Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Garbanele @ 2006 10 05, 21:37)
Sakykit, ka manote apie Actimel, Activia? plesomas surio desreles Piknik? pyragus, bandeles?
Cia ziuriu kalba tik apie koses eina...as ju turiu pasakyti nevalgau  ax.gif

Nežinau kaip yra butent del Picnic sūrio, bet fermentinio sūrio nerekomenduoja (dėl jame esančių konservantų), geriau varškės sūris. Aš atsisakiau fermentinio sūrio verysad.gif
Atsakyti
O as tai visa laika valgiau ir fermentini, ir plesoma suri:)
mano dukrytei nieko g.gif

tiesa del actimel ir activia tai bijau, nebandziau dar:)
Atsakyti
[quote=mamulka,2006 10 06, 08:56]
O as tai visa laika valgiau ir fermentini, ir plesoma suri:)
mano dukrytei nieko g.gif

tiesa del actimel ir activia tai bijau, nebandziau dar:)
Sveika mamulka, nors ir mano mergaite jautri, tik ka ne to suvalgysiu, beria, bet pabandziau actimel, tai net nustebau kad nesureagavo g.gif geriu ji iki siol ir skanu ir sveika essen.gif
Patarciau pabandyt, kaip sakoma visko po truputi.
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2006 10 05, 22:11)
Pirmiausiai tai sveikinu tave labai labai su stebukliuku  4u.gif

ACIU!!! smile.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
Plesomam 1 surelyje yra 1 stikline pieno, pasakojo per kazkokia sveikatos laida. Ir jame gausu kalcio, kurio mums begalo reikia.
Ar valgote riesutus? sako nuo ju pienelis riebesnis sotesnis buna...
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 10 06, 16:50)
ACIU!!!  smile.gif  mirksiukas.gif
Papildyta:
Plesomam 1 surelyje yra 1 stikline pieno, pasakojo per kazkokia sveikatos laida. Ir jame gausu kalcio, kurio mums begalo reikia.
Ar valgote riesutus?  sako nuo ju pienelis riebesnis sotesnis buna...

Riesutai - vienas didziausiu alergenu, tad geriau neeksparemintuot. O del pieno produktu, tai alergologai ir dauguma pediatru rekomenduoja zindyvei ne daugiau kaip 0,5 l pienuko per para ivairia forma suvartoti.
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 12:45)
O aš dabar kaip pamišusi kaupiu obuolių sulčių atsargas. Naminių, žinoma. Viena mano kolegė pasakojo, kad jos draugės dukra neseniai pagimdė, tai gydytojai jai rekomendavo kuo daugiau gerti naminių obuolių sulčių. Nuo jo pienelio būsią daugiau...  g.gif
Ką apie tai manote?

Viena drauge pasakojo, kad nuo jos valgomo maisto jos kudikiui niekad pilvuko nepute, bet kai viena diena ji kelias stiklines obuoliu sulciu isgere, tai nuo riksmu neturejo kur detis doh.gif Tai as obuoliu net nebandziau...

QUOTE(Garbanele @ 2006 10 05, 21:37)
Sakykit, ka manote apie Actimel, Activia? plesomas surio desreles Piknik? pyragus, bandeles?

Nuo kvietiniu miltu gaminiu gali buti ir alergija, ir pilvo diegliai.
Atsakyti
Labutis ax.gif
Perliuk, as taip pat pirmaji menesi maniau, kad mano vaikis neprivalgo - as labai bijojau valgyti daugeli produktu del to, kad jam nepustu pilvelio ar kad nealergizuoti. pirmaji menesi jis priaugo nedaug. veliau nuvaziavau i kaima ir valgiau daug ivairesni maista - antraji menesi jis jau gerokai ugtelejo ir dabar augam tvarkingai (mano parase yra info, kaip jis auga). taip kad manau, jog tavo mityba labai daug kuo itakoja vaikucio augima - juk pienelio kaloringumas ir sudetis priklauso nuo tavao maisto. be to nebijok duoti maisto daznai - pradzioje mano kudikis valgydavo kas valanda, o kartais ir ta valanda vargiai iskesdavo doh.gif

mitybos klausimas man taip pat nepaprastai aktualus, bet ne todel, kad mano kudikis nepriauginetu svorio - jis priauga normaliai smile.gif , taciau tuo pat metu priaugineju ir as doh.gif nestumo metu buvau priaugusi 19kg, po gimdymo ir pirmaji menesi juos visus pameciau thumbup.gif taciau dabar mano kudikiui jau 4 menesiai ir man pradejo kilogramai augti blink.gif atrodo, mityba lyg ir normali, bet... verysad.gif bijau, kad zindymu ir noru, kad vaikuciui pienelis butu skanesnis, tik pridengiu savo nesaikinguma verysad.gif verysad.gif verysad.gif
p.s. buvau linkusi i tukima ir pries nestuma.
gal kas nors gali padeti ir pakonsultuoti subalansuotos mitybos zindymo metu klausimais unsure.gif unsure.gif unsure.gif
labai noriu susitvarkyti su savimi, su savo kunu ir tuo pat metu nepakenkti savo maziukui wub.gif maitinu TIK savo pienu.
LABAI LAUKSIU ATSAKYMO.
Atsakyti
QUOTE(timona @ 2006 10 05, 14:19)
Perskaiciau visa tema ir silpna pasidare.. Turbut tikrai geriausia butu gyventi is per nestuma sukauptu atsargu ir taip isvengti galimu alergenu  blink.gif
Mano dukrytei 3,5 savaites ir pries 3 dienas isbere jai zandukus. Galvojau, kad paprastas prakaitinis berimas, bet jis apeme visa zanduka ir dar nepraejo. Tai ir puoliau skaitineti svetimas patirtis - o jos daugiau negu galiu aprepti  biggrin.gif
Dabar visai nebezinau, ka valgyti.. Nors keisciausia, kad nieko ypatingo (ko buciau nevalgius pries tai 3 sav) nesuvalgiau  g.gif  Labai nesinori i alergologa kreiptis, nes dazniausiai istiria ir paaiskeja, kad vaikutis didziajai daliai produktu alergiskas.

sveika,

nepergyvenk taip baisiai, musm mazdaug apie toki pat laika irgi buvo smarkiai isbere (zandukai nuseti raudonais spuogiukais, kurie po dienos ar keliu pasidaro su geltonom virsunytem ir taip sugyja) - tai va cia taip kudikiam turi buti - valosi odyte. mes truputi kitokiu reikalu buvom pas dermatologa tuo metu - tai mums prie to pacio ir ta paaiskino. tad nieko daryti neriaikia - po kokios geros savaites praeis.
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2006 10 06, 16:02)
Riesutai  - vienas didziausiu alergenu, tad geriau neeksparemintuot. O del pieno produktu, tai alergologai ir dauguma pediatru rekomenduoja zindyvei ne daugiau kaip 0,5 l pienuko per para  ivairia forma suvartoti.

o as riesutus kuo puikiausiai valgau ir dukrytei viskas gerai thumbup.gif
siaip ja tik pirma menesi nuo sokolado berdavo, o dbar lyg ir viska galiu valgyt.
Atsakyti
koks maistas skatina pieno gamybą? jaučiui kad pienuko sumažėjo verysad.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 10 11, 18:36)
koks maistas skatina pieno gamybą? jaučiui kad pienuko sumažėjo verysad.gif  help.gif

uzvirink kmynus, ir gerk kmynu arbata, tik ziurek kad stipresne butu, gali dar pieno ipilti, pamatysi kaip pades. Sekmes 4u.gif ir stenkis kuo daugiau pamiegoti, kai tik vaikutis miega ir tu gulk, ir gerk daug daug skysčiu kasdien, ne tik kai pieno mažėja.
Papildyta:
Aš tai valgau viską, nors iš pradžių pūtė leliukui pilvuką, gėrėm espumizano, dar ir dabar geriam, neseniai ir obuoli valgiau biggrin.gif , taip aš jo norėjau, iš pradžių tik gabaliuką suvalgiau, po poros dienų pusę obuolio, o veliau ir visą suvalgiau bigsmile.gif . Ir šokolado negaliu atsisakyti, tiesiog negaliu be jo, tai vis "po truputi" ir jo suvalgau ax.gif , šiaip valgau visiškai viską, tik aišku nepersivalgau.
Jei vaikučio pabertas tik veidukas, tai nereiškia kad jau alergija puola, šiaip nuo alergijos paberia visą kūnelį, maniškį buvo nuo citrinos pabėrę truputuką, bet bėrimas tą pačią dieną praėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuciuke: 12 spalio 2006 - 12:54
QUOTE(friculis @ 2006 10 10, 17:52)
sveika,

nepergyvenk taip baisiai, musm mazdaug apie toki pat laika irgi buvo smarkiai isbere (zandukai nuseti raudonais spuogiukais, kurie po dienos ar keliu pasidaro su geltonom virsunytem ir taip sugyja) - tai va cia taip kudikiam turi buti - valosi odyte. mes truputi kitokiu reikalu buvom pas dermatologa tuo metu  - tai mums prie to pacio ir ta paaiskino. tad nieko daryti neriaikia  - po kokios geros savaites praeis.

mums irgi labai panasus pozymiai- jau dvi dienas kaip isbere tokiom raudonom demelem su gelsvom virsunelem, tik zandukus. Ir nieko ypatingo as nevalgiau blink.gif O per kiek laiko Jums tie spuogeliai praejo?
Papildyta:
QUOTE(Natalija* @ 2006 10 11, 18:36)
koks maistas skatina pieno gamybą? jaučiui kad pienuko sumažėjo verysad.gif  help.gif

Geriausiai pieno galyba skatina ramybe- pasistenk kuo daugiau ilsetis, pasivolioti lovoje, vengti nemaloniu emociju ir buities darbu. As zinau, kad cia labai banalus patarimas, bet is savo ir aplinkiniu patirties galiu pasakyti, kad geriausias.
Sekmes smile.gif
Atsakyti