Kažkada ir aš galvojau, kad norėčiau didelės šeimos - mažiausiai 3 vaikučių. O dabar man ir dviejų pakanka, vien mano mažoji trimetė atstoja keletą vaikų. Tiesa, turiu 2 vaikus. Atsibodo betvarkė, triukšmas, zyzimas, visos buitinės ir finansinės problemos. Norisi ramybės, pabūti vieniems su vyru. Dabar galutinai nusprendžiau - daugiau jokių vaikų. Didžiuojuosi ir jaučiu didžiulę pagarbą toms šeimoms, kurios augina daug vaikučių. To turi norėti abu - tiek žmona, tiek vyras.
Miauksyte, musu ketvirtieji vaikai isvys pasauli liepa as taip pat laukiuosi
Seima is 5, as po 3 cezariu
Sake trecias buna rizikingiausias (sese medike aiskino man, bet atpasakot negaliu - nepamenu tiksliai ), jei trecias nestumas sklandus, ketvirtas daugiau sansu kad toks bus. Paieskok nete info - buna ir 9 cezariai, bet cia jau manau aisku krastutinumas...
Seima is 5, as po 3 cezariu
Sake trecias buna rizikingiausias (sese medike aiskino man, bet atpasakot negaliu - nepamenu tiksliai ), jei trecias nestumas sklandus, ketvirtas daugiau sansu kad toks bus. Paieskok nete info - buna ir 9 cezariai, bet cia jau manau aisku krastutinumas...
Oi, mamytės, kas tik abejoja, raginu nedvejoti, jei jau vaikelis yra pilvelyje, jis jau YRA ir nėra čia ko begalvoti. Sąlygų dažniausiai nėra ir jų niekada nebus idealių BEt kur užtenka 3ims, ten užteks ir 4iems. O dėl cezario, tai turėjau 4 ir 4-tas nėštumas buvo labai sunkus, vos nepraradome vaikelio, bet, ačiū Dievui, jis gyvas ir sveikas 3metinukas dabar O va 3ias buvo kuo puikiausias, taip kad čia nuo organizmo priklauso, nuo buvusių siūlių kokybės ir Dievo
Kažin, kaip tai mamytei sekėsi, kuri temą sukūrė? Ar gimė 4-tas vaikelis? gal kur ir parašyta, bet labai jau daug skaitymo būtų viską perskaityti.
Kažin, kaip tai mamytei sekėsi, kuri temą sukūrė? Ar gimė 4-tas vaikelis? gal kur ir parašyta, bet labai jau daug skaitymo būtų viską perskaityti.
Sveikutes
As irgi galvoju apie dar viena vaikeli , nors mazajai dar nera nei menesiuko, bet zinau, kad noriu dar vieno Tik nezinau kaip seksis pagauti zirniuka ir manau kad vyras jau nelabai nori daugiau vaikuciu.
Kaip jusu vyrai pasirase ant ketvirtos atzalos?
As irgi galvoju apie dar viena vaikeli , nors mazajai dar nera nei menesiuko, bet zinau, kad noriu dar vieno Tik nezinau kaip seksis pagauti zirniuka ir manau kad vyras jau nelabai nori daugiau vaikuciu.
QUOTE(Emse @ 2010 12 11, 20:47)
Sveikutes
Nu tikrai medali jum reikia kabint, paziurejau tarp vaikuciu nedideli metu skirtumai , o ir vyriausias dar toli grazu ne paauglys, o vistiek galvojat dar apie viena atzalele , Ir iskur tiek jegu imtis, kad ir jegu bebutu, vaikai vistiek lieka vaikais, mes patys auginam tris, metu skirtumai siek tiek didesni ir vaikai vyresni, bet kai buvo panasaus amziaus kaip jusiskiai tai buvo visko galvojau , kad ir nuprotesiu ir kad sudziusiu nuo neturejimo kada pavalgyt ir pan. bet apie dar viena tai net kalbos tuo metu nebuvo... Uztai ir sakau, kad medali jum reikia kabint Bet kartu ir pavydziu, nes vat dabar jau norim ketvirto , bet.....
[/QUOTE]Sveikutės mamos Aš irgi auginu tris vaikučius,tris sūnelius.Vyriausiajam 10 jaunėliui 4m.Neseniai sužinojau,kad laukuiosi ketvirtojo -netyčiukas.Aš visai dabar pasimetusi nebežinau, kokį priimti teisingesnį sprendimą.Aišku ketvirto(mergaitės) norėjosi ypač vyrui, bet gal ateitį, kai mūsų šeimos finansai būtų stabilesni,aš esu nedirbanti,vyrui tektų visa finansinė našta.Kita vertus nežinau kaip sureaguotų šie vaikai anadien paklausiau ar norėtumet sesytės ar broliuko nei vienas už Pamenu, kai auginau trečiąjį -sunku buvo,labiausiai gailėjau pirmųjų vaikų,buvau emociškai ir fiziškai pervargusi ir neretai ant jų išleisdavau garą 2:Gaila buvo jų nes neskyriau dėmesio tiek kiek jiems norėjosi. Jei apsispręsčiau gimdyti,tikrai nebūtų kam padėti,suktis turėčiau viena,tai tikrai nelengva našta ir bijau, kad galiu jos nepakelti,nes sveikata paskutiniu metu sušlubavusi (visi tyrimai geri-tačiau jaučiuosi kaip ligonė)Tikėtis ,kad vyresnieji gal padės-naivu tikriausiai tikėtis,pabutų su mažiuku kai man trumpam reiktų išbėgti,palaikytų ant rankų kai plaučiau indus ,ir tai butų šiokia tokia pagalba:hmMAMOS PAPASKOKITE AR VIRESNIEJI VAIKAI PADĖDAVO BUITYJE<GAL IŠTIKRŲJŲ YRA LENGVIAU AUGINTI KŪDIKĖLĮ TURINT DIDESNIUS VAIKUS NEI MAŽESNIUS? BIjau.Bijau bet kokio sprendimo,bijau visą gyvenimą graužaties, jei atsisakysiu savo vaikiuko.Mano mama siūlo nutraukti neštumą,motyvuoja tuom, pagalvok kokie laikai,kaip išmokinsi vaikus,o ir vedusiems jų šeimoms reikės padėti o tai reiškia fiziškai dar daugiau aš turėsiu dirbti,save visai pasimirši,o ir vaikėlio likimas jei susiklostys nepalankus?Mama turės visas negandas pergyventi-tokie mano mamos žodžiai .
Vieną syk klausiau vienos pagyvenusios moteriškės ar laiminga, kad turi daug vaikų?Nors jos vaikų likimai pakankamai neblogai susiklostę ji liudnoku balsu atsakė- už kiekvieną atskirai pergyveni......
Pasipasakokite,patarkite, man kuo greičiau kas tik galite,kuo daugiau mamyčių,visas nuomones apsvarstysiu....turiu jau siuntimą neštumo nutraukimui ryt suplanuota tai padaryti,Bet iki paskutinės akimirkos svarstau vis,nebegaliu rašyti jau, gumulas spaudžia gerklę..... [QUOTE]
Buvau šį postą ne į tą temą patalpinus,dabar perkeliau ten kur jam ir vieta.Tik dabar pagalvojau gal dar ryt nevažiuosiu į ligoninę, dar porą dienelių palauksiu,gal pati gamta duos kokį ženklą,Dar nežinant kad esuneščia sapnavau labai gražų,labai didelį,su deimantu viduje auksinį žiedą,šiąnakt cukraus visą poką-mąstau gal ir tai kažką reiškia......
Papildyta:
Dar mane aplanko įvairios fobijos,viena iš jų kas būtų jei vyro netekčiau.Jis yra mūsų didžiausias gyvenimo ramstis,be jo gal ubagais nueitume.
Vieną syk klausiau vienos pagyvenusios moteriškės ar laiminga, kad turi daug vaikų?Nors jos vaikų likimai pakankamai neblogai susiklostę ji liudnoku balsu atsakė- už kiekvieną atskirai pergyveni......
Pasipasakokite,patarkite, man kuo greičiau kas tik galite,kuo daugiau mamyčių,visas nuomones apsvarstysiu....turiu jau siuntimą neštumo nutraukimui ryt suplanuota tai padaryti,Bet iki paskutinės akimirkos svarstau vis,nebegaliu rašyti jau, gumulas spaudžia gerklę..... [QUOTE]
Buvau šį postą ne į tą temą patalpinus,dabar perkeliau ten kur jam ir vieta.Tik dabar pagalvojau gal dar ryt nevažiuosiu į ligoninę, dar porą dienelių palauksiu,gal pati gamta duos kokį ženklą,Dar nežinant kad esuneščia sapnavau labai gražų,labai didelį,su deimantu viduje auksinį žiedą,šiąnakt cukraus visą poką-mąstau gal ir tai kažką reiškia......
Papildyta:
Dar mane aplanko įvairios fobijos,viena iš jų kas būtų jei vyro netekčiau.Jis yra mūsų didžiausias gyvenimo ramstis,be jo gal ubagais nueitume.
QUOTE(bbbituteee @ 2010 12 13, 00:43)
Nu tikrai medali jum reikia kabint, paziurejau tarp vaikuciu nedideli metu skirtumai , o ir vyriausias dar toli grazu ne paauglys, o vistiek galvojat dar apie viena atzalele , Ir iskur tiek jegu imtis, kad ir jegu bebutu, vaikai vistiek lieka vaikais, mes patys auginam tris, metu skirtumai siek tiek didesni ir vaikai vyresni, bet kai buvo panasaus amziaus kaip jusiskiai tai buvo visko galvojau , kad ir nuprotesiu ir kad sudziusiu nuo neturejimo kada pavalgyt ir pan. bet apie dar viena tai net kalbos tuo metu nebuvo... Uztai ir sakau, kad medali jum reikia kabint Bet kartu ir pavydziu, nes vat dabar jau norim ketvirto , bet.....
Nu as tai kolkas viska speju, ir pavalgyti irgi Noreciau nespeti, kad nors nukristu greiciau per uzauginti kg Va net forume pasedeti speju
Matai, pati rasai, kad dabar gal ir noretum dar vieno, bet...Todel ir as noriu jo dabar, kad paskui nebutu per velu , nes metai eina, noriu pagimdyti iki 35m. , nes paskui jau tikrai tikrai nea.
Todel ir as noriu jo dabar, kad paskui nebutu per velu , nes metai eina, noriu pagimdyti iki 35m. , nes paskui jau tikrai tikrai nea.
[/quote]
Tadu reikia ir man paskubeti
[/quote]
Tadu reikia ir man paskubeti
"Na jei pinigu daug, tai gal ir nieko, bet kai mama pavargus, tie vaikai lipa ant galvos,kas cia gali buti grazaus."
o, tiesiai į dešimtuką! Labai gražu didelė šeima, kai visi miega ir namie ramybė jei mama pervargus, ištisai kaukianti anoks čia grožis. Kiekvienam vaikui reikia dėmesio, o kiek jo gali skirti kai vaikų daug? vietoj pamylavimo užkauki kitą kartą ir be reikalo, po to sąžinė graužia...
nesuprantu aš mamų lenktyniavimo - kuri daugiau kartų sublizgės ? gimdykit ! kuo daugiau ! kas čia per patarimas? tai labai individualu ir asmeniška kiekviena turi nuspręsti pati
o, tiesiai į dešimtuką! Labai gražu didelė šeima, kai visi miega ir namie ramybė jei mama pervargus, ištisai kaukianti anoks čia grožis. Kiekvienam vaikui reikia dėmesio, o kiek jo gali skirti kai vaikų daug? vietoj pamylavimo užkauki kitą kartą ir be reikalo, po to sąžinė graužia...
nesuprantu aš mamų lenktyniavimo - kuri daugiau kartų sublizgės ? gimdykit ! kuo daugiau ! kas čia per patarimas? tai labai individualu ir asmeniška kiekviena turi nuspręsti pati
QUOTE(Gazala @ 2010 12 28, 12:34)
"Na jei pinigu daug, tai gal ir nieko, bet kai mama pavargus, tie vaikai lipa ant galvos,kas cia gali buti grazaus."
Palaikau jūsų nuomonę. Trūsta laiko su dviem vaikais, o jei daugiau... Pasiilgau to laiko, kurį galėčiau skirti sau, kad aplink vaikščiojanti mažoji nezirztų ir netrukdytų užsiimti megstama veikla.
QUOTE(dia.dia @ 2010 12 28, 15:33)
Palaikau jūsų nuomonę. Trūsta laiko su dviem vaikais, o jei daugiau... Pasiilgau to laiko, kurį galėčiau skirti sau, kad aplink vaikščiojanti mažoji nezirztų ir netrukdytų užsiimti megstama veikla.
As skaitau, kad yra mamu kurioms ir vieno vaiko perdaug, jos nieko nespeja ir t.t...., o kitoms reikia daug ir jos gerai jauciasi