Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Tukana @ 2006 09 26, 18:48)
Kažkas panašaus buvo ir man, tik ne taip smarkiai. Net man pačiai nuostabu, kaip nesusirgau mažakraujyste. Oda pas mane visada išblyškusi, bet kai nuėjome pas gydytoją dviejų mėnesių vizitui, tai ji pažiūrėjusi į mane liepė atlikti man kraujo tyrimą. Tačiau rezultatas buvo gana neblogas, hemoglobinas buvo 118 (120 norma), nors būdama nėščia sirgau nėščiųjų mažakraujyste, kraujas atsistatė.
O valgydama tas košes gėriau papildomai folinę rūgštį, nes ji nealergizuoja. Taip pat kartais išgerdavau vitamino C arbatos, bet to gryno be jokių priemaišų. Ir dar valgydavau virtas bulves su sviestu. Labiausiai ko trūko, tai vaisių ir daržovių, nes juos labai mėgstu. Bet tikrai nebuvo labai sunku, nes pasižiūrėjus į išbertą kūdikio veidelį valgyti noras praeidavo  verysad.gif O dabar jau mažoji "išaugo" tą alergiją ir galiu valgyti viską, net šokoladą  thumbup.gif , aišku proto ribose  mirksiukas.gif

Nežinau kaip būtų buvę toliau, bet linkiu visoms, kad tokių išbandymų netektų patirti.  4u.gif

Mums lygiai tas pat buvo.Valgiau ir as vien galima sakyti tik grikiu gruopas ir dziuvesius su arbata.Aisku kad as nusilpau.Bet ka daryt?Po truputi po truputi alergija pasitrauke ir as atsigavau...Ir mes po truputi isaugom, nors kartasi atsiranda raudoni plemukai ant nugarytes...Bet nepalyginsi, kaip buvo ...Galeciau ir is vis vien arbata gert kad tik vaiko nebertu verysad.gif doh.gif
Atsakyti
O aš dabar kaip pamišusi kaupiu obuolių sulčių atsargas. Naminių, žinoma. Viena mano kolegė pasakojo, kad jos draugės dukra neseniai pagimdė, tai gydytojai jai rekomendavo kuo daugiau gerti naminių obuolių sulčių. Nuo jo pienelio būsią daugiau... g.gif
Ką apie tai manote?
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 12:45)
O aš dabar kaip pamišusi kaupiu obuolių sulčių atsargas. Naminių, žinoma. Viena mano kolegė pasakojo, kad jos draugės dukra neseniai pagimdė, tai gydytojai jai rekomendavo kuo daugiau gerti naminių obuolių sulčių. Nuo jo pienelio būsią daugiau...  g.gif
Ką apie tai manote?

Mano nuomone tai visiska nesamone!!!
Jei jau bus tai bus, bet tikrai ne nuo obuoliu. Kad pienelio butu reikia gerti kuo daugiau skysciu o nuo obuoliu sulciu tai gali pilvo putimai (vaikui) ir nepraeiti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 12:45)
O aš dabar kaip pamišusi kaupiu obuolių sulčių atsargas. Naminių, žinoma. Viena mano kolegė pasakojo, kad jos draugės dukra neseniai pagimdė, tai gydytojai jai rekomendavo kuo daugiau gerti naminių obuolių sulčių. Nuo jo pienelio būsią daugiau...  g.gif
Ką apie tai manote?

Rugščių sulčių nerekomenduojama gerti tongue.gif As labai miegstu obuolių sultis, bet jų atsisakiau, nes pastebejau, kad kai tik jų isgerdavau, tai dukrytė labai verkė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 11:45)
Ką apie tai manote?

QUOTE(modestasta @ 2006 09 29, 12:22)
Mano nuomone tai visiska nesamone!!!
Jei jau bus tai bus, bet tikrai ne nuo obuoliu. Kad pienelio butu reikia gerti kuo daugiau skysciu o nuo obuoliu sulciu tai gali pilvo putimai (vaikui) ir nepraeiti. g.gif

QUOTE(Natalija* @ 2006 09 29, 12:53)
Rugščių sulčių nerekomenduojama gerti tongue.gif As labai miegstu obuolių sultis, bet jų atsisakiau, nes pastebejau, kad kai tik jų isgerdavau, tai dukrytė labai verkė verysad.gif

pritariu mamytėms, manau, kad žindyvei obuolių sultys dideliais kiekiais - nekoks pasirinkimas, bet žiemą po truputuką tai gal ir nieko vitaminų atsargoms papildyti g.gif O geriausiai pieną gausiną tai mineralinio vandenuko ne mažiau kaip 2 ltr. per parą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2006 09 29, 16:18)
pritariu mamytėms, manau, kad žindyvei obuolių sultys dideliais kiekiais - nekoks pasirinkimas, bet žiemą po truputuką tai gal ir nieko vitaminų atsargoms papildyti  g.gif O geriausiai pieną gausiną tai mineralinio vandenuko ne mažiau kaip 2 ltr. per parą  ax.gif

Aisku negazuoto vandenuko... schmoll.gif O siaip, kazkur skaiciau, niekas negali padauginti pieniuko, jei jau jo nera, tai tu gali daryti katik nori, jo tiesiog nera verysad.gif
Atsakyti
Aišku. Na, pamatysime - jei obuolių sulčių pėdsakai mano piene žirneliui netiks, tai teks tą skanėstą atiduoti vyrui arba palūkėti to laiko, kai jau ir pačiai lėlytei bus galima sulčikių ragauti. Vis tiek manau, kad naminės geriau už pirktas parduotuvėje, nes pastarosios būna "praturtintos" įvairias chemikalais. O aš tik pakaitinau - be chemikalų ir net be cukraus.
O jei grynos pasirodys per rūgščios (nors dabar tai saldžios), tai bus galima jas atskiesti filtruotu virintu vandenėliu ax.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa tema ir silpna pasidare.. Turbut tikrai geriausia butu gyventi is per nestuma sukauptu atsargu ir taip isvengti galimu alergenu blink.gif
Mano dukrytei 3,5 savaites ir pries 3 dienas isbere jai zandukus. Galvojau, kad paprastas prakaitinis berimas, bet jis apeme visa zanduka ir dar nepraejo. Tai ir puoliau skaitineti svetimas patirtis - o jos daugiau negu galiu aprepti biggrin.gif
Dabar visai nebezinau, ka valgyti.. Nors keisciausia, kad nieko ypatingo (ko buciau nevalgius pries tai 3 sav) nesuvalgiau g.gif Labai nesinori i alergologa kreiptis, nes dazniausiai istiria ir paaiskeja, kad vaikutis didziajai daliai produktu alergiskas.
Atsakyti
mano dukrytei irgi tokio amziaus buvo kakliuka isbere, ir pastebejau, kad tai nuo sokolado.
bet gali pabandyt, atsisakyt tai vieno tai kito produkto ir pastebesi kas netinka. Nepergyvenk vikas bus ciki, tie mazi paberimai nieko tokio. O pas alergologa nebutina,pradzioj su savo gydytoja pasikonsultuok.
Atsakyti
QUOTE(timona @ 2006 10 05, 14:19)
Perskaiciau visa tema ir silpna pasidare.. Turbut tikrai geriausia butu gyventi is per nestuma sukauptu atsargu ir taip isvengti galimu alergenu  blink.gif
Mano dukrytei 3,5 savaites ir pries 3 dienas isbere jai zandukus. Galvojau, kad paprastas prakaitinis berimas, bet jis apeme visa zanduka ir dar nepraejo. Tai ir puoliau skaitineti svetimas patirtis - o jos daugiau negu galiu aprepti  biggrin.gif
Dabar visai nebezinau, ka valgyti.. Nors keisciausia, kad nieko ypatingo (ko buciau nevalgius pries tai 3 sav) nesuvalgiau  g.gif  Labai nesinori i alergologa kreiptis, nes dazniausiai istiria ir paaiskeja, kad vaikutis didziajai daliai produktu alergiskas.

mane dukryte tokoi pat amžiaus irgi išbėrė (zandukus, kakliuka ir šiek tiek krūtinę), bet jau tie spuogucai beveik praejo. Dermatologe sake, kad butent tokiu periodu išberia dėl organizme vykstančių hormoninių pokyčių. reikėtų pasirodyti bent terapeutui
Atsakyti
Sakykit, ka manote apie Actimel, Activia? plesomas surio desreles Piknik? pyragus, bandeles?
Cia ziuriu kalba tik apie koses eina...as ju turiu pasakyti nevalgau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 10 05, 21:37)
Sakykit, ka manote apie Actimel, Activia? plesomas surio desreles Piknik? pyragus, bandeles?
Cia ziuriu kalba tik apie koses eina...as ju turiu pasakyti nevalgau  ax.gif

Pirmiausiai tai sveikinu tave labai labai su stebukliuku 4u.gif
O siaip valgyti galima viska tik aisku proto ribose bigsmile.gif
Atsakyti