Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(modestasta @ 2006 09 15, 22:59)
Mamkos  AISKU kad MP yra pats geriausias maistas kudikiui amzinai juk nemaitinsit negi taip sunku pasiziuret ka valgai kad tam vaikiukui nepustu pilvuko....? Savo dukryte dar ir dabar maitinu savo pienu valgau viska ko tik noriu svarbiausia aisku jausti saika. O pati kad nesuvalgysi kokio sokolado ar dar ko nors ko nepataria manau tikrai nenumirsi. Galima susidaryti tokia nuomone kad siais laikais pirma pagalvojate apie save o tik po to apie vaika....? Siais laikais yra netį tokiu "mamu" kurios kudikiu nemaitina del to kad atseit po to krutine labai negrazi buna  nu visiska nesamone. Nu jus jau nepykit , bet turejau tai pasakyti bigsmile.gif

ir as su tavim sutinku ir palakau tavo nuomone drinks_cheers.gif as pirmaja maitinau iki 10 men, o galejau ir ilgiau o ir sunu zadu kuo ilgiau maitinti. as manau kad reikia saugotis pirmus tris men, o paskui galima visko tik su sauiku g.gif nes vaiko zarnynas irgi turi pratintis prie ivairaus maisto mirksiukas.gif
Atsakyti
Abejodama, ar mamos pienelis - geriausia kūdikiui aš pirmiausia pagalvojau apie tą jo klyksmą. Juk pažindę pienuko klykia ir tie kūdikėliai, kurių mamos, kaip pačios sako, valgo tik košę ir mėsytę.
Aš maitindama sutinku nevalgyti šokolado ir kitų panašių produktų, kurie neturi nieko vertingo, tik kalorijas. Bet atsisakyti daržovių (kopūstų, burokėlių), ankštinių, karvės pieno... g.gif .
Kai gims mano vaikas, aš pabandysiu. Iš pradžių gal ir monokomponentės (pvz., bulvių, ryžių ar grikių) dietos pasilaikysiu, bet po kelių dienų vis tiek valgysiu normaliai. Jei lelius klyks - mums abiems bus geriau nutraukti maitinimą iš papuko ir pradėti šliurpti klijukus ar mišinėlius.
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 16, 15:24)
Abejodama, ar mamos pienelis - geriausia kūdikiui aš pirmiausia pagalvojau apie tą jo klyksmą. Juk pažindę pienuko klykia ir tie kūdikėliai, kurių mamos, kaip pačios sako, valgo tik košę ir mėsytę.
Aš maitindama sutinku nevalgyti šokolado ir kitų panašių produktų, kurie neturi nieko vertingo, tik kalorijas. Bet atsisakyti daržovių (kopūstų, burokėlių), ankštinių, karvės pieno...  g.gif .
Kai gims mano vaikas, aš pabandysiu. Iš pradžių gal ir monokomponentės (pvz., bulvių, ryžių ar grikių) dietos pasilaikysiu, bet po kelių dienų vis tiek valgysiu normaliai. Jei lelius klyks - mums abiems bus geriau nutraukti maitinimą iš papuko ir pradėti šliurpti klijukus ar mišinėlius.

Niekaip nesuprantu Taves, kitos mamos viska atiduotu, kad tik galetu savo vaikuti maitinti savo pieniuku , o Tu sakai suklyks Tavo vaikiukas ir nebeduosi savo pieniuko. Bet juk naujagimiai klykia nebutinai del to, kad jam pilvuko diegliai. Buna visko, buna, kad vaikiukas verkia del to, kad jam truksta mamos demesio, visko buna... Man keista skaityti tavo samprotavimus... Negi Tu tikiesi vaika zindyti amzinai? Negi taip sunku pziuret ka valgai? O juk kaip ir sakiau valgyti galima viska tik siek tiek mazesnemis porcijomis....... Juk viska ka darai, darai del SAVO vaiko nesuprantu negi taip sunku?????
Atsakyti
mums trys mėnesiukai, mes jokių dietų nesilaikom ir nežadam laikytis, nes mažas sveikas, jokių problemų su bėrimais neturim, pilvas ramus. todėl šiuo metu valgau viską, ką ir anksčiau. keptų, rūkytų gaminių, aštraus maisto, gazuotų gėrimų nevartoju dėl savo sveikatos problemų, o jau obuolius, kopūstus, kt. daržoves valgau, nes be jų negaliu dienos normaliai praleisti. karvės pieną geriu po 1 litrą dienoj būtinai, kartais vakare atsigaivinu puse stiklinės D-light alumi. mažiukas ramus kaip belgas, pats užmiega. pirmąjį auginau prisilaikydama visokių ale- protingų NEGALIMA MAITINANČIOMS, bet jis ir paverkdavo, ir pabėrę buvo. viskas priklauso nuo vaikelio.
o maitinimas nėra liga, kad reiktų dietų laikytis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas2 @ 2006 09 16, 17:15)
mums trys mėnesiukai, mes jokių dietų nesilaikom ir nežadam laikytis, nes mažas sveikas, jokių problemų su bėrimais neturim, pilvas ramus. todėl šiuo metu valgau viską, ką ir anksčiau. keptų, rūkytų gaminių, aštraus maisto, gazuotų gėrimų nevartoju dėl savo sveikatos problemų, o jau obuolius, kopūstus, kt. daržoves valgau, nes be jų negaliu dienos normaliai praleisti. karvės pieną geriu po 1 litrą dienoj būtinai, kartais vakare atsigaivinu puse stiklinės D-light alumi. mažiukas ramus kaip belgas, pats užmiega. pirmąjį auginau prisilaikydama visokių ale- protingų NEGALIMA MAITINANČIOMS, bet jis ir paverkdavo, ir pabėrę buvo. viskas priklauso nuo vaikelio.
o maitinimas nėra liga, kad reiktų dietų laikytis mirksiukas.gif

Pritariu bet skaudu kad nevisos tai supranta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 16, 15:24)
Aš maitindama sutinku nevalgyti šokolado ir kitų panašių produktų, kurie neturi nieko vertingo, tik kalorijas. Bet atsisakyti daržovių (kopūstų, burokėlių), ankštinių, karvės pieno...  g.gif .

Beje vaikuciai klykia ir nuo misinuku. Zinau kieno vaikui jau 8 menesiai, o vis dar reikia duoti lasiukus nuo pilvo putimo. O kai kuriu produktu atsisakyti keliems menesiams nera didele tragedija, jei visa gyvenima sveikai maitinaisi. Musu organizme ju prisikaupusios dideles atsargos.
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 09 16, 17:52)
Beje vaikuciai klykia ir nuo misinuku.

Tą irgi teko girdėti, todėl, jei nesiseks su MP, bandysiu duoti klijukus (net specialią temelę jiems esu užvedusi ax.gif )
Papildyta:
QUOTE(Tukana @ 2006 09 06, 11:15)
mano dukrelei tik eina trečias mėnuo, bet irgi vos tik nusižengiu dietai - iš karto išberia  verysad.gif

verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(koyoties @ 2006 08 02, 15:37)
As badavau, tik valgiau virta mesa darzoves, ir koses, kazkur apie menesi tai svoris krito ziauriai, o vaikui kaip pute pilva taip ir pucia

verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte79 @ 2006 04 01, 14:58)
As pirmus tris mėn. galima sakyt "sedėjau " ant bulijono su džiuvėsiais, bet maniskis vis tiek rėkdavo nuo tų pilvo dieglių, paskui pradėjau normaliau maitintis, nes pamačiau, kad ar valgau ar nevalgau jam vistiek pučia tą pilvą. Nepadėjo nei vaistai, nei mankšta, žodžiu niekas. Jam jau 5 mėn., šeštas jau eina, bet vistiek kankinames su tais prakeiktais pilvo diegliais schmoll.gif  verysad.gif

Ir panašių pasisakymų yra beveik kiekviename puslapyje. Taigi, jei ir man bus panašiai, tai, manau, pirmiausia neverta kankinti leliuko. Nes tikrai nepasakyčiau, kad pilvo pūtimas ar bėrimas nuo MP yra kuo nors pranašesnis už panašius pojūčius nuo mišinuko. Pirmuoju atveju kartu su vaiku dar ir mama kenčia nuo nepilnavertės mitybos.

Bet čia kol kas tik mano nuomonė. Kai ateis laikas, pamatysiu, kaip seksis. Gal viskas bus OK ax.gif
Pavyzdžiui, viena mano buvusi kolegė žindydama ne tik valgė, ką norėjo, bet ir kavą vos ne kibirais gėrė. Ir nieko. Išskyrus tai, kad jos dukra (dabar trečiokė) labai mėgsta kavą. thumbup.gif
Atsakyti
Negalima apie savo vaika spresti pagal kitas mamas ir ju vaikus. Jeigu nera noro savo vaika maitinti savo pienu, o yra didelis noras virti misinukus tada prasom, nes kaip supratau mamos skranis yra svarbiau nei vaiko.... g.gif g.gif g.gif
P.S nieko neturiu pries misinukus, bet kam reikia terliotis su jais jei maitinti gali ir pati....????? Nekalbu apie tas mamas, kurios kad ir labai nori, bet negali (nes neturi pienelio) maitinti pacios verysad.gif
Atsakyti
sveikos, keistu cia pasisakymu radau, kazkaip nustebino tas kategoriskumas...
gi leliam pilvelius skauda, pucia, diega ir visos alergijos buna todel, kad ju skrandukas ir visa virskinimo sistema nera visai ishsivysciusi - ji vystosi kudikiui augant. todel su laiku ir praeina visos bedos. argi sunku menesi kita atsisakyti kazkokio produktu, kad vaikeliui nebutu sunku? g.gif MP yra nepakeiciamas ir ner ko lygint su misinukais. labai uzjauciu tas mamytes, kurios del kokiu nors priezasciu negali maitinti pacios savo kudikeliu, nes maitinimas MP tai ne tik pacio pienelio tiesiogine nauda, bet ir artumas, bendravimas, rysys
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2006 09 16, 22:52)
Negalima apie savo vaika spresti pagal kitas mamas ir ju vaikus. Jeigu nera noro savo vaika maitinti savo pienu, o yra didelis noras virti misinukus tada prasom, nes kaip supratau mamos skranis yra svarbiau nei vaiko.... g.gif  g.gif  g.gif

Noras yra, bet tik tuo atveju, jei vaikui iš tikrųjų tai gerai.

Skrandis svarbus abiejų - ir vaiko, ir mamos. Vienodai. Jei pagimdei vaiką, dar nereiškia, kad tavo gyvenimas baigtas, ir kad jau reikia lįsti kapan.

Sutinku pakentėti kad ir mėnesį, bet tik tada, jei vakui tada bus gerai - žįs pienelį pilna burna, augs didelis ir sveikas, nepūs jam pilvo ir nebers.
O jei vis tiek kankinsis - tai koks skirtumas, ką aš valgysiu ir kuo maitinsiu vaiką? g.gif
Atsakyti
taaip,cia jau tikrai\labai kategoriskos mamos.maniske taip pat tiek klykdavo po mano pienuko,galvojau kad jau man paciai chana,bet pasirodo ne as (bloga)maista valgiau,o mano mazute sirgo auksiniu stafilakoku,po to pastebejau kad ja beria kai as valgau pieniskus produktus,zindyma nutrai=ukiau kai mazutei buvo 9men.,nes mane labai issekino maitinimas,miegodavo net isikandusi krutine,per ta laika man nukrito visi 28 kg.kuriuos buvau priaugusi nestumo metu.ir nematau nieko blogo kai mamos maitina vaika pm
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 17, 09:56)
Noras yra, bet tik tuo atveju, jei vaikui iš tikrųjų tai gerai.

Skrandis svarbus abiejų - ir vaiko, ir mamos. Vienodai. Jei pagimdei vaiką, dar nereiškia, kad tavo gyvenimas baigtas, ir kad jau reikia lįsti kapan.

Sutinku pakentėti kad ir mėnesį, bet tik tada, jei vakui tada bus gerai - žįs pienelį pilna burna, augs didelis ir sveikas, nepūs jam pilvo ir nebers.
O jei vis tiek kankinsis - tai koks skirtumas, ką aš valgysiu ir kuo maitinsiu vaiką?  g.gif

Sveikute vaikui tai is tikruju tai gerai(MP) joks kad ir pats brangiausias misinukas o tuo labiau tie kruopu nuovirai tikrai neatstos mamos pieno doh.gif
Kapan tikrai lysti nereikia schmoll.gif
Pasikartosiu mano dukrytei 8 su virsum pati valgau viska ka noriu maitinu savo penu + kietas maistas ir tikrai jokio vargo neturiu biggrin.gif
Aisku nekalbu apie alergiskus vaikus kuriuos beria nuo visko verysad.gif
O pilva papusti gali ir nuo misinuku isberti taip pat ....
Ir dar kol maitinau vien savo pienu dukryte nesirgo visiskai nors ir gimus ziema.

Ir deja kiekviename tavo pasisakyme izvelgiu nenora maitinti krutimi, bet cia tavo reikalas..
Labai nesupyk , bet mano nuomone tokia 4u.gif
Atsakyti