Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Pirmus mėnesiu valgiau tik mėsa kruopas virtas ant vandens, bet pilvelį vistiek pūsdavo. Po truputi perėjau prie normalaus maisto išskyrus raugintus produktus ir nuo tų kurių pučia pilvą ir varške nepiknaudžiaudavau nes mažasis alergiškas buvo. Iš tikrųjų tai yra individualu kiekvienai mamai ir vaikui vienos valgo viska ir nieko kitos vargsta. Manau reik įvedinėti po produktą ir žiūrėti kaip mažylis reaguoja
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2007 02 19, 13:28)
sveikos,

as valgau viska pradedant raugintais kopustais, baigiant greipfrutais.
gal man pasiseke, bet vaikai nealergiski.
o pilvuka jiems pucia nesvarbu ka bevalgytum.
manau, kad tiek pieno kokybei, tiek motinos savijautai labai svarbu gerai maitintis.
nezadu valgyti vien tik kruopas virtas vandenyje ar makaronus.
man reikia mesos, darzoviu ir vaisiu.
jei reiktu valgyti vien kruopas, aukociau maitinima MP ir pereiciau prie misiniu.
taip, man svarbu mano vaikai, bet man svarbu or mano sveikata.

nuskambejo kazkaip grieztai ax.gif

tik norejau pasakyti, kad man atrodo, kad kai kurios mamos perlenkia lazda su puses produktu nevalgymu.

tikra tiesa - nuo antro menesio valgau beveik viska, isskyrus svoguna, cesnaka, kopustus ir ankstinius - vaikelis puikiai auga, neturi jokiu alergiju (tfu tfu tfu), nekenkia nei mandarinaim, tiesa pradejau nuo 3 skilteliu. nersam gere jokiu Espumizanu - galbut mums tiesiog nuskilo....
Atsakyti
QUOTE(Laava @ 2007 02 21, 21:55)
tikra tiesa - nuo antro menesio valgau beveik viska, isskyrus svoguna, cesnaka, kopustus ir ankstinius - vaikelis puikiai auga, neturi jokiu alergiju (tfu tfu tfu), nekenkia nei mandarinaim, tiesa pradejau nuo 3 skilteliu. nersam gere jokiu Espumizanu - galbut mums tiesiog nuskilo....

Tai tikrai,kad nuskilo.O mes labai su diegliais kankinomes,Miglei jau uz sa.5 men o diegliai tik pries 2 sav.lyg ir baigesi.Per tiek daug laiko paeksperimentavau su maistu ir kai pavalgiau pupeliu sriubos diegliu nesulaukiau isitikinau ,kad ne nuo maisto jie priklauso.Budavo,kad tik kruopas mitau,o ji taip nuo diegliu klykdavo.......Tikrai ne nuo maisto priklauso,na alergiju neturi ir apelsinus ir kivius ir mandarinus visus vaisius (ir braskes,pas mus dabar sezonas) valgau ir viskas thumbup.gif .Kol kas.O kai pradejau po 18.00.nevalgyt ir visiskai atsisakiau saldumynu dar ir 10 kilu numeciau.Pieno turiu kaip visada ir Migle valgo kaip visada kiaura para kas 2 val. doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Visų pirma reikės atsisakyti ankštinių daržovių ir visko kas pačiai pučia pilvuką. Prieš nusprendžiant nuo ko pučia nuo ko ne, pagalvok ar suvalgius nemažą kiekį TO produkto tau pačiai nepūstų pilvuko. Juk taip pat ir vaikiukui, tik jis jautriau sureguoja, todėl užtenka mažesnio kiekio mirksiukas.gif
Ir patarčiau valgyt daug yvairių košių (grikei labai naudingi ir ne tik jie)thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš visą mėnesį po gimdymo valgiu tik kruopas, bananus ir virtą mėsą (kartais), tačiau mergaitė nenutildomai rėkė sad.gif . Po mėnesio kalbėjau apie tai su vaikų gydytoja ir ji man pasakė, kad valgyk duoną ir gerk tik vandenį, o pilvuką vistiek skaudės ir mergaitė vergs. Tai nuo to laiko pradėjau valgyt viską , išskyrus obuolius, ankštines daržoves, o mergaitė kaip verkė taip ir verkia. gal šiuo metu (jau 2 mėn) jau aprimsta tie skausmai clap.gif . taigi maistas galiu pasakyt nelabai turi įtakos pilvukui. tai tiesiog formuojasi žarnynas. taigi nekankinkit savęs įvairiom dietom, leliukam nuo to geriau tikrai nebus.
Atsakyti
4u.gif maniskis taip pat valgo kas 2val.bet stengiuosi valgyti ivairu maista,isskyrus citrusinius vaisius.o kaip jus greit pasigaminat valgyti ir ka gaminate?nes pvz.as tik pradedu gaminti ir kudikis pabunda,taip ir neislendi is virtuves. blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

pasidalysiu ir as savo patirtimi. Is nepatyrimo pirmomis savaitemis as nevengiau valgyti nieko: per diena suvalgydavau po du obuolius, ragavau ir apelsina, ir pomidoru, ir agurku. Valgiau ir kepta vistiena, ir kotletus. Zodziu, vengiau tik visokiu astriu patiekalu, cesnaku, svogunu, na ir, zinoma, ankstiniu, kopustu. Jokiu pilvuko diegliu nebuvo. Taciau prasidejus treciajai gyvenimo savaitei, pilvuko diegliai neisvengiamai atejo. Dabar stengiuosi laikytis mitybos rezimo, taciau ne velnio vaikuciui negeriau. Dar pastebejau, kad pradejus gerti kmynu arbata del pieno gamybos lialiukui pradejo kieteti viduriai.
Atsakyti
Netiesa, kad nuo mamos suvalgyto maisto neriklauso vaikiuko savijauta. Priklauso dar ir kaip. Reikia valgyti lengvai virškinamą maistą tada ir vaikiukui bus geriau. O kaip kažkuri rašė, kad kūdikėliui pradėjo pūsti pilvelį nuo trijų savaičių tai taip ir turi būti, nes gimus kūdikiui skrandukyje lieka vandenų, kuriuose yra fermento apsaugančio nuo diegliukų.
O žindančios mamytės mityba turi būti pilnavertė t.y., reikia valgyti visko po truputį ir maistas turi būti šviežias ir geriau virtas ar troškintas, nes lengviau virškinamas. Beto, pilvuko diegliai dar priklauso ir nuo pačio mažylio skranduko. Vienų kūdikėlių skrandukas būna jautresnis - todėl jis reaguoja jautriau, o kitų ne, todėl tos mamytės gali sau leisti valgyti beveik ką nori, ar visiškai ką nori. Ir dar vienas dalykas - berniukam daug dažniau pučia pilvuką ir ilgiau tai trunka, nei mergytėm.
Atsakyti
QUOTE(Pumpurum @ 2007 03 02, 09:58)
Sveikos,

pasidalysiu ir as savo patirtimi. Is nepatyrimo pirmomis savaitemis as nevengiau valgyti nieko: per diena suvalgydavau po du obuolius, ragavau ir apelsina, ir pomidoru, ir agurku. Valgiau ir kepta vistiena, ir kotletus. Zodziu, vengiau tik visokiu astriu patiekalu, cesnaku, svogunu, na ir, zinoma, ankstiniu, kopustu. Jokiu pilvuko diegliu nebuvo. Taciau prasidejus treciajai gyvenimo savaitei, pilvuko diegliai neisvengiamai atejo. Dabar stengiuosi laikytis mitybos rezimo, taciau ne velnio vaikuciui negeriau. Dar pastebejau, kad pradejus gerti kmynu arbata del pieno gamybos lialiukui pradejo kieteti viduriai.

o juk pilvo diegliai yra beveik nepaaiškinamos kilmės. Tad jie nepriklauso nuo valgomo maisto. Aš valgiau ir dabar valgau viską, išskyrus citrusinius - nemėgstu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2007 03 18, 15:01)
biggrin.gif  nuo kmynu arbatos pieniuko tikrai nepadauges tai yra tik mitas  smile.gif

O man truko pinelio, tai geriau kmynu arbata perpus su pienu ir pieno atsirado ir nebetrukksta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2007 02 26, 18:53)
4u.gif maniskis taip pat valgo kas 2val.bet stengiuosi valgyti ivairu maista,isskyrus citrusinius vaisius.o kaip jus greit pasigaminat valgyti ir ka gaminate?nes pvz.as tik pradedu gaminti ir kudikis pabunda,taip ir neislendi is virtuves. blink.gif

Na as tai valgyt negaminu, tai daro mano MB, nes namiskis diena valgo kas pusantros valandos, o pasidarau tik sumustinius
Atsakyti
QUOTE(Vasara @ 2003 05 06, 08:50)
Na tfu tfu tfu, bet pusles uzdegimo dar neturejome. Jei vaikui skaudetu slapinantis, turbut rektu?

QUOTE(manu @ 2003 05 07, 20:27)
kiek zinau, vaikas turetu rekt, jeigu jam skauda slapinantis,
turbut ne visiem nuo saltu gerimu taip buna, kaip ir ne visiems pucia pilvuka.

o as galvoju kodel jis sisioja ir saukia, verkia unsure.gif gal tas ir yr?
geriu viska kas salta ir tiesiai is saldytuvo unsure.gif
Atsakyti