QUOTE(Laumiux @ 2006 09 17, 13:46)
Va tą aš ir norėjau žinoti. Bet tada kaip suprasti ta mamas, kurios skundžiasi, kad valgė tik kruopas su vandeniu (o leliai, aišku, vis tiek klykė)? Ar yra nors kokia tokio valgymo prasmė?
aš du su puse mėnesio maitinausi pagrinde kruopų košėmis ir galiu iš savo patirties pasakyti, kad tokio valgymo prasmė tikrai yra. Pagimdžiusi aš aišku valgiau savo įprastą maistą, bet greitai turėjau atsisakyti, nes dukrelę pradėjo labai berti, gydytoja diagnozavo atopinį dermatitą, kuris yra bjaurus ne tik dėl bėrimų, bet ir dėl didelio niežulio, kurį jie sukelia. Dukra miegodavo tik ant rankų
Pradėjus laikytis dietos, baigėsi bėrimai ir vaikelis tapo ramesnis.
o kas yra pilvo diegliai - tai mes nežinome
, nes juos sukelia kviečiai ir jų produktai, kurie taip pat dažniausiai alergizuoja, todėl jų atsisakius išvengėme ir pilvo dieglių
QUOTE(mamukas2 @ 2006 09 17, 14:23)
tos, kurios valgė kruopas su vandeniu, turbūt nei pačios nežino, kodėl taip valgė. bet tikrai ne dėl to, kad būtų vaikui geriau. nereikia būti baigus spec. mokslų, kad žinotum, jog maitinanti mama turi perduoti vaikui visavertį pieną, nes jis pats nepasakys ko jam trūksta ir vitaminų pats nepasiims
tikrai žinau dėl ko valgiau tas kruopas, o beje motinos pieno kokybė nepriklauso nuo suvalgomo maisto kokybės, svarbu yra gauti pakankamai kalorijų, kad nesumažėtų pieno kiekis. Aišku nukenčia pačios motinos organizmas, - bet tai manau yra mažesnė blogybė, nei vaiko alergija, ko pasekoje gali išsivystyti bronhinė astma.
QUOTE(iliuminati @ 2006 09 18, 12:19)
va va valgau aš irgi viską, na mažučio neberia, tai manau jam viskas tinka:) juk jie per mamos pienuką irgi įvairius skonius pabando, o dėl tų kurios tik kruopom minta na net nežinau ar verta gi taip kankintis, nei to pieno kokybė visavertė, nei pačiai mamai žindymas nesuteikia malonumo...
nei aš, nei manau kitos mamos, kurios laikėsi dietos taip nesugalvojo "iš debesų", matyt dėl tam tikrų priežasčių, mums tai buvo alergija maistui. O mamos valgiaraštis tikrai nesusijęs su žindymo malonumu, tiesiog neužsiciklini, kad esi labai nuskriausta, jei negali valgyti mėgstamų produktų.
Mano dukrytei jau bėrimai baigėsi
todėl dabar valgau viską po truputį ir tikiuosi jie neatsinaujins
Aš esu už maitinimą MAMOS PIENU