Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(aistiushka_ @ 2006 09 17, 19:16)
As tai paprasta kompota su dziovintais vaisiais iki siol verdu ir po 2 litrus kasdien isgeriu thumbup.gif

Oj, ačiū, 4u.gif tikrai gera idėja, ir aš virsiu biggrin.gif
As esu irgi už tai, kad maitinanti mama valgytų viską, kitaip pienukas bus nelabai vertingas. Tik va mano mažąjai išbėrė visa veida, ir nuo ko tai gali būti, nelabai aišku:hm Gal kas žino per kiek laiko įvairios medžiagos iš suvalgyto mamos maisto patenka į pieną? g.gif Bandau atsekti nuo ko ją išbėrė. Galvoju, gal nuo persiko, kuri valgiau užvakar g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 09 18, 18:53)
Gal kas žino per kiek laiko įvairios medžiagos iš suvalgyto mamos maisto patenka į pieną? g.gif Bandau atsekti nuo ko ją išbėrė. Galvoju, gal nuo persiko, kuri valgiau užvakar g.gif

Didziausia koncentracija berods po 2 valandu. Po keliu dienu tai tikrai nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 09 18, 18:53)
Oj, ačiū,  4u.gif tikrai gera idėja, ir aš virsiu biggrin.gif
As esu irgi už tai, kad maitinanti mama valgytų viską, kitaip pienukas bus nelabai vertingas. Tik va mano mažąjai išbėrė visa veida, ir nuo ko tai gali būti, nelabai aišku:hm  Gal kas žino per kiek laiko įvairios medžiagos iš suvalgyto mamos maisto patenka į pieną? g.gif Bandau atsekti nuo ko ją išbėrė. Galvoju, gal nuo persiko, kuri valgiau užvakar g.gif

Man irgi atrodo kad per kelias valandas pasirodo mano dukrytei taip nuo juodo sokolado verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 17, 13:46)
Va tą aš ir norėjau žinoti. Bet tada kaip suprasti ta mamas, kurios skundžiasi, kad valgė tik kruopas su vandeniu (o leliai, aišku, vis tiek klykė)? Ar yra nors kokia tokio valgymo prasmė?

aš du su puse mėnesio maitinausi pagrinde kruopų košėmis ir galiu iš savo patirties pasakyti, kad tokio valgymo prasmė tikrai yra. Pagimdžiusi aš aišku valgiau savo įprastą maistą, bet greitai turėjau atsisakyti, nes dukrelę pradėjo labai berti, gydytoja diagnozavo atopinį dermatitą, kuris yra bjaurus ne tik dėl bėrimų, bet ir dėl didelio niežulio, kurį jie sukelia. Dukra miegodavo tik ant rankų verysad.gif Pradėjus laikytis dietos, baigėsi bėrimai ir vaikelis tapo ramesnis.

o kas yra pilvo diegliai - tai mes nežinome wub.gif , nes juos sukelia kviečiai ir jų produktai, kurie taip pat dažniausiai alergizuoja, todėl jų atsisakius išvengėme ir pilvo dieglių ax.gif

QUOTE(mamukas2 @ 2006 09 17, 14:23)
tos, kurios valgė kruopas su vandeniu, turbūt nei pačios nežino, kodėl taip valgė. bet tikrai ne dėl to, kad būtų vaikui geriau. nereikia būti baigus spec. mokslų, kad žinotum, jog maitinanti mama turi perduoti vaikui visavertį pieną, nes jis pats nepasakys ko jam trūksta ir vitaminų pats nepasiims

tikrai žinau dėl ko valgiau tas kruopas, o beje motinos pieno kokybė nepriklauso nuo suvalgomo maisto kokybės, svarbu yra gauti pakankamai kalorijų, kad nesumažėtų pieno kiekis. Aišku nukenčia pačios motinos organizmas, - bet tai manau yra mažesnė blogybė, nei vaiko alergija, ko pasekoje gali išsivystyti bronhinė astma.

QUOTE(iliuminati @ 2006 09 18, 12:19)
va va valgau aš irgi viską, na mažučio neberia, tai manau jam viskas tinka:) juk jie per mamos pienuką irgi įvairius skonius pabando, o dėl tų kurios tik kruopom minta na net nežinau ar verta gi taip kankintis, nei to pieno kokybė visavertė, nei pačiai mamai žindymas nesuteikia malonumo...

nei aš, nei manau kitos mamos, kurios laikėsi dietos taip nesugalvojo "iš debesų", matyt dėl tam tikrų priežasčių, mums tai buvo alergija maistui. O mamos valgiaraštis tikrai nesusijęs su žindymo malonumu, tiesiog neužsiciklini, kad esi labai nuskriausta, jei negali valgyti mėgstamų produktų.
Mano dukrytei jau bėrimai baigėsi wub.gif todėl dabar valgau viską po truputį ir tikiuosi jie neatsinaujins 4u.gif Aš esu už maitinimą MAMOS PIENU thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 09 17, 19:16)
As tai paprasta kompota su dziovintais vaisiais iki siol verdu ir po 2 litrus kasdien isgeriu thumbup.gif

Išgėriau aš to kompoto su džiovintais vaisiais, ir kaip man ir mažąjai pilvą išpūtė blink.gif doh.gif, visą vakarą verkė verysad.gif Kokius vaisius dedate, gal aš ne iš tų viriau unsure.gif Dėjau razinų, kelias džiovintas juodas slyvas ir abrikosų. Tiesą suvalgiau ir šių virtų vaisių
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 09 20, 14:55)
Išgėriau aš to kompoto su džiovintais vaisiais, ir kaip man ir mažąjai pilvą išpūtė  blink.gif  doh.gif, visą vakarą verkė verysad.gif Kokius vaisius dedate, gal aš ne iš tų viriau  unsure.gif Dėjau razinų, kelias džiovintas juodas slyvas ir abrikosų. Tiesą suvalgiau ir šių virtų vaisių

Ojei verysad.gif As butent is ju ir virdavau, na kartais dar obuoliu ir kriausiu dedavau. Ir vaisius pati suvalgydavau... Labai atsiprasau, kad mano patarimas ne naudos, o zalos dave unsure.gif
Atsakyti
Nuo 3 paros. Pirmas tris paras ribokite skyscius iki 0.8 -1 l.Jei norite obuoliu,tai galite suvalgyti kepto folijoje.Darzoves valgykite virtas,troskintas.Tinka kompotai dz. vaisiu,sviez. pienas,rugpienis.,vegetariskos sriubos.

Nuo 7 paros jua galima valgyti virtos zuvies,jautienos sulinio,varskes,sv. obuolio.

21 diena :galima virtos vistienos,kiausiniu,bulviu,burokeliu,kriausiu,citrinu,spanguoliu.

Atsakyti
iis pradziu ir as puoliau i panika bet paskui matau kad tas pats gaunasi tai dabar valgau viska zinoma su saiku ir geriau virta troskinta o ne kepta, tai tikrai ir vaikelis ramesnisir mamai lengviauo maisto produktujuk turim gauti yvairiu ne tik kudikis bet ir MAMA, ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2006 09 19, 19:35)
aš du su puse mėnesio maitinausi pagrinde kruopų košėmis

Ir tavo kraujas dėl to nenusilpo?
Man tai kažkada 2 savaičių pakako, kad smarkiai sumažėtų hemoglobino (mano gydytojas tai pavadino mažakraujyste) verysad.gif . O tada aš nebuvau nei nestuke.gif , nei maitinanti.
Tiesa, sumažėjus hemoglobino, savijauta nėra labai bloga - bent jau nieko neskauda. Tik svaigsta galva, pila šaltas prakaitas, nuo menkiausio fizinio krūvio "gaudavau pompą", visi pastebi išbalusią veido odą...

O gal tu rasdavai kokių būdų, kaip "prisidurti" geležies ir kitų reikalingų medžiagų, kad nenusirgtum mažakraujyste?
O gal tu ja sirgai, tik į minėtus simptomus nekreipei dėmesio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 26 rugsėjo 2006 - 09:25
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 26, 09:25)
Ir tavo kraujas dėl to nenusilpo?
Man tai kažkada 2 savaičių pakako, kad smarkiai sumažėtų hemoglobino (mano gydytojas tai pavadino mažakraujyste)  verysad.gif . O tada aš nebuvau nei  nestuke.gif , nei maitinanti.
Tiesa, sumažėjus hemoglobino, savijauta nėra labai bloga - bent jau nieko neskauda. Tik svaigsta galva, pila šaltas prakaitas, nuo menkiausio fizinio krūvio "gaudavau pompą", visi pastebi išbalusią veido odą...

O gal tu rasdavai kokių būdų, kaip "prisidurti" geležies ir kitų reikalingų medžiagų, kad nenusirgtum mažakraujyste?
O gal tu ja sirgai, tik į minėtus simptomus nekreipei dėmesio?

Kažkas panašaus buvo ir man, tik ne taip smarkiai. Net man pačiai nuostabu, kaip nesusirgau mažakraujyste. Oda pas mane visada išblyškusi, bet kai nuėjome pas gydytoją dviejų mėnesių vizitui, tai ji pažiūrėjusi į mane liepė atlikti man kraujo tyrimą. Tačiau rezultatas buvo gana neblogas, hemoglobinas buvo 118 (120 norma), nors būdama nėščia sirgau nėščiųjų mažakraujyste, kraujas atsistatė.
O valgydama tas košes gėriau papildomai folinę rūgštį, nes ji nealergizuoja. Taip pat kartais išgerdavau vitamino C arbatos, bet to gryno be jokių priemaišų. Ir dar valgydavau virtas bulves su sviestu. Labiausiai ko trūko, tai vaisių ir daržovių, nes juos labai mėgstu. Bet tikrai nebuvo labai sunku, nes pasižiūrėjus į išbertą kūdikio veidelį valgyti noras praeidavo verysad.gif O dabar jau mažoji "išaugo" tą alergiją ir galiu valgyti viską, net šokoladą thumbup.gif , aišku proto ribose mirksiukas.gif

Nežinau kaip būtų buvę toliau, bet linkiu visoms, kad tokių išbandymų netektų patirti. 4u.gif
Atsakyti
Na, džiaugiuosi, kad sėkmingai išgyvenai tą sunkų vaikučio alergijos laikotarpį. Nors aš savo vaikelio dar neturiu, bet poliklinikoje visada nužvelgiu mamytes su kūdikėliais. Tai prieš keletą dienų viena mamytė atsinešė mažulytį, bet tokiu išbertu veideliu, kad net širdį suspaudė pamačius verysad.gif . Įsivaizduoju, kad matyti tokį savo vaikelį yra dar skaudžiau. Ir, aišku, tada mamai lieka 2 išeitys: maitinti savo pienu, bet stipriai pasninkauti, ar nutraukti maitinimą ir ieškoti kokio mišinėlio. Tokiu atveju aš suprantu maitinimąsi tik kruopomis. Bet, aišku, net ir pasiryžus aukotis, manau, reikia bent retkarčiais ir pačiai išsitirti kraują, nes vienoms jis greičiau nusilpsta, kitoms gal ir ne taip greitai. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 27 rugsėjo 2006 - 13:01
Taip, tu visiškai teisi, reikia nepamiršti ir savęs, tačiau galvoju, kad mamai yra kur kas lengviau atsistatyti kraują, negu vaikeliui prisitaikyti prie aplinkos, todėl jam reikia padėti. Visa laimė, kad atodpinis dermatitas, kuris dabar itin dažna vaikučių liga, yra "išaugamas", kur kas liudniau yra su tikromis alergijomis maistui.
O maitinti reikia būtinai mamos pienu, nes jei jau beria nuo mamos pienuko, tai bus labai sunku parinkti tinkamą mišinėlį, be to nuo mišinukų prasideda vidurių kietėjimo problemytės, ko nebūna maitinant MP. Tiesa, gali pasitaikyti alergija mamos pienui, bet čia jau labai reti atvejai.
Bent pirmus tris mėnesius tai manau, kad būtų gerai pasilaikyti hipoalerginės dietos - svieka ir mamai ir kūdikėliui. Visai nebūtina pasnikauti, reikia valgyti svieką maistą ir žiūrėti kaip reaguoja kūdikis.
O aš kruopas valgiau tai iš tingėjimo, nes jas paprasčiausiai yra paruošti įmetei maišiuką į verdantį vandenį ir va tau pietūs paruošti rolleyes.gif . O kokį mėsos gabalą tai reikia virti valandą ir t.t. doh.gif , daug terlionės, ir neskanu tongue.gif o kadangi mano mažutei labai niežtėjo tie bėrimai tai ji miegodavo tik ant rankų, tai praktiškai visą dieną ją prasinešiodavau, o pagalbos kas man pietus ruoštų tai neturiu, todėl ieškojau lengviausio varianto ax.gif .
Taip kad linkiu stiprybės ir sveikatytės: "SVARBIAUSIA NESINERVINTI IR GERAI MAITINTIS..." biggrin.gif
Atsakyti