QUOTE(_una_ @ 2015 06 02, 23:53)
Gal jums ir baisu, bet aš nemanau, kad vaikams būtina apskristi aplink pasaulį dar iki pilnametystės, ar jiems didelis skirtumas maudytis Raudonojoj, Juodojoj ar Baltijos jūroj, o gal vietiniam ežere. Bet tikrai žinau, kad trys mano vaikai jau turi magistro diplomus, vienas bakalauro, mažoji mokosi mokykloj ir visi tikrai yra laimingi žmonės, ypač, kai susirenka kartu, o algos mūsų visada buvo vidutinės, vadinasi tai nėra kliūtis dovanoti vaikams galimybę susikurti savo gyvenimą, kokio jie norės.
Ir dar žinau, kad neturiu tokio globalaus mąstymo, kaip tamsta, kad dėl kinų, afrikiečių ar indų, kurie dar nežinia ar norės kada gyventi Lietuvoj, saviems vaikams atimčiau gyvybę.
Ir dar žinau, kad neturiu tokio globalaus mąstymo, kaip tamsta, kad dėl kinų, afrikiečių ar indų, kurie dar nežinia ar norės kada gyventi Lietuvoj, saviems vaikams atimčiau gyvybę.
Tai taip nebūtina. Daug kas nebūtina. Gali vaikui iki pilnametystės naujų batų nepirkti, sunešios brolių seserų, o kai užaugs pats įsigys naujus čia ir išsiskiria požiūriai, nes vieni tėvų norą vaikus auginti kuo komfortabiliau laiko vos ne išpindėjimu, nes "o tai kam reikia keliauti? Gali namie sėdėti. O kam naujus rūbus pirkti? Gali senus nešioti" ir pan. O man atrodo, kad LABAI didelis skirtumas yra tarp buvimo prie ežero ir buvimo prie viduržemio jūros ar atlanto vandenyno. Kelionės - didžiulė patirtis ir dovana kiekvienam, jos neįtikėtinai plečia akiratį ir suteikia daug laimės, įspūdžių, ir man tikrai būtų skaudu, jei aš su vyru keliaučiau, o vaikams liepčiau palaukti iki pilnametystės, nes nėra pinigų visai šeimai kur į Maroką ar Portugaliją nuvykti. Ir man tai be jokių abejonių būtų didelis argumentas, kodėl neplanuočiau didelės šeimos. Gal vieniems tas nuolatinis gyvenimas susispaudus ir save visapusiškai varžant priimtinas, bet man tikrai ne, nes nenorėčiau iš savo vaikų atimti tokios dovanos, kaip pasaulio pamatymas.