Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 25, 16:17)
Bet tai, kad jums "nepatinka", "užknisa", etc., yra kažkokių jūsų vidinių problemų dalykas, o ne tų žmonių. Ir tikrai Jums pačiai reikėtų labai gerai pagalvoti, kodėl jus šitaip negatyviai veikia dalykai, niekaip nesusiję su jumis. Juk visiškai jūsų neliečia, kas ir kaip mylisi, gimdo/negimdo, kuo gyvena ir kuo mėgaujasi, kol nelenda į jūsų daržą.

Kai zmogus dziaugiasi savo gyvenimu, tai kiti jo "neuzknisa" smile.gif Tiek nepasitenkinimo, kad kiti nenori tokio gyvenimo, saves issaukstinimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 25, 15:17)
Bet tai, kad jums "nepatinka", "užknisa", etc., yra kažkokių jūsų vidinių problemų dalykas, o ne tų žmonių. Ir tikrai Jums pačiai reikėtų labai gerai pagalvoti, kodėl jus šitaip negatyviai veikia dalykai, niekaip nesusiję su jumis. Juk visiškai jūsų neliečia, kas ir kaip mylisi, gimdo/negimdo, kuo gyvena ir kuo mėgaujasi, kol nelenda į jūsų daržą.

o argi aš sakau kad mano simpatijos /antipatijos kieno nors kito reikalas ar bėda? Čia tik forumo temos dalyvės sugebėjo išpūsti muilo burbulą iš vieno žodžio iki kiek? ...jau daugiau nei 20 puslapių postų biggrin.gif

vat kodėl tiek daug moteriškių parūpo, kas man patinka, o kas ne, tai visai nesuprantu doh.gif bet kai asmeniškai, nick'u kreipiasi , tai kažkaip nemandagu neatsakyti. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 26, 08:06)
Bet kodėl gi tokia nuodėmė ir taip blogai skaičiuoti? Ypač žinant savo realias finansines galimybes, perspektyvas, sveikatos būklę, ypač jei šeimoje yra neįgaliųjų, gyvenamąjį plotą ir laiko sąnaudas? Kodėl gi blogai pagalvoti apie tai, kaip gyvens du vaikai ir kaip gyvens trys? Jei tarkim bus du, tai gyvens žymiai geriau, kokybiškiau, jiems bus daugiau dėmesio, pramogų, geresnio maisto, sveikatos priežiūra, nes vaikų sveikata bei rūpestis įvairiais dalykais labai svarbus pamatas visam gyvenimui. Tai gi, paskaičiuoja, kad jei du, tai išsivers geriau, o jei trys, tai realiai kenčia visi. Ir tėvai taip pat. Nes ir taip aria nepakeldami galvos, tai ars taip, kad visai nepakels nieko.

Nes realiai tai prisigimdyti juk daug proto nereikia, jei pasiduoti tik tam instinktui.

nors jau nusibodo, pasikartosiu dar kartą. Tai ką jūs išdėstėt yra visiškai suprantama - vat pajuodinau tekstą. O jei taip nėra? Jei gyvenimo sąlygos normalios, jei nėra neįgalaus šeimos nario, jei visos galimybės po kojomis, o vat ,,negalim dar sau leisti turėti vaikų ar dar vieno vaiko "(nors jis jau ir pradėtas)? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 26, 09:25)
o argi aš sakau kad mano simpatijos /antipatijos kieno nors kito reikalas ar bėda? Čia tik forumo temos dalyvės sugebėjo išpūsti muilo burbulą iš vieno žodžio iki kiek? ...jau daugiau nei 20 puslapių postų  biggrin.gif 

vat kodėl tiek daug moteriškių parūpo, kas man patinka, o kas ne, tai visai nesuprantu  doh.gif bet kai asmeniškai, nick'u kreipiasi , tai kažkaip nemandagu neatsakyti. rolleyes.gif

Na nesusireikšminkite taip, tie 20 psl tikrai ne vien jūsų garbei, kad ir kokia svarbi jaustumėtės ax.gif diskusija vyksta, ir tiek, kaip ir visose kitose temose.

O aš ir nesakau, kad jūsų nervai ir užsiknisimai dėl jums svetimų žmonių gyvenimų man yra bėda. Iš tikrųjų, tai man smalsučiai, besinervinnatys dėl svetimos lovos reikalų, veikiau kelia šypseną - na tikrai, iš šono linksmai atrodo, kai kažką nervina ir kažkas šitaip jautriai reaguoja į svetimų žmonių asmeninius gyvenimus, lyg neturėtų patys savo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 26, 08:31)
O jei taip nėra? Jei gyvenimo sąlygos normalios, jei nėra neįgalaus šeimos nario, jei visos galimybės po kojomis, o vat ,,negalim dar sau leisti turėti vaikų ar dar vieno vaiko "(nors jis jau ir pradėtas)? doh.gif

Tai gal žmonės, sakydami, ka negali sau leisti, omenyje turi nebūtinai skurdą? Na, gal dėl sveikatos ar kitų priežasčių negali sau leisti? O beje, smalsu - nejaugi taip ima ir visiems pažįstamiems apsiskelbia, kad va, vaikas jau pradėtas, bet ai, neleisim jam gimti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 26, 09:31)

nors jau nusibodo, pasikartosiu dar kartą. Tai ką jūs išdėstėt yra visiškai suprantama - vat pajuodinau tekstą. O jei taip nėra? Jei gyvenimo sąlygos normalios, jei nėra neįgalaus šeimos nario, jei visos galimybės po kojomis, o vat ,,negalim dar sau leisti turėti vaikų ar dar vieno vaiko "(nors jis jau ir pradėtas)? doh.gif

Ir tai yra jų pačių asmeninis reikalas ir sprendimas.
Atsakyti

QUOTE(FLight @ 2015 05 26, 08:39)
Tai gal  žmonės, sakydami, ka negali sau leisti, omenyje turi nebūtinai skurdą? Na, gal dėl sveikatos ar kitų priežasčių negali sau leisti? O beje, smalsu - nejaugi taip ima ir visiems pažįstamiems apsiskelbia, kad va, vaikas jau pradėtas, bet ai, neleisim jam gimti?  g.gif

Pavyzdžius pateikiau iš man gana artimų žmonių rato istorijų, kurių tikrąją situaciją žinojau. Apie trečiąjį negimųsi išeidavo kalba, kai mane pačią ,,durnino" kam trečiam ryžausi. Manau, kad tokios kalbos įmanomos tik arba tarp gana artimų žmonių, arba pasislepus už nicko tokiame forume kaip šis.
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 26, 09:21)
Ir tai yra jų pačių asmeninis reikalas ir sprendimas.

vat tuo ir baikim drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 26 gegužės 2015 - 10:08
QUOTE(Mili @ 2015 05 25, 12:12)
na tai žinoma, kažkokio garsaus žmogaus  dažų patepimas ant drobės yra  didesnė vertybė nei gyvas žmogus!!! ir asmeninė karjera, postas, aplinkinių pagarba yra žymiai žymiai vertingesnė nei savas vaikas!!!
Ane?... g.gif

Ko čia šūkaujat? Gal arbatos raminamos pagerkit?
Vat neišneša supermamytiškas protelis, kad kažkam tai tikrai vertingiau, įdomiau ir prasmingiau ANE? Na niekaip nesugebate suvokti, kad kažkokiai Jono ir Marytės porai didžiausios karjeros aukštumos ar dar kažkas, gali būti n+k kartų svarbiau už tą jų galimai būsimą vaiką. Nuo riboto mąstymo vaistų nėra, deja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nura: 26 gegužės 2015 - 12:38
QUOTE(Nura @ 2015 05 26, 11:36)
Ko čia šūkaujat? Gal arbatos raminamos pagerkit?
Vat neišneša supermamytiškas protelis, kad kažkam tai tikrai vertingiau, įdomiau ir prasmingiau ANE? Na niekaip nesugebate suvokti, kad kažkokiai Jono ir Marytės porai didžiausios karjeros aukštumos ar dar kažkas, gali būti n+k kartų svarbiau už tą jų galimai būsimą vaiką. Nuo riboto mąstymo vaistų nėra, deja...

mano suopračiu, esminis skirtumas, ar vaikas jau pradėtas, ar ne.. jei žmogui vaiko gyvybė yra didžiausia vertybė, tai hm, ribotu mąstymu ar supermamytiškumu negalėčiau apkaltint. Reiktų ir pačiai tada "apsikaltint".

Aš pati auginu tris, ketvirto neplanuoju, nėra nei psichinių, nei fizinių jėgų. Jeigu bus, gimdysiu. Bet labai tikiuos, kad ne artimiausiu metu smile.gif
Atsakyti
Aš supratau, jog kalba eina apie tai, kad kai kurie žmonės sąmoningai atsisako vaikų dėl karjeros, komfortiškesnio gyvenimo ar šiaip kitų įvairiausių priežasčių, ir kai kurios narės piktinosi, kaip tai kokia karjera ar postai gali būti svarbiau už vaikų planavimą ir jų turėjimą. Smerkiami prioritetai, kas mano galva yra labai narrow-minded.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 26, 09:31)

Už to "negalime sau leisti" slypi labai daug arba labai mažai, bet be abejonės tai labai asmeniški motyvai, kurie kažkam gali atrodyti juokingi ar keisti, o gal trenkti pušin. Gal pora neplanuoja savo ateities kartu, na nesijaučia taip, kad ryžtųsi dar vienam vaikui, pabaigs šią misiją su esamais ir išsivaikščios. Gal aktyvios karjeros planai, kur kūdikis tik trikdytų, galų gale noras pagyventi ir sau, nelaukiant kol visiškas pagrandukas atsistos ant savarankiško gyvenimo kelio, o tai tikrai daug metų. Ir t.t., ir pan..
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 28, 08:58)
Už to "negalime sau leisti" slypi labai daug arba labai mažai, bet be abejonės tai labai asmeniški motyvai, kurie kažkam gali atrodyti juokingi ar keisti, o gal trenkti pušin. Gal pora neplanuoja savo ateities kartu, na nesijaučia taip, kad ryžtųsi dar vienam vaikui, pabaigs šią misiją su esamais ir išsivaikščios. Gal aktyvios karjeros planai, kur kūdikis tik trikdytų, galų gale noras pagyventi ir sau, nelaukiant kol visiškas pagrandukas atsistos ant savarankiško gyvenimo kelio, o tai tikrai daug metų. Ir t.t., ir pan..

Iš visų šitų geriausias argumentas yra "pagyventi sau". Taip, auginant vaiką reikia atsisakyti savojo egoizmo, kai kam tai yra sunku. Tikrai, savimylos, geriau jau neauginkite vaikų. Neliks gi laiko žurnalo "Žmonės" lygio pletkams forumuose.

Tik kažkodėl gyvenimo saulėlydyje paprastai gailimasi, kad nepagimdytas dar vienas vaikas, o ne kad nepagyventa sau.

Yra posakis, kad "užauginti vaikui reikia viso kaimo", kuris parodo, kad turime būti jautresni šalia esantiems, padėti jiems susidoroti su tėvystės iššūkiais, jeigu patys neturime vaikų (gal dėl sveikatos ar pan.), tai turime prisidėti prie šalia esančių vaikų auginimo. Bet mūsų susvetimėjusioje egoistiškoje visuomenėje tai reta.

Bet čia diskusija jau tuščia, reikėtų diskutuoti ne apie ketvirtą vaiką, bet apie vertybes. Nes būtent iš žmogaus vertybinės sistemos išplaukia jo požiūris į pasaulį ir vaikus, prioritetai gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 28, 08:58)

o taip - kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad "negalėsiu sau leisti" daugiau vaikų - tiesiog ne dėl to, kad nematau vaikuose prasmės ar matau blogį, o tiesiog dėl to, kad mane tai sužlugdytų kaip asmenybę.. Vis tik pradeda groti ir kitos natos - laisvalaikis, esamų vaikų gerovė, laikas sau, laikas vyrui, savirealizacija, psichinė sveikata ir pan...

Žaviuosi mamomis, kurios turi savyje savybių, leidžiančių joms būti sėkmingoms keliuose frontuose, bet aš save pažįstu.. Man atrodo, kad gimdyčiau ketvirtąjį vaikelį, jei jis netyčia ateitų wub.gif , bet planuoti nesiryžčiau. O jei dar mergaitė wub.gif

Vat, prasideda - kiek daug sąlygų tam vaikeliui, ane? biggrin.gif
Atsakyti