Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 29, 17:33)
Priklauso nuo aplinkybių/ moters ir vyro apsisprendimo.

bet JŪS ar gimdytumėte? be užuolankų. Mes gi jau pasisakėm, o jūs tik svarstot ir svetimus pavyzdžius pateikiat? ax.gif

Lapkritinė aušra, jūs ar per daug leidžiate sau apie kitų gyvenimus dėstyti blink.gif blink.gif ir dar kaip.. doh.gif įdomu, jūs ir į akis jiems apie "žaislus" sakėt, ar tik čia mums šmaikščiai papasakojot? ohmy.gif

o vat mano kaimyno arklio pusbrolis nusprendė ketvirtąjį gimdyti, tai žinokit - oi oi oi... aš manau ir bla bla bla..
Atsakyti
Kalbėsiu vien apie save. Man greit 40, vyrui ne už kalnų 50. Aš turėjau rimtų sveikatos problemų ir turbūt niekas jų nepataisys. O jos išlindo 3 nestuke.gif metu, o galutinai pablogėjo po gimdymo.
LT sterilizacija neįteisinta. Hormoninė kontracepcija nesuderinama su sveikata, o visi kiti metodai arba nepriimtini, arba labai nepatikimi. 100 proc apsaugos būdo nėra, nebent atsisakyti lytinio gyvenimo jau dabar. Ir aš sau net neužduodu klausimo ar gimdyti 4 vaikelį. Bet tikrai įsivaizduoju į vertinimus ir patarimus, jei tokį klausimą užduočiau..ir kiek tų tyrų žmonių, viduje pavadintų besidauginančia, neatsakinga, kvaila biggrin.gif
Atsakyti
Rasma, neįsivaizduoju kaip moters/šeimos apsisrendimą gimdyti ar negimdyti gali įtakoti forumas bei jo nariai. Tad visos tokio pobūdžio temos yra tik diskusinio pobūdžio.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 05 29, 16:42)
bet JŪS ar gimdytumėte? be užuolankų. Mes gi jau pasisakėm, o jūs tik svarstot ir svetimus pavyzdžius pateikiat?  ax.gif

Lapkritinė aušra, jūs ar per daug leidžiate sau apie kitų gyvenimus dėstyti blink.gif  blink.gif ir dar kaip.. doh.gif įdomu, jūs ir į akis jiems apie "žaislus" sakėt, ar tik čia mums šmaikščiai papasakojot? ohmy.gif

o vat mano kaimyno arklio pusbrolis nusprendė ketvirtąjį gimdyti, tai žinokit - oi oi oi... aš manau ir bla bla bla..

žinoma sakiau. Ir apie tai, kad užauginsim ir tą, kurio tėvams taip gėda. Ir taip ir atsitiks, kai tėvai perlips per oj oj ką žmonės pasakys. Jie ne prieš, jiems tik visuomenės nuomonė, jų aplinkos nuomonė kol kas neleidžia žengti šito žingsnio. Pas mus yra jau keturi suaugę, ir dar du augantys- septintam vietos per akis. Ir tas septintas pas mus visus niekada netaps našta. aš nebejauna, man diagnozuota melanoma aš neturiu laiko tuštiems pasiseiliojimams ir pūkuotiems žodžiams rinkti.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 29, 18:49)
Rasma, neįsivaizduoju kaip moters/šeimos apsisrendimą gimdyti ar negimdyti gali įtakoti forumas bei jo nariai.

Gali, tikrai gali. Žmonių gi visokiausių yra, o jautresni, pažeidžiamesni, sutapatinantys realybę ir virtualų forumą, gali ir labai jautriai reaguoti į tai kas jų atžvilgiu sakoma (net jei tai tik forumas). Nemažai yra žmonių lengvai pasiduodančių kitų nuomonei, įtakai..

O skaitėt šios temos pradžią? Autorės žodžius?
QUOTE(mante25 @ 2008 02 27, 10:40)
as jau tris turiu,,,,,maziausiai,,1.metai 2men,,,,,daba vel laukiuosi...nzn ar gimdyti labai sumisusi,,,,,,,,ka zmones pasakys juk toki sunkus laikai ax.gif

QUOTE(mante25 @ 2008 02 27, 11:42)
aciu tada tikrai gimdysiu,,,,,,,,bet matot pasm mane jau 2 vyras,,manau tam reiksmes neturi,,,,
Atsakyti
Jei dėl tokių pvz., tai įtaką gali padaryti bet kas, net ir prekeivė sverianti sausainius ar kaimynė, net nesvarbu kas. Tokio tipo žmonėms įtaka tokia lengva, kad na tiesiai sakau - nesiskaito. Kalbam gi apie labiau adekvačius žmones, kurie pvz. aborto darymą nedarymą bei vaikų skaičių nederina su Rasma, Subjektyvia ir Co.
Atsakyti
Vieno jusu pasisakymo nepacitavau, bet suprasit apie ka. Lietuvoje VYRU sterilizacija iteisinta. Irgi geras dalykas, kai moteriai to legaliai padaryti negalima.

QUOTE(Rasma @ 2015 05 29, 16:41)
Bingo!
Būtent.
O jei, nepaisant visokių nepalankių aplinkybių, moteris ir vyro apsisprendimas bus gimdyti?
Ar suprastumėt ir tokį požiūrį kaip " davė Dievas dantis, duos ir duonos"? Ar gebėtumėte taip geranoriškai ir supratingai, be erzelio, be paniekos tai priimti?
O gal tiesiog mus visus skirtingi dalykai erzina ar užknisa? Tik vieni turi drąsos tai pripažinti, o kiti slepia požiūrį ir imituoja toleranciją.

Zinot, man tokiu atveju tai "vienodai sviecia" kiek kas vaiku gimdo. Tik nepakenciu, kai kad ir kiek turi (viena, keturis ar sesis) ir verkia, kad kaip sunku, kaip pinigu neturi ir valstybe gi mat per mazai duoda. As manau, kad reikia vaiku turet tiek, kiek norisi, sveikata ir galimybes leidzia. O ne prisigimdyt ir galvot, kaip cia isgyvent ir laukt kada kas suselps. Yra puikiu daugiavaikiu seimu, kur vaikai ir mylimi, ir laukiami, ir gerai priziureti, aukleti ir t.t. Bet yra ir tokiu, kur... atvirai pasakius, net nelabia zinau kokiu tikslu vaikai gimdomi. Itariu, kad del pasalpu, statuso (va, kokia as motina didvyre) g.gif

O del to pasakymo "dievas dave dantis, duos ir duonos", tai manau, kad jau yra gerokai pasenes ir neteisingas. Kazkada taip, to pakako. Senais laikais vaikui pakako kokios buizos ipilt, kad badu nemirtu ir augtu. Ir praktiskai gana. Na, dar koki ruba. Dar vyzas nupint ar klumpes isdozt. I mokykla arba leisti, arba ne. Islaidos vaikus auginant tikrai nedideles buvo. O dabar kiti laikai. Vien maisto negana. Dabar jau ir apavo reikia, ir i mokslus isleist, kas ne pigiai kainuoja. Ir dar visokiu spartfonu-telefonu-pribumbasu ir t.t. Nekalbu apie brangius dalykus, bet tokius kasdieninius. Vien mokyklai viska supirkt kiek kainuoja. O tam dievulis jau neduoda, tam jau tevai patys turi pasistengt. Ir tikrai yra skirtumas ar vaikai du, ar pvz. 5. Ne tik pinigu atzvilgiu. Kad ir del gyvenamojo ploto. Vienas dalykas gyvent su 2 vaikais 2 kambariu bute, o kas kita su 4 ar 5. Ir nepasakokit man, kad taip lengva buta i didesni pasikeist ar, kad vaikam nera skirtumo keliese kambary gyvena.
Atsakyti
Vyrų sterilizacija įteisinta, tačiau aš negaliu nei reikalauti, nei prašyti, nei įtakoti kito žmogaus sprendimo. Mano vyras, dėl jam vienam žinomų priežasčių, nesutinka. Ir aš jo pasirinkimą suprantu ir gerbiu. Ne, tai ne.
QUOTE(Leksa @ 2015 05 29, 20:39)
Zinot, man tokiu atveju tai "vienodai sviecia" kiek kas vaiku gimdo. Tik nepakenciu, kai kad ir kiek turi (viena, keturis ar sesis)

Aš nieko apie tai ir nesakau. Mus visas 'veikia' skirtingi dalykai, bet tai nereiškia, kad būtent jūsų, mano ar kažkieno kito požiūris yra vienintelis ir teisingas.

Pvz. užknisa neatsakingi verkšlenantys dėl pragyvenimo daugiavaikiai, o kodėl daugiavaikių negali užknist atsakinga ir negalinti sau leisti vaikų, verkšlenanti bevaikė pora?

O man žinokit, kaip ir jums, giliai vienodai kiek kas gimdo. O mano aplinkoje jau natūraliai atsisijoję žmonės, su kuriais bendrauju ir kurių požiūris panašus.

Neturiu ko įrodinėt ir aiškint, kas kaip nori, tai taip ir gyvena 4u.gif
Atsakyti
Tai ir nėra ko verkšlenti dėl tų finansų, nes kiekvienas renkasi savo gyvenimo kelią ir vaikų skaičių, juk žino kiek viskas kainuoja. O jei jo pasirinkimas įtakoja tolimesnius verkšlenimus, tai leiskim gi ir paverkšlenti, o kas čia tokio? Per verkšlenimus ateina teisybė, nušvitimas ir praskaidrėjimas. Žinoma, geriausia iš anksto numatyti kas ir kaip, bet kaip ten nuvalkiotam posaky, kad planuoji viena, D juokiasi, duris uždaro ir langelį atidaro. Va taip ir gyvenam.
Atsakyti
Šiaip tai būtent daugiavaikės šeimos labai mėgsta garsiai padejuoti, kad jau būtent jiems reikia vienų ir kitokių nuolaidų/privilegijų, nors jų ir taip turi, mat būtinai valstybė jas turi remti. Vaikams stovyklos pigesnės, maistas mokyklose nemokamas ir pan - mano galva, tai bereikalingas iždo švaistymas. Visiškai suprantu paramą vienišoms mamos, kurios dėl netikėtų gyvenimo aplinkybių liko vienos auginti vaikų, suprantu ligų, negalių atvejus, kai parama yra būtina, bet sorry, jei daugiavaikiai gimdo JAU ŽINODAMI, kad jiems būtinai reikės tų nuolaidų, privilegijų, tai gal geriau ir negimdytų, jei nesugeba patys savo vaikų išsilaikyti, be nemokamų maitinimų ir pan. Kažkodėl vieną vaiką auginančiai šeimai, tai niekas nesiūlo nemokamų stovyklų ir nemokamų maltinukų su bulvių koše mokykloje doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nura: 29 gegužės 2015 - 20:37
QUOTE(Nura @ 2015 05 29, 21:35)
Vaikams stovyklos pigesnės, maistas mokyklose nemokamas ir pan - mano galva, tai bereikalingas iždo švaistymas.

Kažką maišote unsure.gif
Nėra tokių privilegijų tik daugiavaikiams.
Privilegijos yra soc.remtinoms šeimoms, kurių pajamos vienam šeimos nariui nesiekia tam tikros sumos.
Ir galit augint vieną vaiką, o gyvent sunkiai ir gaut visas tas privilegijas.

Papildyta:
Apie socialinę paramą mokiniams: http://www.socmin.lt...-mokiniams.html
Ir apie daugiavaikius nė žodžio.
Tiesiog tokiais pareiškimas kurstomas priešiškumas, net nežinant tikrosios situacijos.

Aš žinau tik vieną realią privilegiją - mokestį už valst.darželį (nesinaudojam ta privilegija, mokam pilną kainą ne pirmus metus), o visos kitos privilegijos grynai dvasinės biggrin.gif
Atsakyti
Na, Rasma, bet tikriausiai neneigsite, kad dauguma tų soc.remtinų šeimų ir yra daugiavaikės mirksiukas.gif Deja, bet Lietuvoje neperdaugiausiai atsakingų, pilnai gebančių vaikus išlaikyti daugiavaikių šeimų. Už jas tikrai džiaugiuosi, jos šaunuolės smile.gif
Atsakyti