Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Giedra* @ 2007 01 04, 01:51)
vat as irgi is to bijojimo , kad tik viskas gerai ant dziuvesiu, baronkyciu, arbatos ir vandens dietos sedziu  doh.gif  tai pasirodo blogai... reiks bandyt kazka naujo eksperimentuot nuo ko nepustu pilvuko g.gif

Tikrai nieko mebijok ir valgyk visko ko tik nori tik ne po daug mirksiukas.gif
Valgau viska ka noriu ir vis dar sekmingai maitinu savo dukryte thumbup.gif
Atsakyti
aisku tai tikriausiai priklauso nuo to vaikas alergiskas ar ne, as visa laika valgiau viska ir pas mus jau 1 m ir viskas OK. Tiesa buvo truputi pabere, kai mazyliui buvo 3 savaites ir as padauginau kinieciu maistelio... bigsmile.gif
Atsakyti
maniski pabere, kai 3 d is eiles po kokius 8 saldainius sokoladinius suvalgiau biggrin.gif labai jau norejos...
beje, noriu paklausti - pvz suvalgiau tam tikra produkta...kada i piena jis pateks? nes nutraukineju pieno biski, tai nutraukciau ir uzsaldyciau - dabar neduociau maziukui...
Atsakyti
man atrodo kam pučia tai ir pūs ka bevalgytų verysad.gif manos esei taip su berniuku buvo.galėjo nieko nevalgyt ir nuo vandens rėkė frusty.gif .o va manoji kaip tūzas, tik gimus uogas valgiau,juk vasara.saldainių fortūnos visad parduotuvėj pritrūksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiordžita @ 2007 01 06, 16:30)
man atrodo kam pučia tai ir pūs ka bevalgytų  verysad.gif  manos esei taip su berniuku buvo.galėjo nieko nevalgyt ir nuo vandens rėkė  frusty.gif .o va manoji kaip tūzas, tik gimus uogas valgiau,juk vasara.saldainių fortūnos visad parduotuvėj pritrūksta  blush2.gif

nu tai taip, pus vistiek, bet jei suvalgai pvz balandeli, nuo kopusto tikrai pus...taigi, geriausia yra vengti skatint putima, taciau jei jau gavos kazka suvalgyt tokio, noretus ta piena kolkas uzsaldyt ir duot tik tada, kai jau zarnynas pajegs susitvarkyt su dujom...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 01 06, 17:02)
maniski pabere, kai 3 d is eiles po kokius 8 saldainius sokoladinius suvalgiau biggrin.gif labai jau norejos...
beje, noriu paklausti - pvz suvalgiau tam tikra produkta...kada i piena jis pateks? nes nutraukineju pieno biski, tai nutraukciau ir uzsaldyciau - dabar neduociau maziukui...

Kiek teko girdeti didziausia koncentracija piene buna 1-2 valandu begyje g.gif
Atsakyti
man ir taip atrodo...sako mama, jei vyno isgersi, pora val nemaitint reik...nu bet as ne apie vyna smile.gif as del tu kopustu, kad vaikui nepustu pilvo...ale ta piena po valgymo kopustu nutraukiau po 2,5 val po valgymo ir uzsaldziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 01 06, 23:02)
man ir taip atrodo...sako mama, jei vyno isgersi, pora val nemaitint reik...nu bet as ne apie vyna smile.gif as del tu kopustu, kad vaikui nepustu pilvo...ale ta piena po valgymo kopustu nutraukiau po 2,5 val po valgymo ir uzsaldziau smile.gif

Nezinau mums tokiu atveju laaaabai padedavo ESPUMISANAS g.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiordžita @ 2007 01 06, 18:30)
man atrodo kam pučia tai ir pūs ka bevalgytų  verysad.gif  manos esei taip su berniuku buvo.galėjo nieko nevalgyt ir nuo vandens rėkė  frusty.gif .o va manoji kaip tūzas, tik gimus uogas valgiau,juk vasara.saldainių fortūnos visad parduotuvėj pritrūksta  blush2.gif

fortunos saldainiu nuo kuciu stovi maiselis didziausias nedristu valgyt blush2.gif ir siaip skanumynu visokiu blush2.gif na bet po truputi jau pradedu paivairint savo meniu, tik sokolado dar prisibijau smile.gif
Atsakyti
smile.gif Kaip gerai, kad aš maitindama tokių dalykų nežinojau - to nevalgyt, nes vaikučiui pūs pilvuką, ano nevalgyt, nes išbers... (Seniai tai jau buvo, bent mano daktarė apie tai nešnekėjo, spauda nerašė, interneto nebuvo bigsmile.gif ). Valgiau viską, ką tik norėjau, ir daug lotuliukas.gif Jokių rimtesnių problemų neturėjom. Aš ir dabar manau, kad mamos maistas ne tiek jau daug įtakos turi - svarbu, kad jis būtų pilnavertis, užtektų baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų... ir tai ne dėl kūdikio, o dėl savęs, nes į pieną iš mamos paimamos visos reikalingos medžiagos, o jei ko pritrūksta - tai nukentės mama, o ne vaikas. Dėl to ir sakoma, kad kiekvienas vaikas po dantį kainuoja - jei maiste kalcio trūksta, jis į pieną surenkamas iš mamos dantų ir kaulų. Mažiau skaičiuokit tuos savo kąsnelius, nes nuneš Jus vėjas... bigsmile.gif
Atsakyti
nu taip dabar tokie jau laikai unsure.gif bet gaila tų mamyčių kuriu mažiukai rėkia,o jos iš proto kraustosi,nabežinodamos ką valgyt.babulės sako,kad seniau vaikus vystydavo,taip pilvukas buvęs suveržtas tad ir nešaukdavo. g.gif
o kaip ten iš tiesų.. ?..
Atsakyti
Nesu TOKIA sena, kad žinočiau tuos bobulių laikus bigsmile.gif Mano vaikai gimę devintam dešimtmety (XX, ne XIX amžiaus lotuliukas.gif ). Nieks jų nevystydavo tai baisiai, nors mažų šliaužtinukų nebuvo beveik, tai kai kurios mamos vystydavo iki 3 mėn. arba visokių išradimų prisigalvodavom... Beje, nebuvo ir pampersų, tai keisdavom vystyklus iškart vos jiems sušlapus, gal ir visokių alergijų ir bėrimų dėl to mažiau buvo. O dėl to "kieto" suveržimo, tai ir aš girdėjau, kad "reikia kietai suveržt, kad bambutė neiššoktų, kai rėkia", bet taip tikriausiai nustojo daryt XX a. pradžioj, bent jau mano mama savo vaikų taip nevystė...
O dėl kūdikių rėkimų, ypač naktim, maždaug 2-3 mėn. amžiaus - nežinia, nuo ko tai priklauso, negirdėjau, kad mamos maistas didelės įtakos turėtų. Aš su pirmu prasikankinau savaitę, nes buvo daktarų griežčiausiai liepiama naktim nemaitint (sovietiniai laikai gi, jokios ten laisvės ir demokratijos, viskas "pagal grafiką") paskui spjoviau į visus nurodymus ir maitindavau bet kada, nors ir naktį. Tai pavalgęs kur kas ramiau miegodavo, ypač jei atsirūgt leisdavau ir pilviuką pamasažuodavau. Su antrąja iškart nusiteikiau maitint bet kada, kai tik atrodys, kad jai norisi, tai naktys santykinai ramios buvo... neskaitant valgymų kas 2-3 val....
Sėkmės visoms mamytėms, tegu nepritrūksta Jums pieniuko 4u.gif
Atsakyti