tikriausiai negimdyčiau, bet tik kad neprisišnekėjus
QUOTE(Burka @ 2010 10 28, 09:42)
Na,tikrai keistas poziuris as turiu 4,visi jie pas mane viens uz kita mazesni na,tokia pabiruciu kruvele ir kai einu su jais pasivaiksciot,labai smagiai jauciuos,ne trupinelio liudesio tik vis prajuokina vos ne kaskart kieno nors uzduodamas klausimas: ar cia visi jusu? nu,ne sakau,va,eidama vis renku is kaimynu,kol iki namu prieisiu gal dar daugiau bus
Papildyta:
Tikra tiesa,net neturiu tokiu minciu,kad vaikai bus ramstis ar tures mane senatvej karsint... ne tokie dabar laikai,nors senoji karta vis dar isivaizduoja,kad vaikai turi savo senais tevais pasirupint...
Papildyta:
Tikra tiesa,net neturiu tokiu minciu,kad vaikai bus ramstis ar tures mane senatvej karsint... ne tokie dabar laikai,nors senoji karta vis dar isivaizduoja,kad vaikai turi savo senais tevais pasirupint...
Karsinti? Nieks ir nesako kad vaikai turi tevus karsinti ir senatvei jiems subines sluostiti O antras dalykas vaikai turi jausti pagarba tevam ir dekinguma..Nori pasakyti savo tevam esat nedekingos uz tai kad uzaugino?? Kekvienas turi savo nuomone o forumai ta vieta kur pareiksti ja galima ir nereik perfrazuoti nuomones
QUOTE(melitute @ 2010 09 11, 15:45)
Sveikos mamytės Esu šiame forume naujokė. Skaitau šią temą ir ašaros rieda, kokia pažystama situacija.
Laikau prie krūtinės priglaudusi savo ketvirtą stebuklėlį, savo mažą princesytę ir Dėkoju Dievuliui, kad ją turiu. Nors aplinkiniai apkalbėjo pačiais "nuosatabiausiais" žodžiais, nors nusisuko daug artimųjų ir draugų.
Bet aš esu LAIMINGA, kad turiu ją.
Kaip sužinojau, kad laukiuosi ( du mėnesius normaliai sirgau, tik buvo dideli pilvo skausmai) buvo Kūčių išvakarės, abu prie Kūčių stalo sėdėjom ir tylėjom, bet Kalėdų rytą tarėm, kad tai pati brangiausia kalėdinė dovana nuo Dievulio, o jos nepriimti negalim. Nėštumas buvo labai sunkus ir rizikingas. Bet viskas baigėsi laimingai.
O dabar visi džiaugemes kai susirenkame į šeimos būrį, į vaikiško juoko, jų pykščio ir norų sukūrį. Kaip smagu susėsti prie pietų stalo visiems.
O į aplinkinių kalbas nekreipiu dėmesio, glaudžiu savo stebuklėlį prie širdies ir jaučiu didelę palaimą.
Mamytės būkite laimingos su savo stebukliukais
Laikau prie krūtinės priglaudusi savo ketvirtą stebuklėlį, savo mažą princesytę ir Dėkoju Dievuliui, kad ją turiu. Nors aplinkiniai apkalbėjo pačiais "nuosatabiausiais" žodžiais, nors nusisuko daug artimųjų ir draugų.
Bet aš esu LAIMINGA, kad turiu ją.
Kaip sužinojau, kad laukiuosi ( du mėnesius normaliai sirgau, tik buvo dideli pilvo skausmai) buvo Kūčių išvakarės, abu prie Kūčių stalo sėdėjom ir tylėjom, bet Kalėdų rytą tarėm, kad tai pati brangiausia kalėdinė dovana nuo Dievulio, o jos nepriimti negalim. Nėštumas buvo labai sunkus ir rizikingas. Bet viskas baigėsi laimingai.
O dabar visi džiaugemes kai susirenkame į šeimos būrį, į vaikiško juoko, jų pykščio ir norų sukūrį. Kaip smagu susėsti prie pietų stalo visiems.
O į aplinkinių kalbas nekreipiu dėmesio, glaudžiu savo stebuklėlį prie širdies ir jaučiu didelę palaimą.
Mamytės būkite laimingos su savo stebukliukais
kaip miela, net susigraudinau ... mes ir taip norim ketvirto leliuko, bet tik jau apsidziaugiam ir... . pernai taip pat per kaledas suzinojom kad turesim ...vadinom kaledu stebukleliu , ir nors kiti lojo liezuviais ne tas zodis, bet mum giliai giliai dzin buvo.... ir jau taip tikejomes, kad jei pries tai iskeliavo musu angeliukas tai sis tikrai liks...bet.... .taciau dar neprarandam ir mes vities, ir tas kas sako sunku augint, tai taip nelengva, pas mus praktiskai pametinukai vaikiukai, , nei mociuciu, nei draugu,kurie pagelbetu nei giminiu nera , bet nei karto neesu niekam padejavus , nes man vaikai gyvenimo dziaugsmas, pati netekau tevu kai buvau mazyte , neturiu nei vieno artimo zmogaus , todel man seima didele didele vertybe, net jei ant stalo ir menkesnis duonos kasnis, svarbu kaip mes sakom , kad tik butume sveiki ir vienas kita palaikytume.
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 25, 10:24)
As turiu 3 ir nejauciu jokios reakcijos, bet kai paziuriu i save is sono einancia su 3 vaikais, man pasidaro be galo liudna
Oi zinokite man visai neliudna....Ir poziuris labai keiciasi su laiku aplinkiniu o ir pacios saves kinta poziuris i daugeli dalyku...Man paciai net smagu buna kai eidami zmones visada atsisuka ir nusisypso matydami mane einancia su vaikuciais (mintyse visada sakau va kokia as turtinga ) Karta stebejau save ir is salies...atrodo tikrai keista bet tuo paciu sunku net paciai patiketi kad visi vaikuciai kurie salia manes yra mano Bet tikrai del sprendimo auginti daugiau vaikuciu tikrai nesigailiu...Ir kas laukiasi manau tikrai yra begalo apdovanotos ... nestumas tikrai yra dziaugsmas, todel kurios laukiasi turi iskelti aukstai galva ir didziuotis... Nes visos vertos medaliu
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 26, 15:26)
Todel kad liuna ziureti i einancia moteri, apsikrovusia vaikais
Man visai atrodo net idomu ir miela...Begalo grazu paziureti i daugiavaike seima ypac kai vaikuciai nediduciai :)Visada vercia nusisypsoti
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 10 27, 22:37)
as taip pat triju dukru mama, ir kai einu su visom jom - nosi auksciau uzrieciu - lai mato visi kokia as turtinga
As turiu 3 ir nejauciu jokios reakcijos, bet kai paziuriu i save is sono einancia su 3 vaikais, man pasidaro be galo liudna
Čia labai jau lietuviškas požiūris - Ką kaimynai pasakys (pagalvos)... Svarbu, kaip pati į save žiūrit, į savo šeimą, negi jums dėl savo vaikučių gėda? Ar dėl susiformavusio visuomenės požiūrio, jei jau daugiau vaikų, tai tėvai tokie ir anokie... Aš pati tikrai trečio nenorėjau ir turėjo praeiti nemažai nėštumo laiko, kol susitaikiau su mintimi, jog bus dar vienas vaikelis, kol susitvarkiau su savimi, savo jausmais. O ką pasakys kiti, manęs nejaudino nei tada, nei dabar,kai visa plati šeimyna keliaujam gatvėmis. Tiesą sakant, mūsų mažylė į šeimą įnešė tai, kad gyvenam daug aktyviau, judriau, lakstau kaip kengūra su savo trimis vaikais (dvi jau nebe mažytės, bet dėl saugumo vis dar lydimos, jei reikia nuvykti kur toliau) ir tikrai ne gėda, jei kam atrodo,kad mūsų per daug, čia jau jų problema, ne mano
Esu įsitikinus, kad savo požiūrį privalote keisti, nes jei mamai liūdna nuo savo šeimynos vaizdo, tai niekas kitas džiugesio į namus neatneš.
Na va, kokia skirtinga mąstysena. Mano planas minimum 4 vaikai. Jeigu tik yra sąlygos, tai kodėl ne?
QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 28, 17:42)
Kekvienas turi savo nuomone o forumai ta vieta kur pareiksti ja galima ir nereik perfrazuoti nuomones
Kad niekas ir neperfrazuoja nuomones,tik visi komentuoja ta nuomone ir kiekvienas is "savo varpines"
QUOTE(bbbituteee @ 2010 10 30, 01:27)
... , todel man seima didele didele vertybe, net jei ant stalo ir menkesnis duonos kasnis, svarbu kaip mes sakom , kad tik butume sveiki ir vienas kita palaikytume.
man seima taip pat labai didele vertybe,nors is artimu zmoniu ne palaikymo,o tik komentaru,kritikos,nuostabos tesulaukeme,spjoveme i visus,ir dareme taip,kaip geriausia musu seimai aisku ir materialine puse yra labai svarbu,juk ir valgyt ir apsirengt,ir tvarkingos buities,ir pramogu ir visko ko reikia,bet protingai paskirsciaus pajamas,uztenka viskam,kazkam daugiau,kazkam maziau,gal kazko atsisakom kito vardan,bet esam laimingi budami kartu
QUOTE(miauksyte @ 2010 11 01, 12:52)
Na va, kokia skirtinga mąstysena. Mano planas minimum 4 vaikai. Jeigu tik yra sąlygos, tai kodėl ne?
ex,butu salygos,gal dar viena,bet deja,LT nera lengva vaikus augint,kol pas mus tokia politika,kad pats pasigimdei,pats ir islaikyk ir augink... na,neliudna mum ir taip iskaitant suni ir sinsila,musu ir taip nemazai
O man grazu mazos seimos, nors pati turiu didele. Na jei pinigu daug, tai gal ir nieko, bet kai mama pavargus, tie vaikai lipa ant galvos,kas cia gali buti grazaus.
Man beje visada siauba kele daug vaiku ir dar pametiniu, o va kaip gavosi
Man beje visada siauba kele daug vaiku ir dar pametiniu, o va kaip gavosi
Kiek paskaitau jusu pasisakymu visose temose apie vaikucius ,nu niekaip as nesuprantu kam jums reikejo vaiku,toks jausmas kad jus tokia nelaiminga su savo vaikais ...nebent jums liepe ar priverte jus gimdyti
Visi jusu pasisakymai tokie jau pesimistiski kad baisu
As irgi auginu tris vaikus,bet tikrai tuo labai dziaugiuosi ir didziuojuosi...zinoma sunku buna,auginu be aukliu ir seneliu pagalbos,bet puikiai susitvarkau,nesakau kad visada lengva,bet esu optimiste,suvaldau savo emocijas kai reikia ir toliau dziaugiuosi gyvenimu
QUOTE(mante25 @ 2008 02 27, 11:42)
aciu tada tikrai gimdysiu,,,,,,,,bet matot pasm mane jau 2 vyras,,manau tam reiksmes neturi,,,,
kai matai seima:) tai pirmo vyro nesimato bukit laimingi laukdami pagranduko
Esu įsitikinus, kad savo požiūrį privalote keisti, nes jei mamai liūdna nuo savo šeimynos vaizdo, tai niekas kitas džiugesio į namus neatneš.
[/quote]
Kazkada vaziuodama pro Silute pamaciau moteri einancia su kokiais 4-5 vos ne pametinukais vaikiukais, man taip grazu buvo, bet neslepsiu, pagalvojau : Nejaugi jie visi jos...
As su savo trimis damomis vos speju (vezioju i mokykla , pramoginius sokius, burelius), o cia tokia kruvele. Noreciau turet kokia pagalbininke namuose, kad bent grindis pravalytu, o tai kasdien pati einu, einu, galo nera... Pavydziu, nes pati svajojau 5 turet, bet manau ne triusiai esam, noriu pagalvot, kaip vaiklus i mokslus isleis, kad netektu jiems gatviu valyt. Va, kai ja sumastysiu kur ka investuot, kad geri procentai augtu, ir buciau tikra del vaiku ateities, dar, tikriausia bandysiu berniuka gimdyt (nors patyriau 3 Cezarius, ir nelabai gydytojai leidzia pagalvot apie dar viena), o gal gatava pasiimt katik gimusi...
sveikos
man taip pat kaip viena mamytė sake, labai grazu ziureti i didele seima. visada nuziuriu ir nusisypsau - man toks vaizdas lb grazus.
patys praejus siek tiek laiko tikrai organizuosimes trecia leliuka. jei bus ir vel berniukas, tai reikes ir 4 karta bandyt. jei mergaite - tai vis tiek tikriausiai reikes ir jai drauges-sesutes pametinukes.
man taip pat kaip viena mamytė sake, labai grazu ziureti i didele seima. visada nuziuriu ir nusisypsau - man toks vaizdas lb grazus.
patys praejus siek tiek laiko tikrai organizuosimes trecia leliuka. jei bus ir vel berniukas, tai reikes ir 4 karta bandyt. jei mergaite - tai vis tiek tikriausiai reikes ir jai drauges-sesutes pametinukes.