QUOTE(Mili @ 2015 06 03, 14:42)
bet prieš atsakant į kitus klausimus, noriu paklausti ką jūs laikotė toleranciją? Savos nuomonės neturėjimą? Vertybių sistemos nebuvimą? Ar tiesiog savo nuomonės nutylėjimą?
Tolerancija - tai gebėjimas suvokti, jog žmonės, kurie gyvena kitaip, nei tu pats, nebūtinai blogesni, nei tu.
Vieniems tai duota, kitiems - ne.
Pavyzdžiui, aš suvokiu jūsų gyvenimo būdą, jį vertinu ir spaudžiu dešinę - šaunuolė, kad atradote savo kelią, auginate vaikus ir esate savame kely. Džiaugiuosi už jus.
Lygiai taip pat reaguoju į tuos, kurie apsisprendžia neturėti vaikų, nes jiems taip geriau. Jei tik nuo to laimingi - valio, kuo daugiau laimingų žmonių pasauly, tuo geriau.
O štai jūs matote tik vieną tiesą - savo. Ir jei kas, neduok dievuliau, atranda kitokį gyvenimo būdą, nei jūsų - reiškia, yra prastesnis už jus.
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2015 06 03, 15:03)
o mes šitoj temoj diskutuojam apie laimės rodiklius? ai tiek to.
tiesiog paprastas dalykas - jūs dėstot visus už ir prieš, svarstote apribojimus, skaičiuojate finansus, kokie ,,būtų, jeigu būtų" pasitelkiat net tokius pavyzdžiuis kaip ,,pašalpinės daugiavaikės".... bet ar nors viena čia pasisakiusi daugiavaikė mama pasakė, kad gailisi taip pasirinkusi? vat pabandykit, tada diskusija bus pilnavertė, nes kol kas man toks jausmas, kad vienos apie miltus, kitos apie tiltus t.y. vienos hipotetiškai, kitos praktiškai.
Kažkada abortų temoje uždaviau panašų klausimą, tai man buvo pateikta pavyzdžių n+k
Net ir supermamos forume yra ne viena ir ne dvi temos, kur moterys sako, jog gailisi. Jog nemyli vaikų. Ir čia tipo labai faina, kai moteris, kuri visiškai nemėgsta vaikų, juos gimdo?
Kas nuo to pasidaro laimingesnis - nebent jūs