Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(flight @ 2015 05 15, 09:19)
Na, jei uždirbimas daugiau su mažesnėmis laiko sąnaudomis reiškia -  turiu atliekamų pingų, nuiprikau butą ir jį išnuomojau, tada taip. Bet jei tai rimtas, nuoseklus gilinimasis į savo sritį, tai tas reikalauja gan nemažų laiko ir kt. investicijų. Žmogus, kaip žinia, ne guminis, taigi, kuo daugiau vaikų - tuo mažiau laiko bei energijos lieka (vaikai - tai ir bemiegės naktys, ir ligos, ir t.t.) . Nebent tuos vaikus žiūri ir augina auklės bei močiutės.

na mano šeimos atveju tai buvo apsvarstyta kad noriu laisvo grafiko ir didesnių pinigų, tad pradėjom verslą. tobulėju šitoje srityje jau penkti metai, ir kuo toliau, tuo mažiau laiko reikia uždirbti tai pačiai sumai. Vat todėl ir ketvirto užsimanėm
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 15, 09:18)
Bet prie ko tie vaikai? Žmogus ir taip tobulėja profesinėje srityje, uždirba vis daugiau su mažesnėmis laiko sąnaudomis, nes yra įdirbis, viskas daug paprasčiau. Arba ne. Vaikai prie ko? O gi tik tau vaikai yra visa ko variklis ir spyris į minkštą vietą veikti, tobulėti ir kt., kitiems vaikai ne variklis, toks tas skirtumas.

vėl viską apvertėt. Klausimas buvo ar daugiavaikės turi poreikį tobulėti profesinėje srityje, atsakymas - būtinai taip, nes norisi komforto ne tik sau, bet ir turi atsakomybę suteikti tą komfortą ar gyvenimo kokybę savo vaikams. Ir bent jau aš svajojau suteikti vaikams daugiau nei galėjo mano tėvai (o juos ribojo sovietinė santvarka, o ne pačių motyvacija). Todėl ir tąsome savo atžalas kiekvienais metais po visą Europą - taip pildau savo svajonės iš vaikystės - keliauti.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 10:26)
kuo toliau, tuo mažiau laiko reikia uždirbti tai pačiai sumai. Vat todėl ir ketvirto užsimanėm

Tai vis tik, gera finansinė padėtis, nuosavas verslas turėjo reikšmės planuojant ketvirtą vaikelį? wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 15, 09:08)
Dėl savęs, asmeniniai motyvai, o ne dėl kažko, dėl vaikų ar kitų.

mano vaikas yra labai asmeninis mano motyvas, tikrai ne svetimas ir neprimestas. O kitaip - labai jau egoistiškai skamba. ir mano nuomonė tai nėra vertybė.Jei jums egoizmas vertybė - jūsų reikalas.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 09:31)
Tai vis tik, gera finansinė padėtis, nuosavas  verslas turėjo reikšmės planuojant ketvirtą vaikelį? wink.gif

gera finansinė padėtis ir įsivažiavęs verslas (bei užbaigti reikalai su mano planine sudėtingą sveikatos operaciją) turėjo reikšmės kad dabar jau galiu lauktis ketvirto. O norėtas ir planuotas jisai jau buvo dar tarp antro ir trečio. Taip kad ne, neskaičiavome kad dabar jau galime sau leisti. Atvirkščiai, kai gimė trečias, padarem viską kad galėtume jiems viską leisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 15 gegužės 2015 - 09:36
Taigi, Milli - jūs turite savo verslą, finansinė padėtis gera ir užtikrinta, kasmet keliaujate su šeima po Europą, gal dar yra ir kas padeda. Tai jūs labai protingai, apskaičiuotai ir adekvačiai vaikus suplanavote - apie ką mes temoje ir kalbame 4u.gif Tik stebiuosi, nejaugi, būdama tokia veikli, verlsi mama, nesuvokiate, kad yra žmonių, kuriems einasi sunkiau?

Čia temoje mamos rašė - kažkas spaudžiasi vieno kambarėlio bute keturiese, kažkam su darbais nekaip, kažkam su sveikata, ne visi turi verslo gyslelę ar galimybių jam pradėti. Sunku suprasti tokias šeimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 15 gegužės 2015 - 09:45
Aš taip suprantu, Mili mielai paremtų visus, kurie pasiskaičiavę savo finansus nusprendžia neturėti 2-3-4 vaikų.
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 09:36)
gera finansinė padėtis ir įsivažiavęs verslas (bei užbaigti reikalai su mano planine sudėtingą sveikatos operaciją) turėjo reikšmės kad dabar jau galiu lauktis ketvirto. O norėtas ir planuotas jisai jau buvo dar tarp antro ir trečio. Taip kad ne, neskaičiavome kad dabar jau galime sau leisti. Atvirkščiai, kai gimė trečias, padarem viską kad galėtume jiems viską leisti.

o jei verslas nesisketų, dižiulės skolos, įkeistas butas, kurį bankas grasinasi atimt ir t.t. tai vistiek dabar lauktumeisi ketvirto?
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 10:29)
na mano šeimos atveju tai buvo apsvarstyta kad noriu laisvo grafiko ir didesnių pinigų, tad pradėjom verslą. tobulėju šitoje srityje jau penkti metai, ir kuo toliau, tuo mažiau laiko reikia uždirbti tai pačiai sumai. Vat todėl ir ketvirto užsimanėm

Tai yra labai apgalvotas šeimos planavimas. Priminkite, ar apie tai ši diskusija? Kai yra šeimos finansinė gerovė, tuomet planuojama gausi šeimyna. O ne šiaip iš lempos, su trim skatikais kišenėje ir visokiom labdarinėm gerybėm. Apie ką diskusija? Nes pradėjau painiotis.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 09:29)
Papildyta:

Taigi planuojate šeimą, netgi labai atsižvelgdami į savo šeimos finansus.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 09:43)
Taigi, Milli - jūs turite savo verslą, finansinė padėtis gera ir užtikrinta, kasmet keliaujate su šeima po Europą, gal dar yra ir kas padeda. Tai jūs labai protingai, apskaičiuotai ir adekvačiai vaikus suplanavote - apie ką mes temoje ir kalbame 4u.gif  Tik stebiuosi,  nejaugi, būdama tokia veikli, verlsi mama,  nesuvokiate, kad yra žmonių, kuriems einasi sunkiau?

Čia temoje mamos rašė - kažkas spaudžiasi vieno kambarėlio bute keturiese, kažkam su darbais nekaip, kažkam su sveikata, ne visi turi verslo gyslelę ar galimybių jam pradėti. Sunku suprasti tokias šeimas?

tiek jau to pasikartosiu - pirmą vaikiuką gimdžiau, kai abu su vyru studentai buvome, aš stipendija gaudavau ir puse etato dirbau, o vyras - stipendija ir savaitgaliais padirbdavo. Kai antros laukiausi - vyras jau mokslus baigęs ir darbą turėjo, bet pati pradžia buvo ,taigi vėl - minimumas ir mano motinystės išmoka (už pusės etato darbą). trečiosios pradėjau lauktis magistrą užbaigus, tai jau tik tiek, kad vyras nemažai pasiekęs buvo ir aš jau šiokį tokį darbą geresnį turėjau. Tai gera finansinė padėtis - tik po trečiosios, kai jai buvo metukai, pradėjau verslą sukti.

ir dar pasikartosiu - mane erzina, kai dar neturintys vaikų kaip pretekstą pateikia finansus. Jauni žmonės, susituokę ir ale negali sau leisti rolleyes.gif lotuliukas.gif o iš kitos pusės, jei jau galėjo ,,sau leisti " du, tai ką tas trečias ar ketvirtas keičia ?

ir nesunku suprasti man kitokius. Tik kodėl turėčiau save ir savo šeimą menkinti ir nesijausti patenkinta savo gyvensena, jei mums niekas ant lėkštutės nebuvo paduota, viską patys pasiekiemė ir be galo džiaugiamės savo vaikais. Aš kitų nesmerki, o kaip tik labai linkiu turėti tokią laimę kaip mūsų. bet tai kad čia daugeliui atrodo, kad tai ,,nepadoru" blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 15, 09:52)
Aš taip suprantu, Mili mielai paremtų visus, kurie pasiskaičiavę savo finansus nusprendžia neturėti 2-3-4 vaikų.
Papildyta:

o jei verslas nesisketų, dižiulės skolos, įkeistas butas, kurį bankas grasinasi atimt ir t.t. tai vistiek dabar lauktumeisi ketvirto?

paramos nesiūlau, bet... dar labai senai Nomedos pokalbių laida kalbino Varėnos rajone gyvenančią daugiavaikę - septynis augina, du iš jų įvaikinti. tai ji viešai pasakė - moterys, tik nežudykit savo vaikelių, o jei jau pagimdėt ir neišgalit - man atneškit, aš jau kaip nors paauginsiu. Aš irgi su dar vienu ar dviem laisvai susidoročiau.

jei verslas nesisektų, ką nors kitą daryčiau, bet vis tiek stengčiausi gyventi geriau. Kai turi vaikų beatodairiškai nerizikuoji ir į skolas nelendi. Finansiniai sunkumai nesustabdė dėl trijų, nesustabdytų ir dėl ketvirto.

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 09:23)
Taip, bet jūs teigėte, kad TIK vaikai yra visa ko gero varančioji jėga, ar ne taip supratau? wink.gif

Jums šeima yra pagrindas, bet tai nereiškia, kad ir visiems likusiems tai turi būti svarbiausia. Yra žmonių be šeimos ir jie jaučiaisi laimingi. Ir ką?

tikrai nesakiau kad TIK.
ir dar pabrėžiau, kad asmeniškai aš negaliu statyti šių dalykų į vieną eilę. kiti lai ,,stato"
BET - o kodėl neturėtų būti? Aš apie tai savo ir bakalaurinį ir magistrinį parašiau - visą forumą užbuginčiau jei surašyčiau kokius svarbius dalykus gyvenime lemia šeima. Bet ar apie tai ši tema?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 15, 10:41)
Tai yra labai apgalvotas šeimos planavimas. Priminkite, ar apie tai ši diskusija? Kai yra šeimos finansinė gerovė, tuomet planuojama gausi šeimyna. O ne šiaip iš lempos, su trim skatikais kišenėje ir visokiom labdarinėm gerybėm. Apie ką diskusija? Nes pradėjau painiotis.

na bet pas mane pirma atsirado šeima ir vaikai, o tik po to toks finansų planavimas, atsižvelgiant į vaikus. Painiojates mano gyvenimo laike, nes vis bandot įpiršti tai ko aš neteigiu smile.gif irnesakyk.gif
Papildyta:
beje, visa tema jau pasidarė mano nepopuliarių nuostatų nagrinėjimas. Gal baigiam ką? aš daug geriau suprantu moderniosios visuomenės mąstymą dėl vaikų, o jūs sužinojote, kad dar yra toklių keistuolių kaip aš. Gal taškas?

.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 15 gegužės 2015 - 12:55
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 13:56)

ir dar pasikartosiu - mane erzina, kai dar neturintys vaikų kaip pretekstą pateikia finansus.

ir nesunku suprasti man kitokius.

Prieštaraujate pati sau.
Tai jus erzina kitaip mąstantys, ar jums visai nesunku juos suprasti?
Atsakyti
Milli, aš, tiesą sakant, jau irgi nebesuprantu, apie ką diskusija. g.gif Prieštaraujate pati sau ir painiojatės, todėl nebeaišku, ką norite pasakyti.

`

Džiaugiuosi jūsų laime ir visos šios diskusijos metu tą ir kartojau - kad būtent TOKIOS daugiavaikės šeimos yra gėris, o ne pašalpiniai, soc, būstuose gyvenantys ar pan. Kai žmonės ir gali, ir nori - taigi šaunu, linkiu jums mėgautis motinyste ir toliau 4u.gif

Bet diskutavome juk ne apie tokias šeimas ir galimybes. Tai kažkaip ir nebesuprantu, mes apie ratus, jūs apie batus, ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 15 gegužės 2015 - 13:16
ech, tuo ir pasižymi forumo diskusijos - aš parašiau tai, kita parašė anaip, pateikė pavyzdį, padiskutavom dėl to pavyzdžio, tada kita parašė kitą pavyzdį ir t.t.ir t.t.

Taip, aš galiu suprasti kitaip mąstančius bet tai nereiškia, kad man tai turi patikti. O kad man nepatinka ir erzina, tai jau čia mano bėdos ar ne? na pabumbėjau ir sukėliau diskusiją kuri nuėjo į lankas.

Pati sau neprieštarauju, bet jei atsakau į jūsų pateiktus pavyzdžius ar klausimus, o jie ne tokie kaip tikitės, tai ir atrodo kad painiojamės. todėl ir sakau, kad jau laikas liautis. Kiek mačiau viename poste, kažkas net pasišlykštėjo.... man jau irgi nesmagu - juk kažkas man net trydos strėlytę pasiuntė ir narcizinių gėlių šeimai prirūšiavo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 15 gegužės 2015 - 13:59
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 14:54)
todėl ir sakau, kad jau laikas liautis.

Atsižvelgiant į jūsų dabartinę būklę - ok, nesikabinėsiu 4u.gif
Atsakyti