Sveikos. Pakeliu temą, nes pačios laukia kelio menisko operacija. Norėjau paklausti kiek laiko laukiat/ėt eilėje ir ar nieko baisaus tam meniskui/kelio sąnariui nenutiks, apart diskomforto, jei dėl tam tikrų priežasčių (rimtų) nusikels operacija?
Neapsisprendžiu ką daryti - pamokėti, kad eilė patrumpėtų ar atsisakyti planų
As ir gi laukiu... tempiu guma, nes labai daug visokiu reikaliuku, planiuku is tikruju diskomfortas yra, bet tikrai neblogeja kai kalbejau su gydytoju jis sake, kad jei galiu su tuo gyvent, galiu laukt, tik aisku reikia saugoti ta koja, jokiu suoliuku, dideliu kruviu
labiausiai norisi dviraciu vazineti... bet galiu siuo metu ir be to gyventi
As ir gi laukiu... tempiu guma, nes labai daug visokiu reikaliuku, planiuku is tikruju diskomfortas yra, bet tikrai neblogeja kai kalbejau su gydytoju jis sake, kad jei galiu su tuo gyvent, galiu laukt, tik aisku reikia saugoti ta koja, jokiu suoliuku, dideliu kruviu
labiausiai norisi dviraciu vazineti... bet galiu siuo metu ir be to gyventi
ko gero geriausias butu gyd.Šaikus is Lazdynu ligonines, kas liecia artroskopines operacijas kelio sanario. Dirba ir rivaciuose klinikuose, pagooglinkit.
sveikos, pirmiausia noriu va padekot iskart kad pasidalinot patirtimi apie gydytojus kas liecia ta operacija, o mano tiksliau mano tecio situacija buvo tokia: Pradejo jam skaudet, istino kelenas, sulenkt negali, pediatre nusiunte i ligonine pas traumotologa, papuole jis pas gydytoja Narbuti( Klaipedoje), tas apziurejes, nusiunte rengena, sako nieko nematau ar raisciai truke ar ataugos kazkokios, negaliu pasakyt kas tiksliai reikalinga Artroskopine operacija kad paziuret ( vien tik ) kas yra, Operacija numate spalio 8d. pati gyvenu ne Lt.Kai tetis pranese apie tai galvoju reik pasirinkt info kas tas per vienas gydytojas( nes yra medic. sriti pazystamu)ir kas per operacija, suzinojus apie pooperacini laikotarpi ir jai ji dar blogai atlikta mane nugazdino, o beje ji daroma tam kad pasiziuret tik kas yra, o jai reikes tada darys antra.O teciui jau pries metus daryta operacija, vyras nejaunas, narkozes juk labai kenkia, o jai dar dvi opercijos tai kada zmogus gale snormaliai vaiksciot, mam mano nedirba jis vienas dirbantis. Nu zodziu, toliau ieskojau info apie ta gydytoja ir isvados tokios kad jai moki pinigus jam nuo pradziu tai gyd. superinis, jai nemoki tai nemato akivaizdzios problemos. Na tetis aisku kad nemokejo, kur jam zmogui zinot kam reikia moket kam ne, kiek moket, o juk ne visi ir gali moket, daug zmoniu moka po gydymo kaip padeka.Nu zodz. Va ir radau sita skyreli ir pagal rekomendacijas susisiekiau su gydytoju Saikum kuris dirba Vilniuje, jis jau kita diena sutiko priimt mano teti, po abziuros iskart pasake be jokiu tyrimu kas jam yra, operacija reikalinga, del jos ir sutare su situo gydytoju spalio 18d, nes dabar jis atostogaus. Saikus buvo labai nustebes ir nesuprates Narbucio veiksmu.Beje teti Saikus prieme ligoninej , nepaime nei cento, o galejo juk privacioj ir nulupt didziulius pinigus, aiskus mes tam buvom ir pasiruose, bet likom maloniai nustebinti.Dziaugemes kad laiku susigriebem, visdelto yra dar gydytoju neparsidavusiu o tikrai dirbanciu savo darba. Po operacijos parasysiu kaip praejo, kaip seksis gydytis. Linkiu niekam nepapulti ant tokio gydytojo kaip Narbutis, cia dar karta irodo kad negalima apsistot ties vieno gydytojo nuomone, savo paties sveikatos saugumui
sveikos mergaites, gal kuri zino ka nors apie gydytoja Gagila is lazdynu ligonines. Numatyta artroskopija pas ji. Gal kuriai teko su juo susidurti, kokie butu atsiliepimai?
Temuke visai apmirus , o man lb pagalbos reikia... Mano Kriksto Mamai pries metus buvo daryta ta nelaimingoji plysusio kelio menisko operacija. Ilgai po operacijos ji su ta koja vargo, dabar jau visai blogai, skausmas beveik nepaleidzia (net nakti). pakartojo visus tyrimus, operacija atlikes daktras pasake, kad nereik svajot, "kaip jaunystej nebus" (jai 46m). 'Reikia pirktis vaistus X (nekompensuojami, beprotisko brangumo), juos leisti gali tik lb patyres chirurgas, tiesiai i sanari, tada gal kiek bus geriau"... Jau ji, mieloji mano visai nusiminus, nebeismanau ir as ka daryt... Mergaites, gal kas susiduret su tokiais dalykais? As tik patariau kreiptis i dar viena chirurga, gal kita ka psakytu
P.S dare jai operacija kazkoks daktaras ir Greitosios PL, bet persimete operuot i Grybo gatve, neva "kitaip neimanoma".. tai kainavo dar daf..... Dursto zmogeli skausmu nukamuota is kaimo
Ar tikrai meniskas operuotas ir ar tikrai dabar skausmai dėl menisko? Gal artrozė, artritas, dar koks biesas? Ar apskritai sąnarį keist reikia... O pas kitą gydytoją nueiti pasikonsultuoti nepakenks. Na, bent jau aš vadovaujuosi šituo principu - pasitikrinu, skant.
Ar tikrai meniskas operuotas ir ar tikrai dabar skausmai dėl menisko? Gal artrozė, artritas, dar koks biesas? Ar apskritai sąnarį keist reikia... O pas kitą gydytoją nueiti pasikonsultuoti nepakenks. Na, bent jau aš vadovaujuosi šituo principu - pasitikrinu, skant.
Aš kelio sąnario MRT dariausi Lazdynų ligoninėj Medea klinikoj. Eilė nelabai didelė, tyrimas apie 200 Lt kainavo ir atsakymas per tris darbo dienas.
Reikia pirktis vaistus X (nekompensuojami, beprotisko brangumo), juos leisti gali tik lb patyres chirurgas, tiesiai i sanari, tada gal kiek bus geriau"...
Jei kelio sąnary yra chondromaliacija, tuomet ir reikia leistis vaistus X (spėju, kad rekomendavo Durolane). Man pačiai yra IV laipsnio girnelės chondromaliacija - skausmai nežmoniški, negaliu bėgiot, atsitūpt ar laiptais lipt didžiausias vargas. Kartą į metus važiuoju susileist šių vaistų, kaina apie 700 Lt, bet rezultatas liuks. Sąnario keist aš dar nepasiruošus, tad gyvenu taip. Ir taip, šiuos vaistus gali suleisti tik labai patyręs medikas. Pati gydausi pas M. Šakalinį, nerealus gydytojas.
Aš kelio sąnario MRT dariausi Lazdynų ligoninėj Medea klinikoj. Eilė nelabai didelė, tyrimas apie 200 Lt kainavo ir atsakymas per tris darbo dienas.
dekui uz atsakyma Ar jums jau daryta operacija? jei taip - ar ilgai truko pooperacinis periodas? labai nerimauju ir bijau siuo metu del sanario skausmu negaliu nei sportuoti, nei sokti, nei toli eiti. tikiuosi, kad po operacijos butu geriau. man trukes meniskas.