Šiaip tai grybai yra įrašyti į alergizuojančių produktų sąrašą
kol dukrą bėrė (iki trijų mėnesių) tai nevalgiau, o paskui kirtau kiek telpa,
nes labai mėgstu grybukus , ir nieko - vaikiukas nesuregavo
Grybai gal nerekomenduojami dėl sunkesnio jų virškinimo
Aš maitinu jau 5 mėn. ir valgau viską. Grybus valgau taip pat. Vieną kartą tai net nepagalvojus privalgiau apie 20.30 val., tik paskui pagalvojau apie vaiką.Tą naktį labai troškino ir kėlėsi valgyt, o šiaip nieko. Papildyta:
QUOTE(modestasta @ 2006 11 18, 01:18)
Na chalva tai tikrainera gerai ji juk alergizuoja
Poilsio reikia tiek nesciai tiek maitinanciai
O pieno krizes buna pastebekit 5 dienu , 3 menesiu po to 5 menesiu
Taip, kad patarciau toms , kurios tikrai nori maitinti neskubekit kisti pieno pakaitalu stenkites is paskutiniuju ir kartokite sau AS GERA MAMA AS ILGAI MAITINSIU!
[quote=modestasta,2006 11 18, 17:45]
Pieno krize tai jau kai atrodo, kad pieniukas baigesi, vaikutis irzlus, atrodo, kad galetu tai kabetu ant kruties. Bet reikia nenuleisti ranku, nesinervuoti, svarbiausia pailseti ir neskubeti kisti misinuku.Buna , kad tai tesiasi kokias 2 - 3 dienas po to vel viskas buna gerai. Dar sako , kad butent tuo metu keiciasi pienas , auga vaikutis turi keistis ir pieniukas
O kada tos krizės būna? Ir ką daryti jei jos ilgiau užsitęs? Gaila kankinti vaiką, bet baisu, kad paskui gali krūties atsisakyti
Naujausiame "Mažylio" numeryje yra neblogas straipsnis apie žindyvių mitybą. Šiaip visur tik būna parašyta, ko negalima valgyti, o čia paminėta ir ką galima. Taigi, nuo trečios paros galima valgyti GRŪDŲ košes. Va čia ir nesupratau - parduotuvėse būna tik kruopų ir greito paruošimo dribsnių. Ar būna ir grūdų? Šiaip aš galvoju nusipirkti iš turgaus, kur žmonės atveža lesalams. Va ten tai tikrai natūraliausias grūdas ... Bet nežinau, ar jie kuo nesupurkšti...
O dėl grybų, tai "Mažylyje" parašyta taip: "Grybai sunkiai virškinami, todėl jie yra per didelė apkrova kepenims." Apie alergizuojantį grybų poveikį nieko neužsimenama. Be to, jei vienas vaikas alergiškas grybams ar kitam maisto produktui, tai nereiškia, kad bus alergiškas ir kitas. Juk yra žmonių, alergiškų ir žuviai, bet žindyvė jos gali valgyti jau nuo 7 paros...
aš jau maitinu 4mėn su trupučiu.manau kad reikia visų pirma išsiaiškinti kiek jautrus yra vaikas.nes man sesuo patarė tik tas grudų košes valgyti ir ka rekomenduotina t.y koki bulijona.būčiau badu numirusi tad valgau ka noriu .karta tik perlinių kruopų sriubos padauginau.valgau ir grybus ir saldainius ir alaus stikline kas antra savaite išgeriu.tik tu saldžių gazuotų gėrimų vengiu.
Savaime suprantama, kad galima netgi reikia valgyti viska tik nereikia persistengti pvz : juodas sokoladas yra tikrai alergizuojantis produktas , bet i diena suvalgius maza gabaleli tikrai nieko neatsitiks( nekalbu apie labai alergiskus vaikucius)... Kaip kazkur jau rasiau as nuo menesio valgau tikrai viska tiek kopustus tiek sokolada tiek taip pat kartais ir alaus paragauju ir ka ir nieko ... Tik pastebejau , kad padauginus sokolado iki kokiu 6 menesiu dukryte paberdavo , bet ir toliau ji valgau tik aisku stengiuosi nepersistenkti. Pati pirma karta kai atejo sesele i namus patare valgyti viska, kad vaikiukas gautu visko per piena. O ka jis gaus is tu grudu ir pati tik nusilpsi. Bet manau cia jau patcios nuspresit kas jums tinka , o kas ne ...SEKMES JUMS IR PRISIMINKIT, KAD VAIKUI SVARBIAUSIA YRA MOTINOS PIENAS
O aš ir nežadu grūdų valgyti ilgiau nei 3 ar 4 dienas. Be to neparašyta, kad košės negalima paskaninti šaukštu sviesto ar grietinės. Bet "mažylyje" man dar atrodo įdomus vienas dalykas. Nuo trečios paros po gimdymo esą galima valgyti virtas troškintas daržoves. ir nurodoma: aguročiai, griežčiai, ropės, mėlynieji kopūstai.. Norisi parašyti į redakciją ir paklausti - gal mėlynųjų kopūstų poveikis kitoks, nei baltagūžių . Dar paklausti noriu dėl bulvių. Nuo 3 paros po gimdymo galima valgyti vegetariškas sriubas su nedideliu kiekiu bulvių. Va dėl kiekio tai niekaip nesuprantu. Jei ta bulvė kenksminga, tai pakenks ir nedidelis jos kiekis. O jei nekenkia, tai kodėl aš negaliu jų ir daugiau suvalgyti? Kitaip tariant, koks skirtumas tarp suvalgytos 1 bulvės ir 5?
Beje, o nuo 7 paros jau galima valgyti įvairesnių produktų
Maitindama esu išbandžius viską - ir vandenyje virtų košių dietą (nes vaikui buvo stipri alergija ir tik vėliau išsiaiškinome, kad nuo mano vartojamų vitaminų nėščioms ir maitinančioms), ir maitinimasį neignoruojant absoliučiai jokių produktų, tik prisižiūrint maisto įvairovės, sveikumo reikalavimu. Tiesa, po gimdymo naujus, ypač labiau įtartinus, produktus įvedinėjau palaipsniui, kad stebėti vaikučio reakcija. O vaikai reagavo labai skirtingai: pvz. pirmagimis net burnon neėmė krūties, kai užvalgydavau ridikų ar išgerdavau stipresnės vaistažolių arbatos, antrajam labai netiko ankštinės daržovės, net šparaginės pupelės, o jaunėliui pilvuką stipriai pūtė nuo svogūnų (ypač pakepintų) ir kmynų arbatos. Tačiau į kopūstus nei vienas nereagavo, česnakus irgi kirtau pilna burna (ypač tada, kai svogūnų negalėjau valgyti), šokoladu leisdavau pasilepinti, kai tik panorėdavau, saldumynais taip pat... Žodžiu, manau, kad mama pati puikiai gali atsirinkti, kas tinka jai ir jos mažyliui, tačiau kažkokios griežtos dietos vien tik dėl to, kad mama žindo
P.S. Kai pagimdžiau pirmagimį, jau pirmomis minutėmis pogimdyviniame skyriuje gavau smulkų instruktažą, ką galima ir ko negalima valgyti žindančiai mamai. O tuose pačiuose GN pagimdžiusi trečiąjį tame pačiame pogimdyviniame skyriuje pirmomis minutėmis gavau bliūdą kopūstų sriubos ir patarimą, kad galiu valgyti viską, tik nepadauginti. Taigi dar vienas įrodykmas, kad rekomendacijos keičiasi ir keičiasi ir tik mama pati gali nuspręsti, kaip jai elgtis...
Žinok, aš lygiai taip pat darau, ir iki šiol esam sveikos ir gyvybingos, jokių bėdų neturėjom.
Pirmą mėnesį dukrelę pabėrė nuo Maternos vitaminų, tai nustojau juos vartoti. O maistą valgau kuo įvairesnį. Aš manau, tesingas tas patarimas, kad reikia maitintis taip pat, kaip ir neščiajai. Aš, būdama valgiau gana aštriai, o mėgstamiausias patiekalas buvo kepta ant grotelių mėsa. Beveik tą patį valgau ir dabar, tik aštrumą šiek tiek sumažinau. Ir niekada nepastebėjau, kad mažajai mano pienas nepatiktų
Žinoma, sunkiau yra toms, kurių vaikučiai alergiški ar jautrus. Kantrybės jums
Žinok, aš lygiai taip pat darau, ir iki šiol esam sveikos ir gyvybingos, jokių bėdų neturėjom.
Pirmą mėnesį dukrelę pabėrė nuo Maternos vitaminų, tai nustojau juos vartoti. O maistą valgau kuo įvairesnį. Aš manau, tesingas tas patarimas, kad reikia maitintis taip pat, kaip ir neščiajai. Aš, būdama valgiau gana aštriai, o mėgstamiausias patiekalas buvo kepta ant grotelių mėsa. Beveik tą patį valgau ir dabar, tik aštrumą šiek tiek sumažinau. Ir niekada nepastebėjau, kad mažajai mano pienas nepatiktų
Žinoma, sunkiau yra toms, kurių vaikučiai alergiški ar jautrus. Kantrybės jums
O del Maternos tai galiu pasakyti nescia negalejau jos gerti, kai pagimdziau taip pat. Dukryte nuo siu vitaminu ne tik eme atpilineti , bet budavo net vemdavo
Pasmalsavau, kaip dabar atrodo kūdikių maitinimas (mano vaikai - studentas ir moksleivė). Ar tikrai jau gimdymo namuose Jums išaišina, ką, ko, kiek, kada... valgyti? Man pagimdžius, tik paklausė - "maitinsit?" Jei būčiau sakius - ne, be jokių emocijų būtų atkišę butelį mišinukų. Man buvo savaime aišku, kad maitinsiu, ko čia eit prieš gamtos dėsnius, tai ir maitinau ilgai......... O dabar, man rodos, atvirkščiai - ar tik ne per daug ir gydytojai, ir šeimos, ir pačios mamos skiria dėmesio tam maitinimui... ir dėl to kartais problemų atsiranda. Oi, neįsižeiskit, mamytės, ginkdie nenoriu Jūsų užgaut. Kalbu kaip biologė - maitinimas mamos pienu gamtos numatytas ir jokių specialių pastangų ir dietų tam nereikia. Visa, ko reikės, vaikutis su pienu gaus iš Jūsų organizmo (o ne iš Jūsų valgomo maisto, išskyrus tik tas nedaugelį medžiagų, kurios nesikaupia ir reikia kasdien gaut su maistu, pvz., vit. C). Įvairus, su pakankamai mineralinių medžiagų ir baltymų maistas reikalingas Jums - kad dėl tų medžiagų stokos pačios nenukentėtumėt (nagai, plaukai, oda...), o vaikučiui tai praktiškai negresia. O dėl maisto kiekio... Kaip biologė žinau, kad maitinimas krūtim - natūrali kontracepcija. T. y. motulė gamta "mąsto" taip: kol mama maitina, jai būtų per sunku vėl sėkmingai išnešioti ir pagimdyti lėliuką. Kuo gyvenimo sąlygos ir maistas prastesni, tuo ilgiau maitinama (ir apsauga nuo naujo nėštumo, ir kūdikio išgyvenimo sąlyga) - pvz., vadinamosiose atsilikusiose šalyse maitina iki kelių metų. Jei gyvenimo sąlygos komfortiškos, maistas gausus ir kaloringas - tikėtina, kad mama ir maitindama išnešios mažylį (juk gamtos "tikslas" - kuo daugiau palikuonių, tad viskas evoliucijos eigoj taip sustyguota, kad ir vaikų būtų kuo daugiau, ir jie išgyventų). Kitaip sakant, šiuo atveju ir pieno nepadaugės, ir maitinimas gali nebesuveikt kaip kontraceptinė priemonė, o pastojus netrukus ir pienukas dings. Nesiūlau badaut, apsaugok viešpatie... Tiesiog tema pamąstymui. Gyvenkit normaliai, valgykit viską, ko norisi (jei reikėtų maitintis tik pagal gydytojų rekomendacijas, žmonija būtų seniausiai išmirus, kol tie dietologai atsirado), džiaukitės mažyliu ir viskuo, ką atneša nauja diena, pasitikėkit savim ir gamtos dėsniais - ir viskas bus OK. To visoms ir linkiu.