Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Maitnu jau beveik 4,5 men. Jei nepavalgyciau taip, kaip esu ipratusi,  tai kojas pakratyciau. Vengiu tik zirniu, pupeliu ir marinuotu produktu. I maista dedu tiek pat prieskoniu, kiek ir visada dedavau.
Pirmaja dukrele matindama saugojausi. Nevalgiau ir rukytu, ir keptu produktu, darzoves ribojau. Nieko gero neisejo. Pienas baigesi po 1,5 men. Po antro gimdymo atejusi sesute patare valgyti visko po truputi. Net tu paciu zirniu ar pupeliu siek tiek galima. Sake, kad tuomet mazesne tikimybe, kad mazius paauges bus alergiskas.

Dar prisiminiau puslapiuka www.pampers.lt  Ten yra 100 klausimu apie zindyma. Taip pat atsakoma ir apie zindancios mamos mityba.
Atsakyti
gerai jus sakot, kad nera aisku nuo ko ta pilveli pucia. valgau as kolkas tik tai, ka isvardinau auksciau, bet visvien jai uzeina skausmeliai  :-/
Atsakyti
TauRe, atsimenu ir as visus tuos-ta valgyk, ano nevalgyt ir atvirksciai, taciau kad ir ka bedariau-Maziukui kajp skaudedavo pilveli, tajp ir skaudedavo. Supuojant, myluojant, glostant, masazuojant ir net kartu verkiant su Maziuku (daznai uzeidavo net mintis, kad esu bloga mama, kuri "duoda" xerova piena) tik viena mintis biski apramindavo-viskas praeina... Su nekantrumu laukiau 3 men. sukakties, lyg manyama, kad butent tada skausmeliai ir pilvo putimas praeis (kaip daugelis sako). Taciau net nesulaukus 3 menesiuku pilvo skausmeliai isgaravo.  :D  Dabar galiu pasakyti tik viena-maista aisku reikia pasiderinti (nors as dabar dar maitinanti, bet valgau ir galiu valgyti viskas) ir pasikoreguoti, bet svarbiausia...didele didele kantrybe... Praeis tie menesiukai ir viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
norejau pasipasakoti naujausias naujienas  :smile.gif kadangi mano maze nebesugebejo pati kakoti, nors kakis ir nebuvo kietas, o ir vakarais baisiai verkdavo, nulekiau pas pediatre. ta manes iskart paklause ka valgau kas diena. ir baisiai israse velniu suzinojus. taigi, liepe valgyti viska, isskyrus astru maista ir puciancias pilvuka darzoves (kopusiai, brokoliai, kalafijorai, pupos,zirniai).  gryzus namo iskarto prisigeriau abrikosu sulciu, suvalgiau obuoli, ledu ir tt. ir ka jus manot, mano maze jau trecia para puikiai tustinasi  ;D
 verkimas vakarais nedingo, cia jau tu koliku kalte, bet gerai, kad nors ne kas vakara verkia  ;)
  tai va  :smile.gif
Atsakyti
Faktas, kad shampanas nelabai - po taures shampano vakare, turejom ojjojjj kokia naktele ohmy.gif O shiaip manau viska galima valgyti, tik tuos "baisiuosius" produktus mazhais kiekiais, o ne litrais, kilogramais...
Atsakyti
Na, gal kiek ankstokai tuo susirupinau, bet geriau anksciau, negu per velai...
Itariu, kad priaugsiu siek tiek svorio per likusi savo nestuma. Greiciausiai apie 10 kg. tikrai teks numesti, norint vel tapti tokiai, kokia buvau pries nestuma (jeigu dar ir ne daugiau).
Norejau jusu paklausti, ar imanoma zindant laikytis dietos ir numesti pvz. 10 kg. Ar galima zindant maziuka, paciai riboti maisto kieki, skaiciuoti kalorijas (1400 kcal per diena, ar laikytis kitos dietos (aisku, as nekalbu apie badavima ir kitus nesveikus svorio metimo budus). Ar uzteks tada maziui maistingu medziagu mamos piene?
Kas zinote apie tai, labai prasau, parasykit. Aciu smile.gif
Atsakyti
smile.gif
Labai jau opi problema tas svoris. Is savo patirties zinau, kad zindant svoris tikrai susireguliuoja savaime, bent jau taip buvo man. Per abu nestumus priaugau po trylika kg., o gimus leliams pradzioje svoris nebuvo labai aktuali tema. Kai jau siek tiek apsipranti su nauju gyventoju, atkreipi i save demesi.
g.gif Visokios dietos nemanau, kad gerai, va truputi pasportuoti po kokio menesiuko ne pro sali, nes raumenys tikrai suglemba.
Gal nieko naujo ir nepasakiau, bet kai gims leliukas - tik jis bus svarbiausias, o kad gamintusi pienukas reikia daug energijos kuri gaunama is naudingo maisto, bet ne jo kiekio.
Daug kur akcentuojama, kad maitinancios mamos turi maziau svorio problemu. Va thumbup.gif
Atsakyti
Aciu Mur, tikiuosi, kad ir man zindant susireguliuos svoris savaime, bet...
Atsakyti
Germante, nepasakysiu jau per kiek laiko numeciau savo 20 kg. priaugtu per nestuma (jau praejo 2.5 m. ir as sveriu tiek pat, kiek sveriau iki pirmo nestumo), bet moksliskai skaiciuojant motinai reikia 700 kaloriju per diena pagaminti tiek pieno, kiek reikia vaikuciui. Ir tu 700 kal. ir maisto tereikia 200 kal.!!! viska kita - 500 kal. - imama is nestumo metu susikaupusiu riebaliuku!!! Taigi, maitinimas krutimi yra visai efektyvus lieknejimo po gimdymo budas wink.gif (Na, as nezinau kokios dietos skaitosi efektyvios rolleyes.gif ) Zodziu, svarbu yra nepadauginti kaloriju valgant kasdieni maista. Ypatingai reiktu nepersistengti su visokiom chalvom siekiant padidinti pieno gamyba, nes kita protinga knyga (UK akuseriu draugijos isleista) raso, kad papildomos kalorijos motinai yra irodytas nenaudingas veiksnys motinos pieno kiekiui padidinti.

Kaloriju pvz.: 60 g ryziu - 240 kal., puse banano - 90 kal. 1 arbat saukst. aliejaus - 50 kal. Tai kaip ir nelabai daug to papildomo maisto reikia, ar ne? smile.gif

O siaip tai geros mitybos ir vidutinio neprivalgymo atveju pieno gaminasi beveik vienodai ir tokios pat sudeties. Ryskiai neprivalgant - sumazeja pieno kiekis, bet medziagu santykis nepasikeicia (tiesiog visko buna maziau)... Zodziu, reiktu valgyti tiek, kiek norisi ir su laiku viskas susitvarkys (ne per 3 men, bet per metus - tikrai wink.gif )
Atsakyti
QUOTE (Raideles @ 2004 06 03, 11:09)
O kodel vel zinuciu keisti neleidzia???? As cia is savo neismanymo apie kalorijas surasiau, taigi visur turi buti kilokalorijos wink.gif rolleyes.gif

Raideles, tikriausiai turejai galvoje, tai kad rasosi kcal. As taip ir supratau. Aciu tau labai uz patarimus smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Raideles @ 2004 06 02, 19:56)
Germante, nepasakysiu jau per kiek laiko numeciau savo 20 kg. priaugtu per nestuma (jau praejo 2.5 m. ir as sveriu tiek pat, kiek sveriau iki pirmo nestumo), bet moksliskai skaiciuojant motinai reikia 700 kaloriju per diena pagaminti tiek pieno, kiek reikia vaikuciui. Ir tu 700 kal. ir maisto tereikia 200 kal.!!! viska kita - 500 kal. - imama is nestumo metu susikaupusiu riebaliuku!!! Taigi, maitinimas krutimi yra visai efektyvus lieknejimo po gimdymo budas wink.gif (Na, as nezinau kokios dietos skaitosi efektyvios rolleyes.gif ) Zodziu, svarbu yra nepadauginti kaloriju valgant kasdieni maista. Ypatingai reiktu nepersistengti su visokiom chalvom siekiant padidinti pieno gamyba, nes kita protinga knyga (UK akuseriu draugijos isleista) raso, kad papildomos kalorijos motinai yra irodytas nenaudingas veiksnys motinos pieno kiekiui padidinti.

Kaloriju pvz.: 60 g ryziu - 240 kal., puse banano - 90 kal. 1 arbat saukst. aliejaus - 50 kal. Tai kaip ir nelabai daug to papildomo maisto reikia, ar ne? smile.gif

O siaip tai geros mitybos ir vidutinio neprivalgymo atveju pieno gaminasi beveik vienodai ir tokios pat sudeties. Ryskiai neprivalgant - sumazeja pieno kiekis, bet medziagu santykis nepasikeicia (tiesiog visko buna maziau)... Zodziu, reiktu valgyti tiek, kiek norisi ir su laiku viskas susitvarkys (ne per 3 men, bet per metus - tikrai wink.gif )

Aš nėštumo metu priaugau 7 kg. , tai po gimdymo buvo -1kg. sveriau 54 kg. Man atrodo, kad kiekvienai invidualiai yra su tais kg. Tai as tik mažiau pavalgydavu tai iš karto pieno sumažėdavo. Tai dar numečiau kelis kg. ir iki 4 mėn baigėsi mano pienelis. Nors mano draugėms daugiausiai maitinimo metu priagdavo svorio, o ne numesdavo. g.gif
Atsakyti
Matai, pienukui gamintis reikia mamos riebaliuku. Kai ju nera - sunkiau. Bet tai gali buti ne vienintele priezastis del kurios dingo pienukas sad.gif O is mano draugiu patirties tai svorio zindymo metu priaugdavo tos, kurios jausdavo pareiga gausiai valgyti, kad daugiau pienuko butu. Pienuko buna, bet svoris tada nekrenta... Nes kaloriju per daug. Juk ir nemaitinanciai moteriai per gausios kalorijos sukuria papildoma svori smile.gif
Atsakyti