojau to svorio, bet mano priaugti 16 kg nukrito patys per 10 dienu po gimdymo, o dabar sveriu netgi truputi maziau nei pries nestuma. Esu normalaus sudejimo, netgi linkusi ''apvaleti'', todel jokiu budu nesitikejau tokio rezultato. Kaip megstu sakyti, padeda lakstymas tarp vaiko lovytes, virtuves ir skalbimo masinos O ir stresas (net jei jis ir teigiamas), maziau miego ir pan. Taip kad gal Tu ir nebutinai turesi ta problema?
Tik savaime aisku nereikia valgyti uz du maitinant, as asmeniskai valgau viska ka noriu (nes mazoji nealergiska ir dideliu problemu su pilvuku neturejom), tiktai kiekiai proto ribose. Tas papildomas maisto kiekis, kuris reikalingas, labai nedidelis (kaip buvo teisingai pastebeta).
Tik savaime aisku nereikia valgyti uz du maitinant, as asmeniskai valgau viska ka noriu (nes mazoji nealergiska ir dideliu problemu su pilvuku neturejom), tiktai kiekiai proto ribose. Tas papildomas maisto kiekis, kuris reikalingas, labai nedidelis (kaip buvo teisingai pastebeta).
Sveikos, mamytes
Mano leliukui jau menuo suejo, jau spejau atsigaut ir apie svori pagalvot (nusprendizua nealint saves iki galo ir aukle 3 val. ateinancia pasisamdziau, tai gal del to ir save prisiminiau:).
O po gimdymo tai tie 5 kg ir liko Priaugau is viso 13 kg.
Kaip ir nesinori nauju dzinsu pirkti. kad i svarkus netelpu, tai nieko - krutine pas mus visas uztai kokia
Galvoju, ka su tais 5 kg daryt.
Skaiciau knygoj (ta, storoji, matyt, visos turit, "Pirmieji kudikio metai"), kad nuo sporto pieno gali sumazet (aktyvaus), ir, is karto pasportavus, negalima maitint, nes rugstis i piena issiskiria, lelius tiesiog jo gali nevalgyt...
Ka daryt?
Mano leliukui jau menuo suejo, jau spejau atsigaut ir apie svori pagalvot (nusprendizua nealint saves iki galo ir aukle 3 val. ateinancia pasisamdziau, tai gal del to ir save prisiminiau:).
O po gimdymo tai tie 5 kg ir liko Priaugau is viso 13 kg.
Kaip ir nesinori nauju dzinsu pirkti. kad i svarkus netelpu, tai nieko - krutine pas mus visas uztai kokia
Galvoju, ka su tais 5 kg daryt.
Skaiciau knygoj (ta, storoji, matyt, visos turit, "Pirmieji kudikio metai"), kad nuo sporto pieno gali sumazet (aktyvaus), ir, is karto pasportavus, negalima maitint, nes rugstis i piena issiskiria, lelius tiesiog jo gali nevalgyt...
Ka daryt?
Tai koks tas jusu pienukas bus ,jei taip valgysit .As tai pirmus keturis menesius nevalgiau tik obuoliu,cesnaku,svogunu,kopustu ir astraus maisto ir labai man norejosi pieno ir varskes ,tai valgiau varske keturis kart dienoj ,o paskui pradejau valgyti viska isskyrus cesnaka ir zalius svogunus ,dingo noras pieno produktus kapoti ,o atsirado noras alaus .Mano nuomone reikia visko po truputi , valgyti ivairu maisteli juk atsiliepia pienuko kokybei .
QUOTE(Gosh @ 2003 04 26, 06:05)
Siaip pieniskus produktus ir patariama ribot,saikingai vartot,nes pilva leliukam pucia nuo ju
As va labai megstu piena, tai vietoj karves pradejau gerti soju
piena. Man visai skanu
O kaip maziai reaguoja i brokelius? Kazin cia nebus labai
didelis alergenas? Nes nebezinau ka daryti, i tulika galiu
savaite neit anksciau visada padedavo burokeliai, galvoju
ir dabar pabandysiu. O po kiek laiko pasireiskia maziui jei
netinka?
QUOTE (Ape @ 2004 06 04, 18:07) |
O po gimdymo tai tie 5 kg ir liko Priaugau is viso 13 kg. Ka daryt? |
Chi chi, jau antsvorio liko tik 3 kg, o pieno - upes.
Geriausia dieta - kai mazius kelia nakti ir - kai negalima valgyt sokolado. kiti saldumynai man vienodai rodo, jei jau sokolado negalima
man aktualu, nes priaugau 16kg. gimdau po 3 savaiciu.
girdejau ir gydytoju nuomone, ir mamu kai kuriu, kad zindant svoris nekrinta: sako: hormonai kalti. po to, kai jau nemaitini, nukrinta, sako. ar tikrai taip? as zindyt zadu ilgai, jei tik bus pieno (panasu, kad bus: jau nuo triju menesiu bega priespienis, dabar ciurkslem, ypac duse). tai kaip cia reiks sukust?
girdejau ir gydytoju nuomone, ir mamu kai kuriu, kad zindant svoris nekrinta: sako: hormonai kalti. po to, kai jau nemaitini, nukrinta, sako. ar tikrai taip? as zindyt zadu ilgai, jei tik bus pieno (panasu, kad bus: jau nuo triju menesiu bega priespienis, dabar ciurkslem, ypac duse). tai kaip cia reiks sukust?
Nieko panashaus, nors ivairiuose shaltiniuose skirtingai rashoma . Kiek man teko skaityti, butent zhindanti motina greichiausiai atsikrato papildomu kilogramu . Ish savo patirties tai galechiau patvirtinti - po 3 men. neturejau ne gramo virshsvorio. Tik nereikia pamirshti, jog lemiamos reikshmes turi mityba ir aktyvumas . Skaichiau chia visokiu nuomoniu, atseit zhindanchiai motinai negalima sportuoti ir pan. Tiesiai shviesiai - tokios kalbos visishkas bullshit'as. Nebutina "kachialintis" treniruokliu saleje (nors jei yra noras - kodelg ne? ), uzhtenka nepatingeti vezhimeli pastumdyti keleta valandu, praplaukti baseine, joga itin tinka pogimdybiniu laikotarpiu, su naujagymiu rankose ( geriausi svarmenys ) padaryti po 10 atsitupimu 10 kartu per diena ir pan.
Tiesa, dar viena nesamone - kad maitinanti moteris turi valgyti valgyti ir valgyti... Pienas gaminasi ish moters riebalu? Idomu butu suzhinoti ish kur tokia informacija .
Tiesa, dar viena nesamone - kad maitinanti moteris turi valgyti valgyti ir valgyti... Pienas gaminasi ish moters riebalu? Idomu butu suzhinoti ish kur tokia informacija .
QUOTE(karile @ 2004 06 20, 21:26)
man aktualu, nes priaugau 16kg. gimdau po 3 savaiciu.
nepergyvenk, sukusi, tik geriau ne baisiai staigiai, kitaip, kai vaikas prades miegot naktimis, vel gali priaugti:)
kiek zinau is pazistamu mamyciu, jos nesukusta del tingejimo (na, pvz., nemiegi naktim, tai, galvoji, bent diena lovoj pasivartysiu, salia maziulio... ir net i lauka su vezimeliu neiseina, ypac ziema). Ir valgo kartais zindyves "uz tevyne".
mano klasioke per nestuma priaugo tik 10 kg, o maitindama - 25 kg per metus, nors jau nuo 3 menesio ejo i darba (nusitraukinejo piena ten). Niekaip nesupratau, kaip ji tiek priaugo. Pasirodo, jokio judejimo, riebius riesutus krimto, jos mazei pilvo nepute, tai viska kimso, va taip.
QUOTE(ChikuRaku @ 2004 06 20, 21:49)
uzhtenka nepatingeti vezhimeli pastumdyti keleta valandu, praplaukti baseine, joga itin tinka pogimdybiniu laikotarpiu, su naujagymiu rankose ( geriausi svarmenys ) padaryti po 10 atsitupimu 10 kartu per diena ir pan.
va va, as irgi kai pasokau su lelium ant ranku (uzsileidi megstama muzika, ir abiem smagu, jei jau mazius pries tai norejo parekaut), tai ir pilvas sukrito.
Nuo to 'sokimo" jis uzsnusta po 5 minuciu, gali padet ji i lova ir pati toliau sportuot.
Nors patarciau pradet aktyviau sportuot nuo 6 savaites po gimdymo - iki tol - atsargiai su pilvo raumenim, tik rankos ir kojos nebijo mankstos
QUOTE (karile @ 2004 06 20, 22:26) |
man aktualu, nes priaugau 16kg. gimdau po 3 savaiciu. girdejau ir gydytoju nuomone, ir mamu kai kuriu, kad zindant svoris nekrinta: sako: hormonai kalti. po to, kai jau nemaitini, nukrinta, sako. ar tikrai taip? as zindyt zadu ilgai, jei tik bus pieno (panasu, kad bus: jau nuo triju menesiu bega priespienis, dabar ciurkslem, ypac duse). tai kaip cia reiks sukust? |
As per nestuma buvau priaugusi 18 kg, tai dabar is ju po 4 men. liko kokis 0,5 - 1 kg. Mazyli zindau pati. Be to, as po 6 paru is ligonines grizau jau be 10 kg. Kaip as sakau, pats geriausias liekninimosi budas - tai rupinimasis mazuliu. Taip kartais privercia apie ji sokineti, kad ojoj. Tad greitu laiku pamirsti apie priaugtus kg.
QUOTE (eglek @ 2004 06 18, 12:52) |
O kaip maziai reaguoja i brokelius? Kazin cia nebus labai didelis alergenas? Nes nebezinau ka daryti, i tulika galiu savaite neit anksciau visada padedavo burokeliai, galvoju ir dabar pabandysiu. O po kiek laiko pasireiskia maziui jei netinka? |
Mano seimos gydytoja sake, kad burokeliai, kaip ir kitos RYSKIOS SPALVOS:) darzoves, gali alergizuoti.
Bet reiktu bandyt mazais kiekiais. bent jau as bandau, atrodo, praejo:)
Juk tai 1 is keliu darzoviu, nuo kuriu nepucia pilvuko.
O su viduriu uzkietejimu po gimdymo tai sakes ir man... Nelabai ka padarau, toks jau tas ribotas maistas. Vartoju Duphalac (cia konsultuojanti gydytoja rase, kad i piena nepatenka), valgau dziovintas slyvas, bet irgi ribotai, nes juk ir vaikui nuo ju pupsai eina... laukiu nesulaukiu, kai bus galima valgyt vaisiu ir darzoviu.
O vaikui pasimato alerginiai berimai is karto, dazn. ta pacia para (niu, cia irgi mano gydytoja sake)
as pirma menesi saziningai valgiau tik virta mesyte, kruopytes, jokio obuolio net nesuvalgiau
bet galiu pasakyt - nezinau ka reiskia pilvo putimas
nuo antro menesio pradejau ivesti ivairu maista ir kopustus ir zirnius valgiau
o nuo trecio viska valgiau- cipsus, kecupa, alu, vyna, sampana, cili, picas ir nieko, viskas gerai
bet galiu pasakyt - nezinau ka reiskia pilvo putimas
nuo antro menesio pradejau ivesti ivairu maista ir kopustus ir zirnius valgiau
o nuo trecio viska valgiau- cipsus, kecupa, alu, vyna, sampana, cili, picas ir nieko, viskas gerai