Štai ką gauni augindamas vaiką:
1. Pavardės partęsimą - kieno pavardės pratęsimą? Mano pavardė mergautinė, vaikai vyro pavarde.
2. Dievo šmėkščiojimą kasdien - tiems, kas juo tiki.
3. Krizenimą po anklode kasnakt - mieliau naktį miegu, nei klausaus krizenimo.
4. Meilės - daugiau nei tavo širdis gali sutalpinti. - eilinis niekalas, begalė žmonių vaikų nemyli.
5. Daug bučinių ir apsikabinimų. - priklauso nuo vaiko.
6. Nesibaigiančią nuostabą dėl kalnų, skruzdėlių, debesų ir šiltų pyragėlių. - ir begalę klausimų "kodėl, kam, kaip, iš kur", kai net turi įsijungt filtrą, kad negirdėtum.
7. Ranką įsikibti (dažniausiai išteptą uogiene). - tą man gali suteikti ir vyras, be uogienės
8. Kompaniją burbulų pūtimui, aitvarų leidimui, smėlio pilių statybai ir bėgimui per šaligatvį lyjant lietui. - jei tau patinka pūsti burbulus ir t.t.
9. Kažką, su kuo gali kvailai pasijuokti, nepriklausomai nuo to, ką tądien pasakė tavo bosas arba koks buvo akcijų kursas. - tą galiu daryti ir su vyru ar seserimi.
10. Teisę niekada nesuaugti. - kai kurie ja aktyviai naudojasi ir neturėdami vaikų.
11. Gali piešti pirštais, žaisti slėpynių, gaudyti jonvabalius ir tikėti, kad egzistuoja Kalėdų Senelis. - vėlgi, jei tau to reikia.
12. Tau nereikia teisintis, kad žiūri Pūkuotuko nuotykius šeštadienio rytais, eini į Disnėjaus filmus ir buri iš žvaigždžių. - o reikia teisintis? Aš pvz., viena vaikštau į tokius filmus kaip transformeriai, keršytojai ir pan. Ir niekam nesiteisinu.
13. Gali pasikabinti vaivorykščių, širdelių ir gėlyčių ant šaldytuvo durų. - gali ir taip.
14. Esi herojus, nes nukeli skraidančią lėkštę nuo stogo, nuimi dviračio ratus, kad ištrauktum įstrigusią skiedrą, pripildai baseiną, treniruoji futbolo komandą, kuri niekada nelaimi, bet visada gauna ledų po kiekvienos treniruotės. - tik jau nereikia, dažniausiai būna taip - tete arba mama, man to ir to reikia, padaryk. O kai padarai - tai duokdie spėja padėkot ir vėl lekia savais reikalais.
15. Tu gauni teisę pirmas stebėti tokius istorinius įvykius kaip pirmas žingsnis, pirmas žodis, pirmas liemenukas, pirmas pasimatymas, pirmas kartas už vairo. - ir nieko itin ypatingo tame nėra.
16. Tu tampi nemirtingas. Tu išaugini dar vieną šaką savo genealoginiame medyje ir, jei tau sekasi, daug šakelių, vadinamų anūkais. - nemirtingas tu tampi, kai padarai kažką reikšmingo pasauliniu mąstu, o šiaip tas "nemirtingumas" užsibaigia įrašu antkapyje.
17. Gauni psichologijos, mitybos, kriminalinės teisės, komunikacijos ir žmogiškojo seksualumo išsilavinimą tokį, kokio negali suteikti joks universitetas. - kadangi joks universitetas tokio mokslo neteikė, tai tokį išsilavinimą gali paslėpt tarp senų vaiko nuotraukų,
18. Savo vaiko akyse esi lyg Dievas. - vėlgi, tikrai ne, savo vaiko akyse esi toks elementariausias daiktas, skirtas jo poreikių tenkinimui. Maaaam, man reikia.
19. Gauni nepalyginamą meilę. - daugiau gauni kaprizų ir merkantiliškų meilės apraišku, kai trinasi apie tave ir meilinasi, kai ko nors reikia.,
20. Įgauni magiškos galios išbaidyti visus baubus ir siaubūnus iš po lovos, pagydyti sužeistą širdį, sutramdyti naktinį vakarėlį, padėti gyvenimo pamatus ir mylėti be galo, taigi vieną dieną... - sutinku tik dėl baubų ir siaubūnų, o visa kita - bullshitas bullshitatum.
21. Lygiai kaip tu, jie mylės savo vaikus, neskaičiuodami, kiek tai kainuoja - tame nėra visiškai jokio priežąstingumo, gali mylėti vaikus, o jie visiškai nenorės nei mylės vaikų.
Nusiimk rožinius akinius ir nebesiseilėk tokiomis įžvalgomis.
Aš manau jūs abi matot tik juoda arba balta, o gyvenime daug spalvų.
Mili, bet reikia įvertinti, kad jūsų šeima ne rodiklis ir ne masinis reiškinys. Jūs gyvenate geriau, nes vaikai skatino stengtis, o pvz. pas mus vaikai nėra variklis, kuris stumia geriau dirbti ir daugiau užsidirbti, mes patys ir be vaikų įtakos stengėmės bei stengiamės. O vaikai tik palengvina gyvenimą augdami ir tapdami savarankiškesniais, kol maži jie kaip tik buvo stabdys ir inkarai, kai jie vyresni visiems daugiau laisvės.
Kiekvienas naujas vaikas vėl iš naujo stabdo tėkmę. [B] Gal pas kitus kitaip ir maži vaikai nestabdo, neapsunkina judėjimo, bet tai kiekvienos šeimos ritmas.
Sutinku visiškai.