Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(baltic*girl @ 2004 07 14, 02:33)
Kaip ziuriu, mazai palaikanciu siame skyrelyje sad.gif O noretusi rasti daugiau likimo draugiu, kaip Auges. Visa nestuma pasididziuodama tikejau genais - visos moterys giminej pagimdziusios tapdavo dar didesnemis dziusnomis. Kur tau sad.gif Svoris nukrito netgi juokingai - tik vaiko svoris, o kur pasidejo vandenu, placentos ir t.t. - neisivaizduoju g.gif Uzsiciklino ir viskas. Tiesa, dar kilogramas nukrito savaite po gimdymo, kai praejo koju tinimas. Numesti maitinant man - be sansu. Daugelis cia rasot, kad su meile vaikui (juk nesioji, begioji) svoris krenta, bet nereikia taip grieztai sad.gif Myliu as ta vaika, uzsiimam nemazai, einam pasivaikscioti daugiau nei kada gyvenime, bet lasinukai nuo meiles netirpsta.

Va va, beveik mano istorija biggrin.gif Po gimdymo nukrito tik vaiko svoris, dar po savaites 3 kg. Taciau paskui vel svoris eme lipti atgal. O kaip kitaip, jei aplinkui tik ir girdejau valgyk sociai, ziurek, kad gautum pakankamai kaloriju ir etc. Tai as ir ziurejau, kad tik alkana nepasijusciau biggrin.gif O dar del pilvo putimo taip megstamu vaisiu ir darzoviu negalejau valgyti doh.gif Taciau po triju men. pajutau tikrai dideli nepasitenkinima savo svoriu ir nutariau didesni saiko jausma ivesti. Ir toliau ziurejau, kad maistas butu pilnavertiskas, ivairus, taciau atsikelusi i virtuve nebeskubedavau bigsmile.gif Tada ir kg po truputi eme kristi... Tikiuosi ir toliau taip bus mirksiukas.gif
Atsakyti
kiek skaičiau po 2-3 val.
Atsakyti
Aš pastebėjau, kad jeigu kažką suvalgiau ir man pūtė pilvą, tai mano vaikiui pradėdavo pūsti maždaug po paros.
Atsakyti
nu tai kad neber ka ir valgyti, kosiu as tai nemegstu, nors nebeaisku nuo ko tas priklauso. Su pirmaja valgiau atrodo kaip ir dabar tai pilvo tikrai taip nepute kaip su antraja, nors ir valgo ji siek tiek daugiau uz sese, bet zinoma bandau valgyti viska ribotai kad nepersivalgyciau, o ligoninej kai susake ko negalima tai pagalvojau tai kuom daba maitinsiuos nes visko negalima, o kito nemegstu... ACh bet ko nepadarysi del savo mazes valgau ir tai ko nemegstu kaip vyras sako atkistais dantim, nors turiu prisipazinti valgymo malonuma praradau ir skonio nejauciu...
Nu va ir pasiguodziau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(karibiete @ 2006 07 15, 10:42)
Sveikos mamytes,
as  auginu 3 men. dukryte, kuri alergiska daug kam. verysad.gif  Tai mano racionas is viso labai kuklus: tik kalakutiena, kiauliena, jautiena, brokoliai, kopustai, kalafiorai, bulves, svogunai - viskas virta, koses, arbatos, kartais baronkytes ( nuo ju paberia, bet kartais vis tiek valgau, nes labai man patinka), bananai. Gal dar kas auginat alergiskus vaikucius. Kaip istveriat dietas?

Mano situacija irgi panaši, mano dukrelei tik eina trečias mėnuo, bet irgi vos tik nusižengiu dietai - iš karto išberia verysad.gif , o maitinuosi irgi labai panašiai: ryžiai, avižiniai dribsniai, vietoj duonos naudoju ryžių galetes, kartais suvalgau virtos kiaulienos ar jautienos. Dar valgau bulves su sviestu, kartais banana arba kivi. Kopustu, kalafijoru nevalgau, nes bijau kad pus pilvuką. tiesa geriu kavą be kofeino su trupučiu pieno ir Hipp žindyvių arbatą ir kibirais mineralinį vandenį. Tai ir visas mano racionas. Jau gerokai pabodo, bet ka padarysi - per kančias į žvaigždes biggrin.gif
Tiesa pabandžiau suvalgyti ir keptą obuolį, mažiuke "purpsėjo", bet didesnių problemų nebuvo, tai manau galėsiu paįvairinti savo meniu tongue.gif
Atsakyti
manajam du mėn. irgi buvio problemu su pilvu, bet stengiuosi valgyt viska iskyrus kopustus ir agurkus, bet dabar pradejau vartoti jogurto kapsules (forume skaičiau kad padeda karu ir vaiko pilveliui) ir 3xtpfu tikrai su pilveliu jam geriau tai bandau ir agurkusd vakgyti ir kalafijorus
Atsakyti
Manajam 2,5 men. Valgau viska su saiku. Sia savaite seimynai viriau kopustu sriuba, tai ir pati skystesnes suvalgiau, nes jau nusibodo du puodus sriubos virti doh.gif . Ir nieko. Dar sia savaite isbandziau grybus ir obuolius, irgi nieko. Rizikinga maista visada valgau is karto po matinimo, kad iki kito maitinimo koncentracija piene butu kuo mazesne.
O siaip mazasis alergiskas pomidorams, tai jau ju, nors ir kaip megstu, teko atsisakyti. Sesute sake, kad geriau geltoni pomidorai, nes siaip gali alergizuoti viskas, kas raudona. Ir rugsejo 1-osios proga suvalgiau torto su suriu, tai isbere kapitaliskai. Dabar jau zinau, kad tortu ir pomidoru ne i burna.

Reiketu valgyti viska su saiku, juk negalim saves kankinti. Aisku, kai pastebi, nuo ko mazuli konkreciai beria, reikia to atsisakyti, bet argi is kosiu ar vien tik vienodo maisto vaikas gaus visas reikalingas medziagas?
Atsakyti
Reiketu valgyti viska su saiku, juk negalim saves kankinti. Aisku, kai pastebi, nuo ko mazuli konkreciai beria, reikia to atsisakyti, bet argi is kosiu ar vien tik vienodo maisto vaikas gaus visas reikalingas medziagas?
[/quote]

Tai va ir man taip atrodo, bet kai išbrauki iš meniu visus alergenus tai nedaug kas ir belieka ką valgyti verysad.gif , bet sunkiausia tai man psichologiškai, o ir laiko trūksta gaminti atskirai maistą, todėl dažniausiai renkuosi tai kas paprasčiau paruošiama.
O gal mamos galėtų pasidalinti kokiais "antialerginiais" receptais mirksiukas.gif , nes košės tai jau tikrai pabodo.
Atsakyti
Maniskiui pradejo atsirasti isberimu aplink desine akyte. Kai tik suvalgau ka nors "negero" iskart patinsta akyte ir aplinkui isberia. Labai sunku nustatyt nuo ko... Lyg nuo pomidoru, obuoliu, agurku. Nebevalgau beveik jokiu darzoviu, isskyrus salotas. Nes nuo vienu pilvuka pucia, nuo kitu beria... Bet akyte vistiek paraudus. Pastebajau, kad pavalgius ledu paraudimas padideja. Ech kaip sunku visko atsisakyt, kas skanu... Bet ka darysi:)
Atsakyti
nu nezinau valgau as viska ir tfu tfu tfu mano leliuzo neberia, manau reikia valgyt viska jei zindai nes jei tik kosytes ir liesa mesa tai ir pieno kokybe nukencia, na nesakau kad vienu prisedimu sukimst korbonada su kilogramu pomidoru ir desertui torta, bet kodel nepabandzius apkepint mesytes ant sviestuko su bulvyte, tada skiltele pomidoro, ir desertui saukstelis torto, kita diena prideti, taip ir pratinamas vaikutis prie alergenu smile.gif na laikykites mamytes kuriu leliukai alergiski uzjauciu, bet MANO nuomone tai kad jus valgot nevisaverti maista, atsiliepia ir leliukui, o jums ar ne kancia tas maitinimas, tai gal geriau primaitint misineliu?
Atsakyti
g.gif Skaitau aš čia jūsų pasisakymus ir šiurpstu verysad.gif
Man dar yra truputis laiko iki maitinimo problemų (pirma dar reikia baigti nešioti, po to pagimdyti...). Bet vis dažniau susimąstau, ar tikrai MP (beje, motinos pieną šis trumpinys reiškia tik SM forume, iš tikrųjų tai yra Military Police, turi ir daugiau reikšmių lotuliukas.gif ) iš tiesų GERIAUSIA kūdikiui...
Atsakyti
Mamkos AISKU kad MP yra pats geriausias maistas kudikiui amzinai juk nemaitinsit negi taip sunku pasiziuret ka valgai kad tam vaikiukui nepustu pilvuko....? Savo dukryte dar ir dabar maitinu savo pienu valgau viska ko tik noriu svarbiausia aisku jausti saika. O pati kad nesuvalgysi kokio sokolado ar dar ko nors ko nepataria manau tikrai nenumirsi. Galima susidaryti tokia nuomone kad siais laikais pirma pagalvojate apie save o tik po to apie vaika....? Siais laikais yra netį tokiu "mamu" kurios kudikiu nemaitina del to kad atseit po to krutine labai negrazi buna nu visiska nesamone. Nu jus jau nepykit , bet turejau tai pasakyti bigsmile.gif
Atsakyti