Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

nevalgau tik poros dalyku:sokolado ir citrusiniu vaisiu,negeriu:kavos,arbatos,limonadu gazuotu...Nuo viso to mano maziukas tampa irzlus ir piktas...o siaip ramut ramutelis,kol nepasmaliziauju uzdraustu vaisium. blush2.gif
Atsakyti
Prieš porą savaičių kai mane išrašinėjo iš ligoninės su mažėle, tai vaikų gydytoja sakė, kad galiu valgyti viską, nes pienas gaminasi toks kokio reikia vaikui ir nuo to ką valgai nepriklauso nei pilvo pūtimas, nei kokio kietumo viduriai. Nes visvien ir pilvą pus ir viduriuos...
Tai aš valgau viską, ir didžiausia problema buvo kai mišinuko daviau, tai visą išbėrė... doh.gif
Atsakyti
Valgau viska, ir sokoladus ir mandarinus, ir citrina valgiau kai slogavau.... be proto megstu melionus... Zodziu nevalgau tokio slamsto kaip majonezas, kecupas, cipsai, rukyta desra, gazuoti gerimai.... Visa kita mums tinka ir patinka!!! thumbup.gif
Bet kaip su zuvu taukais? as geriu juos, kad plaukai nesmuktu ir maitinu mazyli, vaistininke sake nieko blogo...
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2007 01 17, 20:31)
Valgau viska, ir sokoladus ir mandarinus, ir citrina valgiau kai slogavau.... be proto megstu melionus... Zodziu nevalgau tokio slamsto kaip majonezas, kecupas, cipsai, rukyta desra, gazuoti gerimai.... Visa kita mums tinka ir patinka!!!  thumbup.gif
Bet kaip su zuvu taukais? as geriu juos, kad plaukai nesmuktu ir maitinu mazyli, vaistininke sake nieko blogo...

Viens prie vieno - aš maitindama lygiai taip pat dariau, t. y. valgiau visokį normalų maistą... ir gėriau žuvų taukus, bet reikia neperdozuot, nes labai dideli kiekiai riebaluose tirpių vitaminų kenkia (mamai, į pieną nepereina). Beje, plaukų vistiek po pirmojo netekau maždaug pusės, po antrosios - dar pusės likusių... gerai, kad prieš tai nemažai turėjau...
PS. Citrina viena arba su medum - superinis vaistas nuo gerklės skausmų ir uždegimų tiek nėščiai, tiek maitinančiai mamytei, tiek vaikams (aišku, jei nealergiški). Geriausia ne į arbatą (ir jokiu būdu ne į karštą) dėt, o valgyt natūralią arba pjaustytą maišytą su medum, arba nors sulčių išsispaust. Mano vaikai tiek įsikalė šitą nuo vaikystės, kad ir dabar (jau kone suaugę) citrinom gydos... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Valerija @ 2007 01 16, 17:18)
Prieš porą savaičių kai mane išrašinėjo iš ligoninės su mažėle, tai vaikų gydytoja sakė, kad galiu valgyti viską, nes pienas gaminasi toks kokio reikia vaikui ir nuo to ką valgai nepriklauso nei pilvo pūtimas, nei kokio kietumo viduriai. Nes visvien ir pilvą pus ir viduriuos...
Tai aš valgau viską, ir didžiausia problema buvo kai mišinuko daviau, tai visą išbėrė... doh.gif

gali but alergiskas karves pienui o jo misinuke yra tai ir pabere
Papildyta:
mano pirmam pute pilveli tai vartojom sab simpleks,geri lasiukai padejo ,net viso buteliuko nesuvartojom smile.gif ,o va antras maziukas pasirode alergiskas karves pienui,nors pati maitinu,bet jau ligoninej pabere,nes pieniska sriuba,dar sureli suvalgiau,kuti ligoninej beje dave,kai nustojau valgyt pieniskus produktus berimas liovesi,kai buvo menesio suvalgiau varskieti tai vyrukui zandukai po pusvalandzio,kaip braskes,o dabar jau galiu truputi pieno i kava,neraudonuoja,bet varske schmoll.gif ,lasiukus ir vartojom kaip brolio,bet sugerem beveik buteliuka,kol lioves diegliukai
Atsakyti
na man gydytoja isaikino, kad kai lelius sisikisa rankas i burnyte, uzsikrecia bakterijomis. Pilvukas mokosi dirbti, todel skauda pilva. O, kad suvalgius kazka skauda pilviuka, tai sutapimas. Svarbu nedideles dozes. As lygtai ir nesutinku su jos versija del maisti NEitakos, bet ... paskutiniu metu spjoviau i viska ir valgau saikingai viska isskyrus astriai ir suriai. Ir ka jus manote - neturime problemu. Reiskias dalis tiesos yra. As pastebejau, kad musu pilvas prilauso daugoau nuo mano isgrto vandens kiekio, espumizano ir issimiegojimo, nei nuo maisto. Valgiau savaite tik kruopas su mesyte, uzgerdavau pankoliais - kaip pute taip pute. Tai vat geriau pasportuoti, isperdinti, espumizaniuko ir viskas drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ungrida @ 2007 01 19, 00:03)
gali but alergiskas karves pienui o jo misinuke yra tai ir pabere
Papildyta:
mano pirmam pute pilveli tai vartojom sab simpleks,geri lasiukai padejo ,net viso buteliuko nesuvartojom smile.gif ,o va antras maziukas pasirode alergiskas karves pienui,nors pati maitinu,bet jau ligoninej pabere,nes pieniska sriuba,dar sureli suvalgiau,kuti ligoninej beje dave,kai nustojau valgyt pieniskus produktus berimas liovesi,kai buvo menesio suvalgiau varskieti tai vyrukui zandukai po pusvalandzio,kaip braskes,o dabar jau galiu truputi pieno i kava,neraudonuoja,bet varske schmoll.gif ,lasiukus ir vartojom kaip brolio,bet sugerem beveik buteliuka,kol lioves diegliukai

geriau kavos negerk. Kva klofeinas. Buna vaikai alergiski kavai, nes kava persiduoda per piena kaip ir kiti narkotikai ir alkoholis. Tas pienas cia isvis greiciausiai ne oprie ko.
Atsakyti
Vaje, kaip pavydžiu mamytėms, kurios gali valgyti visko po truputį....
Aš irgi taip maitinausi (nevalgiau tik rūkytų, keptų, daržovių, citrusinių, net saldumynų atsaskiau ir visko iš kvietinių miltų). Rezultatas mažylės žandau raudoni, net išdžiūvę plotais verysad.gif
bln, nuo ko ją beria?
Nustojau gerti Mama Vit vitaminus (nors nėštumo metu gėriau). Žiūriu kas bus.
Nuo šiandien net to 100gr varškės, 125gr. indelio jogurto per dieną atsisakiau (tik pienu juodą arbatą dar vis pabalinu).
Jei nepagerės, nežinau, ką dar išmsti iš raciono?
Beveiki kasdien valgau ryžius, grikius, kartais avižinius dribsnius.
Čia paskaičiau, kad vištiena alergizuoja. Kągi, atsisakysiu ir jos (nors valgiau nedažnai).
Baisiakas doh.gif
Atsakyti
Taip žiauriai nekvailiok schmoll.gif ,nes mažylis negauna reikalingų vitaminų,gali įvaryti elergiją visam maistui,konkrečiai pasitark su patikimu gydytoju g.gif
Atsakyti
geriau kavos negerk. Kva klofeinas. Buna vaikai alergiski kavai, nes kava persiduoda per piena kaip ir kiti narkotikai ir alkoholis. Tas pienas cia isvis greiciausiai ne oprie ko.
[/quote]
taip ziauriai pasakyta, kaip narkotikai g.gif neuzmirskim, kad ir arbatoje yra kofeino beveik tiek pat kiek kavoje...
be to, dvi savaites geriau antibiotikus nuo plauciu uzdegimo, ir vaiku daktare pasake, kad i piena ju patenka minimumas, nes jis pasiema is organizmo tai ko jam reikia, o ne tai ka suvartojam!
Na, kiek cia tos tiesos nzn...beje, esu skaiciusi, kad kitus mazylius beria nuo kvieciuose esanciu medziagu, cia viena mamyte raso, kad atsisake beveik visko ir valgo tik koses, o gal tose kosese esme ir yra, kad beria??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Redike @ 2007 01 19, 14:22)
Vaje, kaip pavydžiu mamytėms, kurios gali valgyti visko po truputį....
Aš irgi taip maitinausi (nevalgiau tik rūkytų, keptų, daržovių, citrusinių, net saldumynų atsaskiau ir visko iš kvietinių miltų). Rezultatas mažylės žandau raudoni, net išdžiūvę plotais  verysad.gif
bln, nuo ko ją beria?
Nustojau gerti Mama Vit vitaminus (nors nėštumo metu gėriau). Žiūriu kas bus.
Nuo šiandien net to 100gr varškės, 125gr. indelio jogurto per dieną atsisakiau (tik pienu juodą arbatą dar vis pabalinu).
Jei nepagerės, nežinau, ką dar išmsti iš raciono?
Beveiki kasdien valgau ryžius, grikius, kartais avižinius dribsnius.
Čia paskaičiau, kad vištiena alergizuoja. Kągi, atsisakysiu ir jos (nors valgiau nedažnai).
Baisiakas  doh.gif

Siūlyčiau atsisakyti varškės,nes maniškį irgi berdavo,dabar valgau viską išskyrus varškę ir viskas gerai,dar žandukus tepiau exsipial kremuku,labai padėjo,žandeliai švelnučiai thumbup.gif
Atsakyti
Dėl maisto nežinau atsisakiau apelsinų ir pomidorų o taip viską valgau net dariau troškinį iš šparaginių pupelių tik truputi papirščiojo kaipir visada ir tiek.Gali vaiką elergizuoti ir kruopos Tai kai užvalgiau paprikos koncervuotos išbėrė žandukus o va nesenai valgiau šaldytas tai nieko.bet turi ir pats ką nors valgyti kitaip pienas dings arba bus liesas.Sėkmės 4u.gif su maitinimu
Atsakyti
Na kolkas nevalgau rukytu, citrusiniu, astriu, riboju zirnius ir pupeles ir siaip darzoves, ryzius, nes mazei pilva skauda, o siaip bandau visko po trupuciuka valgyti. smile.gif
Atsakyti