Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Laumiux @ 2006 09 17, 08:56)
Noras yra, bet tik tuo atveju, jei vaikui iš tikrųjų tai gerai.

Skrandis svarbus abiejų - ir vaiko, ir mamos. Vienodai. Jei pagimdei vaiką, dar nereiškia, kad tavo gyvenimas baigtas, ir kad jau reikia lįsti kapan.

Sutinku pakentėti kad ir mėnesį, bet tik tada, jei vakui tada bus gerai - žįs pienelį pilna burna, augs didelis ir sveikas, nepūs jam pilvo ir nebers.
O jei vis tiek kankinsis - tai koks skirtumas, ką aš valgysiu ir kuo maitinsiu vaiką?  g.gif

Bet kur garantija, kad nuo misinuko tavo lialiui pilvuzo neskaudes??? Ir kad nebers nuo misinuku? Kiek mamos kankinasi, kol misinuka parenka tinkama.
Pilva beibiams skauda ne tik nuo maisto, mamos! Ir siaip, negimdziusioms busimoms mamoms siulau nusipirkti ir paciom paragauti tu misinuku smile.gif Idomu, ka pacios sau pasirinktumete. Mes irgi kankinomes su degliais iki 2 menesio, dabar, aciu Dievui, viskas susitvarke, bet man net nekilo minciu, kad dukriukui pilva skauda nuo MANO pienuko. Ir jokie sintetiniai misiniai jusu lialiui pilvo neisgydys. O valgyti galima viska, tik visus "pavojingus" produktus geriausia valgyti is ryto - didesne ilgo ir ramaus miego tikimybe.
Gaila, kad musu lialuzos tokie mazyciai ir patys negali pasakyti, ka geriau rinktusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2006 09 17, 10:56)
Sveikute vaikui tai is tikruju tai gerai(MP) joks kad ir pats brangiausias misinukas o tuo labiau tie kruopu nuovirai tikrai neatstos mamos pieno doh.gif

Jei mama valgo visavertį maistą (daržoves, pieną, mėsą, kruopas), tada taip. O jei keli mėnsiai - tik kruopų ir vandens dieta? Aš esu kažkada taip mitusi, kai mečiau svorį. Kraujas pasilpo po 2 savaičių. Teko vėl viską valgyti ir leistis bei gerti geležį. O jei čia tik kruopos ir H2O - kelis mėnesius, tai MP vis tiek bus geriausias? g.gif Atsiprašau, bet čia tikrai nieko nesuprantu. Tiesa, žindyvėms tinka ir nėštukių vitaminai. Bet skaičiau, kad ir nuo jų leliukai kenčia. Tai išeitų, kad ir jų negalima. Kadangi man čia pirmas lelius, tai aš tikrai neturiu jokios patirties, ir man viskas įdomu. Atsiprašau, jei kam atrodau labai kategoriška blush2.gif Tiesiog man labai rūpi žinoti, kas geriau ir leliukui, ir mamai, kad per anksti kojų nepakratytų.
Papildyta:
QUOTE(Vavidvake @ 2006 09 17, 11:06)
O valgyti galima viska, tik visus "pavojingus" produktus geriausia valgyti is ryto - didesne ilgo ir ramaus miego tikimybe.

Va tą aš ir norėjau žinoti. Bet tada kaip suprasti ta mamas, kurios skundžiasi, kad valgė tik kruopas su vandeniu (o leliai, aišku, vis tiek klykė)? Ar yra nors kokia tokio valgymo prasmė?
Atsakyti
siap tai kas`jau kas,bet mamos pienas pats geriausias,sveikiausias ir t.t,bet jei nuo to kencia ir mama nerami,zinok kad nuo neramios mamos pieno vaikas taip pat bus labai neramus,as stengdvausi nesinervint bet neiseidavo,tai vaikutis nuo mano nervingo pieno taip pat budavo neramus,tuo as isitikinau100proc. misinuka kai pradejau duot mano mazute taip pat isbere,taciau pakeiciau i ,sojos
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 17, 14:46)
Jei mama valgo visavertį maistą (daržoves, pieną, mėsą, kruopas), tada taip. O jei keli mėnsiai - tik kruopų ir vandens dieta? Aš esu kažkada taip mitusi, kai mečiau svorį. Kraujas pasilpo po 2 savaičių. Teko vėl viską valgyti ir leistis bei gerti geležį. O jei čia tik kruopos ir H2O - kelis mėnesius, tai MP vis tiek bus geriausias?  g.gif  Atsiprašau, bet čia tikrai nieko nesuprantu. Tiesa, žindyvėms tinka ir nėštukių vitaminai. Bet skaičiau, kad ir nuo jų leliukai kenčia. Tai išeitų, kad ir jų negalima. Kadangi man čia pirmas lelius, tai aš tikrai neturiu jokios patirties, ir man viskas įdomu. Atsiprašau, jei kam atrodau labai kategoriška  blush2.gif  Tiesiog man labai rūpi žinoti, kas geriau ir leliukui, ir mamai, kad per anksti kojų nepakratytų.
Papildyta:
Va tą aš ir norėjau žinoti. Bet tada kaip suprasti ta mamas, kurios skundžiasi, kad valgė tik kruopas su vandeniu (o leliai, aišku, vis tiek klykė)? Ar yra nors kokia tokio valgymo prasmė?

tos, kurios valgė kruopas su vandeniu, turbūt nei pačios nežino, kodėl taip valgė. bet tikrai ne dėl to, kad būtų vaikui geriau. nereikia būti baigus spec. mokslų, kad žinotum, jog maitinanti mama turi perduoti vaikui visavertį pieną, nes jis pats nepasakys ko jam trūksta ir vitaminų pats nepasiims
Atsakyti
manau reikia valgyti visko po truputį,kad pienas būtų kokybiškas 4u.gif ...negali juk gyventi ant kruopų ir vandens,beja ir nuo kruopų mažiukams pilvukus pučia doh.gif .
aš stengiuosi valgyti sweiko,šviežaus ir gero naminio maisto,nors ne visada spėju pasigamint blush2.gif
sėkmės maitinant MP 4u.gif
Atsakyti
Na, ačiū už patarimus. 4u.gif Dabar man širdy palengvėjo smile.gif
O aš jau buvau išsigandus, nes atrodė, kad ilgalaikė kruopų ir vandens dieta maitinant kūdikį yra būtinybė. blush2.gif Bet jei galima valgyti visą normalų sveiką maistą, tai linkiu sau (ir kitoms) to pienuko turėti ir maitinti kuo ilgiau.
Atsakyti
Norėjau paklausti, o ka maitinančiai mamai galima skanaus ir gaivaus atsigerti? g.gif Arbatos ir vandenukas jau atsibode, o sulciu su konservantais juk nepatartina gerti. O kaip del namu salygomis ruostu kompotu ziemai? Ar ju galima kiek nori gerti ar irgi riboti g.gif
Atsakyti
jus jau motereles per daug panikuojat,as manau kad galima viska,po truputi,jei tik vaikelis nealergiskas
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 09 17, 17:43)
Norėjau paklausti, o ka maitinančiai mamai galima skanaus ir gaivaus atsigerti?  g.gif Arbatos ir vandenukas jau atsibode, o sulciu su konservantais juk nepatartina gerti. O kaip del namu salygomis ruostu kompotu ziemai? Ar ju galima kiek nori gerti ar irgi riboti g.gif

As tai paprasta kompota su dziovintais vaisiais iki siol verdu ir po 2 litrus kasdien isgeriu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 17, 15:46)
Na, ačiū už patarimus.  4u.gif  Dabar man širdy palengvėjo  smile.gif
O aš jau buvau išsigandus, nes atrodė, kad ilgalaikė kruopų ir vandens dieta maitinant kūdikį yra būtinybė. blush2.gif  Bet jei galima valgyti visą normalų sveiką maistą, tai linkiu sau (ir kitoms) to pienuko turėti ir maitinti kuo ilgiau.

SVEIKINU 4u.gif 4u.gif 4u.gif PAGALIAU SUPRATAI KAD MAITINANTI MOTINA GALI VALGYTI VISKA 4u.gif 4u.gif 4u.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif LABAI TAU LINKIU ILGO IR SEMINGO MAITINIMO 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
valgau viską, ką spėju pasigaminti blush2.gif Žinoma su saiku vartoju tuos produktus nuo kurių gali pūsti vidurius. rolleyes.gif Manau kad tada pienelis bus visavertis biggrin.gif
Atsakyti
va va valgau aš irgi viską, na mažučio neberia, tai manau jam viskas tinka:) juk jie per mamos pienuką irgi įvairius skonius pabando, o dėl tų kurios tik kruopom minta na net nežinau ar verta gi taip kankintis, nei to pieno kokybė visavertė, nei pačiai mamai žindymas nesuteikia malonumo...
Atsakyti