Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

geriant saltus skyscius, piene susidaro kokie tai chem junginiai, kurie po to vaikui sukelia slapimo pusles uzdegima. berniukai tam jautresni.  taip man aiskino gydytoja.
tiesiai is saldytuvo neireiketu nieko valgyt ar gert. palaukt kol atsils iki kambario temperaturos.
Atsakyti
niekas nepaminejo PRIESKONIU, ju tikrai negalima.

Semeta labai graziai patare kasdien valgyti 4 grupiu maisto produktus:
1) pienas ir pieno produktai
2)mesa ir jos produktai, tame tarpe ir zuvis, kiausiniai, riesutai, ankstiniai.
3)vaisiai ir darzoves
4)juoda ir balta duona, bandeles, koses, makaronai.
Kasdien suvalgyti ne maziau 16 produktu, t.y. po 4  produktus is kiekvienos grupes. Is patirties sakau, geriau nemaisyti produktu ir valgyti virtus, be druskos ir prieskoniu.

taciau vistiek pasitaiko kad pilvuka pucia, bet taip ir turi buti nes iki 3 men formuojasi virskinimo sistema. Bet mielos mamytes, maitinimo neverta nutraukti, jis labai reikalingas kudikeliui :-*
Atsakyti
Manu, sito tai tikrai nezinojau, bet kad ir ledus valgau ir tiesiai is saldytuvo jogurtus ir pan. - tai kiekviena diena. Ir vaikui kartais duodu jogurto tiesiai is saldytuvo. Na tfu tfu tfu, bet pusles uzdegimo dar neturejome. Jei vaikui skaudetu slapinantis, turbut rektu?
Atsakyti
kiek zinau, vaikas turetu rekt, jeigu jam skauda slapinantis,

turbut ne visiem nuo saltu gerimu taip buna, kaip ir ne visiems pucia pilvuka.
Atsakyti
RebekaG,
skaiciau tavo pasisakymus, kurie mane visai subalamutino. Mano beveik 3 men. mergaitei yra disbakterioze. Jos kunelis irgi neisbertas, o veidukas visada labai nezymiai pabertas, valau as ta veideli kelis kart per diena su medetkom, mat gydytoja sako, gal tai nuo prakaito, bet berimas nepraeina. Viduriukai dazniausiai palaidi. Dabar kilo mintis, paskaicius, gal cia irgi alergija? Norejau paklaust, kaip veidukas yra isbertas, stipriai ar nedaug, kokie spuogeliai?
Atsakyti
Nieko sau... Paskaiciau ir taip miela paliko smile.gif Uz poros savaiteliu gimdau, tai jau pradedu susidarinet raciona:
1. Bulka.
2. Duona.
3. Kambario temperatūros vanduo.
4. Agurkai.

Nda... Tai gal jau nebereikis list i ta skyreli, kur maitinancios mamos meta svori?  ;D kaip sakoma, visur savi pliusai ;D
Atsakyti
NOA, duonos ir bulkos irgi nerekomenduoja tongue.gif , nes is kvieciu. Iki 3 men. kvieciai gali sukelti kolitus, o kai kas kvieciam dar ir alergiski wink.gif Nebent rugine duona. As laikausi tos hipoalergines dietos, tai mano noras priaugti 4 kg dar ilgai liks tik svajone sad.gif
MIGLA, musu zandukas buvo pabertas tik vienas ir labai nedaug, tik vienas mazas plotelis. Todel pradzioj ir nieks neitare alergijos. Kasdien tepu po kelis kartus Essex losijonu, o kai buvo uzraudimas, tai dar ant virsaus Cutivate kremu (hormoninis). Dabar viskas gerai ir zandelyje ir viduriukuose smile.gif , tik man stogas pavaziaves nuo tos dietos. Uz menesio, kai mazei bus 6men., galvoju darytis kokius tyrimus ir issiaiskinti kokiems konkreciai produktams jautri, tada galesiu daugiau kazka sau leisti.
Atsakyti
noa,

knygoj skaiciau, kad jei zindanti motina padaugins agurku, vaikui vidurius paleis   ;D
Atsakyti
;D ;D ;D Nu man gimdymas tolokai, bet kaip suprantu grynu vandeniu gyvai teks but.  :D

P.S. Saunuole Noa!!!
Atsakyti
Va dabar 15 minučių nužvengiau ir galvoju, a gal ir nieko... Gi tam šiltam vandeny gal but kalkų, geležies, dar chloro leistinas kiekis - vis į ūkį... Ir saikingai juodos duonos, po dvi riekutes per diena, pietums ir vakarienei, mat pusryčius mėgstu lengvus ;D ;D ;D
Atsakyti
Noa tik atsargiai su juoda duona pirmais menesiais, ji gi su mielem kildinama, tai vaikui pilvuka pust gali.  wink.gif
Taip kad per nestuma daugiau privalgyk, prigerk, kad po to kokius trys menesius is savu atsargu gyventum kaip kupranugaris  :smile.gif wink.gif
Atsakyti
O ka, mamytes, blogo galite pasakyti apie ryzius? As juos valgau per pietus ir vakare ir kazkodel galvoju, kad galima, nes irgi jau nebezinau ka bevalgyti. ??? O kaip ziurite i paprasciausius lietinius?
Atsakyti