Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

QUOTE(never_say_never @ 2013 07 21, 02:57)
Man idomu - o auginancios 4 ar dar daugiau sugeba nuveikti ka nors daugiau nei tik priziureti vaikus, vezioti juos i darzelius, burelius ir tt.? Ar lieka laiko SAU ir poilsiui ypac, jei vaikai itin aktyvus, namai nuolat pilni netvarkos, triuksmo ir vienas kito erzinimo? Kaip padalinate demesi ir ar nekonkuruoja tarpusavyje, nepavyduliauja meiles mazi pametinukai? Kokiu budu randate galimybe palikti visus 4 vaikus, jei reikia kazka dirbti ar susitvarkyti reikalus?

Man atrdodo tėvams, kurie turi 3 ir daugiau vaikų, kažkas pasikeičia samonėje. Nebereaguoja jie taip į chaosą, betvarkę namie, yra labiau atsipūtę. O vaikai irgi kitokie, vyrauja pagalba iš vaikų tėvams didesnė. Žodžiu-gerokai kitokie santykiai. Dėl laiko sau-turbūt vertinama kiekviena laisva minutė, o gal nėra toks didelis to laiko sau poreikis.
Aš tik paspėlioju čia taip, pati savo šeimoje to neįsivaizduoju ir nenoriu.
Atsakyti
Sveiki, Pas mus 4 vaikai,nesigailiu.
Atsakyti
Sveikutes noreciau patarimo esu 3 vaiku mamyte dabar tik 2 sav.kaip laukiuosi,bet esu dvejonese ar gimdyti,nes aiskinuosi su sodra ar bus kokios man nestumo atostogos,nes tik nuo lapkricio kaip vykdau individualia veikla,tai pradzioje sake kad gal ne bet dar patikslins tai ir laukiu,bet laiko daug neturiu jei sumastysim daryti valyma.
Bet kai jusu paskaiciau beveik visu tai pasiryzo gimdyti ketvirta ir nesigaili.lauksiu jusu nuomoniu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brigute2 @ 2014 05 13, 12:02)
Sveikutes noreciau patarimo esu 3 vaiku mamyte dabar tik 2 sav.kaip laukiuosi,bet esu dvejonese ar gimdyti,nes aiskinuosi su sodra ar bus kokios man nestumo atostogos,nes tik nuo lapkricio kaip vykdau individualia veikla,tai pradzioje sake kad gal ne bet dar patikslins tai ir laukiu,bet laiko daug neturiu jei sumastysim daryti valyma.
Bet kai jusu paskaiciau beveik visu tai pasiryzo gimdyti ketvirta ir nesigaili.lauksiu jusu nuomoniu blush2.gif

sodra moka tik tuo atveju, jei per paskutinius dvejus metus dirbai metus. individuali veikla i ta darba neieina. as taip gimdziau, ir tik paskui suzinojau kad nieko negausiu. bet... jei negautumet is sodros-gal priklausytu soc pasalpa.. juk jusu jau 6 bus.. tik su tom pasalpom ziauru dabar... zemina kaip tik begali... neseniai ir as gimdziau... nespejau isdirbti metu, tai kreipiausi i socialini... ten pasirodo negalima nieko turet-nei stogo savo, nei zemes, nei masinu.... o mes gyvenam kaime, turim senute masina, tai nustate kad turim per daug turto, todel pasalpa nepriklauso. ir gyvenk is vyro minimumo. o esam daugiavaike seima... tai va tokie reikalai...
o ar gimdyt ar ne-cia jau jus spreskit... as gimdziau... dziaugiuosi mergaite, bet kas dien galvos skausmas kaip susimoket mokescius, kaip vaikams nupirkti batus, kaip masina sugeduse sutaisyt... ir i darba ruosiuos grizti rugseji.. maziukei bus vos 5 menesiai... neisivaizduoju kaip reikes... bet uzauga juk tie vaikai....
anksciau buvau pries abortus...bet... jei dar karta pastociau-turbut net neklausus pasidaryciau... kartais skurdas pakeicia mastyma... nors tai ziauru, bet... o jus ziurekit kaip jums...
Atsakyti
QUOTE(snekutis8 @ 2014 05 14, 14:39)
sodra moka tik tuo atveju, jei per paskutinius dvejus metus dirbai metus. individuali veikla i ta darba neieina. as taip gimdziau, ir tik paskui suzinojau kad nieko negausiu. bet... jei negautumet is sodros-gal priklausytu soc pasalpa.. juk jusu jau 6 bus.. tik su tom pasalpom ziauru dabar... zemina kaip tik begali... neseniai ir as gimdziau... nespejau isdirbti metu, tai kreipiausi i socialini... ten pasirodo negalima nieko turet-nei stogo savo, nei zemes, nei masinu.... o mes gyvenam kaime, turim senute masina, tai  nustate kad turim per daug turto, todel pasalpa nepriklauso. ir gyvenk is vyro minimumo. o esam daugiavaike seima... tai va tokie reikalai...
o ar gimdyt ar ne-cia jau jus spreskit... as gimdziau... dziaugiuosi mergaite, bet kas dien galvos skausmas kaip susimoket mokescius, kaip vaikams nupirkti batus, kaip masina sugeduse sutaisyt... ir i darba ruosiuos grizti rugseji.. maziukei bus vos 5 menesiai... neisivaizduoju kaip reikes... bet uzauga juk tie vaikai....
anksciau buvau pries abortus...bet... jei dar karta pastociau-turbut net neklausus pasidaryciau... kartais skurdas pakeicia mastyma... nors tai ziauru, bet... o jus ziurekit kaip jums...

siaip kai kas man prikisa, kad prasom pasalpos... bet,... kai turejau patenta ir mokejau mokescius-niekas nuo tu mokesciu neatleido manes... o kai isidarbinau irgi mokejau.. ir galiu pasakyt kad maziau nei su patentu..... tai kodel vienas darbas skaitosi, o kitas ne... jauciuosi tikrai nuskriausta valstybes, kad turiu zemintis ir prasyt pasalpu... bet.. ka padarysi... zaidi pagal taisykles... jei ne-tik tavo beda..o kad kartais taisykliu nezinai-tai neatleidzia nuo pasekmiu.... tai ir naudojiesi kazkokiom isimtim.... ech
Atsakyti
tai kad tokia salis,nori kad mamytes gimdytu o jokiu garantiju kad isgyventum neduoda ir dar piktinasi kad daug bnedarbiu ir sedi namie yra islaikomi socialiai,bet jei butu kitokie istatymai kaip uzsieniuose gal butu truputi su vaikais gyventi ir juos islaikyti.
siandien suzinojau kad negausiu motinystes pasalpos,nebent socialine kokia ismoka nes mes ir taip esam tokie kad is savivaldybes gaunam trukstama pinigu suma.rytoj tikriausiai galutinai nuspresim ka darysim.valyma ar auginsim. blush2.gif verysad.gif
Atsakyti
Brigute, nezudyk vaiko. Jei jau neisnesa galimybes, na atiduokit ji man, uzauginsim mes. blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2014 05 15, 16:22)
Brigute, nezudyk vaiko. Jei jau neisnesa galimybes, na atiduokit ji man, uzauginsim mes.  blush2.gif

oi net sugraudinot,aš kai sužinojau,kad laukiuosi ketvirto buvo didelis šokas abiem,bet svarstymų kad reikia žudyti nekilo ndt mintis tokia,žinau tą patirtį,kai netenki kūdikėlio,tai baisiau už viską.Stiprybės labai reikia tam pritariu,kaip sakant dievulis lovos neatneš ar valgyti nepaduos.
o dėl socialinės pagalbos,tai tas labai nuo darbuotojų priklauso,kai vyras nuėjo pildyti pažymos po gimimo vienkartinei gauti, jos tuoj tenai po popierius,žiūrėti ar mum priklausys kokia pašalpa,nors jau vyras ir žinojo,kad jokia pašalpa mum nepriklauso,pajamos mūsų per didelės,kad ir esam tokia gausi šeimyna.
o kitu atveju,kurios zyzia akis iškabinčiau,juk ne iš jų kišenių yra mokama,viską išpeščiau,kas tik priklauso.
o jei reikia pagalbos sakykit,jei dar žinotumėt,kad bus berniukas,tai pirmą pradžią tikrai suteiksiu
Atsakyti
Vis delto nusprendem nezudyti vaikelio,uzauginsim ir ketvirta,tai darbar su laukimu nesulaukiam kada mazylis ateis ,visi dziaugiasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brigute2 @ 2014 07 18, 12:17)
Vis delto nusprendem nezudyti vaikelio,uzauginsim ir ketvirta,tai darbar su laukimu nesulaukiam kada mazylis ateis ,visi dziaugiasi 4u.gif

Didziausi sveikinimai uz puiku sprendima wub.gif wub.gif wub.gif Labai myliu ir vertinu tokias mamytes.Sekmes Jums thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brigute2 @ 2014 07 18, 13:17)

Šaunuolė, Brigute, kad išsaugojot gyvybę. Kuo didžiausios sėkmės nešiojant ir auginant 4u.gif
Atsakyti
Na o mums iki 4 vaikucio liko tik savaitele, ir galesiu paimt ant rankyciu, taip laukta islaukta ir isnesiota mazyli..jau aisku, kad bus sunelis, tai musu seimyneleje bus 3 berniukai ir mergyte, jie visi jau supranta, ir labai laukia naujo seimos nario...kuris jau ir vardeli turi smile.gif thumbup.gif
Atsakyti