QUOTE(flight @ 2015 05 15, 09:43)
Taigi, Milli - jūs turite savo verslą, finansinė padėtis gera ir užtikrinta, kasmet keliaujate su šeima po Europą, gal dar yra ir kas padeda. Tai jūs labai protingai, apskaičiuotai ir adekvačiai vaikus suplanavote - apie ką mes temoje ir kalbame
Tik stebiuosi, nejaugi, būdama tokia veikli, verlsi mama, nesuvokiate, kad yra žmonių, kuriems einasi sunkiau?
Čia temoje mamos rašė - kažkas spaudžiasi vieno kambarėlio bute keturiese, kažkam su darbais nekaip, kažkam su sveikata, ne visi turi verslo gyslelę ar galimybių jam pradėti. Sunku suprasti tokias šeimas?
tiek jau to pasikartosiu - pirmą vaikiuką gimdžiau, kai abu su vyru studentai buvome, aš stipendija gaudavau ir puse etato dirbau, o vyras - stipendija ir savaitgaliais padirbdavo. Kai antros laukiausi - vyras jau mokslus baigęs ir darbą turėjo, bet pati pradžia buvo ,taigi vėl - minimumas ir mano motinystės išmoka (už pusės etato darbą). trečiosios pradėjau lauktis magistrą užbaigus, tai jau tik tiek, kad vyras nemažai pasiekęs buvo ir aš jau šiokį tokį darbą geresnį turėjau. Tai gera finansinė padėtis - tik po trečiosios, kai jai buvo metukai, pradėjau verslą sukti.
ir dar pasikartosiu - mane erzina, kai dar
neturintys vaikų kaip pretekstą pateikia finansus. Jauni žmonės, susituokę ir ale negali sau leisti
o iš kitos pusės, jei jau galėjo ,,sau leisti " du, tai ką tas trečias ar ketvirtas keičia ?
ir nesunku suprasti man kitokius. Tik kodėl turėčiau save ir savo šeimą menkinti ir nesijausti patenkinta savo gyvensena, jei mums niekas ant lėkštutės nebuvo paduota, viską patys pasiekiemė ir be galo džiaugiamės savo vaikais. Aš kitų nesmerki, o kaip tik labai linkiu turėti tokią laimę kaip mūsų. bet tai kad čia daugeliui atrodo, kad tai ,,nepadoru"
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 15, 09:52)
Aš taip suprantu, Mili mielai paremtų visus, kurie pasiskaičiavę savo finansus nusprendžia neturėti 2-3-4 vaikų.
Papildyta:
o jei verslas nesisketų, dižiulės skolos, įkeistas butas, kurį bankas grasinasi atimt ir t.t. tai vistiek
dabar lauktumeisi ketvirto?
paramos nesiūlau, bet... dar labai senai Nomedos pokalbių laida kalbino Varėnos rajone gyvenančią daugiavaikę - septynis augina, du iš jų įvaikinti. tai ji viešai pasakė - moterys, tik nežudykit savo vaikelių, o jei jau pagimdėt ir neišgalit - man atneškit, aš jau kaip nors paauginsiu. Aš irgi su dar vienu ar dviem laisvai susidoročiau.
jei verslas nesisektų, ką nors kitą daryčiau, bet vis tiek stengčiausi gyventi geriau. Kai turi vaikų beatodairiškai nerizikuoji ir į skolas nelendi. Finansiniai sunkumai nesustabdė dėl trijų, nesustabdytų ir dėl ketvirto.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 09:23)
Taip, bet jūs teigėte, kad TIK vaikai yra visa ko gero varančioji jėga, ar ne taip supratau?
Jums šeima yra pagrindas, bet tai nereiškia, kad ir visiems likusiems tai turi būti svarbiausia. Yra žmonių be šeimos ir jie jaučiaisi laimingi. Ir ką?
tikrai nesakiau kad TIK.
ir dar pabrėžiau, kad asmeniškai aš negaliu statyti šių dalykų į vieną eilę. kiti lai ,,stato"
BET - o kodėl neturėtų būti? Aš apie tai savo ir bakalaurinį ir magistrinį parašiau - visą forumą užbuginčiau jei surašyčiau kokius svarbius dalykus gyvenime lemia šeima. Bet ar apie tai ši tema?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 15, 10:41)
Tai yra labai apgalvotas šeimos planavimas. Priminkite, ar apie tai ši diskusija? Kai yra šeimos finansinė gerovė, tuomet planuojama gausi šeimyna. O ne šiaip iš lempos, su trim skatikais kišenėje ir visokiom labdarinėm gerybėm. Apie ką diskusija? Nes pradėjau painiotis.
na bet pas mane pirma atsirado šeima ir vaikai, o tik po to toks finansų planavimas, atsižvelgiant į vaikus. Painiojates mano gyvenimo laike, nes vis bandot įpiršti tai ko aš neteigiu
Papildyta:
beje, visa tema jau pasidarė mano nepopuliarių nuostatų nagrinėjimas. Gal baigiam ką? aš daug geriau suprantu moderniosios visuomenės mąstymą dėl vaikų, o jūs sužinojote, kad dar yra toklių keistuolių kaip aš. Gal taškas?
.