vos neuzmirsau, kad ir vaisiu negalima, gal tik bananus.
O vaikuciui duok gerti pankolio arbatos kuo dazniau. Mums dar padejo Veledos (jei pas jus yra) vaistai Chamomilla Cupus vaistukai.
As atsisakiau visko, ko tik galima buvo atsisakyti, bet vistiek kiekviena vakara maze kankindavo baisieji diegliai. Taip ir nezinau, nuo ko. Juk ir patys gyd. tiksliai nezino. Nevisuomet kalta mamos mityba. O problemos baigesi mazdaug 2.5- 3 men., kaip ir raso knygose. Tuo metu maze ismoko taip purpseti, kad sunku net patiket budavo, kad cia sitas mazas padarelis toki garsa isleido. Vis vyra kaltindavau ;) ;D Mums padedavo nesiojimas ant pilvuko pasiguldzius ant rankos, tai beje buvo vienintele poza, kurioje ji uzmigdavo. Dar stebuklinga efekta turejo siltas vystyklas ar ranksluostis, uzdetas ant pilvuko. Pasildydavau lygintuvu ir ant pilvuko, po 5- 10 min. maze palaimingai miegodavo, net skruostukai irausdavo ;D O lasiukai nuo pilvuko putimo mums visai nepadejo. Taigi teks ir tau atrast "stebuklinga" buda padet savo kleckui. Tiesa, dar pilvuko masazas padeda.
Tauryt, tik nevalgyk zaliu agurku, jokiais budais! Net nusterau, aki ten kazkas parase, kad lieka agurkai ir ...t.t.,nuo ju labai pucia pilva ir keiciasi pieno skonis, o be to jie visiskai neduoda jokios naudos. Valgyk visko po trupineli, nieko nemaisyk. Nevalgyk keptu gaminiu, astriu prieskoniu, saldumynu(geriau kokio pyrago lengvo) keciupo, majonezo. Daug gerk, skysciu(apie saltus skyscius pirma karta toki bajeri isgirdau), kmynu arbatos(ji mazins putima). Arbatas balink pienu, jei nenori jo daug vartoti. Valgyk tai ko norisi, nes organizmas jaucia ko jam truksta , bet pagrindine taisykle -iki 3 men po trupineli. Pilvo masazai maniskei nepadejo, bet lasiukai nuo putimo tikrai apramindavo. Dar su lygintuvu pakaitindavau palute ir uzdedavu, nesiodavau prie saves prisiglaudus. Ir su gazais vandens negerk. Jei neaprims, tai zinok, kad teks iskenteti ta laikotarpi, as jo labai bijojau, bet jis vis gi baigesi ir nepaliko labai prastu prisiminimu
sekmes :-*
sekmes :-*
ehhh, kodel taip sudetinga viskas :
As valgiau agurkus, todel, kad nemaniau, kad jie itin pustu pilva : Vieniem vaikuciam pilva skauda del putimo, kitiem del diegliu. Jei vaistukai nuo pilvo putimo nepadeda, tada turbut cia diegliai (kolitas). Nors gali but ir tas ir tas.
Cia gali paziureti kokie produktai rekomenduotini esant diegliams http://mama.takas.lt.../mot_mityba.php
bet kai kurie netiks jei pucia pilva ir dar maziau tiks jei butu alergija (ji pasirodo apie 3 men).
Su kiekviena zinute vis daugiau produktu daugeja, kuriu negalima As suprantu, kad Taure noretu suzinoti, ka galima Bent jau as tuo metu taip norejau. Nes tas pasakymas, kad valgyk viska, bet nevalgyk to ir ano, tai gaunasi, kad nevalgyk nieko isskyrus ryziu ir virta mesa ;D
Gal parasykit bent vienos dienos valgiarasti nuo pusryciu iki vakarienes Gal kas koki idomesni patiekala parasys, kuri galima valgyti.
pvz pusryciai (kadangi negalima kvieciu ir lydyto ar varkes surio): rugine duona ar ryziu galetos su sviestu ir virtos mesos riekele (tipo sumustinis), pietus: virta mesa bulves ar ryziai, vakariene: kokia mieziu ar avizu kose su sasyskom... nieko gero ar ne :-/ Tai va, gal kas ko geresnio pasiulys ;D
Cia gali paziureti kokie produktai rekomenduotini esant diegliams http://mama.takas.lt.../mot_mityba.php
bet kai kurie netiks jei pucia pilva ir dar maziau tiks jei butu alergija (ji pasirodo apie 3 men).
Su kiekviena zinute vis daugiau produktu daugeja, kuriu negalima As suprantu, kad Taure noretu suzinoti, ka galima Bent jau as tuo metu taip norejau. Nes tas pasakymas, kad valgyk viska, bet nevalgyk to ir ano, tai gaunasi, kad nevalgyk nieko isskyrus ryziu ir virta mesa ;D
Gal parasykit bent vienos dienos valgiarasti nuo pusryciu iki vakarienes Gal kas koki idomesni patiekala parasys, kuri galima valgyti.
pvz pusryciai (kadangi negalima kvieciu ir lydyto ar varkes surio): rugine duona ar ryziu galetos su sviestu ir virtos mesos riekele (tipo sumustinis), pietus: virta mesa bulves ar ryziai, vakariene: kokia mieziu ar avizu kose su sasyskom... nieko gero ar ne :-/ Tai va, gal kas ko geresnio pasiulys ;D
kolkas valgau ivairia kepta mesa (neastriai), ryzius, grikius, bulves. geriau siektiek pieno ... ir ka gi, reikaliukai pagerejo ;D aisku ne 100%, vis dar paverkiam, bet visgi ne istisai. vaistukai kartais padeda, kartais ne :
Nezinau, Tauriuk kaip ir padet...
As cia tarp savo pazystamu mamu padariau apklausa. Ir ka Tu galvoji ? Viena valge tai ko kita nevalge ir atvirksciai, trecia sako, kad visiskai negalima to ka kitos dvi valge, ketvirta ir penkta valge beveik viska, ka valge pirmosios dvi kartu ir t.t ir pan. ;D Kiek mamu tiek ir nuomuoniu.
As, jaigu buciau valgius tik tai, kas lieka isbraukus visus "pavojingus" produktus, buciau gal kojas pakracius. Labiau saugojaus tik pirmaji menesi, ivaires kosytes, sriubytes, arbatytes. Tiesa, net nezinojau, kad negalima kefyro - litrais variau 8) Na, o po pirmo menesio tai is vis aptingau terliotis, ir valgiau absoliuciai viska, ka ir siaip esu ipratus valgyt.
Verke mano vaikas tikrai ne daugiau nei visu kitu. Buvo dienu kai atrode, kad jam skauda pilvuka, bet vienu ar kitu produktu atsisakymas man nepasiteisino. Man padejo tik nuolatinis vaiko nesiojimas.
Beja, mamos afrikieties pasakoja, kad tai tik civilizacijos liga, nes pas juos vaikai diegliuku neturi, o jau valgo jos tikrai nesisaugodamos, nenormaliai astru maista. Teko skaityt, kad vaikai ipranta, dar mamos pilvelyje budami, prie maisto skonio, kuri valgo mama. Todel svarbu yra pagimdzius nekeisti maisto raciono. Ir dar kai kurie medikai tvirtina, kad dujos negali persiduoti su pienu kudikiuj, kad jos yra obsorbuojamos musu skrandzio, ir gali sukelt nepatogumus tik mamai. Bet kita vertus, teko bendrauti su mamom, kurios tikrai pastebedavo pasikeitimus vaiko elgesy, uzvalgius kokio "netinkamo" produkto. Bet kiekviena turi atrasti savo "kenkeja". Vienai tai gali but kopustas, kitai obuolys, treciai pienas...
Tauriuk, Tau belieka tik eksperementuoti savo vaiko saskaita, kaip tai ir bebutu liudna. Nes juk negali visiskai visko atsisakyt, ka kitos mamos sako... O, ziurek, taip beeksperementuojant ir praeis tas "pilvuko raizymo metas". Kuo as jum su Gretute nuosirdziausiai ir linkiu. Aukit kuo greiciau ! :-*
As cia tarp savo pazystamu mamu padariau apklausa. Ir ka Tu galvoji ? Viena valge tai ko kita nevalge ir atvirksciai, trecia sako, kad visiskai negalima to ka kitos dvi valge, ketvirta ir penkta valge beveik viska, ka valge pirmosios dvi kartu ir t.t ir pan. ;D Kiek mamu tiek ir nuomuoniu.
As, jaigu buciau valgius tik tai, kas lieka isbraukus visus "pavojingus" produktus, buciau gal kojas pakracius. Labiau saugojaus tik pirmaji menesi, ivaires kosytes, sriubytes, arbatytes. Tiesa, net nezinojau, kad negalima kefyro - litrais variau 8) Na, o po pirmo menesio tai is vis aptingau terliotis, ir valgiau absoliuciai viska, ka ir siaip esu ipratus valgyt.
Verke mano vaikas tikrai ne daugiau nei visu kitu. Buvo dienu kai atrode, kad jam skauda pilvuka, bet vienu ar kitu produktu atsisakymas man nepasiteisino. Man padejo tik nuolatinis vaiko nesiojimas.
Beja, mamos afrikieties pasakoja, kad tai tik civilizacijos liga, nes pas juos vaikai diegliuku neturi, o jau valgo jos tikrai nesisaugodamos, nenormaliai astru maista. Teko skaityt, kad vaikai ipranta, dar mamos pilvelyje budami, prie maisto skonio, kuri valgo mama. Todel svarbu yra pagimdzius nekeisti maisto raciono. Ir dar kai kurie medikai tvirtina, kad dujos negali persiduoti su pienu kudikiuj, kad jos yra obsorbuojamos musu skrandzio, ir gali sukelt nepatogumus tik mamai. Bet kita vertus, teko bendrauti su mamom, kurios tikrai pastebedavo pasikeitimus vaiko elgesy, uzvalgius kokio "netinkamo" produkto. Bet kiekviena turi atrasti savo "kenkeja". Vienai tai gali but kopustas, kitai obuolys, treciai pienas...
Tauriuk, Tau belieka tik eksperementuoti savo vaiko saskaita, kaip tai ir bebutu liudna. Nes juk negali visiskai visko atsisakyt, ka kitos mamos sako... O, ziurek, taip beeksperementuojant ir praeis tas "pilvuko raizymo metas". Kuo as jum su Gretute nuosirdziausiai ir linkiu. Aukit kuo greiciau ! :-*
Pačioj pradžioj bandžiau tikrai labai sąžiningai valgyt tokį maistą, kuris kaip įmanoma mažiau sukeltų problemėlių vaikui. Gerai nors vyras prisidėjo kartu ir jei aš ovsianočką ant vandens tai ir jis ovsianočką ant vandens (vyras -5 kg ) O po gero mėneiuko pradėjau rimčiau valgyt ir pastebėjau, kad jam vienodai ar aš valgau avižinių dribsnių košę ar kotletą su garnyru - nei geriau, nei blogiau. Ir valgiau faktiškai viską tik saikingai. Ir tuos pačius apelsinus, tik ne pusę kilo, o pusę apelsino Tiktai ką ribojau ir riboju iki dabar, tai - pieno produktai.
Viena mano pažįstama, po gimdymo gal dvi savaites vien vandeniu ir ryžiais maitinosi, kad tik vaikui pilvuko nepūstų. Ji sakydavo, kad mergička pradeda klykti net tada, jei ji kokį džiūvėsį suvalgo. Kai šią situaciją papasakojau savo vyresnio amžiaus bendradarbėms, jos tik galvas palingavo- pažiūrėsim kiek ilgai ji pieno turės taip maitindamąsi. Ir akurat- dar po savaitės to pieno neliko...
Sakoma, kad kartais gimes kudikid neturi kazkokio ten fermento, kuris padetu gerai suvirskinti mitinos piena. Todel pilva pucia nuo mot.p., o ne nuo kazkokio produkto : Tie fermentai atsiranda apie 3 men ir viskas baigiasi : Is tikruju, skaiciau, kad kai kurios mamytes bande kelias dienas vien ryzius valgyt ir niekas nesikeite. Zinoma, gal siek tiek geriau nei kopustus ;D
P.S. as neisdrisau valgyt visko
P.S. as neisdrisau valgyt visko
QUOTE |
Viena mano pažįstama, po gimdymo gal dvi savaites vien vandeniu ir ryžiais maitinosi, kad tik vaikui pilvuko nepūstų. Ji sakydavo, kad mergička pradeda klykti net tada, jei ji kokį džiūvėsį suvalgo. Kai šią situaciją papasakojau savo vyresnio amžiaus bendradarbėms, jos tik galvas palingavo- pažiūrėsim kiek ilgai ji pieno turės taip maitindamąsi. Ir akurat- dar po savaitės to pieno neliko... |
Va cia tai teisybe,mano pusesere irgi labai jau saugojosi ir nieko nevalge,tik arbatos su pienu litrais gerdavo ir dar siek tiek del vaizdo koki sausaini sugrauzdavo.is pradziu gyresi,kad pieno per akis ir liejasi laisvai,o po1,5 men.ne laso neliko.as irgi valgau beveik viska.zinoma pilvuka paputineja,bet banziau ir badaut vis tiek viskas tas pats buvo.Jei vaikas linkes i viduriuku putima tai manau ir pus,o jei ne tai ne.
Taure, patarimu tai daug, ale girdejau toki dalyka, kad niekas taip iki galo ir nezino, nuo ko ta pilvuka pucia. Reikia islaukti iki 2,5 - 4 men., tada praeis savaime. Gal dar kokiu hoemeopatiniu lasu pabandyti.
As valgiau viska, isskyrus kiausinius, nes pediatre mane, kad nuo ju vaika beria. Dabar manau, kad bere siaip, del riebaliniu liaukuciu neissivystymo, bet tada nevalgiau nei kiausiniu, nei majonezo. Pati negaledavau valgyti kopustu, pupu ir zirniu, nes man baisiai pusdavo pilva. Joks kitas dietos koregavimas rezultatu nedave, todel galu gale meciau visus bandymus, ir pradejau maitintis KAIP NORISI, isskyrus minetas ankstines darzoves, kopustus ir kiausinius.
Nuo skausmo padedavo nesiojimas ant rankos, migdymas, paguldzius kniupscia vezimelyje. Maitinti isedavo tik miegancia, nes kitaip po keliu gurksniu pradedavo klykti. Bet nieko, isaugo, nors tada atrode, kad riksmai niekada nesibaigs.
<><
As valgiau viska, isskyrus kiausinius, nes pediatre mane, kad nuo ju vaika beria. Dabar manau, kad bere siaip, del riebaliniu liaukuciu neissivystymo, bet tada nevalgiau nei kiausiniu, nei majonezo. Pati negaledavau valgyti kopustu, pupu ir zirniu, nes man baisiai pusdavo pilva. Joks kitas dietos koregavimas rezultatu nedave, todel galu gale meciau visus bandymus, ir pradejau maitintis KAIP NORISI, isskyrus minetas ankstines darzoves, kopustus ir kiausinius.
Nuo skausmo padedavo nesiojimas ant rankos, migdymas, paguldzius kniupscia vezimelyje. Maitinti isedavo tik miegancia, nes kitaip po keliu gurksniu pradedavo klykti. Bet nieko, isaugo, nors tada atrode, kad riksmai niekada nesibaigs.
<><