Galima daug ko atsisakyti, bet ne visada verta. Va, aš sėdėjau ant nerealios dietos, kad tik mažyliui geriau būtų, o jam kaip pūtė pilvą, taip pūtė. Po 3mėn atėjo laikas, kai viskas susitvarkė savaime. Manau, kad galima valgyti visko po truputėlį ir nieko neatsitiks
nuo kiekvieno leliuko tai priklauso indvidualiai. aisku, kokie kopustai, obuoliai, pupeles ir pan tai labiausiai putima issaukiantys. sakyciau, pabandyk viska po truputi, nes juk ir tu negali vien kokia kose maitintis. tada liesas pienas bus. nuo visko juk tikrai ne pus
Aš tai tiek su vienu, tiek su kitu, jokių specialių dietų nesilaikiau, jokio spec meniu, tik tiek, kad tų produktų, nuo kurių pučia pilvą, valgiau šiek tiek mažiau. Kai augo dukra, tai jai pūtė pilvelį, o sūnui nieko. Nors sako, kad berniukai labiau kenčia nuo pilvelio.
Mano sūnui irgi jokių problemų su pilvuku nebuvo, na gal tik pora kartų..
O šiaip valgau viską, tik kiek mažiau kopūstų, pupelių ir labai aštrių patiekalų
O šiaip valgau viską, tik kiek mažiau kopūstų, pupelių ir labai aštrių patiekalų
o aš atsisakiau žalių daržovių ir vaisių, jogurtų.Valgiau sriubas ir košes, yp. avižinius dribsnius. Buvo sunkoka taip maitintis, bet dukrytei vis rečiau užeidavo pilvukas, o po kokių 3 sav.visai praėjo.Reikėtų vėl grįžti prie normalaus maisto.
As buvau nutarusi, kad pilvo diegliai tikriausiai nera susije su mamos suvalgomu maistu, todel pradzioje galvojau tik stipriai alergizuojanciu (citrusiniu, riesutu, medaus, sokolado), tu, nuo kuriu man paciai pilva pucia (obuoliu, ankstiniu, kopustiniu), bei kitu nevirtu darzoviu bei vaisiu nevalgyti. Taciau po 2 savaiciu prasidejo diegliai. Is karto skambinau labiau patyrusioms draugems ir klausiau kaip jos dare. Viena drauge patare isimti pieno produktus, o as lyg tycia mamos prisiklausius kimsau pieniskas sriubas, ir dar jogurtus, nes galvojau kaip tik geruju bakteriju virskinimui turi... Reikalai is karto pasitaise. Po to tik pora kartu buvo uzeje, tai atsekiau, kad nuo grudetos duonos su mielem ir jei padaugindavau bananu. Reziumuojant galiu pasakyti, kad 3 menesius valgiau tik troskinta arba virta mesa ir zuvi, buljona, virtas/troskintas bulves ir morkas, truputi varskes, makaronus, bananus, kartais kiausiniene ar virta kiausini. Gerdavau is dziovintu vaisiu isvirta kompota. Nuo 4-o menesio pradejau valgyti duona kepta be mieliu, sparagus, sparagines pupeles, dribsnius, avizu kose, ryzius, saulegrazas bei dziovintas datules, kad kalcio netruktu. Dabar jau esu pasiruosusi daugiau produktu ivedineti, bet kai ipratau taip valgyti, tai kazko kito kazkaip net nesinori... Bet jei nora pajusiu, tai bandysiu, gal tik ir toliau vengsiu alergizuojanciu, pupeliu, kopustu ir zirniu. Vienas didelis mano dietos minusas, kad per nestuma priaugtas svoris nenukrito. Savaite po gimdymo puse buvo nukrite, bet paskui visas sugrizo atgal. Turbut todel, kad iki nestumo mano pagrindinis maistas buvo vaisiai, darzoves ir pieno produktai, kuriu kaip tik negalejau valgyti. Taciau manau, kad baigus maitinti vel viskas sugris i savo vezes. Jei turesiu antra vaika, manau irgi laikysiuos tokios pacios dietos. Nestumo metu valgiau viska, tik ribojau importinius citrusinius vaisius ir vynuoges.
Mamkos, gal kuri turit atsakymą į mano klausimą.Kada mamos suvalgytas maistas ar išgertas gėrimas patenka į pienuką?Pvz.:jei išgėriau prieš maitinimą ar po (nesvarbu) persikų sulčių, kada laukti to blogumo, t.y. pilvelio pūtimo ar bėrimo.Gal kuri sekėt savo organizmą ir pastebėjot?..
Kažkur skaičiau, kad mamos suvalgytas maistas į pieną patenka po 4 valandų
QUOTE(viltuke @ 2006 06 11, 21:49)
Kažkur skaičiau, kad mamos suvalgytas maistas į pieną patenka po 4 valandų
as irgi esu taip skaicius. bet pastebejau, kad tas "blogumas" ateina po 2val mazdaug
Riebaluose tirpstančios, lakios (kvapiosios, eterinės) patenka maždaug po 1-2 val.
QUOTE(Ddoovviillėė @ 2006 06 10, 11:41)
Mamkos, gal kuri turit atsakymą į mano klausimą.Kada mamos suvalgytas maistas ar išgertas gėrimas patenka į pienuką?Pvz.:jei išgėriau prieš maitinimą ar po (nesvarbu) persikų sulčių, kada laukti to blogumo, t.y. pilvelio pūtimo ar bėrimo.Gal kuri sekėt savo organizmą ir pastebėjot?..
Visada norejau suzinoti Aciu uz temele
O as kazkur girdejau, kad "blogo" maisto koncentracija didziausia MP buna 30 min po mamos valgymo, todel tuo metu geriau nemaitinti