Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Mili @ 2015 06 01, 11:35)
na bet tai daugiausia ką aš galiu padaryti, o kol neturiu saliamoniško sprendimo kaip išspręsti skurdo problemą Lietuvoje ar visam pasaulyje, tai bent jau nesispjaudau tulžim ant vargšų.

O ką turėčiau eiti ir pamokslauti jiems? o gal nusisukti, ignoruoti ir nereikalingus skudurus išmesti į konteinerį - lai netingi ir pasiknisa?

Daugiau padėtumėte ne nuvežusi maišą švarių rūbų, o pakelį skalbimo miltelių ir dėžutę prezervatyvų. Čia be ironijos.
Atsakyti
QUOTE(Nura @ 2015 06 01, 07:27)
Na ir? Vien dėl to, kad nerodo gražių daugiavaikių, dar nereiškia, jog neegzistuoja parazituojančios šeimynėlės, kurių kiekvienam Lietuvos kaime bent po vieną. O jos didesnis ir skaudesnis pūlis valstybei.

bet cia tema ne apie tai doh.gif

na nereik grybaut i lankas....

Flight, penkiolika vaiku..... doh.gif

cia juk kalbame apie konkrecias situacijas ir tikrai ne degradavusias seimas....

p.s. ar sioji tema yra APIE TAI, KAD PASIDEJUOTI IR pasislyksteti tais visais degradavusiais>? ar jie perskaitys sias eilutes supermamoj ir nustos gimdyti?
beviltiskos diskusijos tuomet, nes cia nera ne vieno tinkancio adresato. bigsmile.gif kam isvis diskutuoti apie tai?

as maniau, jog tema apie tai, kaip normalios seimos, ne su visai minimaliomis pajamomis, svarsto ar gimdyti trecia - ketvirta?
tokia diskusija ir buvo idomesne, kuomet vystesi ta linkme. g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 birželio 2015 - 07:12
QUOTE(given444 @ 2015 06 02, 07:06)
bet cia tema ne apie tai  doh.gif

Kalbame apie savo galimybių pasvėrimą (bei motyvaciją) prieš planuojant vaikus, taigi - ir apie tai.

Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 06 02, 08:15)
Kalbame apie savo galimybių pasvėrimą (bei motyvaciją) prieš planuojant vaikus, taigi -  ir apie tai.

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jeigu nori šeima Lietuvoje normaliai gyventi, vienam žmogui ant galvos turėtų tekti apie 300 eurų (ekonomistai anksčiau skaičiavo, kad 1000 lt). Taigi, jeigu 4 vaikai, šeimoje 6 asmenys - pajamos turėtų būti apie 1800 eurų (beje, vyras turėtų uždirbti didesnę dalį pinigų, nes gi dėl sodros lubų 'atostogaujanti' mama pirmais metais gali gauti max apie 780 eurų per mėn., o antrais apie 400). Jeigu turi paskolą, tai dar reikėtų ir ją pridėti. Žinoma, kad galima gyventi ir su mažiau, daug kas gyvena, bet tada reikėtų labai susidėlioti prioritetus ir kai ko atsisakyti - brangesnio hobio ar kokių atostogų užsienyje. Ir netgi gal dėl to niekam galvos neskaudėtų, nes viskas priklauso nuo psichologijos, nusiteikimo, jeigu įsiteiksiu sau, kad man geriausia atostogauti savame kieme ar su palapine, tai taip ir bus. 4u.gif

Yra pratusių žymiai daugiau išleisti, yra kas negali gyventi jeigu kasmet neperka naujo automobilio, apie tokius atvejus irgi nekalbame.

Bet jeigu abortą daro šeima, kurios pajamos didesnės negu minėta suma, nes nori 'pagyventi sau', tai man jų gaila. Bet tegu save traumuoja, patys kalti.
Atsakyti
QUOTE(Nura @ 2015 06 01, 10:19)
Apie tą motiną, kur Rietave gyvena, buvo ne viena laida, namai baisesni už karą, nes ji net nesugeba trobos prasišluoti.

Gal gali parašyti laidų pavadinimus?
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2015 06 02, 14:46)
Jeigu nori šeima Lietuvoje normaliai gyventi, vienam žmogui ant galvos turėtų tekti apie 300 eurų (ekonomistai anksčiau skaičiavo, kad 1000 lt). Taigi, jeigu 4 vaikai, šeimoje 6 asmenys - pajamos turėtų būti apie 1800 eurų

Tarkime, jei šeimoje yra bent vienas ikimokyklinio amžiaus vaikas, nepatekęs į valstybinį darželį - drąsiai atminusuojame iš minėtos sumos apie 430 eurų (privataus daržo arba auklės kaina) , taigi, minėtai šeimai lieka apie 1370 eurų smile.gif
Du ikimokyklinukai - atatinkamai, lieka apie 970 eurų (čia jei privatus darželis antrą brolį sessę priima su nedidele nuolaida).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 02 birželio 2015 - 15:49
QUOTE(muminukas @ 2015 06 02, 16:24)
Gal gali parašyti laidų pavadinimus?

Per "yra kaip yra" rodė praeitą sezoną, pažiūrėkit lnkgo.lt ten yra seni archyvai, dar turėtų būti išsaugota, taip pat juos rodę per lryto televiziją ir 24 valandas g.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 06 02, 15:48)
Tarkime, jei šeimoje yra bent vienas ikimokyklinio amžiaus vaikas, nepatekęs į valstybinį darželį - drąsiai atminusuojame iš minėtos sumos apie 430 eurų (privataus daržo arba auklės kaina) , taigi, minėtai šeimai lieka apie 1370 eurų smile.gif
Du ikimokyklinukai - atatinkamai, lieka apie 970 eurų (čia jei privatus darželis antrą brolį sessę priima su nedidele nuolaida).

Flight, ir Vilniuje daugiavaikės turi pirmumą valdiškam darželiui, šitoje vietoje didesnė tikimybė patekti negu nepatekti. Aišku, statistikos duomenų nepateiksiu, bet būtent daugiavaikiškumas vos ne vienintelė darželio patekimo privilegija. Tik žinau, kad Kauno rajonas padaręs, kad pirmenybė teikiama auginantiems 3 ir daugiau vaikų iki 7 metų.

QUOTE(Nura @ 2015 06 02, 16:03)
Per "yra kaip yra" rodė praeitą sezoną, pažiūrėkit lnkgo.lt ten yra seni archyvai, dar turėtų būti išsaugota, taip pat juos rodę per lryto televiziją ir 24 valandas g.gif

Ačiū.
Atsakyti
tiesiog nuobodu kalbeti apie visokius degradus...kurie (atsiprasau uz cinizma ) buvo ir bus - bet ne apie juos kalba...neatiduokime jiems garbes, neausinkime del ju burnos SIOJE TEMOJE...

cia kaip ir abortu temoje - vos pradedam sneketi, kad reiktu neatsisakyti uzsimezgusios gyvybes seimai, kuri nebalansuoja ant minimumo, vaziuoja i egzo salis ir turi net automobili, tuoj pasipila pavyzdziai apie eilinius etatinius narchasus-alkasus ir ju 19 vaiku doh.gif doh.gif

gi kalbame apie SAVE - juk skausmingiausia, kaip mamutas sako, atsisakyti naujo automobilio, taip pat nuolat balansuojama ant psichiniu jegu ribu ir tt.

man rodos, TOKIE atvejai idomesni....

....o ne "geriantys ir uteleti"...ko cia apie juos isvis reiktu kalbeti? ar bent VIENU ju sumazejo dabar?
ir kaip jie ir mes susije? g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 06 02, 16:39)
gi kalbame apie SAVE - juk skausmingiausia, kaip mamutas sako, atsisakyti naujo automobilio, taip pat nuolat balansuojama ant psichiniu jegu ribu ir tt.

Galim tęti diskusiją šia linkme 4u.gif
Gal kažkam naujo automobilio atsisakyti ir skausmingiausia, nežinau - kadangi naujo niekados neteko turėti, ir tam nėra prioritetinio poreikio, tai empatijos šiuo klausimu iš mano pusės nedaug biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 02 birželio 2015 - 17:18
QUOTE(FLight @ 2015 06 02, 18:16)
Galim tęti diskusiją šia linkme  4u.gif
Gal kažkam naujo automobilio atsisakyti ir skausmingiausia, nežinau - kadangi naujo niekados neteko turėti, ir  tam nėra prioritetinio poreikio, tai empatijos šiuo klausimu iš mano pusės nedaug  biggrin.gif

Man teko turėti, bet atsisakiau lengva ranka, nes reikėjo erdvios septynvietės mašinos, o naujų tokių kainos man buvo per didelės.

dėl darželio - išties - daugiavaikėms tai bene vienintelė valstybinė privilegija - patenkama be eilės ir netgi per pusę sumažinamas mokestis 4u.gif

Šiaip aš sakyčiau, kad valstybė greičiau neremia daugiavaikių negu remia - kad ir mano minėtos sodros lubos mamai, išeinančiai vaiko auginimo atostogų. Kai turi vieną vaiką, bala nematė, užteks tų pinigų, bet kai turi keturis, tai lubos ima nervuoti, nes gi jos visiškai neatsižvelgia į vaikų skaičių, kur šeimos iš 3 narių poreikiai, o kur iš 6. Taigi, socialiai tai visiškai nėra teisinga. Nors, bala nematė jų, yra santaupų, pora metų galima pakentėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 02 birželio 2015 - 17:52