Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 24, 11:20)
Saukstelis ar du kmynu uzpilama verdanciu vandeniu, bet geriau yra tuos kmynus kokias 10-15 minuciu pavirti. Vandens kiekis - puodelis/stikline. Ir jeigu su pienu, tai ipilama 3-4 saukstai pieno. Pav. as pilu pieno su sumazintu laktozes kiekiu, ir dar pries tai ji uzverdu (kad maziau salutiniu poveikiu butu smile.gif ). Cukraus pagal skoni.
Tik jei vaikui girdysi, tai be pieno!

ir kiek kartu per diena galima gert?
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 24, 10:22)
O as galiu pasakyti, kad kmynu arbata su pienu ne mitas.

su viskuo sutinku drinks_cheers.gif dar pienelio gamybai labai gerai arbūzas padeda thumbup.gif man patarė, aš pabandžiau ir thumbup.gif jau kelinta diena piene maudausi biggrin.gif
o kas dėl maisto- valgau viską ir kiek noriu.. nesenia teko labai aštrų patiekalą valgyti.. galvojau,kad vaikiukui gali nepatikti.. ale nieko.. ax.gif
Atsakyti
O tai jei kmynai vidurius kietina, tai kaip leliukui jei duodi? Jau ir taip stena stena kol padaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(KYM @ 2007 08 24, 11:57)
su viskuo sutinku  drinks_cheers.gif dar pienelio gamybai labai gerai arbūzas padeda  thumbup.gif man patarė, aš pabandžiau ir  thumbup.gif jau kelinta diena piene maudausi  biggrin.gif
o kas dėl maisto- valgau viską ir kiek noriu.. nesenia teko labai aštrų patiekalą valgyti.. galvojau,kad vaikiukui gali nepatikti.. ale nieko..  ax.gif

sveikos, bukit geros moterytes, patarkit, ka daryti?
mano vaikui 1 menuo ir 4 dienos, gime men. anksciau, neisnesiotas. matiniu savo pienu ir misinuku Similac'u. bet nzn, kas atsitiko, bet nuo vakar vakaro, pavalges, pradejo atpylineti vos ne viska, ka suvalgo. O suvalgo vien misinio (ypac gryzus is lauko) apie 90 ml+mano pieno kazkiek paciulpia.
Visa nakti miegojo kaip uzmustas, nebuvo prabudes savo 2 valgymams. Ryte pavalge misinio apie 50 ml, savo pieno jau nedaviau. Ir uzmigo.
Nuo ko tas atpylinejimas?
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2007 08 24, 12:18)
O tai jei kmynai vidurius kietina, tai kaip leliukui jei duodi? Jau ir taip stena stena kol padaro g.gif

Nu matai, ne visiems vaikams tie viduriai kieti smile.gif O jei bijai, kad uzkietes, tai uzvalgyk skystu kosiu (manu, aviziniu dribsniu ir pan.), ir tau ir leliui bus gerai thumbup.gif

QUOTE(simulka @ 2007 08 25, 09:03)
sveikos, bukit geros moterytes, patarkit, ka daryti?
mano vaikui  1 menuo ir 4 dienos, gime men. anksciau, neisnesiotas. matiniu savo pienu ir misinuku Similac'u. bet nzn, kas atsitiko, bet nuo vakar vakaro, pavalges, pradejo atpylineti vos ne viska, ka suvalgo. O suvalgo vien misinio (ypac gryzus is lauko) apie 90 ml+mano pieno kazkiek paciulpia.
Visa nakti miegojo kaip uzmustas, nebuvo prabudes savo 2 valgymams. Ryte pavalge misinio apie 50 ml, savo pieno jau nedaviau. Ir uzmigo.
Nuo ko tas atpylinejimas?

Visu pirma, man atrodo, kad tu maitink SAVO pienu is pradziu, o paskui jau duok misinuko papildymui (tegul valgo tiek, kiek dar jam truksta), jeigu ir jauti, ka krutis tuscia, vis tiek duok nors truputi pazisti, tada ir gamintis daugiau prades, ziurek, tuoj ir msinelio nebereikes bigsmile.gif
Galu gale, gal vaikas per daug privalgo? Nebeduok tiek daug. Man irgi taip buvo, tai as misinuko visai atsisakiau. Is pradziu, aisku, pyko, tuscia papuli kramte, bet dabar skrandukas susitrauke iki normos, vaikas privalgo, ir dar nusitraukiu ir rezervui uzsaldau thumbup.gif Ir nebeatpylineja taip klaikiai.
Gali buti kad misinelis kaltas del atpylinejimo. Bandyk keisti i koki kita. Yra labai puikiu variantu butent mamoms, kurioms truksta savo pieno, ju sudetis artima mamos pieneliui(Aptamil 1, Hipp PRE), maciau, yra spec. misineliai atpylinejantiems (lyg tai Milupos Aptamilis kazkoks ir Hipp'as toki turi g.gif ).

Jeigu tiek mazulis ismiegojo, tai aiskiai per daug prisivalge. Nepermaitink, netampyk vaikui skranduko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 08 24, 11:41)
ir kiek kartu per diena galima gert?

Kiek nori. Arba kiek telpa biggrin.gif
Priklauso nuo to, kiek nori, kad pieno pas tave butu.

As geriau po 3-4 puodelius antroj dienos pusej (mat is ryto pieno kazkaip nei karto netruko, tik vakarais buvo prastai), geriausia - likus 2-1,5 val. iki maitinimo.

Dar nealkoholinis alus padeda thumbup.gif

Tik gaila, visos tos priemones taip i kuna eina... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ziwiliux: 26 rugpjūčio 2007 - 14:58
QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 26, 16:02)
As geriau po 3-4 puodelius antroj dienos pusej (mat is ryto pieno kazkaip nei karto netruko, tik vakarais buvo prastai), geriausia - likus 2-1,5 val. iki maitinimo.

Dar nealkoholinis alus padeda  thumbup.gif

Tik gaila, visos tos priemones taip i kuna eina...  doh.gif

kaip alus padeda peino gamybai?
Atsakyti
O arbūzą galima valgyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KYM @ 2007 08 24, 10:57)
su viskuo sutinku  drinks_cheers.gif dar pienelio gamybai labai gerai arbūzas padeda  thumbup.gif

O nuo arbuzo vaikui pilvo nepucia? Man buvo pasakyta: jokiu uogu, jokiu vaisiu, isskyrus bananus, darzoves tik nuo 12-14 dienos, po truputi ir tik ne is parduotuves (is kaimo ar turgaus bobuciu, darzoves auginanciu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jbs: 29 rugpjūčio 2007 - 15:33
Valgau visus vaisius ir darzoves,isskyrus kopustus,brokolius,svogunus ir cesnaka.Kolkas jokiu problemu.Jau ligoninej liepe valgyti daug vaisiu ir darzoviu.O arbuzas jega!
Atsakyti
QUOTE(foje @ 2007 09 02, 23:20)
Valgau visus vaisius ir darzoves,isskyrus kopustus,brokolius,svogunus ir cesnaka.Kolkas jokiu problemu.Jau ligoninej liepe valgyti daug vaisiu ir darzoviu.O arbuzas jega!

As irgi panasiai valgau... BET nezinau ar nuo to ar ne, bet vakar meliono suvalgiau geras dideles kelias riekes, tai mazulis isbertas visas pilvukas. bet tiap pat pica valgiau, o gal nuo jos g.gif
Atsakyti
manau kad nuo picos,o ne nuo meliono isbere,jei pica suri buvo ypac.
Atsakyti
Manu kad tik pradzioje maitinimo reikia pasisaugoti maisto, o veliau po truputi viska ivedant galima daug daugiiau valgyti, aisku ne viska, pvz. ziniuku ir kopustu doh.gif
Atsakyti