Mano vaikas neturėjo didesnių problemų su pilvuku, tai galėjau valgyti viską. o dar blogiausia tas, kad pačioj pradžioj buvo susiformavęs toks įprotis, kad kai tik vaikas miega ir aš turiu laisvo laiko,- lekiu valgyti... Jau nuo to atpratau, bet labai norisi saldumynų, tai būna, kad neatsilaikau ir vis negaliu atsikratyti norimais kg...
QUOTE(linuciuke @ 2006 10 12, 13:49)
uzvirink kmynus, ir gerk kmynu arbata, tik ziurek kad stipresne butu, gali dar pieno ipilti, pamatysi kaip pades. Sekmes ir stenkis kuo daugiau pamiegoti, kai tik vaikutis miega ir tu gulk, ir gerk daug daug skysčiu kasdien, ne tik kai pieno mažėja.
Kmynu arbata kasdien ir taip geriau, be pienuko sumažejo Pradejau daug skysciu gerti ir Hipp arbata žindyvems, tai pienuko vel užtenka, net viena diena buvo ir perdaug, reikejo nusitraukti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 10 12, 14:14)
Geriausiai pieno galyba skatina ramybe- pasistenk kuo daugiau ilsetis, pasivolioti lovoje, vengti nemaloniu emociju ir buities darbu. As zinau, kad cia labai banalus patarimas, bet is savo ir aplinkiniu patirties galiu pasakyti, kad geriausias.
Sekmes
Sekmes
Ačiū, tikrą tiesa
Dar ruošiu dabar tokia arbata: užpilu verdančiu vandeniu pankoliu vaisius ir kmynus kartu. Pankoliai mažina pilvo putimą, todel teigiamai veikia vaiko pilvuką
QUOTE(Natalija* @ 2006 10 11, 18:36)
koks maistas skatina pieno gamybą? jaučiui kad pienuko sumažėjo
Sveikute kaip tik vakar skaiciau zurnala TAVO VAIKAS ir ten kaip tik rase JOKS MAISTAS NESKATINA PIENO GAMYBOS o nuo kmynu arbatos mano draugei kaip tik dingo pienas nors kiek cia tiesos neaisku....
O siaip reikia didelio nusiteikimo , poilsio ir ramybes ...
SEKMES TAU
QUOTE(Natalija* @ 2006 10 11, 18:36)
koks maistas skatina pieno gamybą? jaučiui kad pienuko sumažėjo
Sveikos visos,
O man po gimdymo akusere sake, jei tik pajausi, kad mazeja pienuko, isgerk stikline alaus. tai dabar kai tik vyras atsidaro alaus, as visuomet bent pora gurksniu isgeriu - profilaktiskai Ir nors musu mazei dar tik dvi savaites, bet pienuko kiekiu tikrai nesiskundziam tfu tfu tfu....
QUOTE(Evusia @ 2006 10 16, 13:27)
Sveikos visos,
O man po gimdymo akusere sake, jei tik pajausi, kad mazeja pienuko, isgerk stikline alaus. tai dabar kai tik vyras atsidaro alaus, as visuomet bent pora gurksniu isgeriu - profilaktiskai Ir nors musu mazei dar tik dvi savaites, bet pienuko kiekiu tikrai nesiskundziam tfu tfu tfu....
Na is kur tik tokiu akuseriu atsiranda... gurksnis alaus nieko blogo nepadarys, bet bet kurioj modernioj literaturoj apie zindyma parasyta, kad jokie produktai (tuo labaiu alus) neitakoja pieno gamybos, ta patvirtins ir bet koks normalus gydytojas.
QUOTE(modestasta @ 2006 10 14, 20:30)
Sveikute kaip tik vakar skaiciau zurnala TAVO VAIKAS ir ten kaip tik rase JOKS MAISTAS NESKATINA PIENO GAMYBOS o nuo kmynu arbatos mano draugei kaip tik dingo pienas nors kiek cia tiesos neaisku....
SEKMES TAU
SEKMES TAU
Skaitau ir aš tą žurnalą, bei kitus, skirtus esamoms ir būsimoms mamytėms.
Bet vakar bendravau su buvusia kolege, kuri sėkmingai žindė 2 metus.
Ji įsitikinusi, kad arbatos, riešutai skatina pienelio gamybą. Gal jai tik sutapimas buvo?
Nors gerai pamąsčius, tai kodėl gi ne? Jei į pieną pereina blogosios maisto savybės (alergenai, pilvo pūtikliai), tai kodėl negali pereiti ir gerosios (gamybą skatinančios, skonį gerinančios, vitaminai ir kit.)
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 17, 07:35)
Skaitau ir aš tą žurnalą, bei kitus, skirtus esamoms ir būsimoms mamytėms.
Ji įsitikinusi, kad arbatos, riešutai skatina pienelio gamybą. Gal jai tik sutapimas buvo?
Nors gerai pamąsčius, tai kodėl gi ne? Jei į pieną pereina blogosios maisto savybės (alergenai, pilvo pūtikliai), tai kodėl negali pereiti ir gerosios (gamybą skatinančios, skonį gerinančios, vitaminai ir kit.)
Bet juk daugumoi literaturos raso ,kad JOKS MAISTAS PIENO GAMYBOS NESKATINA!!! pieno buvimas ar jo nebuvimas priklauso visiskai ne nuo to ka tu valgai
QUOTE(Svelnute @ 2006 06 19, 12:38)
Išbandžiau aš braškes, bet leliukui nepatiko. Išbėrė jį O atrodo tik kelias uogeles paragavau...
Per pamokeles busimoms mamoms sake, kad jokiais budais negalima valgyti braskiu. Braskese yra tos pacios medziagos, kaip ir biciu ar sirsiu nuoduose. Ir net nedidelis kiekis labai gali pakenkti, ypac jeigu mazylis alergiskas bitems. Taigi maitinant leliuka reiketu ju atsisakyti.
Na, man nuo virtos mesytes ir kruopu jau dabar negera O kas bus jei taip dar pusmeti pasimaitinsiu? Sakykit, mamulkos, tai is kur imt vitaminu, kad beveik jokiu vaisiu ir darzoviu valgyt negalima? Nejau vien tik sintetika?
Man atrod reikia paprasciau ziureti i tai ,mum jau 1,1men.,dar geriam mamos pienuka .Ypatingai negalvojau,kad turiu kazko atsisakyti ir jokiu bedu
Praejo beveik du mėnesiai po gimdymo, ir aš pradėjau paprasčiau žiūrėti į savo mitybą. Kartais į mėsytę kokių pipiriukų daugiau įmetų, ar česnakėlio (įdedu pora skiltelių dėl kvapo, paskui jų nevalgau, o išmetu). Į dieną būtinai vieną obuolį suvalgau, geriausia ryte, ir šiaip kokį obuolių pyragą ar pan.
Žinoma stengiuosi rinktis sveiką maistą, ir dėl savęs pačios. O jeigu norisi jau kažko tokio ''kriminalinio'', tai reikia nusidėti iš karto po maitinimo, kada nusimato didesnė pertrauka (pas mus tai būna ryte).
Žinoma stengiuosi rinktis sveiką maistą, ir dėl savęs pačios. O jeigu norisi jau kažko tokio ''kriminalinio'', tai reikia nusidėti iš karto po maitinimo, kada nusimato didesnė pertrauka (pas mus tai būna ryte).
QUOTE(medituk @ 2006 11 03, 11:51)
Na, man nuo virtos mesytes ir kruopu jau dabar negera O kas bus jei taip dar pusmeti pasimaitinsiu? Sakykit, mamulkos, tai is kur imt vitaminu, kad beveik jokiu vaisiu ir darzoviu valgyt negalima? Nejau vien tik sintetika?
Nu kodel negalima, bulvytes, morkytes, svogunelis troskintas Su laiku vis daugiau ir daugiau galesi valgyti, pirmi menesiai svarbiausia