[quote=RitaRazi,2015 06 02, 21:26]
[quote=Nura,2015 06 02, 20:51]
Bet žinote globaliu mąstu, tai daugiavaikės šeimos anokia privilegija, nes žmonių skaičius žemėje plečiasi kosminiu greičiau. Joks populiacijos išnykimas tikrai negresia, nes Indija, Kinija ir Juodoji Afrika tuo tikrai pasirūpins (gerai ar blogai, kad jie tiek daug gimdo - kitas klausimas), ne veltui tose šalyse buvo įvesta vieno vaiko politika, nes žmogus pasidarė toks savanaudis, kad nesuvokia kokia NEKOKIA yra dabartinė mūsų planetos padėtis.
[quote]
daugiavaikystė ir nėra jokia privilegija.. visi galime ją rinktis, tik kitas klausimas - ar norime..
vienvaikystė irgi jokia ne privilegija. Vieno vaiko politika, kiek žinau, tik Kinijoje..
kiek žinau, Indija ir Afrika neturi tokių apribojimų, nors gal jau žinios mano pasenusios.. Ta vieno vaiko politika kartais verčia vaikus žudyti, neregistruoti, rinktis dar negimusį pagal lytį ir pan. nors čia jau off topas.
aha, mano anyta, sužinojusi, kad laukiamės antrojo vaiko - susirūpinusiu veidu klausė - o tai kaip čia taip dabar - iš ko gyvensit, su vienu vaiku vos namą pasistatėt, ekologija blogėja, kažką dar pasakojo ta tema... apie trečiojo gimimą sužinojo tik kai mažiui suėjo 2-3 mėnesiai.. Patariau vyrui pasakyti - dėl pagarbių santykių palaikymo, vis tik juk ne paslaptis
.
argumentas -
įdomu bus po kokių 20 metų kokiam kazachų daktarui aiškint kurį šoną tau sopa.. Visada juk galima gimstamumo problemas spręsti atveriant sienas, o ne skatinant gimstamumą..
[/quote]
O koks skirtumas, koks tas gydytojas? kazachas ar ne kazachas? man tai svarbiausia, kad išgydytų, ar jūs kažkokiu kitu tikslu pas gydytojus einate?