Neapsiimu vertinti ar dauguma, ar daugiau, bet prasimuša tos istorijos, kai turi, bet faktiškai neaugino. Tai, mano supratimu, tas pats kas nieko. Vien pagimdyti ar apvaisinti nepakanka. Dėl partnerių tai taip, be jų visapusiškos paramos ir pagalbos būtų sudėtinga. Bet kad vaikai netrukdo, tai jie ir netrukdo Nes jie kažkur, bet ne su tėvais ar vienu iš tėvų. Tos retos bendravimo akimirkos ir tiek.
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 18, 11:38)
Neapsiimu vertinti ar dauguma, ar daugiau, bet prasimuša tos istorijos, kai turi, bet faktiškai neaugino. Tai, mano supratimu, tas pats kas nieko. Vien pagimdyti ar apvaisinti nepakanka. Dėl partnerių tai taip, be jų visapusiškos paramos ir pagalbos būtų sudėtinga. Bet kad vaikai netrukdo, tai jie ir netrukdo Nes jie kažkur, bet ne su tėvais ar vienu iš tėvų. Tos retos bendravimo akimirkos ir tiek.
Tai va, kad vienetai tokių ,,prasimušusių'' istorijų. Dabar reikėtų iš lietuvių žymesnių žmonių net nepasakyčiau, kuris jau taip vienas ar šeima ėmė ir neaugino. Atsirastų koks vienetas. Bet žinau daug kur augina, augino ir laimingi. Ir pasiekė, ir dar siekia ir viskas gerai.
Na tai aš sutinku gi, kad ir tokių yra, ir labai gerai Bet nesutinku, kad tų kitokių mažuma ir vienetai. Kas iš to, kad turi vaikų ir net ne vieną, bet viskas ant partnerio pečių? Na tie vaikai kaip fonas, nėra gyvenimo dalis.
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 18, 11:52)
Na tai aš sutinku gi, kad ir tokių yra, ir labai gerai Bet nesutinku, kad tų kitokių mažuma ir vienetai. Kas iš to, kad turi vaikų ir net ne vieną, bet viskas ant partnerio pečių? Na tie vaikai kaip fonas, nėra gyvenimo dalis.
Bet tai tikriausiai normalu. Tam ir yra šeima. Pasidalijimas ,,pareigų''. Kažkada tu tam pritarei kai anksčiau diskutavom. Na isivaizduok šeimą, kur tiek vienas tiek kitas genijus , abu užimti, abu su savo reikalais, siekiais, kiekvienas kas sau, kiek ilgai egzistuotų tokia šeima? O kai yra vaikai atsiranda ir tas toks ,,raikštukas'' surišantis visus.
Kur šiemet atostogausi?
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 13:56)
ir dar pasikartosiu - mane erzina, kai dar neturintys vaikų kaip pretekstą pateikia finansus. Jauni žmonės, susituokę ir ale negali sau leisti o iš kitos pusės, jei jau galėjo ,,sau leisti " du, tai ką tas trečias ar ketvirtas keičia ?
na bet pas mane pirma atsirado šeima ir vaikai, o tik po to toks finansų planavimas, atsižvelgiant į vaikus. Painiojates mano gyvenimo laike, nes vis bandot įpiršti tai ko aš neteigiu
Kodel turi erzinti, kad kazkas vaikus sieja su finansais? Paprastai ta daro protingi zmones ir reikia dziaugtis, kad tokiu zmoniu daugeja, vadinasi maziau pasalpu mokesime, maziau bus nepavalgiusiu ir t.t. Jus piktinates, bet pati nusprendete, kad turint vaiku reiktu finansus planuoti
Tai aš tam pritariu ir iki šiol palaikau, bet čia kabinu tokius labiau ekstryminius, kur 99% grubiai tariant vs. 1%. Kai tikrai nėra tas adekvatus pareigų pasidalinimas, o radikalusis. Na bet čia jau visai oftopikas.
Mes tai ten pat, po to tradiciškai į Italiją. Daugiau lyg ir nieko. Nebent ekspromtai.
Mes tai ten pat, po to tradiciškai į Italiją. Daugiau lyg ir nieko. Nebent ekspromtai.
Aimėja, truputį painiojate Taip, pasiekti kažko įmanoma turint vaiką ar pora vaikų. Bet kalbame gi ne apie vieną - du. Apie penkis ir daugiau. Ir jei jų neaugina auklės ar močiutės.
Žmogaus vidiniai resursai nėra beribiai. Yra baigtinis energijos kiekis. Yra sveikata, fizinės galimybės. Man, pvz., šiuo metu sunkiau, nes jau 1.5 metų nesu išmiegojusi naktį, žadina gi kelis kartus kaip kareivinėse. Esu nuolat (NUOLAT) mieguista, pavargusi, irzli. Miego trūkumas daro savo, o juk be mažojo, yra dar du vyresni vaikai, kuriems taip pat reikia bent kažkiek dėmesio, laiko. Vyras padeda kiek gali, bet jis irgi tik žmogus, dirbantis, vakarais grįžtantis pavargęs. Profesinis tobulėjimas? Šiuo metu tai - bandymas nedegraduoti savo srityje, tik tiek.
Žmogaus vidiniai resursai nėra beribiai. Yra baigtinis energijos kiekis. Yra sveikata, fizinės galimybės. Man, pvz., šiuo metu sunkiau, nes jau 1.5 metų nesu išmiegojusi naktį, žadina gi kelis kartus kaip kareivinėse. Esu nuolat (NUOLAT) mieguista, pavargusi, irzli. Miego trūkumas daro savo, o juk be mažojo, yra dar du vyresni vaikai, kuriems taip pat reikia bent kažkiek dėmesio, laiko. Vyras padeda kiek gali, bet jis irgi tik žmogus, dirbantis, vakarais grįžtantis pavargęs. Profesinis tobulėjimas? Šiuo metu tai - bandymas nedegraduoti savo srityje, tik tiek.
QUOTE(FLight @ 2015 05 19, 12:48)
Aš pasakysiu kaip man atrodo. Man atrodo, kad konkrečiai tu esi perdėtai įstrigusi pinigų sureikšminime. Čia iš visų temų. Kad tau reikia daug ir visko. Ir tu to siekdama tiesiog pervargsti. Tau svarbu, kad tik neatsiliktum nuo kitų perkamąja galia, tam tikra prasme pasirodyti prieš kitus tau svarbu. Aš jokiu būdu nesakau, kad pinigai nesvarbu, kad jų nereikia, kad jie nereikalingi vaikų ugdymui ir t.t. Tikrai ne. Bet, kad ir tavo nustebimas kaip čia dabar ne KASDIEN į parduotuvę eiti dėl šviežių bandelių. Tu patikėk žmonės , šeimos kasdien dėl to neina. Valgo įvairius pusryčius, tepa sumuštinius ant batono riekės, pasišildo nuo vakar kas liko ir t.t. ir gyvena. Ne blogiau nei tu Čia tik smulkmeną paminėjau. Ir daug kitokių tavo pasisakymų yra.
Aš tau jau anksčiau sakiau, kad tu pervargsi, prisimeni, kad saugotum save, kad pailsėtum, kad tiek nedirbutm, bet tu tam tikra prasme pasišaipei ir netgi supykai. Vaikams didžiausias turtas sveika mama.
QUOTE(Aimeja @ 2015 05 19, 14:16)
Aš pasakysiu kaip man atrodo. Man atrodo, kad konkrečiai tu esi perdėtai įstrigusi pinigų sureikšminime.
Na, atrodo kaip atrodo. O iš tiesų - nei supratai, ką parašiau, nei žinai, kaip gyvenu. Prisirankiojai trupinių iš įvairių temų, kaip pati rašai, ir susikūrei kažkokį sau priimtiną paveikslą, pagal savus suvokimus bei požūrius.
Ir, labai įdomu, nuo kada meno pasaulio, kūrybinių profesijų atstovams Lietuvoje pinigai yra visa ko matas ir pagrindas? Kaip tik priešingai, bent iki šiol didžioji dalis labai sąmoningai suvokė, kad jei norėtų daug uždirbti - nebūtų rinkęsi tokios profesijos. Jei kas pasikeitė honorarų ir algų klausimu, painformuokite, gal bus visai džiugi žinia.
QUOTE(FLight @ 2015 05 19, 15:21)
Na, atrodo kaip atrodo. O iš tiesų - nei supratai, ką parašiau, nei žinai, kaip gyvenu. Prisirankiojai trupinių iš įvairių temų, kaip pati rašai, ir susikūrei kažkokį sau priimtiną paveikslą, pagal savus suvokimus bei požūrius.
Ir, labai įdomu, nuo kada meno pasaulio, kūrybinių profesijų atstovams Lietuvoje pinigai yra visa ko matas ir pagrindas? Kaip tik priešingai, bent iki šiol didžioji dalis labai sąmoningai suvokė, kad jei norėtų daug uždirbti - nebūtų rinkęsi tokios profesijos. Jei kas pasikeitė honorarų ir algų klausimu, painformuokite, gal bus visai džiugi žinia.
Aš ir tikėjausi tokio atsakymo. Jeigu žmonėms geriau pastoviai skustis, negu kažką keisti savo gyvenime, tai tegul.
Kalbam ne į temą. Tai gal ir baigiam.
Kalbam į temą. Kad SUNKU su DAUG vaikų kažko pasiekti karjeros ar profesinėje srityje.
Nebūtinai neįmanoma, bet gerokai sunkiau.
Beje, kaip siūlote keisti nemigo naktis, auginant mažą vaiką? Nu nemiega, keliasi, žadina - tenka ištverti, taip yra, faktas. O būna, kitų ir serga daug, ir kitos problemos - tik nesakykite, kad visa tai nepalieka ženklo, pėdsako, neišvargina, ir nėra sunkiau susikaupti ir kt .
Jei šia tema neturite nieko daugiau pasakyti, apart senų ir nelabai adekvačių (gal pavydas?) dainelių apie pinigus, gal geriau tieisog patylėti?
Nebūtinai neįmanoma, bet gerokai sunkiau.
Beje, kaip siūlote keisti nemigo naktis, auginant mažą vaiką? Nu nemiega, keliasi, žadina - tenka ištverti, taip yra, faktas. O būna, kitų ir serga daug, ir kitos problemos - tik nesakykite, kad visa tai nepalieka ženklo, pėdsako, neišvargina, ir nėra sunkiau susikaupti ir kt .
Jei šia tema neturite nieko daugiau pasakyti, apart senų ir nelabai adekvačių (gal pavydas?) dainelių apie pinigus, gal geriau tieisog patylėti?
vaje, dar nesibaigė ši tema?
FLight prisimenu ir aš laikotarpį, kai pametinukus auginau - vienas dar naktimis šokinėdavo , kitą 2 metus maitinau, tad susidare geri keturi metai be nei vienos išmiegotos nakties. Atgal žiūrint viskas jau taip seniai pasimiršo ir taip nereikšminga atrodo, kaip seniai sutaisyto danties skausmas. Linkiu kad labai greitai ir tau taip atrodytų. Be to, jei gauni dozę endorfinų per gimdymą, tai ta nemiga visai kitaip veikia, tad nors žmogaus jėgos ne beribės, bet mamų - tikrai didesnės nei įprasta.
o dėl karjeros ir profesinių aukštumų - jeigu ne tuoj pat ir ne viskas iš karto - vaikai tikrai netrukdo ir su jais nėra sunkiau. Bent jau taip buvo ir yra man asmeniškai.
FLight prisimenu ir aš laikotarpį, kai pametinukus auginau - vienas dar naktimis šokinėdavo , kitą 2 metus maitinau, tad susidare geri keturi metai be nei vienos išmiegotos nakties. Atgal žiūrint viskas jau taip seniai pasimiršo ir taip nereikšminga atrodo, kaip seniai sutaisyto danties skausmas. Linkiu kad labai greitai ir tau taip atrodytų. Be to, jei gauni dozę endorfinų per gimdymą, tai ta nemiga visai kitaip veikia, tad nors žmogaus jėgos ne beribės, bet mamų - tikrai didesnės nei įprasta.
o dėl karjeros ir profesinių aukštumų - jeigu ne tuoj pat ir ne viskas iš karto - vaikai tikrai netrukdo ir su jais nėra sunkiau. Bent jau taip buvo ir yra man asmeniškai.