Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Reikia valgyti viska isskyrus kopustus ,astru maista ,cesnakus ,svogunus.Koks pienukas bus jei gersit tik vandeni ar valgysit kruopas.Reikia pasistengti ,kad turetum ne tik piena ,bet kad tas pienas butu auksciausios rusies .Uztat valgykit ivairu maista ir stebekit kas leliukui tinka ,o kas ne ir atsirinksit pacios.Labiau rinktis reikia iki kokiu triju men ,o paskui jau drasiau
Atsakyti
QUOTE (Aidar @ 2004 10 08, 12:43)
darzoviu, kefyru ir bet ko kas gali pusti pilva, tam laikui atsisakiau. Nuolat geriau vitaminus ir viskas thumbup.gif

o mus butent nuo vitaminu bere...
Atsakyti
Siaubas kai paskaitau,kazkokia nesamone. doh.gif Vat butent,kad vienoms reikia ziureti ar pilveli pucia ar elergija dry.gif . Nes tai labai skirtinga.Jei pucia pilveli tai reikia tik vaisius (bananus ,kivi galima)ir darzoves (troskintas galima) riboti,nevalgyt astriai. Daugiau valgau viska ir viskas gerai. Jei tik kosem ir vandeniu gyvos ,tai ir pacios nusibaigsit doh.gif ,man jusu tikrai gaila.Neverta aukoti saves,nes juk pacios suprantat,kad cia jau taip bus iki 3 men. ir nieko nepakeisi.
Na jei elergija ,tai jau visai kita.Bet jei jau nieko negali valgyt,nemanau,kad pienas maistingas ir vertingas,juk pacios nieko naudingo negaunat,tai ar apsimoka tada maitinti? g.gif Gal geriau jau misinukas ir visiems geriau juk misinuke bent vitaminu yra wink.gif
Atsakyti
nu pardon. tinuli, buk gera, priesh rashydama tokius dalykus, paskaityk bent pediatres komentara apie alergishku vaiku mityba, ok?
http://www.supermama...?showtopic=8951
Atsakyti
Tai,kad as ir isskiriau alergiskiems ir del pilvuko putimo .Del alergisku as nieko nezinau( tai jau atskira tema),o rasiau del pilvuko putimo. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tinulis: 09 spalio 2004 - 18:53
QUOTE (Tinulis @ 2004 10 08, 22:26)
Na jei elergija ,tai jau visai kita.Bet jei jau nieko negali valgyt,nemanau,kad pienas maistingas ir vertingas,juk pacios nieko naudingo negaunat,tai ar apsimoka tada maitinti? g.gif  Gal geriau jau misinukas ir visiems geriau juk misinuke bent vitaminu yra wink.gif

wink.gif
JOKS mishinukas neatstoja motinos pieno. tikiuosi, tu tai zhinai rolleyes.gif
pediatres komentara tau pasiuliau paskaityti butent del shitu tavo sakiniu.

ps., beje, pilvuko putimas gali buti vienas ish alergijos pozhymiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 09 spalio 2004 - 19:20
na tikrai uzjauciu mamytes, kurios maitinasi vien ryziais ir vandeniu, bet ko tik del vaikuciu nepadarysi wub.gif o as valgau viska ir neturim jokiu problemu, dar ne karto nepastebejau, kad pustu pilvuka. net nezinojau, kad tiek produktu negalima maitinancioms unsure.gif nezinau, kaip Lietuvoje, bet cia kaip tik gydytojai liepia valgyti viska, netgi svogunus ir cesnakus galima pabandyti (isskyrus astrius pipirus, pupeles ir kopustus). sako, kad pieno skonio pasikeitimas nuo kaikuriu produktu vaikuciams tik i gera... tipo pradeda pratintis prie skirtingu skoniu. g.gif na nezinau kaip cia is tikruju smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, viskas gi priklauso nuo pachios mamos ir vaiko. Juk matai, kaip vaikas reaguoja i kazhkokius produktus, kuriuos suvalgei, tuomet juos apribot kuriam laikui, o veliau vel pabandyt. Aishku, viska reik valgyt su saiku, bet tai galioja ir 'normaliam' gyvenimui wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Upsiukas @ 2004 10 08, 14:37)
Siaubas blink.gif ohmy.gif
Kad man kas butu pasakes, kad tiek visko negalima,o tai dabar mano mazulis guli visas isbertas....gydytoja tepasake "ziurekit maista", o kaip ji ziuret - nepaaiskino.
O gi cia ziuriu koses+bulves+mesyte+vandenukas....zinosiu bent nepavojinga maista, tai 3 para aiskinuos nuo ko beria ir niekaip neissiaiskinu doh.gif
Bandysiu maitintis ta sventa ketverybe, o veliau pabandysiu eksperimentuot.

UPSIUK, mano 10 paru kleckiuka irgi isbere, prasidejo nuo keliu spuogeliu, tokiu pageltusiu, o dabar jau toks berimas ryskus . Isberta nugaryte ir krutine. Gydytoja israse tavegilio . Tai sake , kad nebutinai nuo maisto , o gali buti , kai per siltai namuose laikai. As pati ant duoniuku ir visokiu ryziu , grikiu sedziu. Man tai thumbup.gif svoris gerai mazeja clap.gif
Atsakyti
QUOTE (mamuks! @ 2004 10 28, 17:51)
QUOTE (Upsiukas @ 2004 10 08, 14:37)
Siaubas blink.gif  ohmy.gif
Kad man kas butu pasakes, kad tiek visko negalima,o tai dabar mano mazulis guli visas isbertas....gydytoja tepasake "ziurekit maista", o kaip ji ziuret - nepaaiskino.
O gi cia ziuriu koses+bulves+mesyte+vandenukas....zinosiu bent nepavojinga maista, tai 3 para aiskinuos nuo ko beria ir niekaip neissiaiskinu doh.gif
Bandysiu maitintis ta sventa ketverybe, o veliau pabandysiu eksperimentuot.

UPSIUK, mano 10 paru kleckiuka irgi isbere, prasidejo nuo keliu spuogeliu, tokiu pageltusiu, o dabar jau toks berimas ryskus . Isberta nugaryte ir krutine. Gydytoja israse tavegilio . Tai sake , kad nebutinai nuo maisto , o gali buti , kai per siltai namuose laikai. As pati ant duoniuku ir visokiu ryziu , grikiu sedziu. Man tai thumbup.gif svoris gerai mazeja clap.gif

mamuks, kaip tavo daktare ir sake, tokio amzhiaus mazhulius gali berti nebutinai del alergijos. ju odele dar netobula, gali atsirasti spuogiuku del prakaito ar riebalu liaukuchiu veiklos, arba del hormonu, kuriuos jis gavo dar pilvuky.
nenoriu abejoti tavo gydytojos paskyrimu, bet jeigu ji pati sako, kad chia gal ir ne alergija, tai kam skirti tavegili? galima butu apsieiti ir be vaistu. gali, pvz, i vonele pilti lakishiaus nuoviro. nors jis sausina odele, bet ir gydo.
tavo mazhiukui beria kuneli - pagalvok, gal nuo skalbiklio, kuri naudoji jo drabuzheliams ir patalynei. arba gal pili skalbiniu minkshtiklio? minkshtiklio geriau visai atsisakyti, skalbiklius pirkti tinkanchius alegishkiems zhmonems.

kas dar. del maisto: papasakosiu, ka man patare alergologe. yra sudarytas dazhniausiai alergizuojanchiu produktu sarashas, kuriu reiketu vengti: zhinoma, citrusiniu, shokolado, rieshutu ir pan, kviechiu, kiaushiniu, mieliu, pieno, juros gerybiu, vishtienos, ryshkiaspalviu darzhoviu ir vaisiu. ju reikia vengti, tachiau valgyti vis tiek reikia viska - tik tu "bloguju" stengtis kuo rechiau ir nedaug.
ka GALIMA valgyti - mesa (triushiena, vershiena, jautiena, kiauliena, kalakutiena). zhinoma, geriau virta, nepadauginant prieskoniu. alergologe man patare verdant mesa pirma vandeni nupilti. ish pieno produktu - varshke, grietine, rugpieni - saikingai. darzhoves ir vaisius rinktis lietuvishkus, vengti egzotishku ir importiniu. beje, bananai, kai bebutu keista tinka smile.gif ir zhinoma, ivairias kruopas, koshes.
geriau valgyti namuose pagaminta maista, nepirkti produktu, kuriuose yra visokiu EEE - konservantu, dazhikliu, saldikliu, etc.

kaip jau rashe kazhkas- valgyti reikia ivairu maista, kad tie patys produktai nesikartotu kieviena diena ir nepadauginti "bloguju". griezhtai nevalgyti reikia tik tokio maisto, nuo kurio tikrai zhinai, kad beria. tokius produktus galima vel bandyti valgyti po 6 men.

ps., ash jokiu budu ne gydytoja, viskas, ka chia aprashiau - ish mano patirties auginant alergishka vaika. todel tai tik pamastymui, o kaip ish tikruju gali pasakyti tik tavo pediatre ar alergologe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 29 spalio 2004 - 08:36
manau, kad geriausia dieta - maitinti krutimi ir su vaikuciu uzsiimineti. smile.gif
Atsakyti
Man vienuose nesciuju kursuose sake, kad alergijos iki 2 menesiu vaikui negali buti, todel pogimdyviniu laikotarpiu nieko negalima kviestis i namus (tas 6 savaites), tongue.gif nes visokios tetos ir mociutes del naujagimio odeles kitimo itikina mama kad tai alergija, netinkama mytyba, o pasirodo, tai visai normalu.
Kituose kursuose sake, kad vaikai daznai alergiski buna tiems produktams, kuriu neragavo motinos pilvelyje. Ir kad saikingai bet butina paragauti visokiu vaisiu, ir egzotiniu, ir kuriu gyvenime nesi ragavusi.
Baisu pagalvoti, kokia ta motinos pieno kokybe pasidaro valgant vien koses su vandeniu. sad.gif . Bet, zinoma, kai vaikelis verkia ar isbertas tai visko griebiesi...
Atsakyti