Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

As labai suprantu Pabeguskos zmona ir uzjauciu. Nes ir man taip sakydavo (ir dabar sako), kad valgyk visko po truputi, tik nevalgyk....ir prasidedavo: tas pucia pilva, tas alergizuoja, o anas kolitus sukelia.
Vienu zodziu taip. Darzoves ir vaisiai: lieka tik agurkas ir brokolis (nes geltoni ir raudoni alergizuoja, ankstiniai pucia). Nu dar valgydavau darzoviu rinkinius, kur pardese uzsaldyti buna. Juos troskindavau, vis ne tokios piktos kaip zalios (nieko marinuoto acte nevalgau). Is vaisiu nezinau. Gal bananas (viduriu nepus, kolitu nesukels), bet jis geltonas ??? Obuolys, kriause tik po kokiu 3 men kai pilvelio nepus. gal kitos mamkos dar ka parasys, as daugiau neturiu fantazijos. Buvau bandzius gerti naturalia lietuviskas slyvu sultis - vakui vidurius paleido (t.p. nuo burokeliu). Oi pamirsau bulve - pagrindine darzove ;D O viena karta maze uzsividuriavo ir daktarai is karto pareiske, kad as mitybos rezima pazeidziau, mat is vakaro begamidama pekino salotas vyrui pati paragavau ar druskos netruksta...
Mesos. Valgiau tik virtas ar troskintas. Megstu versiena ir vistiena, bet kaip tik jos yra is labiau alergizuojanciu :smile.gif lieka kiauliena ir jautiena >:( Aisku tiktu nutrijos, triusiai, kalakutai. Bet ne taip paprasta ju gauti...bent pas mus.
Pieno produktai man skaudi tema. juos megstu, o turiu beveik visai atsisakyti (del alergijos, o ne del diegliu, juos seniai isaugom).
Nu dar lieka kruopos. grikiai prie alergiskesniu. Kvieciai kolitus sukelia (O kepiniu mase is kvietiniu miltu)
Vienu zodziu skurdu.
Saldumynu, riesutu nevalgau (kartais avizinius sausainius)
Nuo tokio vienodo maisto is manes nieko neliko sad.gif Pastoviai jauciuosi alkana. Kemsu daug, bet kad maistas neivairus, tai ir neisnyksta tas alkio jausmas. Juk vistiek mazkokiu maisto meziagu truksta.
Va ir pasiguodziau :-/

Va ziuriu mamkos per meeta picas sveite, as gal neisdrysciau :smile.gif
Atsakyti
is skaudzios patirties: gal pora menesiu valgiau tik bulves morkas mesa ir keptus obuolius dar ryziu koses, nu zodziu saugojausi nerealiai o dukra kaip klykdavo taip klykdavo vakarais, ir tik penkiu menesiu nustate stafilokoka ... (beje tai ne mano vienos patirtis - koleges vaikui buvo tas pats) ,
o veliau pradejau valgyt viska nesirinkdama ar pucia ar ne ir nieko jokiu putimu nebuvo - taigi ne visada kaltas maistas
Atsakyti
O man dar gimdymo namuose patare obuoliams ir kriausems odele nulupti, nes butent nuo jos vaikams pilvus pucia. Taigi valgiau luptus obuolius, kartais ir kriauses, bananus, kartais po viena ar du mandarinus. Taip pat geriau lietuviskas sultis. Jas parduoda stikliniuose buteliuose - slyvu, obuoliu-morku ir kt. Is darzoviu valgiau ir pomidorus, ir paprikas, nors skaitosi, kad jie alergizuoja. Gal mano vaikas paprasciausiai nera alergiskas  ;)
Atsakyti
Nu va, pries kelias dienas pabandziau ozkos pieno. Sakes. Prasidejo alerginis viduriavimas, o galvojau, kad geriau bus uz karves. Na, taip galvoja, kad alerginis. Kai nustojau pagerejo. Oda nepaberta. Maze jauciasi, kaip niekur nieko. Anksciau kai taip paviduriuodavo, sakydavo, kad disbakterioze, o dabar, kad alergija. Dar uzdraude agurka, mat jie dabar ne Lietuvoj auginti ir aceit alergizuoja i chemikalus. T.p. nerekomenduoja valgyti ir kitu ne Lietuvoj augintu vaisiu ir darzoviu. Tai sakau, ka valgyt... sako...obuoli. Bet, kad ir ju lietuvisku dabar nera ???
Atsakyti
ko negalima valgyti sarasas labai ilgas. pradzioje laikiausi visu taisykliu, bet pagerejimo nesulaukiau jokio. dabar valgau viska, tik draudziamus produktus stengiuosi dozuoti, jais nepiktnaudziauju. nevalgau tik pupeliu (pasimokem, kai penktadienio vakare suvalgiau troskinio su pupelem , o mes buvom suplanave isimiegoti sestadienio ryta  ;D  ) ir gazuotu gerimu.
pieno produktus valgau, nes jie kalcio saltinis. jo reikia vaikucio kaulams ir mamytes dantims.
jeigu valgai draudziama produkta, geriau tai daryti is ryto. nakciai neeksperimentuokit, nes nemiegosit. didziausia koncentracija piene buna pusvalandis po to kai mama pavalge.
mums nuo pilvuko putimo geriausia padeda manksta ir masazas. tuomet vaikiukas isipuksi ir jam palengveja.

tiesa, lyg niekas nepaminejo, kad draudziami visi saldumynai (ypac su kakava).
piena geriau gert neriebu.
valgyt po nedaug, bet daznai. nemaisyt ivairiu produktu. ir daug daug gerti.
Atsakyti
Puikiai suprantu visas parasiusias, tikrai yra biauru su tuo maitinimusi. Girdejau nuomoniu, kad viduriu putimas kartais visai nepriklausi nuo to ka mama valgo - kudikui vistiek pucia, kol to neisauga. O  nuo daugelio produktu gresia alergija, o tai dar blogiau ne viduriu putimas. O nuo alergijos kudikui gali vidurius ir pusti, ir juos paleisti. Mano  5 men dukryte yra alergiska, todel kol maitinau, mano meniu buvo labai skurdus. Teko beveik visko atsisakyti 000154.gif , nes berdavo kudiki kartais jau nebeaisku nuo ko. Dabar nebemaitinu, todel pagaliau galiu valgyti ka noriu. Man labai palengvejo. Tikiuosi dabar pavyks sustabdyti plauku slinkima, nagu skilinejima ir odos sausuma. Jokiu vitaminu iki tol iki negalejau vartoti, nes sintetiniai vit. irgi alergizuoja. Kudikis valgo spec.misini, ir jokios alergijos, tfu tfu tfu.  Nors,aisku, kitoms aplinkybemis esant, motinos pienas yra daug geriau.
Galiu tik palinketi mamytems kantrybes.
Atsakyti
Miela Ele,

vat su Tavimi noriu ir pasitarti, ir Tau pasiguosti. Musu maze 9 men yra alergiska - nuo baltymu isberia. T.y jei uzvalgau zuvies, krabu lazdeliu,. kiausiniu, pieno produktu, riesutu - baisiai isberia, jau niezti. Turim pripazinta atopini dermatita. Dietos man laikytis nelengva, nes l. megstu jogurtus, suri, varske sad.gif. Daug kas pataria jau nutraukti maitinima. Atrodo, gal tikrai as vaika kankinu  ???, bet kas garantuos, kad nuop misiniu nebus alergijos? Vat ir nezinau..... Prisirisimas mazes didelis. Maitinu pries pietu miegas diena pora kartu, vakare ir nakti.
Atsakyti
Daugelis misiniu yra karves pieno pagrindu padaryti, taigi greiciausiai bers. Nebent gautum tuos brangius kompensuojamus, bet ir tai dar neaisku. Paziurek Eligutes vaikiukas gera antialergini misini gauna, vaistukus pries alergija geria ir vistiek beria. Motinos piene yra medziagu kovojanciu pries alergija, g.b. kad nebemaitinant dar labiau bers :smile.gif Bet as pati pasimetus, irgi vienu metu buvo uzejus tokia mintis gal nebematinti ??? , bet pasitarus su daugeliu pediatru nutariau nenutraukti maitinimo. Jie siulo atvirksciai, alergiskus vaikus kuo ilgiau maitinti mot. p. ir kuo veliau pradeti primaitinima, t.p. kuo veliau ivedineti vis nauja produkta kol vaikiukui nesukaks metai (po to jau daugeli alergiju isaugdineja)
Kas cia dabar daros - ar yra nealergisku vaiku ???
Atsakyti
Saulute, uzjauciu del alergisko vaikucio. Su alergija geriau nejuokauti, net gali pereiti i kitas, sunkesnias formas, i asma, alergizuojanciu produktu sarasas gali pailgeti.  Tai rimta. Reikia laikytis hipoalergines dietos. Arba nebemaitinti. Reikia nuspresti. Zinau, kad sunku keisti mitybos iprocius, atsisakyti pieno produktu, prie kuriu mes taip priprate, ir dar daug ko kito. Sarasas tikrai nemazas. Kaip seniai beria tavo vaikuti? Ar buvote pas alergologa? ar vaikucio neberia nuo papildomo maistelio? kai organizmas isijautrina, berimas gali ilgai nepraeiti, net jei alergenu jau nebegauna. Tada jau sunku suprasti nuo ko beria, o nuo ko ne. Cia padeda geriami vaistai ir jokiu alergenu, grieztai. Turbut tavo mazei ne bet koks misinys tiks, jei alergija karves pienui. Mano maze geria specialu Pepti Junior, kuri israse alergologe.
Siulau paskaityti http://www.aai.lt/al...htm#diagnostika
Sveikatos!
Atsakyti
Mes ir kuneli turim svaru. Tai nelabai ir itartum, kad alergija. Bet kai isgerem kruvas zarnyno bakteriju, o kake nekokia, tai padare isvada, kad alergija. Vieniems ant odos alergija, o kitiems uzslepta (vidaus organu). Nors as dar vis kartais galvoju, o gal ne alergija :smile.gif
Atsakyti
prisiminau dar,
maitinanciai mamai negalima nieko salto, o ypac skysciu. nuo to vaikui slapinantis skauda.
Atsakyti
??? kaip tai? o kaip mano isgertas saltas vanduo atsiliepia vaiko slapinimuisi?
Atsakyti