sveiktes
mano antrajam dar tik 3 menesikai,o as jau apie trecia svajoju kai pasakia mamai,tai isvadino kvailele.mazdag uz ka isauginsit ir t.t. bet mes su vyru nutarem,kad niekieno reikalas kiek mes tu vaiku turesim.tik tiek kad planus atidejom bent porai metu i prieki o as mintyse vis paprasau,kad butu dvynukai
Sveikos mamytes,
Man jau koks pusmetis kirba mintis apie 4 leliuka. Tik yra dvi problemos
vyras kategoriskai nenori, tiesiog gasdina, kad iseis is namu. Ir kitas pats svarbiausias, turiu labai mazai sansu isnesioti.
Vos, ne vos išnesiojau dvynukus, po gimdymo pasislinko dubens kaulai, savaite beveik nevaiksciojau...
Va vyras situo ir apsiginkluoja
vyras kategoriskai nenori, tiesiog gasdina, kad iseis is namu. Ir kitas pats svarbiausias, turiu labai mazai sansu isnesioti.
Vos, ne vos išnesiojau dvynukus, po gimdymo pasislinko dubens kaulai, savaite beveik nevaiksciojau...
pas daugelį sunki situacija..aš pati laukiuosi ketvirto, nepaisant to, kadne pirmas vyras, kad neturiu labai jau kažkokio materialinio pagrindo ir nuolatinio darbo, be to, dukra maištauja dėl šio nėštumo ir amžius mano jau ne niolika, su rizika, bet...rizikuoju, man prasmė vaikuose, visa kita kinta ir nepastovu ir neamžina...Bijau savo tėvam sakyti, draugės anksčiau kai kalbėjom, atkalbinėjo, bet yra kaip yra. Keliskart buvo užėjęs noras dėl 4-to, tai galvoju, dabar arba niekada , gerai, kad gan greit viskas pavyko . Nėštumai mano nelengvi, tam nusiteikiau, o ir vyrus dažniau man pačiai tekdavo įkalbinėt, nė vienas labai jau netroško taip kaip aš . Palaikau visas daugiavaikes mamytes
QUOTE(mante25 @ 2008 02 27, 09:11)
rasykit ,,,mamos,,man labai tai svarbu,,nzn ka daryti
Jei jau įmynei į balą sausas neišlipsi - gimdyk.
QUOTE(dvynukiene @ 2014 08 16, 11:43)
Sveikos mamytes,
jei liksi invalidė ar reikės tavęs vaikams ir vyrui?
Vyrams nereikia ligotų moterų. Ir tai turi būti abiejų susitarimas.
QUOTE(Galė @ 2014 08 18, 14:10)
jei liksi invalidė ar reikės tavęs vaikams ir vyrui?
"Normaliai". O tai jei liks invalidė dėl kažkokių kitokių priežasčių irgi bus nei vyrui nei vaikams nebereikalinga? Kai žmonės tuokiasi, daugelis prisiekia "kai sveikata tvers ir kai ligos suims" ne todėl, kad tai tik gražūs žodžiai, o kad taip yra normalu ten, kur yra brandūs dviejų žmonių santykiai.
Kitu atveju - infantilus ir sudaiktintas požiūris į žmogų, kai žmogus kažko vertas tik tol, kol "kokybiškai veikia". "Sugesi - išmesiu". Sorry, bet taip vienas į kitą žiūrintiems žmonėms apskritai nei šeimos kurti, nei miegoti kartu reikia. Nes su tokiu požiūriu į kitą žmonės vieni kitiems elementariai nerūpi.
Neoponuosiu dėl galimybės susilaukti ketvirto. Jei kyla sveikatos klausimas, geriausiai konsultuotis su medikais (iki pastojant).
Sudetingas, visgi cia klausimas....aciu uz atsakymus
Manau svarbi ir vyro ir moters nuomonė, nes abu atsakingi už vaiko pradėjimą ir auginimą. Šiuo atveju remtis vien "noriu" būtų nesąžininga tiek vyro tiek vaikų atžvilgiu. Jei yra didelė rizika -geriau nerizikuot, bet jei jau taip nutiktų/ko, kad ketvirtas pakeliui-manau svarstyti per vėlu...
QUOTE(never_say_never @ 2013 07 21, 02:57)
Man idomu - o auginancios 4 ar dar daugiau sugeba nuveikti ka nors daugiau nei tik priziureti vaikus, vezioti juos i darzelius, burelius ir tt.? Ar lieka laiko SAU ir poilsiui ypac, jei vaikai itin aktyvus, namai nuolat pilni netvarkos, triuksmo ir vienas kito erzinimo? Kaip padalinate demesi ir ar nekonkuruoja tarpusavyje, nepavyduliauja meiles mazi pametinukai? Kokiu budu randate galimybe palikti visus 4 vaikus, jei reikia kazka dirbti ar susitvarkyti reikalus?
auginu tris, laukiuosi ketvirto. Dėl sugebėjimo kažką daugiau nuveikti.... vadovauju įmonei, važinėju į tarptautinės parodas ir komandiruotes, dažnai lankausi sporto klube, dalyvauju bendruomenes renginių organizavime... Laiko sau tikrai užtenka - ir pas kirpėja nueit, ir nagučius susitvarkyti, ir darže parelaksuoti, ir knygą paskaityti. Sunkiausias laikotarpis kurį atsimenu iš vaikų auginimo - kai buvo tik pirmasis vienas mažiukas. Kai gimė po 1,5 metų sesė - ir jam buvo užsiėmimo ir sesutė vos išmokus sėdėti nebuvo vieniša ir pastovaus demėsio nereikalavo. Su trečiąja - iš vis lengva, daug vyresneliai kuriems buvo 4 ir 6 padėjo. Juk visa esmė, kad jie turėtū užsiėmimą ir kompaniją tame užsiėmime dalyvauti. O tas užsiėmimas gali būti ir bendras namų grindu siurbliavimas, plovimas ir šiaip tvarkymas - tada ir netvarkos namie nelieka kai tvarkosi 5 asmenys karu. o dėl išėjimo kur nors... Kokia bėda kai vyresnėlis 12 metų jau atsakingas, 10 metų panelė gali kuo puikiausiai valgyti paruošti, o ir mažoji nieko su vyresnėliais nebijo.... Užjaučiu auginančius po vieną - vieni draugai kiekvieną vakarą sėdi su savo vienturtėliu, nes jam gi kompanijos Uno kortomis žaisti reikia, alternatyva - tik kompiuteris arba televizorius ....
QUOTE(Mili @ 2015 04 03, 11:54)
auginu tris, laukiuosi ketvirto. Dėl sugebėjimo kažką daugiau nuveikti.... vadovauju įmonei, važinėju į tarptautinės parodas ir komandiruotes, dažnai lankausi sporto klube, dalyvauju bendruomenes renginių organizavime... Laiko sau tikrai užtenka - ir pas kirpėja nueit, ir nagučius susitvarkyti, ir darže parelaksuoti, ir knygą paskaityti. Sunkiausias laikotarpis kurį atsimenu iš vaikų auginimo - kai buvo tik pirmasis vienas mažiukas. Kai gimė po 1,5 metų sesė - ir jam buvo užsiėmimo ir sesutė vos išmokus sėdėti nebuvo vieniša ir pastovaus demėsio nereikalavo. Su trečiąja - iš vis lengva, daug vyresneliai kuriems buvo 4 ir 6 padėjo. Juk visa esmė, kad jie turėtū užsiėmimą ir kompaniją tame užsiėmime dalyvauti. O tas užsiėmimas gali būti ir bendras namų grindu siurbliavimas, plovimas ir šiaip tvarkymas - tada ir netvarkos namie nelieka kai tvarkosi 5 asmenys karu. o dėl išėjimo kur nors... Kokia bėda kai vyresnėlis 12 metų jau atsakingas, 10 metų panelė gali kuo puikiausiai valgyti paruošti, o ir mažoji nieko su vyresnėliais nebijo.... Užjaučiu auginančius po vieną - vieni draugai kiekvieną vakarą sėdi su savo vienturtėliu, nes jam gi kompanijos Uno kortomis žaisti reikia, alternatyva - tik kompiuteris arba televizorius ....
Šiais laikais neužtenka "noriu", reikia ir galimybes turėti, auginti daugiau nei vieną vaiką.
QUOTE(Zylė. @ 2015 04 03, 12:05)
Šiais laikais neužtenka "noriu", reikia ir galimybes turėti, auginti daugiau nei vieną vaiką.
pirmo susilaukėme abu su vyru studentai būdami, antrosios - jau vyras dirbo, aš magistro studijoms akademines pasiėmiau, kaip sakau pametinukus ,,ant minimumo" išauginau. Su trečiąja - vyras jau padoresnį atlyginimą turėjo, o aš tik tik mokslus buvau baigusi. Kai mažoji buvo metukų, pradėjau veiklos dairytis ir verslą sukūreme. Vyras juokauja, kad su kiekvienu vaiku vis geriau gyvename Tikrai tikiu kad liaudies išminčiai žinojo, ką sakė, kai porino, kad ,,davė Dievas dantis, duos ir duonos" .
o aplinkui apstu pažįstamų jaunų porų, kurios arba ,,dar sau pagyventi nori" arba dūsauja, vaikų neturėdami, kad galimybių neturi. O paskui, kai sumąsto virš 30 metų, kad jau laikas, tai ,,piš" išeina.
Man nėr durniau, kaip galimybes vaikų turėti pinigais matuoja. Vat kai sveikata neleidžia tai suprantu, o kiti ,,atsikalbinėjimai" patys nežino, ką praranda.