Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(pince @ 2007 01 21, 09:24)
Siūlyčiau atsisakyti varškės,nes maniškį irgi berdavo,dabar valgau viską išskyrus varškę ir viskas gerai,dar žandukus tepiau exsipial kremuku,labai padėjo,žandeliai švelnučiai thumbup.gif

Buvau atsisakiusi pieniškų produktų, bet mažytei bėrimas neatslūgo. Dabar nebegeriu Mama Vit vitaminų (nėštumo metu juos gėriau, tai maniau, kad nealergizuos) ir Hipp arbatos laktacijai gerinti (granuliuotą gėriau). Bėrimas slūgsta. Tai bandysiu pradėti gerti vitaminus ir žiūrėsiu, kuris iš tų dviejų produktų alergizavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Redike @ 2007 01 23, 17:18)
Buvau atsisakiusi pieniškų produktų, bet mažytei bėrimas neatslūgo. Dabar nebegeriu Mama Vit vitaminų (nėštumo metu juos gėriau, tai maniau, kad nealergizuos) ir Hipp arbatos laktacijai gerinti (granuliuotą gėriau). Bėrimas slūgsta. Tai bandysiu pradėti gerti vitaminus ir žiūrėsiu, kuris iš tų dviejų produktų alergizavo  doh.gif

As dar nestumo metu geriau materna, o kai jie pakeite pavadinima pamaniau nieko blogo ir pirkau mamavit. patikek kaip as vemiau nuo ju. tai ir stovi dezute be 2 tableciu. gali buti, kad nuo ju, nes kiek konsultavausi su vaistininkem tai sake daugeliui kuriom materna tiko mamavit netiko. smile.gif
Atsakyti
man buvo prasidejusi zindymo paranoja bijojau viska valgyti kad tik vaikui neskaudetu pilvelio...buvau apssiribojusi vien virtu maistu....jokiu vaisiu ir darzoviu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 01 24, 10:14)
As dar nestumo metu  geriau materna, o kai jie pakeite pavadinima pamaniau nieko blogo ir pirkau mamavit. patikek kaip as vemiau nuo ju. tai ir stovi dezute be 2 tableciu. gali buti, kad nuo ju, nes kiek konsultavausi su vaistininkem  tai sake daugeliui kuriom materna tiko mamavit netiko.  smile.gif

blink.gif blink.gif nu nieko sau........ o sakė, kad tai tie patys vitaminai, tik pavadinimą pakeitė blink.gif o dar kaip sunku jų gauti.......

Bet kažkokius vitaminus reikės gerti, nes mityba mano skurdoka... kaip ir Hedra bijau valgyti vaisius, daržoves, kad tik pilvuko vaikui nepūstų doh.gif
Beje, pastebėjau, kad nuo keptų obuolių nepučia. Tai tą malonumą sau leidžiu mirksiukas.gif
Atsakyti
valgau beveik viską na gal išskyrus kopūstus ir ankštines daržoves, geriu vitaminus mamavit, labai mėgstu vaisius ir jūros gėrybes, neatsisakiau ir maitindama aišku saiką reik turėt, suprantu ir užjaučiu jei vaikelis alergiškas ir nepraeina pilvelio skausmai
Atsakyti
atsimenu kaip tik pagimdziau,dar bunant ligoninej tas dvi paras tikriausiai taip nieko ir normaliai nevalgiau nes bijojau kad vaikui pilvelio nepustu,bet ir nelabai norejosi nes labai karsta tada buvo,tik skysciu vien tegeriau.O grizus namo pradejau viska valgyti po truputi,o nuo 2men valgau absoliuciai viska ir saslykus ir cesnakine duona ir t.t. O mano mazylis kaip valge godziai pienuka,taip valgo ir dabar,na zinoma cia man tik pasiseke kad vaikis nebuvo alergiskas maisto produktams ir jam nebuvo problemu su pilvuko putimu. Ji tik pirma menesi buvo isbere nuo karscio,iki siol mes ji turim kasdien maudyt,jei ne beria ir sunta.
Atsakyti
As ir is pradziu tik kosytes ant vandens mesyte ir zuvyte tik troskinta darzoves irgi troskintos nes nuo zaliu darzoviu irgi puce pilvika, liesa jogurta. O visokius vaisius ar sokolada po truputi ivedinejau. PVZ. suvalgiau sokolado maza gabaleli ir keles dienas ziurejau ar nesukels elergijos, puse nektarino ir vel stebejimas ir t.t.
Atsakyti
na as ligononeje guledama pirmas 3 dienas valgiau absoliuciai viska, nes manau su priespieniu nelabai kas ir gauna vaikiukas, bet veliau rai bent prasidejo!
koses virtos ant vandens, 3kiausiniai per savaite (iskaitant tuos, kurie iena i visokius blynus, kotletus), sumustiniai be sviesto (tai beveik ir buvo mano pagrindinis maistas), varske, kefiras, mesa. po menesio jau pradejau atsargiai ragaut darzoves (visas isskyrus agurka), vaisius (obuolius ir bananus). po triju menesiu paragavau keciupa naturalu, agurkus. tik po 4 menesiu pradejau drasiai gert piena, sultys (obuoliu, truputeli slyvu, pomidoru, vysniu). ir taip po truputi pradejau valgyt viska isskyrus svogunus ir cesnakus, taip pat su prieskoniais reikia atsargiau. ai, dar 4menesiu paragavau kopustus. jau tikrai galima ir reikia pratint vaika, nes 5 menesiu jau reikia duot jam paciam paragaut kopustu.
cia, kiek skaiciau visi raso, kag negalima citrusiniu, tai beveik tiesa. galima valgyt [B]citrinas.
vistienos megejai turetu atsisakyti to paukscio mesos, nes tai didziulis alergenas! bet galima pradet valgyt vistiena po kokiu 3 menesiu.
del grybu... tai valgiau nuo 1,5 menesio keptus su grietine, ir virtom bulvykem ax.gif ir nieko, nei alergijos, nei pilvuka pute smile.gif
o siaip tai pirma menedi tikrai bijojau viska valgyt, nors ir gaudavau velniu nuo aplinkiniu. leliukams iki triju menesiu pucia pilvuka nuo visko, taigi del putimo pergyvent labai nereikia, svarbu, kad ne butu alergijos,kad neviduriuotu vaikas ir kad viduriukai nekietetu.
sekmes! tikiuosi kam nors padejau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Ir aš noriu pasidalint savo patyrimu. Gimus lialiui, pirmą mėnesį valgiau tik košes, virtas vandeny, bei džiūvėsius su juoda arbata. Bet vaikui pilvo skausmai kartodavosi beveik kiekvieną vakarą, nežiūrint į mano menkutį maisto racioną. Po mėnesio (besedint namie) susirgau plaučių uždegimu, ir nusprendžiau, kad tokia mano mityba sukelia daugiau žalos, nei duoda naudos ( tiek man, tiek mažuliui). Ir nuo tos dienos pradėjau viską valgyti: tą pačią dieną pasidariau kopūstų ir morkų salotas, pradėjau gert įvairias sultis, žodžiu, pilnavertiškai maitintis. Ir, žinokit, mano lialiui pilvo skausmai nei padažnėjo, nei suretėjo, o po geros savaitės- ir visai nebekankino. Taigi po mėnesio valgiau patį įvairiausią maistą, o ypač vaisius ir žalias daržoves. Todėl, manau, mamytės, viskas turi būti su saiku. Skurdi mityba, negaunant reikalingų vitaminų (nors aš juos ir gėriau po gimdymo), stengiantis apsaugoti vaikelį nuo pilvo skausmų, gali turėti blogų pasekmių pačiai mamytei, o tuo pačiu ir mažuliui.
Atsakyti
klausykit merginos, gal žinot, ar labai blogai, kad aš pati viduriuoju, ar vaikučiui per pienelį tai persiduos kaip nors? tiesa, nebeturiu kitos išeities, tik keikti save, kad kažko ne to privalgiau ir tikėtis, kad mažylei nebus blogai.
Atsakyti
As nuo pat pirmos dienos valagu visko po truputi,mano mazylei dar tik 2 sav, o as jau ir greifurto esu paragavus ir obuolio.Koses verdi su pienu.Kolkas mano mazoji jauciasi puikiai (tfu tfu tfu,kad neprisisnekeciau) 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

as valgau viska pradedant raugintais kopustais, baigiant greipfrutais.
gal man pasiseke, bet vaikai nealergiski.
o pilvuka jiems pucia nesvarbu ka bevalgytum.
manau, kad tiek pieno kokybei, tiek motinos savijautai labai svarbu gerai maitintis.
nezadu valgyti vien tik kruopas virtas vandenyje ar makaronus.
man reikia mesos, darzoviu ir vaisiu.
jei reiktu valgyti vien kruopas, aukociau maitinima MP ir pereiciau prie misiniu.
taip, man svarbu mano vaikai, bet man svarbu or mano sveikata.

nuskambejo kazkaip grieztai ax.gif

tik norejau pasakyti, kad man atrodo, kad kai kurios mamos perlenkia lazda su puses produktu nevalgymu.
Atsakyti