Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(Mili @ 2015 04 03, 13:55)
pirmo susilaukėme abu su vyru studentai būdami, antrosios - jau vyras dirbo, aš magistro studijoms akademines pasiėmiau, kaip sakau pametinukus ,,ant minimumo" išauginau. Su trečiąja -  vyras jau padoresnį atlyginimą turėjo, o aš tik tik mokslus buvau baigusi. Kai mažoji buvo metukų, pradėjau veiklos dairytis ir verslą sukūreme. Vyras juokauja, kad su kiekvienu vaiku vis geriau gyvename smile.gif  Tikrai tikiu kad liaudies išminčiai žinojo, ką sakė, kai porino, kad ,,davė Dievas dantis, duos ir duonos" .
o aplinkui apstu pažįstamų jaunų porų, kurios arba ,,dar sau pagyventi nori" arba dūsauja, vaikų neturėdami, kad galimybių neturi. O paskui, kai sumąsto virš 30 metų, kad jau laikas, tai ,,piš" išeina.
Man nėr durniau, kaip galimybes vaikų turėti pinigais matuoja. Vat kai sveikata neleidžia tai suprantu, o kiti ,,atsikalbinėjimai"  irnesakyk.gif patys nežino, ką praranda.

O kaip nematuoti? Kaip jums toks variantas, kai tėvai gyvena su vaikais vienam kambary, perskirtu sekcija, o už jos miega du paaugliai vaikai ant sofos, tos pačios, mergina ir vaikinas. Normalu? Deja, čia situacija, kai tėvai labai taupė, norėdami, nusipirkt didesnį butą, bet vaikai juk nelaukė, jie augo... Aišku, nieko neatsitiko. Bet schmoll.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zylė.: 03 balandžio 2015 - 13:01
QUOTE(Zylė. @ 2015 04 03, 13:01)
O kaip nematuoti? Kaip jums toks variantas, kai tėvai gyvena su vaikais vienam kambary, perskirtu sekcija, o už jos miega du paaugliai vaikai ant sofos, tos pačios, mergina ir vaikinas. Normalu? Deja, čia situacija, kai tėvai labai taupė, norėdami, nusipirkt didesnį butą, bet vaikai juk nelaukė, jie augo...  Aišku, nieko neatsitiko. Bet schmoll.gif  doh.gif

o ką? aš augau su dviem vyresniais broliais. Su tėvais - penkiese dviejų kambarių bute. Taip , mane nuo bernų ,,sekcija" atskyrė smile.gif nieko blogo iš vaikystės neatsimenu kitaip nei dabar matau pas savo vaikus - nesvarbu kad atskiras lovas turi, vis tiek pasistumdys dėl tos pačios vietos ant sofos. O pas kitus pinigų turėta, plotai pastatyti kaip pilyse, o vaikai išaugę ir išsilakstę... nu ir kam tie plotai?
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 04 03, 14:16)
o ką? aš augau su dviem vyresniais broliais. Su tėvais - penkiese dviejų kambarių bute. Taip , mane nuo bernų ,,sekcija" atskyrė smile.gif nieko blogo iš vaikystės neatsimenu kitaip nei dabar matau pas savo vaikus - nesvarbu kad atskiras lovas turi, vis tiek pasistumdys dėl tos pačios vietos ant sofos. O pas kitus pinigų turėta, plotai pastatyti kaip pilyse, o vaikai išaugę ir išsilakstę... nu ir kam tie plotai?

Nesupratot manęs... mergaitė ir berniukas miega vienoje lovoje... turi būti asmeninė erdvė, kad ir minimali, labai minimali, kaip kad jūs turėjot nuo brolių savo atskirą kampą smile.gif Niekas ir neteigia, kad reikia kiekvienam vaikui po kambarį.
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2015 04 03, 13:22)
Nesupratot manęs... mergaitė ir berniukas miega vienoje lovoje... turi būti asmeninė erdvė, kad ir minimali, labai minimali, kaip kad jūs turėjot nuo brolių savo atskirą kampą smile.gif Niekas ir neteigia, kad reikia kiekvienam vaikui po kambarį.

aš tokiu atveju dviaukštė lovą pastatyčiau - ir atskirai, ir grindų ploto susitaupo smile.gif O asmeninė erdvė yra lentyna spintoje ir tavo dantų šepetėlis - vietos ir daug lėšų nereikalauja.

o šiaip kitas pavyzdys - šeimyna turi virtuvelę ir du mažus kambariukus, bendras plotas 46 kv.m. viename kambaryje - jau n metų karšinamas ligotas senelis ir ,,už sekcijos " tėtis su mama, kitame - mergaitė paauglė su savo asmeninė erdve. Spėkit, kokia jos didžiausia gyvenimo svajonė, dėl kurios dažnai priekaištauja tėvams?

o jūsų minėtam atvejui, tikrai vaikų auginimas sutrukdė didesnį būstą įsigyti? manot vaikų neturėdami per tuos metus būtų ką nors įsigyję? o dėl ko būtų stengęsi įsigyti, jei vaikų nėra? pagal planą? Labai garsus juokas girdisi kai žmonės tokiu būdu planuoja.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 04 03, 14:38)
aš tokiu atveju dviaukštė lovą pastatyčiau - ir atskirai, ir grindų ploto susitaupo smile.gif O asmeninė erdvė yra lentyna spintoje ir tavo dantų šepetėlis - vietos ir daug lėšų nereikalauja.

o šiaip kitas pavyzdys - šeimyna turi virtuvelę ir du mažus kambariukus, bendras plotas 46 kv.m. viename kambaryje - jau n metų  karšinamas ligotas senelis  ir ,,už sekcijos " tėtis su mama, kitame - mergaitė paauglė su savo asmeninė erdve. Spėkit, kokia jos didžiausia gyvenimo svajonė, dėl kurios dažnai priekaištauja tėvams?

o jūsų minėtam atvejui, tikrai vaikų auginimas sutrukdė didesnį būstą įsigyti? manot vaikų neturėdami per tuos metus būtų ką nors įsigyję? o dėl ko būtų stengęsi įsigyti, jei vaikų nėra? pagal planą? Labai garsus juokas girdisi kai žmonės tokiu būdu  planuoja.

Galėjo, bet nestatė tokios lovos, kodėl, nežinau.
Kokia? Kad neturėjo sesės ar brolio g.gif
Tai jie nusipirko tą butą, kai vaikams gal 18 ir 16 buvo, nepamenu jau. Jei būtų dviese, kažin ar išvis būtų ieškoję didesnio.
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2015 04 03, 13:47)
Galėjo, bet nestatė tokios lovos, kodėl, nežinau.
Kokia? Kad neturėjo sesės ar brolio g.gif
Tai jie nusipirko tą butą, kai vaikams gal 18 ir 16 buvo, nepamenu jau. Jei būtų dviese, kažin ar išvis būtų ieškoję didesnio.

na tai po poros metų pravers didesnis butas, kad anūkai turėtų kur padūkti. o esmė ta, kad nors gal tie paaugliai ir nebuvo labai patenkinti gyvenimu, bet jei jie galėtų kada nors pasvarstyti ir pagalvoti - ar geriau, kad taip užaugo, ar iš vis negimti.... Durnai klausimas skamba, ar ne?

P.S. - jei nepamenat, tai čia kokie laikai buvo? Kai butai pagal paskyrimą buvo arba pagal blatą ? Aš šventai tikiu, kad šiais laikais reikia tik proto , sveikatos ir noro - viską gali pasiekti. na ir žinoma, vaikus pradėti, pagimdyti ir auginti, reikia dviejų žmonių rolleyes.gif ir jų susitarimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 03 balandžio 2015 - 14:02
QUOTE(Mili @ 2015 04 03, 15:01)
na tai po poros metų pravers didesnis butas, kad anūkai turėtų kur padūkti. o esmė ta, kad nors gal tie paaugliai ir nebuvo labai patenkinti gyvenimu, bet jei jie galėtų kada nors pasvarstyti ir pagalvoti - ar geriau, kad taip užaugo, ar iš vis negimti.... Durnai klausimas skamba, ar ne?

P.S. - jei nepamenat, tai čia kokie laikai buvo? Kai butai pagal paskyrimą buvo arba pagal blatą ? Aš šventai tikiu, kad šiais laikais reikia tik proto , sveikatos ir noro - viską gali pasiekti. na ir žinoma, vaikus pradėti, pagimdyti ir auginti, reikia dviejų žmonių  rolleyes.gif  ir jų susitarimo.

Prieš 5 metus didesnį nusipirko jie.
Atsakyti
pirmo susilaukėme abu su vyru studentai būdami, antrosios - jau vyras dirbo, aš magistro studijoms akademines pasiėmiau, kaip sakau pametinukus ,,ant minimumo" išauginau. Su trečiąja -  vyras jau padoresnį atlyginimą turėjo, o aš tik tik mokslus buvau baigusi. Kai mažoji buvo metukų, pradėjau veiklos dairytis ir verslą sukūreme. Vyras juokauja, kad su kiekvienu vaiku vis geriau gyvename smile.gif  Tikrai tikiu kad liaudies išminčiai žinojo, ką sakė, kai porino, kad ,,davė Dievas dantis, duos ir duonos" .
o aplinkui apstu pažįstamų jaunų porų, kurios arba ,,dar sau pagyventi nori" arba dūsauja, vaikų neturėdami, kad galimybių neturi. O paskui, kai sumąsto virš 30 metų, kad jau laikas, tai ,,piš" išeina.
Man nėr durniau, kaip galimybes vaikų turėti pinigais matuoja. Vat kai sveikata neleidžia tai suprantu, o kiti ,,atsikalbinėjimai"  irnesakyk.gif patys nežino, ką praranda.

drinks_cheers.gif thumbup.gif aš pirmosios susilaukiau būdama, kaip sąkote, "jau pagyvenusi sau" biggrin.gif , antrojo - 32-jų, trečiojo 35-ių, jei Dievas duotų ir ketvitąjį - džiaugčiausi su visomis iš to išplaukiančiomis aplinkybėmis.
Vyras po antrojo vaiko sakė - na va, jau susikomplektavom, bet pasirodo, dar ne. Dabar vėl sako - jau viskas. Pažiūrėsim biggrin.gif
O jei dar kas pridėtų garantiją, kad sesė bus - nors ir rytoj wub.gif biggrin.gif

o dėl vyro - o ką jis? smile.gif
mano patirtis sako, kad jei šeimoje tarp vyro ir moters santykiai nepašliję - vaikai atneša džiaugsmą. Na taip, finansinių apribojimų taip pat, bet jei žmonės protingi, prioritetus persidėlioja ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 11:22)
mano patirtis sako, kad jei šeimoje tarp vyro ir moters santykiai nepašliję - vaikai atneša džiaugsmą. Na taip, finansinių apribojimų taip pat, bet jei žmonės protingi, prioritetus persidėlioja ir tiek.

drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti

Kiekvienam savo, vieniems su kaupu ir vieno vaiko, kitiems ir keturių mažai. Kas kaip nori, tas taip matuoja, mes visi su skirtingom galimybėm ir poreikiais. Tai ne atsikalbinėjimai, juk niekas gimdyti neprivalo daugiau nei norisi - tai gal labiau dvejonės ar bandymas pagrįsti savo ne tokį ir didelį norą. wink.gif
Atsakyti
http://www.today.com...s-forget-t15941

rekomenduoju paklausyti dainą, ypač jeigu nuo ketvirto stabdo ne noras ir galimybės, o aplinkinių požiūris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 04 18, 21:32)
http://www.today.com...s-forget-t15941

rekomenduoju paklausyti dainą, ypač jeigu nuo ketvirto stabdo ne noras ir galimybės, o aplinkinių požiūris smile.gif

na taip, bet jei maniškiai tokį siaubą namie keltų, apie ketvirtą nė nepagalvočiau doh.gif biggrin.gif bet iš tiesų - mano namai-mano taisyklės.
Nuoširdžiai džiaugiuosi visais, kurie pasiryžta ketvirtam vaikiukui smile.gif
Atsakyti