Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Sidabra @ 2015 05 09, 23:54)
Kas esu?? biggrin.gif Pasidomejau - tikrai apie 3000 Vilniuj nepateko. Nesidomejau specialiai siuo klausimu - nes visi pazistami,kas registravosi, gavo vietas.

Sidabra, darželių situacija Vln tragiška. Vaikai migruoja eilėje pirmyn-atgal (dažniausiai atgal biggrin.gif ) mistiniu būdu. Kituose forumuose, gal ir šiame, nesidomėjau, mamos kuria temas, kurios panašios į nevilties šauksmą - ką daryti, mano 2 metų vaikas nepateko į darželį, auklės ar privataus neišgalime, mesti darbą irgi negalime (dėl elementaraus išgyvenimo), senelių nėra.
Yra vilties, kad laikui bėgant tas darželių klausimas pamažu tvarkysis, bet žmonėms reikia gyventi dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 gegužės 2015 - 08:13
,,oh my gosh" kokią diskusiją užvėliau biggrin.gif

Una, malonu vėl tave sutikti 4u.gif mes padorios nepašalpinės daugiavaikės mamos, auginančios savo stebuklėlius niekada nesuprasime tų kitų, kurie kažkokiu tai būdu pasiskaičiavę pinigus, vietas darželiuose, ir pabijoję būti soc. remtinais atsisakė turėti daugiau, ar ne?

sekmės visoms auginančioms tiek kiek turite. Vis tiek pats baisiausias atvejis būna visiškai atvirkščias - yra porų, kurios verkia kruvinom ašarom, nes negali turėti vaikų. Bet čia kitas ekcesas, kaip atsvara pašalpinėms parazitėms...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 13 gegužės 2015 - 16:44
QUOTE(Mili @ 2015 05 13, 17:44)
, niekada nesuprasime tų kitų, kurie kažkokiu tai būdu pasiskaičiavę pinigus, vietas darželiuose, ir pabijoję būti soc. remtinais atsisakė turėti daugiau, ar ne?

Ar sotus alkaną kada suprato? biggrin.gif
Gerai, jei pinigų netrūksta ar darželių klausimas neaktualus. Džiaugiuosi už jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 13, 17:44)
Una, malonu vėl tave sutikti  4u.gif  mes padorios nepašalpinės daugiavaikės mamos, auginančios savo stebuklėlius niekada nesuprasime tų kitų, kurie kažkokiu tai būdu pasiskaičiavę pinigus, vietas darželiuose, ir pabijoję būti soc. remtinais atsisakė turėti daugiau, ar ne?

Aš suprantu, kad yra moterų neturinčių pašaukimo šeimai ar vaikams, kad yra turinčių ribotas galimybes arba labiau vertinančių daiktą, o ne žmogų. Tik nesuprantu, kaip galima nužudyti savo vaiką, nes gal kada nors jam ko nors pritrūks. O šiaip, labai taikliai parašyta:
Štai ką gauni augindamas vaiką:

1. Pavardės partęsimą.
2. Dievo šmėkščiojimą kasdien.
3. Krizenimą po anklode kasnakt.

4. Meilės - daugiau nei tavo širdis gali sutalpinti.
5. Daug bučinių ir apsikabinimų.
6. Nesibaigiančią nuostabą dėl kalnų, skruzdėlių, debesų ir šiltų pyragėlių.

7. Ranką įsikibti (dažniausiai išteptą uogiene).
8. Kompaniją burbulų pūtimui, aitvarų leidimui, smėlio pilių statybai ir bėgimui per šaligatvį lyjant lietui.
9. Kažką, su kuo gali kvailai pasijuokti, nepriklausomai nuo to, ką tądien pasakė tavo bosas arba koks buvo akcijų kursas.

10. Teisę niekada nesuaugti.
11. Gali piešti pirštais, žaisti slėpynių, gaudyti jonvabalius ir tikėti, kad egzistuoja Kalėdų Senelis.
12. Tau nereikia teisintis, kad žiūri Pūkuotuko nuotykius šeštadienio rytais, eini į Disnėjaus filmus ir buri iš žvaigždžių.

13. Gali pasikabinti vaivorykščių, širdelių ir gėlyčių ant šaldytuvo durų.
14. Esi herojus, nes nukeli skraidančią lėkštę nuo stogo, nuimi dviračio ratus, kad ištrauktum įstrigusią skiedrą, pripildai baseiną, treniruoji futbolo komandą, kuri niekada nelaimi, bet visada gauna ledų po kiekvienos treniruotės.
15. Tu gauni teisę pirmas stebėti tokius istorinius įvykius kaip pirmas žingsnis, pirmas žodis, pirmas liemenukas, pirmas pasimatymas, pirmas kartas už vairo.

16. Tu tampi nemirtingas. Tu išaugini dar vieną šaką savo genealoginiame medyje ir, jei tau sekasi, daug šakelių, vadinamų anūkais.
17. Gauni psichologijos, mitybos, kriminalinės teisės, komunikacijos ir žmogiškojo seksualumo išsilavinimą tokį, kokio negali suteikti joks universitetas.
18. Savo vaiko akyse esi lyg Dievas.

19. Gauni nepalyginamą meilę.
20. Įgauni magiškos galios išbaidyti visus baubus ir siaubūnus iš po lovos, pagydyti sužeistą širdį, sutramdyti naktinį vakarėlį, padėti gyvenimo pamatus ir mylėti be galo, taigi vieną dieną...
Lygiai kaip tu, jie mylės savo vaikus, neskaičiuodami, kiek tai kainuoja

Klausimas, ar nori tai pakartoti dar kartą, su kitom variacijom, ar geriau gyvensi paprastą apskaičiuotą ir nuspėjamą gyvenimą. Abu pasirinkimai geri, jei tai nekainuoja kitam gyvybės.
Atsakyti
Štai ką gauni augindamas vaiką:

1. Pavardės partęsimą - kieno pavardės pratęsimą? Mano pavardė mergautinė, vaikai vyro pavarde.
2. Dievo šmėkščiojimą kasdien - tiems, kas juo tiki.
3. Krizenimą po anklode kasnakt - mieliau naktį miegu, nei klausaus krizenimo.

4. Meilės - daugiau nei tavo širdis gali sutalpinti. - eilinis niekalas, begalė žmonių vaikų nemyli.
5. Daug bučinių ir apsikabinimų. - priklauso nuo vaiko.
6. Nesibaigiančią nuostabą dėl kalnų, skruzdėlių, debesų ir šiltų pyragėlių. - ir begalę klausimų "kodėl, kam, kaip, iš kur", kai net turi įsijungt filtrą, kad negirdėtum.

7. Ranką įsikibti (dažniausiai išteptą uogiene). - tą man gali suteikti ir vyras, be uogienės
8. Kompaniją burbulų pūtimui, aitvarų leidimui, smėlio pilių statybai ir bėgimui per šaligatvį lyjant lietui. - jei tau patinka pūsti burbulus ir t.t.
9. Kažką, su kuo gali kvailai pasijuokti, nepriklausomai nuo to, ką tądien pasakė tavo bosas arba koks buvo akcijų kursas. - tą galiu daryti ir su vyru ar seserimi.

10. Teisę niekada nesuaugti. - kai kurie ja aktyviai naudojasi ir neturėdami vaikų.
11. Gali piešti pirštais, žaisti slėpynių, gaudyti jonvabalius ir tikėti, kad egzistuoja Kalėdų Senelis. - vėlgi, jei tau to reikia.
12. Tau nereikia teisintis, kad žiūri Pūkuotuko nuotykius šeštadienio rytais, eini į Disnėjaus filmus ir buri iš žvaigždžių. - o reikia teisintis? Aš pvz., viena vaikštau į tokius filmus kaip transformeriai, keršytojai ir pan. Ir niekam nesiteisinu.

13. Gali pasikabinti vaivorykščių, širdelių ir gėlyčių ant šaldytuvo durų. - gali ir taip.
14. Esi herojus, nes nukeli skraidančią lėkštę nuo stogo, nuimi dviračio ratus, kad ištrauktum įstrigusią skiedrą, pripildai baseiną, treniruoji futbolo komandą, kuri niekada nelaimi, bet visada gauna ledų po kiekvienos treniruotės. - tik jau nereikia, dažniausiai būna taip - tete arba mama, man to ir to reikia, padaryk. O kai padarai - tai duokdie spėja padėkot ir vėl lekia savais reikalais.
15. Tu gauni teisę pirmas stebėti tokius istorinius įvykius kaip pirmas žingsnis, pirmas žodis, pirmas liemenukas, pirmas pasimatymas, pirmas kartas už vairo. - ir nieko itin ypatingo tame nėra.

16. Tu tampi nemirtingas. Tu išaugini dar vieną šaką savo genealoginiame medyje ir, jei tau sekasi, daug šakelių, vadinamų anūkais. - nemirtingas tu tampi, kai padarai kažką reikšmingo pasauliniu mąstu, o šiaip tas "nemirtingumas" užsibaigia įrašu antkapyje.
17. Gauni psichologijos, mitybos, kriminalinės teisės, komunikacijos ir žmogiškojo seksualumo išsilavinimą tokį, kokio negali suteikti joks universitetas. - kadangi joks universitetas tokio mokslo neteikė, tai tokį išsilavinimą gali paslėpt tarp senų vaiko nuotraukų,
18. Savo vaiko akyse esi lyg Dievas. - vėlgi, tikrai ne, savo vaiko akyse esi toks elementariausias daiktas, skirtas jo poreikių tenkinimui. Maaaam, man reikia.

19. Gauni nepalyginamą meilę. - daugiau gauni kaprizų ir merkantiliškų meilės apraišku, kai trinasi apie tave ir meilinasi, kai ko nors reikia.,
20. Įgauni magiškos galios išbaidyti visus baubus ir siaubūnus iš po lovos, pagydyti sužeistą širdį, sutramdyti naktinį vakarėlį, padėti gyvenimo pamatus ir mylėti be galo, taigi vieną dieną... - sutinku tik dėl baubų ir siaubūnų, o visa kita - bullshitas bullshitatum.
21. Lygiai kaip tu, jie mylės savo vaikus, neskaičiuodami, kiek tai kainuoja - tame nėra visiškai jokio priežąstingumo, gali mylėti vaikus, o jie visiškai nenorės nei mylės vaikų.

Nusiimk rožinius akinius ir nebesiseilėk tokiomis įžvalgomis.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 13, 16:44)
,,oh my gosh"  kokią diskusiją užvėliau  biggrin.gif 

Una, malonu vėl tave sutikti  4u.gif  mes padorios nepašalpinės daugiavaikės mamos, auginančios savo stebuklėlius niekada nesuprasime tų kitų, kurie kažkokiu tai būdu pasiskaičiavę pinigus, vietas darželiuose, ir pabijoję būti soc. remtinais atsisakė turėti daugiau, ar ne?

sekmės visoms auginančioms tiek kiek turite. Vis tiek pats baisiausias atvejis būna visiškai atvirkščias - yra porų, kurios verkia kruvinom ašarom, nes negali turėti vaikų. Bet čia kitas ekcesas, kaip atsvara pašalpinėms parazitėms...

jūs konkrečiai tuo padorumu net nekvepiate. Jūs žmones lyginate ir rūšiuojate. Iškeliate save aukščiau kito žmogaus, tai ar tikrai tai padorumas. Vat kad parodomumas, tai sutinku. Ach kokia aš puiki, kokia nuostabi, nepašalpinė, neatsisakyčiau...įdomu ko? Nuosavo narcizismo?
Atsakyti
Abu geri pastarieji thumbup.gif thumbup.gif Taikliai ir taikliai.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 05 13, 19:42)
Ar sotus alkaną kada suprato?  biggrin.gif
Gerai, jei pinigų netrūksta ar darželių klausimas neaktualus. Džiaugiuosi už jus  4u.gif

aaa, tai iš jūsų vaikas paskutinį duonos kąsnį atėmė?

jei būtumet anksčiau į diskusiją įsivelė, gal būtumėt pastebėję, kad rašiau, jog ne iš didelių turtų ir begalinių galimybių mūsų šeimoje apsisprendimas vaikus auginti. Tiesiog mano patirtis tokia, kad sulyg kiekvienu vaiku gyvename vis geriau, nes yra dėl ko stengtis ir su kuo pastangų rezultatais mėgautis.

bet jei jau mėtomės aforizmais - ne lėkštei šulinį suprasti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 14, 12:28)

Nusiimk rožinius akinius ir nebesiseilėk tokiomis įžvalgomis.

na motinystė gali kartais užknisti - tas užimtumas 24 h per parą, 7 paras per savaite. bet rožiniai akliniai tokiu atveju labai padeda - kada nors pabandykite.
Papildyta:
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 05 14, 13:32)
jūs konkrečiai tuo padorumu net nekvepiate. Jūs žmones lyginate ir rūšiuojate. Iškeliate save aukščiau kito žmogaus, tai ar tikrai tai padorumas. Vat kad parodomumas, tai sutinku. Ach kokia aš puiki, kokia nuostabi, nepašalpinė, neatsisakyčiau...įdomu ko? Nuosavo narcizismo?

ar aš lyginu ir rūšiuojiu? Mano postas buvo atsakas į tas etiketes kaip pašalpinės daugiavaikes - vat čia tai surūšiavimas aukščiausio laipsnio. Taip ir dvokia homo sovieticus požiūriu, kada bet kuri daugiavaikė šeima būdavo prilyginama asocialiai.

ir ačiu, kad priskyrete mane narcizinių gėlių rūšiai, nors šiaip.... pas mane avatare tai frezija lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 14 gegužės 2015 - 14:09
QUOTE(Mili @ 2015 05 14, 15:08)

ar aš lyginu ir rūšiuojiu?

Taip, būtent tai ir darote.
Atsakyti
Mili, bet reikia įvertinti, kad jūsų šeima ne rodiklis ir ne masinis reiškinys. Jūs gyvenate geriau, nes vaikai skatino stengtis, o pvz. pas mus vaikai nėra variklis, kuris stumia geriau dirbti ir daugiau užsidirbti, mes patys ir be vaikų įtakos stengėmės bei stengiamės. O vaikai tik palengvina gyvenimą augdami ir tapdami savarankiškesniais, kol maži jie kaip tik buvo stabdys ir inkarai, kai jie vyresni visiems daugiau laisvės. Kiekvienas naujas vaikas vėl iš naujo stabdo tėkmę. Gal pas kitus kitaip ir maži vaikai nestabdo, neapsunkina judėjimo, bet tai kiekvienos šeimos ritmas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 14, 14:21)
Mili, bet reikia įvertinti, kad jūsų šeima ne rodiklis ir ne masinis reiškinys. Jūs gyvenate geriau, nes vaikai skatino stengtis, o pvz. pas mus vaikai nėra variklis, kuris stumia geriau dirbti ir daugiau užsidirbti, mes patys ir be vaikų įtakos stengėmės bei stengiamės. O vaikai tik palengvina gyvenimą augdami ir tapdami savarankiškesniais, kol maži jie kaip tik buvo stabdys ir inkarai, kai jie vyresni visiems daugiau laisvės. Kiekvienas naujas vaikas vėl iš naujo stabdo tėkmę.  Gal pas kitus kitaip ir maži vaikai nestabdo, neapsunkina judėjimo, bet tai kiekvienos šeimos ritmas.

o kodėl čia daugeliui taip sunku susitaikyti su mintim, kad mane nervuoja vaikų vertinimas ir apsisprendimas jų turėt ir kiek turėt pagal pinigus? Kodėl tai traktuojama, kaip kažkoks lyginimas, rūšiavimas, savęs iškėlimas? Visi skirtingi, ir jei jus užknisa mano požiūris, kad vaikai neturi būti vertinami pinigais, tai mane užknisa požiūris, kad jums taip tinka. Lygybė. O kad mano požiūris nepopuliarus, tai jau supratau, ačiū. Tik nereikia čia taip visoms įsižeisti, jei jau tokie teisūs ir teisingi jaučiatės.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 13, 16:44)

O jei nepašalpinė trijų vaikų šeima pasiskaičiuoja, ji jau nepadori, ar kaip? g.gif
Atsakyti