Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 28, 08:36)
Šiaip jei jau tiems trims vaikams vertybių pakako ir laiko, sveikatos, energijos paduota, tai gal jau nereikėtų tiek teisti dėl to ketvirtojo, kad būtent jam nesiryžta.

drinks_cheers.gif Aš galiu klausti, o ko penkto negimdai.

QUOTE(_una_ @ 2015 05 28, 10:27)
Mano tėvų draugai, lygiai kaip mamuto paminėti, turėjo po du vaikus ir lygiai taip pat senatvėje su pavydu kalbėjo, kaip maniškiams gerai, kad užaugino daugiau ir kaip gaila, kad jie nesiryžo. Tetos, dėdės (dabar jau a.a., taigi tikrai po saulėlydžio, kada daromos viso gyvenimo išvados) labiau mylimi ir prižiūrimi buvo tie, kurie turėjo daugiau negu du vaikus (beje, vaikams irgi lengviau buvo našta dalintis), o dvivaikiai lyg tyčia dar po vieną vaiką prarado dėl nelaimingų atsitikimų, o su likusiuoju daugiau vargo ir patys rėmė, nei pagalbos sulaukė.

Iš mano močiutės šeimos 8 vaikų palikuonių užaugo tik 3, du dėdės ir dvi tetos (dar du mirė jaunuoliai, 18 ir 24 metų) taip ir liko nevedę bevaikiai (dėl karo,pokario, lagerių ir kt.). Bet dukterėčios prižiūrėjo, slaugė, rūpinosi kaip tėvais, nes jie buvo savi. Dukterėčios darbe stebėdavosi moterys - kaip tu čia leki pas tą tetą, dėdę, oi, laidotuvės taigi ne tėvų, o tetų, dėdžių, kam ten būti nuo iki? Taip kad priklauso ir nuo auklėjimo, įskiepyto požiūrio, supratimo.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2015 05 28, 13:06)
Kad vaikas uzaugo galima sakyti nebent tada kai jisai pradeda savarankiska gyvenima. Ir tai toli grazu nera keli meteliai.

O tai gali neįvykti, taip ir gyvens su tėvais ar bus tėvų išlaikomas. Tai tų gyvenimiškų situacijų tiek ir tiek.

Aš tai kitaip dar žiūriu, na iš tos liaudiškos pozicijos, klasikos, kad gimdau ir auginu tiek, kad jei gyvenime likčiau be vyro (skyrybos ar našlė), kad galėčiau išlaikyti savo vaikus ir nevaikščioti su ištiesta ranka, kad galėčiau padėti savo vaikams, jei anūkai ar ką, ar sveikatos bėdos, na maža kas kur manęs gali prireikti. Vėl gi, ir to garantuoti negaliu nei aš, nei niekas, bet manau, kad du ištempčiau. Gal ir tris, bet už du esu labiau garantuota.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 26, 08:31)
nors jau nusibodo, pasikartosiu dar kartą. Tai ką jūs išdėstėt yra visiškai suprantama - vat pajuodinau tekstą. O jei taip nėra? Jei gyvenimo sąlygos normalios, jei nėra neįgalaus šeimos nario, jei visos galimybės po kojomis, o vat ,,negalim dar sau leisti turėti vaikų ar dar vieno vaiko "(nors jis jau ir pradėtas)? doh.gif

turiu pavyzdį, irgi iš tamstos profesijos atstovų, kad gimdė kai užsimanė, būtent užsimanė. užsimanė, pažaidė, nusibodo pradėjo atsirast problemos, užsimanė geresnio dar vieną pasigimdė- pažaidė , atsirado problemos, dar vieną pasigimdė pažaidė, dar pažaidė paskui paaiškėjo jog žaislas autistas. Žaidėjams jo gėda, nebereikia šito žaislo. Taip ir sako gerai gyvenom, turėjom du vaikus...Kiti du žaislai bando paskutinėm priemonėm atkreipti į save dėmesį- bėga iš namų, vartoja narkotikus. Iki kol paskutinis žaislas nepasitaikė su defektu labai galvojo jog užsimanys ketvirto. Tikiuosi nebeužsimanys.
O šiaip tai atitinka visas išvardintas sąlygas kad galima užsimanyti.
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 05 29, 14:35)
turiu pavyzdį, irgi iš tamstos profesijos atstovų, kad gimdė kai užsimanė, būtent užsimanė. užsimanė, pažaidė, nusibodo pradėjo atsirast problemos, užsimanė geresnio dar vieną pasigimdė- pažaidė , atsirado problemos, dar vieną pasigimdė pažaidė, dar pažaidė paskui paaiškėjo jog žaislas autistas. Žaidėjams jo gėda, nebereikia šito žaislo. Taip ir sako gerai gyvenom, turėjom du vaikus...Kiti du žaislai bando paskutinėm priemonėm atkreipti į save dėmesį- bėga iš namų, vartoja narkotikus. Iki kol paskutinis žaislas nepasitaikė su defektu labai galvojo jog užsimanys ketvirto. Tikiuosi nebeužsimanys.
O šiaip tai atitinka visas išvardintas sąlygas kad galima užsimanyti.

žiurkių nebijot už tokius pagąsdinimus? smile.gif
Atsakyti
Mili, gražaus jums laukimo 4u.gif Iš tiesų, mažiau skaitykite tokias temas ir nepriimkit asmeniškai (ypač visokių piktdžiugiškų svetimų patirčių) ką kalba kiti. Neabejoju, kad jūsų graži šeima bus turtinga vaikais ir meile smile.gif
Žmonės visada norės pasakyti ką ir kaip jums jausti, kaip gyventi, bet visa laimė tame, kad patys svarbiausi mums - tie, kurie šalia. O visi esantys šalia jūsų, esu tikra, palaiko jūsų požiūrį 4u.gif
Atsakyti
Rasma, man atrodo - niekas ir neabejoja, kad Mili šeimoje viskas bus gerai 4u.gif
Bet, mes kalbame ir apie kitokius pasirinkimus, motyvus.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 05 29, 16:31)

Žmonės visada norės pasakyti ką ir kaip jums jausti, kaip gyventi, bet visa laimė tame, kad patys svarbiausi mums - tie, kurie šalia. O visi esantys šalia jūsų, esu tikra, palaiko jūsų požiūrį 4u.gif

Matote, esmė kame - kad ji pati nenorėtų kitiems pasakyti, ką jiems jausti ir kaip gyventi. Tiksliau - patarti gyventi taip, kaip ji, nes kitaip gyvenantys ją užknisa. cool.gif
Tada, kai nustos niekinti (nebūtinai garsiai į akis, bet užtenka ir savy, arba, kaip čia, forumuose) kitokius - tada jos šeima bus dar gražesnė ir turtingesnė. 4u.gif

Atsakyti
Čia tema 'ar gimdyti ketvirtą vaikelį?'. Tai ar gimdyti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 29, 15:03)
žiurkių nebijot už tokius pagąsdinimus?  smile.gif

prie ko čia gąsdinimas. Čia va tokia realybė. Tai ar gimdyti tokioj šeimoj dar ir ketvirtą, kai atsisėdęs dūsauji kad dviejų buvo gerokai per daug pagal faktines galimybes?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 05 29, 17:19)
Čia tema 'ar gimdyti ketvirtą vaikelį?'. Tai ar gimdyti? smile.gif

Priklauso nuo aplinkybių/ moters ir vyro apsisprendimo.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 05 29, 15:31)
Mili, gražaus jums laukimo 4u.gif Iš tiesų, mažiau skaitykite tokias temas ir nepriimkit asmeniškai (ypač visokių piktdžiugiškų svetimų patirčių) ką kalba kiti. Neabejoju, kad jūsų graži šeima bus turtinga vaikais ir meile smile.gif

prie ko čia piktdžiugiškų. Gaila tų vaikų labai, kurių iš esmės nuo pat pradžių kaip asmenybių niekam nereikėjo ir nereikia. Tai vyksta visiškai netolimoj man giminėj, ir aš nieko negaliu padaryt. Galiu tik pasisiųlyti pasimti mažiuką, kad jį man atiduotų pastoviam auginimui, dėl dviejų paauglių padaryti galiu labai nedaug arba kitaip sakant- 0.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 29, 17:33)
Priklauso nuo aplinkybių/ moters ir vyro apsisprendimo.

Bingo!
Būtent.
O jei, nepaisant visokių nepalankių aplinkybių, moteris ir vyro apsisprendimas bus gimdyti?
Ar suprastumėt ir tokį požiūrį kaip " davė Dievas dantis, duos ir duonos"? Ar gebėtumėte taip geranoriškai ir supratingai, be erzelio, be paniekos tai priimti?
O gal tiesiog mus visus skirtingi dalykai erzina ar užknisa? Tik vieni turi drąsos tai pripažinti, o kiti slepia požiūrį ir imituoja toleranciją.
Atsakyti