Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Svorio problema susirūpinau ir aš po trečio vaikelio ( mano mažylei 3.5 mėn.). Po antrojo nėštumo buvo palikę 7 kg. nebuvo kada jais atsikratyti, nes maitinau iki 1m. ir bijojau, kad nesumažėtų pienukas, o po to vėl pastojau. Po trečiojo nėštumo vėl paliko 7 kg. O dabar problema-reikia numesti jau 14 kg. Įsivaizduoju, kad bus sunku. Darau mankšta, stengiuosi atsisakyti saldumynų , bet sunkiai pavyksta. Skaičiau, kad padeda maisto papildai Bio-Chromium, kurie sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir nesinori saldumynų.Gal ir tiesa, bet kol maitinu mėginti nesiryžtu. Gal kas mėginote?
Atsakyti
As chroma bandziau gert, bet poveikis buvo priesingas: dar labiau norejosi saldumynu biggrin.gif
Atsakyti
o mus butent nuo vitaminu bere...

Man dar ligonineje pasake, kad pirmas dvi savaites nevartoti vitaminu(t.y.vit. sirtu nescioms ir maitinancioms), kol apsipras vaikelio organizmas.

Gal kas zinot, kaip veikia persimonas organizma. siaip valgau viska- vaikeliui pilvukas OK. Valgau saikingai ir pomidoru(1i diena), ir paprikos gabaleli, net svoguno ar cesnako-nieko... Vakar pabandziau persimono- egzotika vaikui nepatiko- pute pilveli, o ir duju kvapas buvo l. nemalonus. Tad dar teks palaukti, kol pauges mano mergaite.
Papildyta @ [mergetime]1101421047[/mergetime]
Kituose kursuose sake, kad vaikai daznai alergiski buna tiems produktams, kuriu neragavo motinos pilvelyje. Ir kad saikingai bet butina paragauti visokiu vaisiu, ir egzotiniu, ir kuriu gyvenime nesi ragavusi.

O man gydyt., kai pagimdziau sake valgyti viska, ka valgydavau nestumo metu, tik saikingai. Tad ir suvalgydavau 1 slyva per diena, 5vynuoges, 0,5 pomidoro,1-2 agurkus.Ir vaikeliui nieko. Tad, kai su saiku ir protingai-viskas OK.
Atsakyti
Praejo beveik 3 savaites po gimdymo. Nukrito 14kg. Ir tai dar ne visi kg, kuriuos buvau priaugusi per nestuma blush-anim-cl.gif. Nezinau kaip bus toliau...
Atsakyti
Man ta pati beda, kaip ir visoms maitinancioms mamytems, nei dietu laikytis, nei sportuoti iki 9 prakaitu :blink:Per nestuma buvau priaugusi 16 kg, grizau buvo like 8, dabar liko 4- nu sitie bjaurybes tai nekrenta nors tu ka mad.gif .Vaikstau parke po 2 valandas kasdien (kaip dauguma mamychiu, ane?), kiekviena vakara darau pratimu pilvo presui ir shlaunims. Matyt nera ypatingu rezultatu, nes leidziu sau daug ka suvalgyti, ko nebuciau leidusi anksciau; be to juk ir nedirbu, tik su leliuku uzsiimu, kur tas svoris kris, nes vaikutis palyginti ramus ir megsta pamiegoti. Na bet reikia ziureti optimistiskai, juk turiu tilpti i maudymuka vasarai sunglasses2.gif Taigi visoms kantrybes, vaikuciu sveikata svarbiau; o figura pasirupinsime kai baigsim maitinti (aisku nereikia per daug priaugti).
Atsakyti
As tai jau valgau viska tongue.gif Is pradziu kol dar 2.gif buvo visai maziukas, tai nevalgiau pomidoru, kopustu ir brokoliu. O, viska kitka valgiau ir viskas buvo gerai. Zinoma, su saiku wink_3.gif
Atsakyti
Mano broliene labai buvo uzsispyrusi ir nuo pirmos dienos valge pomidorus ir pan, tai vaikas visa para verkdavo nuo pilvuko skausmu. As tai pasaugosiu ji ir savo nervus, jau geriau pirmus menesius pavalgyti maista nuo kurio nepucia pilviko negu naktym per mano kalte sedeti. Aisku galima viska valgyti, bet po labai mazai.
Atsakyti
Tris pirmus menesius ''sedejau ant dietos''... blush2.gif ..varvindavau seile beziuredama i krentancius obuolius kaimyno sode... cry.gif ...Ir ka, pasiaukojimo rezultatas buvo akivaizdus,- nezinojau kas tie pilvo diegliai...iki kol nepradejau primaitineti obuoliuku, slyvu tyre..gal kartais tas visiskas ziaurus produktu ribojimas nera iseitis. Gal jei buciau po truputi visko valgius dabar mano mazius taip nezviegtu del pilvo skausmu it skerdziamas.. g.gif Krastutinumai tikrai nera gerai.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2005 02 10, 22:05)
Tris pirmus menesius ''sedejau ant dietos''... blush2.gif ..varvindavau seile beziuredama i krentancius obuolius kaimyno sode... cry.gif ...Ir ka, pasiaukojimo rezultatas buvo akivaizdus,- nezinojau kas tie pilvo diegliai...iki kol nepradejau primaitineti obuoliuku, slyvu tyre..gal kartais tas visiskas ziaurus produktu ribojimas nera iseitis. Gal jei buciau po truputi visko valgius dabar mano mazius taip nezviegtu  del pilvo skausmu it skerdziamas.. g.gif Krastutinumai tikrai nera gerai.. verysad.gif

As irgi tos pacios nuomones - ir nescia viska valgiau, ir dabar viska valgau, net ir alaus bokala isgeriu (kartais ir ne tik blush2.gif ), taciau sekmingai savo metinuka maitinu ir nezinau, kas tai yra per vargas vaiko alergija (tfu tfu tfu) tongue.gif
Atsakyti
Kazin ar galima maitinanciai mamai valgyt bananu? Nes atrodo, kad daugiau nebeliko, ka valgyt (turiu galvoje vaisius) sad.gif .
Atsakyti
QUOTE(asMona @ 2005 03 06, 12:53)
Kazin ar galima maitinanciai mamai valgyt bananu? Nes atrodo, kad daugiau nebeliko, ka valgyt (turiu galvoje vaisius)  sad.gif .

bananus pilnai gali valgyt thumbup.gif o nuo 4mėn ir vaikui duot jis labai gerai sutvarko vaiko vidurius ir virškinimą,o po kokių 3mėn ir obuoliuką,apelsiną ir pan,tik ne vynuogių ir ne arbūzų,nes vaikas viduriuos doh.gif :ohturėjau galvoj tau o ne vaikui tie vaisiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurčik: 06 kovo 2005 - 17:26
Oi kaip gerai! biggrin.gif Nes vyras labai itariai paziurejo, kai paprasiau bananu nupirkt. Jis tiesiog paranojiskai seka, ka as valgau laugh.gif
Atsakyti