Pradžioj buvau nusiteikus prisilaikyti dietos. Kol mama nepasakė, kad nėra čia ko išsidirbinėt, ir ir anksčiau visos valgydavo viską, kad tik to "visko" tais deficito laikais būtų
Tuomet leidau sau praktiškai viską (apart česnako, svogūno, aštrių dalykų, kad nepakenkt pienuko skoniui). Rezultate - po 2 sav. dukrytės žandai raudoni kaip būrokai. Gydytoja - "tu liaukis" ir "ir to ir ano , ir trečio ir dešimto negalima"...
Kelias savaites gyvenau beveik ant ryžių ir mėsos su minimumu garniro. Raudomumas išnyko, o paskui kita gyd. pasakė, kad tai nebūtinai alergijos požymiai, o kartais būna kūdikėlių toks lyg ir odos žydėjimas, kuris savaime praeina.
bet vis vien kokius 4-5 mėn. prisilaikiau ir nevalgiau marinuotų, aštrių, ketčiupų, majonezų ir pan. brūdelių, kurie ir mano pačios skrandukui nėra patys reikalingiausi, bet kuriuos labai mėgau.... nevalgiau šokoladinių dalykų, braškių, apelsinų, ankštinių ir dar daug ko.
O jau dabar valgau viską, nors tebežindau. bet tie žindymai jau gerokai retesni ir "mažė" jau didelė
cia mamytes raso kad nevalgo svogunu ir cesnaku o as skaiciau literaturoje, kad sios prieskonines darzoves kudikiams net gi patinka "Daugelis kudikiu megsta cesnaku skoni, taciau prisivalgius aitriuju papriku, jusu pienas taps negardus"(Dr.Spoko draugija"Pirmieji kudikio metai").as tarkim nusiperku meksikietisku salotu kuriose gausu visokiu darzoviu ir mano mazei nieko, o jai dar ne dvieju menesiu nera.matyt viskas priklauso nuo pacio kudikelio ir reikia bandyt ivairu maista.Tik taip ir galima suzinot kas maziui nelabai tinka.
AUGALAI,KURIU ZINDANT VARTOTI NEGALIMA
Sunobeles preparatai,Raudonelis, Petrazoles, Zensenis ir jo preparatai , Rugstynes, Ciobrelis, Pelynas labai pavojingas, Kraujazole.
Negalima vartoti ir vidurius laisvinanciu preparatu pvz: alijosiaus, rabarbaru.
Slopina pieno gamyba salavijas ir jo arbata ( ji paprastai rekomenduojama nujunkinant kudiki. Stipru pieno gamyba slopinanti poveiki turi pipirmete , metiniai saldainiai, metos.
SIU AUGALU KELIAMAS PAVOJUS NEIRODYTAS, TACIAU JU REKOMENDUOJAMA VARTOTI KUO MAZIAU!
CESNAKAS - vartojamas po nedaug stiprina imuniteta. Slopina rytini pykinima. Per daug pavartojus gali sukelti persileidima. Cesnako ir svoguno taip pat nepatariama ir zindancioms moterims specifinis ju skonis gali nepatikti kudikiui.
Jonazole- daznai sukelia alergines reakcijas. Zindancioms nerekomenduojama, ypac jei kudikis alergiskas ar sega bronchine astma.
Sunobeles preparatai,Raudonelis, Petrazoles, Zensenis ir jo preparatai , Rugstynes, Ciobrelis, Pelynas labai pavojingas, Kraujazole.
Slopina pieno gamyba salavijas ir jo arbata ( ji paprastai rekomenduojama nujunkinant kudiki. Stipru pieno gamyba slopinanti poveiki turi pipirmete , metiniai saldainiai, metos.
SIU AUGALU KELIAMAS PAVOJUS NEIRODYTAS, TACIAU JU REKOMENDUOJAMA VARTOTI KUO MAZIAU!
CESNAKAS - vartojamas po nedaug stiprina imuniteta. Slopina rytini pykinima. Per daug pavartojus gali sukelti persileidima. Cesnako ir svoguno taip pat nepatariama ir zindancioms moterims specifinis ju skonis gali nepatikti kudikiui.
Jonazole- daznai sukelia alergines reakcijas. Zindancioms nerekomenduojama, ypac jei kudikis alergiskas ar sega bronchine astma.
Geriausia zindyvei valgyti sviezia ivairu sveika maista, kiek galima maziau druskos ir cukraus, nes nuo per dideliu jo kiekiu gali pusti pilveli , galima valgyti ivairiu kosiu, taip pat virta ar ant groteliu kepta mesa, saikingai vartoti pieno produktus ( siaip grietine as valgau ir nieko, bet sitkiline pieno per diena isgerti negaliu), nereiketu valgyti obuoliu, galima pameginti nulupta, pirma 1/4 [o to jei nera pasekmiu galima daugiau. Siaip labai rekomenduociau banana, kai vaikuciui uzkieteja visuriai jis gerai padeda, jam lengviau pasalinti susikaupusi ora ir pakakoti. Taip pat gerai gerti kmynu, saldziuju krapu arbatas, ramuneliu arbata piknaudziauti nepatariu, ji laisvina kudikelio vidurius, o viduriavimas naujagimiams mirtinai pavojingas.
Galima valgyti virta desra, juoda grudu duona, bet geriau nerugscia, balta man irgi nekenkia , galima grauzti zalia morka, jei vaikelis neelergiskas. Virtas morkas ir bulves.
Geriausia vengti:
svoguno(kepto, virto, zalio )
kopustu (raugintu, svieziu, troskintu ir tt)
pipiru visu
pomidoru
taip pat pupeliu,
zirniu,
pupu
sparagu
stengtis valgyti kuo svelnesni maista, vengti astriu patiekalu
Negerti gazuotu gerimu .
Geriausia gerti negazuota mineralini vandeni, jo gali gerti tiek, kiek nori.
Galima valgyti virta desra, juoda grudu duona, bet geriau nerugscia, balta man irgi nekenkia , galima grauzti zalia morka, jei vaikelis neelergiskas. Virtas morkas ir bulves.
Geriausia vengti:
svoguno(kepto, virto, zalio )
kopustu (raugintu, svieziu, troskintu ir tt)
pipiru visu
pomidoru
taip pat pupeliu,
zirniu,
pupu
sparagu
stengtis valgyti kuo svelnesni maista, vengti astriu patiekalu
Negerti gazuotu gerimu .
Geriausia gerti negazuota mineralini vandeni, jo gali gerti tiek, kiek nori.
Viska lesu is eiles, tame tarpe svogunus, cesnakus. Ne pundais, bet salotose, maiste kaip prieskoni. Vika ka valgiau ta ir valgau.
Yra neirodyta, kad maistas normaliais kiekias ir iprasta sudetimi turi pagrindine itakamotinos pieno sudeciai. Yra kalbama apie tai labai daug. Tai ka tada daro tailandieciu, arabiu vaikai. juk ten csnakas tai kaip teve musu.
Yra neirodyta, kad maistas normaliais kiekias ir iprasta sudetimi turi pagrindine itakamotinos pieno sudeciai. Yra kalbama apie tai labai daug. Tai ka tada daro tailandieciu, arabiu vaikai. juk ten csnakas tai kaip teve musu.
QUOTE(Nidule @ 2007 06 04, 17:38)
Viska lesu is eiles, tame tarpe svogunus, cesnakus. Ne pundais, bet salotose, maiste kaip prieskoni. Vika ka valgiau ta ir valgau.
na aš irgi viską valgau, tik stengiuos nepadaugint aštrių produktų, silkės, pusfabrikačių, riešutų, šokolado. viską galima, kas yra sveika ir su saiku
QUOTE(modestasta @ 2007 05 22, 13:16)
AUGALAI,KURIU ZINDANT VARTOTI NEGALIMA
Na, tuo netikiu...
QUOTE(nep @ 2007 06 18, 20:29)
Na, tuo netikiu...
Cia ne as sugalvojau cia juk citata
Na o as prisiskaiciau ir is paradziu praktiskai badavau, na gi vos ne visko negalima....Bet mano dukrytei kaip pute pilvuka, taip pute. po to pastebejau, kad pati ne kaip jauciuosi, jegu nera...savaime suprantama kai pagalvoji, kad vos ne ant kruopu gyvenau, tai pradejau valgyti normaliai, na astriu niekada nemegau, ir saldumynu teko atsisakyti, nes pastebejau, kad mane nuo ju berti pradejo. o pilvuka mano mazulei vis tiek pute iki 6 men.
Nuo pirmos dienos valgiau viska iskyrus citrusinius vaisius ir raugintus produktus. Su pilvuku problemu kaip ir neturejom (gal kelis kartus).
sveikos visos,
uz keliu svaiteliu mano mergytei bus METUKAI jau , o atrodo dar katik ,ir nuo pat pirmos dienos as maitinu savo mazaja tik savo pienu ir iki dabar ji geria tik mano piena ir daugiau nieko, na jau po truputi pradeda gerti is puoduko truputeli sulciu, bet geriau jai patinka vandenukas , tai as nezinau ka tai reiska buteliukai zindukai misinukai ir t.t., o valgau apsoliucei viska nuo pirmos dienos, na kaip buvo gal 2 savaites tai prisivalgiau anakardzio riesutu tai buvo mazaja isbere tai tada jau riesutu nevalgiau ir busvo viskas ok . ka reiskia pilvo putiomas irgi nezinau as tai galvoju kad vaikas dar ysciose pristako prie maisto, nes as kaip buvau valgaiu apsoliucei viska
uz keliu svaiteliu mano mergytei bus METUKAI jau , o atrodo dar katik ,ir nuo pat pirmos dienos as maitinu savo mazaja tik savo pienu ir iki dabar ji geria tik mano piena ir daugiau nieko, na jau po truputi pradeda gerti is puoduko truputeli sulciu, bet geriau jai patinka vandenukas , tai as nezinau ka tai reiska buteliukai zindukai misinukai ir t.t., o valgau apsoliucei viska nuo pirmos dienos, na kaip buvo gal 2 savaites tai prisivalgiau anakardzio riesutu tai buvo mazaja isbere tai tada jau riesutu nevalgiau ir busvo viskas ok . ka reiskia pilvo putiomas irgi nezinau as tai galvoju kad vaikas dar ysciose pristako prie maisto, nes as kaip buvau valgaiu apsoliucei viska