Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Atsipalaiduokit, reikia ziuret kas konkreciam vaikui tinka. Rekomendacijos tik bendros. Mano drauge kavos isgerdavo po 6 puodus per diena ir nieko. Pediatre klause ar miega vaikas, sake normaliai miega. Ir valge viska. O as irgi pirmus tris menesius mazai ka galejau valgyt, dabar tai viska smile.gif
Atsakyti
Migla, ryziai tinka ;D As dar ryzines galetas (tokie paploteliai) valgau vietoj duonos, ant ju sumustinius darausi wink.gif
O dar visai neseniai pabandziau mieziu, turbut pirma karta gyvenime smile.gif Valgau Nordic mieziu dribsnius, visai nieko smile.gif
Atsakyti
RebecaG, mano irgi pagrindinis patiekalas tos ryziu galetes, nes mesos su darzovem neisada speju pasidaryt, kai maziui maista gamint pradejo.
Mes jau nusistatem pagal alerginius meginius alergija kvieciams, grikiams, avizoms, mieziams. Bet keista, daviau maziui avizu ir neisbere... O per mano piena beria. Tiesa tie meginiai sako ne visada tikslus tokiems maziukams.
Atsakyti
Jei neklystu, be mielių yra juodoji Vilniaus duona, tik neprisimenu, ruginė ji ar kvietinė.O pati labiausiai mėgstu UAB DUONIDA plikytą ruginę duoną be mielių- kai šviežia, tiesiog tirpsta burnoje.Anksčiau žinojau tik Rugelį be mielių, bet jis man neskanus, tai vieną kartą neapsikentus perskaičiau daugelio duonų sudėtį, tai tik šias dvi rūšis be mielių radau Norfoj.
Atsakyti
ohmy.gif Na jus ir duodat, tai kai nieko nevalgysit, kaip vaikas gaus visu butinu medziagu bei vitaminu??? mano manymu, mamos pienas turi but maistingas ir ivairaus skonio! Gal reiketu valgyt visko bet po turputi? [smiley=000172.gif] Vaikiuko auginimas ir taip nemazai jegu atima, o jei dar vien silta vandeni gersim ir duona juoda (be mieliu) valgysim, tai ir dantys isbyres, nekalbant apie plaukus.
Atsakyti
Mano vaikiukui galima sakyti visai nepute pilvuka (na gal kokius 3 kartus per visus tris menesius), o valgiau stai ka:
grikiu kose, desreles, vistiena (virta) (nuo kiaulienos skaudejo vaikui pilviuka), duona, sviesta, daktariska desra arba vistienos viniotini (buna IKI), nes rukytos negalima, burokeliu sriuba, bulijona su morkom, bulvem, makaronus, ryzius.... Dar zuvies valgiau, bet irgi tik virtos, o ne keptos. Na, vienu zodziu, legva virta, o ne kepta maista, taip pat negalima nieko rukyto ir daug prieskoniu, pupeliu, raugintu agurku, konservuotu visokiu bei gazuoto vandens... Dar po viena obuoliuka arba banana i diena... Suvalgydavau ir koki pyragaiti ar saldaini (bet labai mazai)...Na gal visai ir neblogai? wink.gif
Atsakyti
Siaubas kažkoks ohmy.gif Aš valgau viską, ypač mėgstu keptą mėsą (tik ne kiaulieną), vartoju daug prieskonių, česnakų, svogūnų, po porą varškės sūrelių į dieną smile.gif Privengiu tik egzotinių vaisių, citrusinių išvis nevalgau, daržoves ir vaisius valgau saikingai smile.gif Ir nieko, jei man kartais atrodo, kad dukrelei skauda pilvuką - darom mankštą, o jei nepadeda geriam espumisaną, bet tai būna tikrai ne dažnai wink.gif
Manau, kad tai labai daug priklauso nuo mamos įsitikinimų, na, aišku, būna ir super jautrių vaikų :smile.gif
Atsakyti
as tai pamenu ,kad dar ligoninej po gimdymo,sesute mums kale:jokiu jogurtu,kefyro,kopustu,svogunu,agurku,kavos,sokolado,citrusiniu,sulciu tetrapakuose,gazuotu mineraliniu,riesutu,pieno tik nedaug,obuolio tik puse,na ir daugiau nebeprisimenu,bet pagalvojau - hm,iseina kad nieko nevalgyt,tai tada gerai bus... ??? :smile.gif :-/ As taip nesisaugojau,valgiau svarbiausia sociai,tada budavo daaaug pieno...
Atsakyti
As tai valgai viska ir stebejau kaip reaguoja manoji valgytoja. Jei pucia pilva tada primesdavau ka as valgaiu kita karta to maisto porcija sumazindavau.
Atsakyti
mamos SOS !!! NEZINAU KA DARYTI   :-/ maze baisiai kankinasi nuo pilvuko diegliuku, bet jauciu cia ir mano kaltes yra, nes nezinau ka tiksliai galiu valgyti ir ko ne. prasau, padekite  :-/ esu beviltiskoje padetyje  :'(
Atsakyti
Labukas, mes irgi turejom tokia problema. Visu pirma pabandyk viena savaite atsisakyti visu pieno produktu ir paziurek, jei po savaites pageres, vel gali pradeti juos naudoti. Taciau butina gerti papildomai kalci!! Taip pat reikia is raciono bent kol sueis 3 men: zalias darzoves (kopustus, brokoliu ir kt.), svogunus, cesnakus, pupeles ir kt. darzoves kurios pucia vidurius, taip pat atsisakyk sokolado, bet kokiu putojanciu gerimu, kavos.
Zodziu lieka koses virtos ant vandens, bulves, mesa, zuvis ir  vanduo smile.gif smile.gif
Mano mazei is karto pagerejo, o ir man paskutiniai priaugti per nestuma kg. nukrito ;D
Ir ko gi nepadarysi del mazo angeliuko.
sekmes.
Atsakyti
http://www.supermama.com/cgi-bin/YABBbaby/YaBB.pl?board=pglamziu;action=display;num=1051290490
Tokia pat tema, tik pavdintas siek teik kitaip  :D Paskaitykit, mamos, gal pades
Atsakyti