Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 14, 14:12)
Taip, būtent tai ir darote.

vaje, nepastebėjau, gal galit pacituot?
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2015 05 14, 14:42)
O jei nepašalpinė trijų vaikų šeima pasiskaičiuoja,  ji jau nepadori, ar kaip? g.gif

tai jūs man pasakykit, nes aš termino pašalpinė daugiavaikė nežinau, tik šaipausi iš jo.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 14, 14:45)
tai jūs man pasakykit, nes aš termino pašalpinė daugiavaikė nežinau, tik šaipausi iš jo.

Ką pasakyti? g.gif Padariau tokias išvadas iš tavo pasisakymo -jau jeigu turi/turėsi keturis, esi patepta. O jei turi tris ir daugiau neplanuoji dėl finansinių priežasčių, esi kažkokia jau blogesnė šeima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 14, 15:42)
o kodėl čia daugeliui taip sunku susitaikyti su mintim, kad mane nervuoja vaikų vertinimas ir apsisprendimas jų turėt ir kiek turėt pagal pinigus? Kodėl tai traktuojama, kaip kažkoks lyginimas, rūšiavimas, savęs iškėlimas? Visi skirtingi, ir jei jus užknisa mano požiūris, kad vaikai neturi būti vertinami pinigais, tai mane užknisa požiūris, kad jums taip tinka. Lygybė. O kad mano požiūris nepopuliarus, tai jau supratau, ačiū. Tik nereikia čia taip visoms įsižeisti, jei jau tokie teisūs ir teisingi jaučiatės.

O kodėl nervuoja kitų pasirinkimas? Vaikų niekas ir nevertina pinigais. Vertinama visuma, kas po to ir kaip visi gyvens, irgi vaikai. Pagal pinigus, tai vienas iš apsisprendimo kriterijų, juolab, kad vaikų šeima jau turi, bet apgalvoja, ar užteks pinigų išmaitinti, išlavinti, išleisti į gyvenimą visiems likusiems, nes ir laiko visiems reikia, o laikas taip pat reikšmingas faktorius. Ir gyvenamoji vieta ne paskutinėje vietoje. Yra tiesiog visuma visko. Nes prisigimdyti daug proto nereikia, jei ką. Ir ne taip ilgai tas procesas užtrunka, vos devyni mėnesiai ir opa, naujas šeimos narys, o gal ir du trys vienu metu. Pasakysiu dar nepopuliariau, kad yra moterų, kurios gimdo ir rūpinasi savo palikuoniais, o yra tokių, kurios dauginasi, ir joms tikrai nerūpi, kaip tie palikuonys užaugs, nes visi padės, nes privalo padėti, juk ji dauginasi. Arba tiesio dzin. Nei rūpi, nei ką, juk visi iš meilės.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 14, 12:28)
Štai ką gauni augindamas vaiką:
1. Pavardės partęsimą - kieno pavardės pratęsimą? Mano pavardė mergautinė, vaikai vyro pavarde.
2. Dievo šmėkščiojimą kasdien - tiems, kas juo tiki.
3. Krizenimą po anklode kasnakt - mieliau naktį miegu, nei klausaus krizenimo.

4. Meilės - daugiau nei tavo širdis gali sutalpinti. - eilinis niekalas, begalė žmonių vaikų nemyli.
5. Daug bučinių ir apsikabinimų. - priklauso nuo vaiko.
6. Nesibaigiančią nuostabą dėl kalnų, skruzdėlių, debesų ir šiltų pyragėlių. - ir begalę klausimų "kodėl, kam, kaip, iš kur", kai net turi įsijungt filtrą, kad negirdėtum.

7. Ranką įsikibti (dažniausiai išteptą uogiene). - tą man gali suteikti ir vyras, be uogienės
8. Kompaniją burbulų pūtimui, aitvarų leidimui, smėlio pilių statybai ir bėgimui per šaligatvį lyjant lietui. - jei tau patinka pūsti burbulus ir t.t.
9. Kažką, su kuo gali kvailai pasijuokti, nepriklausomai nuo to, ką tądien pasakė tavo bosas arba koks buvo akcijų kursas. - tą galiu daryti ir su vyru ar seserimi.

10. Teisę niekada nesuaugti. - kai kurie ja aktyviai naudojasi ir neturėdami vaikų.
11. Gali piešti pirštais, žaisti slėpynių, gaudyti jonvabalius ir tikėti, kad egzistuoja Kalėdų Senelis. - vėlgi, jei tau to reikia.
12. Tau nereikia teisintis, kad žiūri Pūkuotuko nuotykius šeštadienio rytais, eini į Disnėjaus filmus ir buri iš žvaigždžių. - o reikia teisintis? Aš pvz., viena vaikštau į tokius filmus kaip transformeriai, keršytojai ir pan. Ir niekam nesiteisinu.

13. Gali pasikabinti vaivorykščių, širdelių ir gėlyčių ant šaldytuvo durų. - gali ir taip.
14. Esi herojus, nes nukeli skraidančią lėkštę nuo stogo, nuimi dviračio ratus, kad ištrauktum įstrigusią skiedrą, pripildai baseiną, treniruoji futbolo komandą, kuri niekada nelaimi, bet visada gauna ledų po kiekvienos treniruotės. - tik jau nereikia, dažniausiai būna taip - tete arba mama, man to ir to reikia, padaryk. O kai padarai - tai duokdie spėja padėkot ir vėl lekia savais reikalais.
15. Tu gauni teisę pirmas stebėti tokius istorinius įvykius kaip pirmas žingsnis, pirmas žodis, pirmas liemenukas, pirmas pasimatymas, pirmas kartas už vairo. - ir nieko itin ypatingo tame nėra.

16. Tu tampi nemirtingas. Tu išaugini dar vieną šaką savo genealoginiame medyje ir, jei tau sekasi, daug šakelių, vadinamų anūkais. - nemirtingas tu tampi, kai padarai kažką reikšmingo pasauliniu mąstu, o šiaip tas "nemirtingumas" užsibaigia įrašu antkapyje.
17. Gauni psichologijos, mitybos, kriminalinės teisės, komunikacijos ir žmogiškojo seksualumo išsilavinimą tokį, kokio negali suteikti joks universitetas. - kadangi joks universitetas tokio mokslo neteikė, tai tokį išsilavinimą gali paslėpt tarp senų vaiko nuotraukų,
18. Savo vaiko akyse esi lyg Dievas. - vėlgi, tikrai ne, savo vaiko akyse esi toks elementariausias daiktas, skirtas jo poreikių tenkinimui. Maaaam, man reikia.

19. Gauni nepalyginamą meilę. - daugiau gauni kaprizų ir merkantiliškų meilės apraišku, kai trinasi apie tave ir meilinasi, kai ko nors reikia.,
20. Įgauni magiškos galios išbaidyti visus baubus ir siaubūnus iš po lovos, pagydyti sužeistą širdį, sutramdyti naktinį vakarėlį, padėti gyvenimo pamatus ir mylėti be galo, taigi vieną dieną... - sutinku tik dėl baubų ir siaubūnų, o visa kita - bullshitas bullshitatum.
21. Lygiai kaip tu, jie mylės savo vaikus, neskaičiuodami, kiek tai kainuoja - tame nėra visiškai jokio priežąstingumo, gali mylėti vaikus, o jie visiškai nenorės nei mylės vaikų.

Nusiimk rožinius akinius ir nebesiseilėk tokiomis įžvalgomis.

Aš manau jūs abi matot tik juoda arba balta, o gyvenime daug spalvų.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 14, 14:21)
Mili, bet reikia įvertinti, kad jūsų šeima ne rodiklis ir ne masinis reiškinys. Jūs gyvenate geriau, nes vaikai skatino stengtis, o pvz. pas mus vaikai nėra variklis, kuris stumia geriau dirbti ir daugiau užsidirbti, mes patys ir be vaikų įtakos stengėmės bei stengiamės. O vaikai tik palengvina gyvenimą augdami ir tapdami savarankiškesniais, kol maži jie kaip tik buvo stabdys ir inkarai, kai jie vyresni visiems daugiau laisvės. Kiekvienas naujas vaikas vėl iš naujo stabdo tėkmę. [B] Gal pas kitus kitaip ir maži vaikai nestabdo, neapsunkina judėjimo, bet tai kiekvienos šeimos ritmas.

Sutinku visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 14, 15:08)
bet jei jau mėtomės aforizmais - ne lėkštei šulinį suprasti  mirksiukas.gif

Vis gi, įdomu - kodėl taip norite nuvertinti visus, kurie neaugina būrio vaikų? Ar todėl, kad jums pačiai nuolat reikalingas patvirtinimas, jog esate savaip svarbi, reikšminga ir reikalinga? Ar tik lygndama save su mažiau vaikų turinčiais, nagrinėdama jų motyvus bei pasvarstymus, jaučiatės kažko verta ?

CiIccio - bravo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2015 05 14, 15:08)
aaa, tai iš jūsų vaikas paskutinį duonos kąsnį atėmė?

Iš mūsų - ne. Todėl ir turime tris, o ne penkis, dešimt ar penkiolika. Bet yra kam ir trys - per daug, ir labai gerai juos suprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 gegužės 2015 - 20:07
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 14, 13:28)
Nusiimk rožinius akinius ir nebesiseilėk tokiomis įžvalgomis.

Niekada neturėjau rožinių akinių, esu realistė. Visiškai suprantu, kad tau vaikai gali reikšti visai kitus dalykus. Gaila, kad kitokį požiūrį laikai seilėjimusi (todėl negali suprasti Mili ir jai atrodai kaip lėkštė). Man šitos įžvalgos visiškai pasiteisino tiek mano tėvų, tiek mano pačios, tiek mano vaikų gyvenime - esu dėkinga savo tėvams už begalinę meilę, duotą mums, ir su džiaugsmu stebiu, kaip mano vaikai savo vaikams sugeba duoti dar daugiau meilės, nei mokėjom mes. Nežinau dalykų, kurie teiktų daugiau gyvybės, nuostabos ir džiaugsmo, negu šalia augantis naujas žmogus.
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 14, 15:21)
O vaikai tik palengvina gyvenimą augdami ir tapdami savarankiškesniais, kol maži jie kaip tik buvo stabdys ir inkarai, kai jie vyresni visiems daugiau laisvės. Kiekvienas naujas vaikas vėl iš naujo stabdo tėkmę.

Tikriausiai darai išvadas iš trumpo periodo. Bet juk gyvenimas tęsiasi ne du ir ne keturis metus, kai vaikai ūgtels, būtent jie greitins jūsų gyvenimo lėtėjančią srovę, įneš pokyčių, neleis užsnūsti.
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 14, 18:32)
Pasakysiu dar nepopuliariau, kad yra moterų, kurios gimdo ir rūpinasi savo palikuoniais, o yra tokių, kurios dauginasi, ir joms tikrai nerūpi, kaip tie palikuonys užaugs, nes visi padės, nes privalo padėti, juk ji dauginasi. Arba tiesio dzin. Nei rūpi, nei ką, juk visi iš meilės.

Priešingai, čia pasisakei labai populiariai. Būtent dėl tokios pozicijos dauguma gausių šeimų jaučiasi nuolatos puolamos, niekinamos ir, galbūt, neadekvačiai sureaguoja į komentarus daugiavaikystės atžvilgiu, jos jaučiasi negrįstai įžeidinėjamos dėl savo pasirinkimo. Argi pasakymas "dauginasi" nėra įžeidžiantis? Nemačiau, kad motinai nerūpėtų, kaip tie palikuonys užaugs, net jei ji asociali ar ne itin intelektuali, kaip sugeba, taip jais rūpinasi, bet tikrai rūpinasi, tik gal ne pagal jūsų standartus. Ir apie vaikus "iš meilės" be reikalo su tokiu sarkazmu kalbat, nebent jūs vaikus kokiais kitais tikslais, ne iš meilės gaminat?
Atsakyti
Jau tik nereikia tų klišių 4u.gif Mes visos puikiausiai žinome apie ką rašiau ir ką mini tie, kurie apibūdina būtent tas, kurios dauginasi. Tai tikrai ne tavo komentare minimos daugiavaikės doh.gif Todėl bandymas manipuliuoti tomis klišėmis ne į temą.

Mano periodas toks, kad vaikai jau paaugliai, ir labai gerai žinau kiek metų truko stabdymas, sakykim tai vienas gražiausių mano gyvenimo metų laikas, bet taip jau sutapo su vaikų gimimu, augimu. Ir dabar kai jie paaugę, aš dar turiu laiko tam gyvenimo ritmui, kurį leidžia gyventi amžius, sveikata ir galimybės, kai yra to draivo. Ir darbai taip pat daromi savo ritmu, nes nebėra kas stabdo, tos vaikiškos ligos, visokie su mažyliais susiję dalykai, nuo ko net norėdamas neatsiribosi. Galų gale pagaliau turiu daugiau laiko sau, viskam, o ir vyrui taip pat to laiko daugiau, t.y. kai galime pabūti tik dviese. Visko nesurašysiu, bet džiaugiuosi šiuo laikotarpiu, kai vaikai jau paaugę ir laisvė papūgoms. 4u.gif
Atsakyti
Subjektyvi - ką čia mes, lėkštės, suprasime biggrin.gif Kaip paaiškėjo, tik penkių ar daugiau vaikų turėjimas įgalina pamatyti gyvenimo džiaugsmą ir prasmę, ir, kas svarbiausia - nesislepiant žiūrėti Mikės Pūūkuotuko nuotykius šeštadienių rytais. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2015 05 14, 22:08)
Tikriausiai darai išvadas iš trumpo periodo. Bet juk gyvenimas tęsiasi ne du ir ne keturis metus, kai vaikai ūgtels, būtent jie greitins jūsų gyvenimo lėtėjančią srovę, įneš pokyčių, neleis užsnūsti.

Taip gali būti, bet juk nebūtinai VIEN vaikas turi įnešti tuos pokyčius ir būti visa ko varomoji jėga. Labai daug vaikui užkraunama tokiu atveju - tėvai , taip išeitų, nebeturi savų inspiracijų, asmeninių postūmių, interesų, jei tik vaiku gyvena ir juda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 gegužės 2015 - 21:36
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 14, 22:19)
Jau tik nereikia tų klišių 4u.gif Mes visos puikiausiai žinome apie ką rašiau ir ką mini tie, kurie apibūdina būtent tas, kurios dauginasi. Tai tikrai ne tavo komentare minimos daugiavaikės doh.gif Todėl bandymas manipuliuoti tomis klišėmis ne į temą.

Kadangi pati asmeniškai laukdamasi 4-to vaiko iš bendradarbės sulaukiau frazės: "tai dauginiesi cool.gif ?", arba, atvykusi gimdyti 5-to iš gydytojos pasiteisinimui dėl neskubėjimo apžiūrėti, kai priėmime buvo paraginta, ištartą "manėm, kokia vadala (žemaitiškai, valkata)", man tokie parašymai iliustruoja būtent mūsų visuomenės klišes. Beje, ne vieno tokio pamaloninimo sulaukė ir mano anyta, užauginusi 8 vaikus. Žinoma, kai jie tapo gydytojais, mokytojais, inžinieriais, tie "protintojai" pritilo, dabar gal net su pavydu žiūri, su kokia meile vaikai rūpinasi senute.
Atsakyti
Užsukau pasižvalgyti.. nugi baisi tema.Kaip galima įžeidinėti vienai kitą ir aiškinti kiek, kam,kada vaikų turėti,auginti.. ir kaip juos auginti.Kartais pavydas net žaidžia kažkieno.
Pašiurpau.Maniau ,kad tema maloni,pokalbiai,patarimai,o ne pjautynės. blink.gif

Man kažkada pasakė kažkas-"o kam tau trečias vaikas".... na ir kaip gali taip liežuvis apsiversti kažkam ."Man tas vaikas,ne tau" biggrin.gif Smaguma man turėti tris vaikus,ketvirtą turėčiau jei jaunesnė būčiau ir sveikata ok būtų smile.gif Dabar laiminga su trimis mažyliais.

Fui tema.Arba tema gerokai ne į tą pusę pakreipta.
Siūlyčiau švelniau viską piešti.

Planuojančioms linkiu gražių ir sveikų vaikučių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 05 14, 22:39)
Taip gali būti, bet juk nebūtinai VIEN vaikas turi įnešti tuos pokyčius ir būti visa ko varomoji jėga. Labai daug vaikui užkraunama tokiu atveju - tėvai , taip išeitų, nebeturi savų inspiracijų, asmeninių postūmių, interesų, jei tik vaiku gyvena ir juda?

Kodėl jie turi gyventi ir judėti tik vaiku?Tiesiog vaikas yra neatsiejama gyvenimo dalis, kuri stipriai įtakoja tavo gyvenimą, dėl kurio tu amžinai priverstas tobulėti, nesustoti, neatsilikti, neaptingti.
Atsakyti
_una_, sutinku, kad yra kas gali numesti tokias keistas frazes, man pvz. neapsiverstų liežuvis taip pasakyti. O rašau apie visai kitokias moteris, kurios būtent neatsakingai dauginasi, ir tai labai teisingas apibūdinimas, kodėl jos būtent dauginasi, o ne toks, kurios atsakingos daugiavaikės net nesvarbu su kokiu skaičiumi vaikų. Juk norėjimas gausios šeimos, atsakingas planavimas, rūpestis vaikais ir jų gerove, tai labai gražu ir neturi nieko bendro su dauginimosi instinktais. 4u.gif
Atsakyti