Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Mili @ 2015 05 04, 10:03)
bet kai prie manęs pristoja - ,,ajajai, tai kaip čia jums  išėjo, kad jau trys vaikai?"  ,,tu ką, ketvirto laukiesi?!!!!  blink.gif  ir t.t.". Kaip tu juos išlaikysi, kaip į mokslus išleisi, jūs ką visai durni ir t.t. ir tada seką pamokslavimai - va mes tai pirma norim tą ir tą padaryt, būstą iki galo susiremontuori ,,taram baram".... doh.gif  doh.gif  doh.gif

Auginu tris, bet nė karto neteko susidurti su tokiu požiūriu iš aplinkinių... Kaip tik priešingai, visi sveikino ir džiaugėsi bigsmile.gif

Sutinku su snowflake - man trečias vaikas kaip tik ir buvo tas "lūžio taškas", daugeliu prasmių. Bet tai čia man - tikiu, kad yra mamų, kurioms ir penktas - joks ten ne lūžis. cool.gif Bet, kam kitam primesti savo galimybes ir norus? Va jūs mėgaujatės tais beveik keturiais vaikais, motinyste, didele šeima - puiku, bet yra kam to nereikia, ir galbūt ne todėl, kad nebrandūs ar neartimi vienas kitam...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 05 04, 22:28)
Auginu tris, bet nė karto neteko susidurti su tokiu požiūriu iš aplinkinių... Kaip tik priešingai, visi sveikino ir džiaugėsi  bigsmile.gif

Sutinku su snowflake - man trečias vaikas kaip tik ir buvo tas "lūžio taškas", daugeliu prasmių. Bet tai čia man - tikiu, kad yra mamų, kurioms ir penktas - joks ten ne lūžis.  cool.gif Bet, kam kitam primesti savo galimybes ir norus? Va jūs mėgaujatės tais beveik keturiais vaikais, motinyste, didele šeima - puiku, bet yra kam to nereikia, ir galbūt ne todėl, kad nebrandūs ar neartimi vienas kitam...

trūkt už vadžių, vėl iš pradžių... wacko.gif kas kiek nori, tas tiek turi, tiek ir augina. Mane užkabina tik vienas dalykas: kai neturintys vaikų aiškina, ,,kad negali turėti vaikų, nes finansai neleidžia". Viskas, tik šitoks požiūris mane sunervina - kai vaikai pinigais skaičiuojami.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 05, 07:47)
trūkt už vadžių, vėl iš pradžių... wacko.gif kas kiek nori, tas tiek turi, tiek ir augina. Mane užkabina tik vienas dalykas: kai neturintys vaikų aiškina, ,,kad negali turėti vaikų, nes finansai neleidžia". Viskas, tik šitoks požiūris mane sunervina - kai vaikai pinigais skaičiuojami.

skaičiuojami, nori nenori, bet skaičiuojami. Vaikai tai pinigai ir laikas - jie ryja juos abu. Ir labai gerai būtų, jei daugiau nei pusė LT moterų ir šeimų pasiskaičiuotų ir labai gerai pasiskaičiuotų biudžetus prieš turėdami vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 05, 08:47)
Mane užkabina tik vienas dalykas: kai neturintys vaikų aiškina, ,,kad negali turėti vaikų, nes finansai neleidžia". Viskas, tik šitoks požiūris mane sunervina - kai vaikai pinigais skaičiuojami.

Vieni negali, nes finansai neleidžia, kiti - nes nori pasišvęsti darbui ar siekti karjeros, treti - nes bijo penktos eilės pusseserės paveldimos genetinės ligos. Na ir? Tai kiekvieno sprendimas ir pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 05, 09:09)
skaičiuojami, nori nenori, bet skaičiuojami. Vaikai tai pinigai ir laikas - jie ryja juos abu. Ir labai gerai būtų, jei daugiau nei pusė LT moterų ir šeimų pasiskaičiuotų ir labai gerai pasiskaičiuotų biudžetus prieš turėdami vaikų.

Na, mūsuose blogu tonu laikoma finansinių išteklių, skirtų vaikui, pasiskaičiavimas. Pas mus vyrauja emocionalusis -fatališkasis požiūris, iš serijos: Dievas davė burną - duos ir duonos, vaiko nereikia planuoti - jis pats pasirenka kada jam ateiti, o juk niekas negarantuotas dėl savo pajamų ar sveikatos, ir t.t. Iš dalies tai - tiesa, bet kita vertus - tai toks jau gan kraštutinis požiūris, pirma darom, o paskui jau žiūrim, kaip išgyventi. Be to, pas mus gajus pašalpinis mąstymas - ai, kaip nors, valstybė duos, kiti sušelps, forumuose pagalboss paprašysime daugiavaikei šeimai. bigsmile.gif Ne visų, žinoma, bet ženklus procentas tokių yra.

Visi kūdikiai labai mieli ir žavūs, bet juos reikia žmonėmis išauginti, ant kojų pastatyti, skirti daug šilumos, laiko, dėmesio, ir natūralu, kad yra kas pamąsto - ar pajėgs, ar ištemps, o gal jau gana vaikų tiek, kiek yra (tema apie ketvirtą, ne pirmą, vaiką).
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 05 05, 08:47)

Įsiterpsiu - bet jei jiems tikrai neleidžia finansai, tai visvien planuoti ir gimdyti, kad jūsų nenervintų, ar kaip?

Rašau, nes mums teko atbūti toje jūsų įvardijamoje "neturinčių" rolėje, kai visi "kada, kada jau"? O kai pasakydavom, kad ne dabar, nes nenorim, kol finansai netvirti, prasidėdavo toks akių vartymas, kaip jūsų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 06 gegužės 2015 - 09:47
Juokingiausia, kad ''juos gi i mokslus reikiaisleisti, blah blah..'' sako zmones, kurie savo vaikams nieko arba labai mazai galejo duoti,netgi jeigu turi 1. Uztad kitus pamokyti - pirmi.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2015 05 06, 12:04)
Juokingiausia, kad ''juos gi i mokslus reikiaisleisti, blah blah..'' sako zmones, kurie savo vaikams nieko arba labai mazai galejo duoti,netgi jeigu turi 1. Uztad kitus pamokyti - pirmi.

Gal todėl ir sako, kad patys su tokio problemom susiduria? Jei jau vieno neišgali "į mokslus išleisti" ir kitaip aprūpiti - tai ssuprantama, kad keturi jiems kelia tikrą siaubą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 05, 09:09)
Ir labai gerai būtų, jei daugiau nei pusė LT moterų ir šeimų pasiskaičiuotų ir labai gerai pasiskaičiuotų biudžetus prieš turėdami vaikų.

Ta prasme, pageidautumėt, kad gimtų perpus mažiau vaikų bigsmile.gif ? Jau ir dabar valstybėje katastrofiška demografinė padėtis, iki 2040 metų mūsų natūraliai liks 2 mln. Gyvena ir mažesnės tautos, bet kiek pas mus bus senukų, o kiek dirbančių? Čia jau reikės priverstinės eutanazijos pasiekusiems pensinį amžių, kitaip valstybė bankrutuos.
QUOTE(flight @ 2015 05 08, 13:26)
Gal todėl ir sako, kad patys su tokio problemom susiduria? Jei jau vieno neišgali "į mokslus išleisti" ir kitaip aprūpiti - tai ssuprantama, kad keturi jiems kelia tikrą siaubą wink.gif

Dažniausiai tokių išgyvenančių dėl išleidimo į mokslus vaikai nė nebando mokytis, nemato reikalo, nors tėvai porai brolių galveles ta intencija nusuko, kad aprūpintasis nepatirtų stygiaus (čia iš realios gyvenimiškos patirties). Kita patirtis rodo, kad jei vaikai nori mokytis ir turi tam gabumų, pasibaigia mokslus ir be tėvų paramos (vienos šeimos jau 4 vaikai tai įgyvendino mano akyse).
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2015 05 08, 17:58)
Dažniausiai tokių išgyvenančių dėl išleidimo į mokslus vaikai nė nebando mokytis, nemato reikalo

Remiatės vienu pavydžiu ir darote išvadą apie VISUS?

Aš kaip tik matau priešingai. Mano viena darbo dalis susijusi su vaikais, matau, stebiu jau daugybę metų vieną ir tą pačią tendenciją. Vienturčiai ar max iš dviejų vaikų šeimos - labiau pržiūrėti, išlavinti, pasitikintys savimi, įdomesni kaip asmenybės, linkę daugiau siekti (nes pasitiki savimi), į juos tėvų visokeriopo indėlio sudėta gerokai daugiau, nei vaikų iš didesnių šeimų. Matosi iš karto, plika akimi. Taip, tai akmenukas ir į savo pačios daržą, nes auginu tris smile.gif
Gal vaikai iš daugiaivaikiu šeimų turi kitų stiprių pusių, jie jautresni, empatiškesni, jie nelipa kitiems ant galvų. Bet kas dėl lavinimo, ugdymo, tėvų dėmesio - čia laimi vienturčiai.

Tiesiog, tokia mano ilgametė bendravimo - stebėjimo patirtis. Galima diskutuotii, kas iš tų vaikų, jaunuolių išaugs, bet šiuo metu jie ateina ir nušluosto nosis visiems likusiems. Galima atrasti išimčių, taip, būna LABAI atkaklių vaikų iš daugiavaikių šeimų, kurie patys prasimuša, be tėvų didesnio palaikymo ir paramos. Bet tai labiau jau išimtys, ne taisyklė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 gegužės 2015 - 07:29
QUOTE(_una_ @ 2015 05 08, 16:58)
Ta prasme, pageidautumėt, kad gimtų perpus mažiau vaikų bigsmile.gif ? Jau ir dabar valstybėje katastrofiška demografinė padėtis, iki 2040 metų mūsų natūraliai liks 2 mln. Gyvena ir mažesnės tautos, bet kiek pas mus bus senukų, o kiek dirbančių? Čia jau reikės priverstinės eutanazijos pasiekusiems pensinį amžių, kitaip valstybė

o kuo daugiau kai kurios moterys ir šeimos gimdys "ubagiukų", tuo labiau valstybė klestės? Pasigimdo kokia idealistų šeima vaikų, o dievas duonos kaip neduoda taip neduoda, reikia eit kaulyt pašalpų, maisto paketų, nemokamo maitinimo.Ir keikt valstybę - oi kokia bloga, nemyli mūsų, neremia.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 05 09, 08:24)
Gal vaikai iš daugiaivaikiu šeimų turi kitų stiprių pusių, jie jautresni, empatiškesni, jie nelipa kitiems ant galvų. Bet kas dėl lavinimo, ugdymo, tėvų dėmesio  - čia laimi vienturčiai.

Tiesiog, tokia mano ilgametė bendravimo - stebėjimo patirtis. Galima diskutuotii, kas iš tų vaikų, jaunuolių išaugs, bet šiuo metu jie ateina ir nušluosto nosis visiems likusiems.

Gal mokykliniame amžiuje, kai už jų nugarų stovi tėvai, vienturčiai ir laimi, bet aukštesnėje mokymosi pakopoje, universitetuose, vaizdas keičiasi - čia jiems pritrūksta atkaklumo, ryžto, savarankiškumo. Aišku, vieno žmogaus gyvenimas, kad ir su labai plačiais kontaktais, nėra statistiškai pakankamas daryti absoliučias išvadas, bet tendenciją patvirtina tiek mano kartos, tiek mano vaikų kartos žmonės (skirtinguose Lietuvos regionuose ir skirtingose amžiaus grupėse, tiek mokslo, tiek darbinėse karjerose).
QUOTE(Ciccio @ 2015 05 09, 10:07)
o kuo daugiau kai kurios moterys ir šeimos gimdys "ubagiukų", tuo labiau valstybė klestės? Pasigimdo kokia idealistų šeima vaikų, o dievas duonos kaip neduoda taip neduoda, reikia eit kaulyt pašalpų, maisto paketų, nemokamo maitinimo.Ir keikt valstybę - oi kokia bloga, nemyli mūsų, neremia.

Net ir "ubagiukai" per 18 metų užauga ir paskui 30 - 40 metų dirba, mokėdami mokesčius (didesnius, nei kažkada gavo pašalpos), aptarnaudami jūsų prakilnybę. Galiausiai tikrai ne pusė, anot jūsų, Lietuvos vaikų yra socialiai remtini, o iš tų irgi ne visi "ubagiukai". Jūs labai primityviai matote situaciją.
Atsakyti